Gotof.ro este susținut de cititorii săi! Când cumpărați prin linkurile de pe site este posibil să primim un comision. Citiți mai multe despre noi.

Cel mai bun storcător de fructe și legume [y]

Cel mai bun storcător de fructe și legume este un dispozitiv care vă poate ajuta să faceți sucuri sănătoase în casă după rețetele proprii.

Cel mai bun storcător de fructe și legume [y]

Un storcător de fructe și legume este un aparat care nu ar trebui să lipsească din casa familiilor care vor să bea sucuri sănătoase. Dacă aveți o familie care pune mult accent pe un stil de viață sănătos aruncați o privire și la cea mai bună friteuză cu aer cald și cea mai bună mașină de făcut pâine.

Acestea dispozitive vă pot ajuta să mâncați mult mai sănătos. Revenind la storcătoarele de fructe și legume trebuie să știți că dacă căutați unul dintre cele mai bune storcătoare de fructe și legume atunci vă aflați în locul potrivit deoarece aici am pregătit un top 5 și un ghid de cumpărături care conține sfaturi de achiziție.

Avantaje oferite de un storcător de fructe și legume

 • Veți avea suc în cel mai scurt timp – sucul este gata într-un timp foarte scurt. Practic veți realiza că acasă puteți obține suc mai rapid decât dacă v-ați duce la magazin.
 • Veți bea suc mai sănătos – toată lumea știe că sucul din comerț are zahar adăugat plus diverse chimicale. Cel pe care îl veți face acasă va fi natural și sănătos.
 • Veți putea consuma mai multe legume și fructe – pentru anumite persoane consumul de fructe și legume este un lucru dificil de făcut. Cu un storcător de fructe veți putea consumă o cantitate mai mare de fructe și legume într-o formă mult mai ușor de consumat și anume sub formă de suc.

Top 5 cele mai bune storcătoare de fructe și legume [y]

1. Storcător de fructe și legume cu melc Star-Light SJB-240W

Storcător de fructe si legume cu melc Star-Light SJB-240W

Dacă ceea ce căutați este un storcător de fructe cu melc care să ofere un randament bun atunci acest model s-ar putea să fie bun pentru dumneavoastră.

Avantaje

 • Raport preț-calitate foarte bun;
 • Nu produce zgomot deranjant;
 • Ușor de utilizat;

Dezavantaje

 • Uneori curățarea acestui dispozitiv poate fi un proces greoi;

Storcătorul de fructe și legume cu melc Star-Light SJB-240W are o tehnologie de stoarcere care constă în stoarcerea lentă a sucului, mai exact la 80 de rotații pe minut. Astfel sucul extras de dumneavoastră v-a avea mai multă pulpă (și enzime) fiind o soluție bună pentru începutul zilei.

Pentru a beneficia de un plus de siguranță cei de la Star-Light au dotat acest dispozitiv cu funcția reverse care este o caracteristică cheie la un storcător de fructe și legume. Carcasa este realizată din metal și plastic extrem de rezistent ceea ce îi asigură o rezistență îndelungată.

Ca și minus trebuie să știți că din punctul nostru de vedere curățarea acestui dispozitiv poate fi un proces greu de realizat, care consumă mult timp și multă energie. Însă dacă ne uităm la preț și la funcționalități probabil vom vedea cel mai bun storcător de fructe și legume.

2. Storcător de fructe și legume cu melc Tefal Juice N’ Clean ZC420E38

Storcător de fructe si legume cu melc Tefal Juice N' Clean ZC420E38

Dacă căutați un stocator de fructe și legume eficient care este ușor de curățat după utilizare atunci acest model ar putea fi perfect pentru dumneavoastră.

Avantaje

 • Realizat din materiale calitative;
 • Ușor de curățat;
 • Silențios;

Dezavantaje

 • Nu este ieftin;

Storcătorul de fructe și legume cu melc Tefal Juice N’ Clean ZC420E38 este un model dotat cu tehnologia de extracție a sucului la rece. Acest lucru înseamnă că sucul extras vă conține toate vitaminele, mineralele și enzimele prezente în fructul respectiv.

Acesta are panou de comandă tactil de unde puteți seta treapta de viteză și puteți activa funcția de inversare pentru a îndepărta bucățile fructe și legume blocate. Acesta permite ajustarea într-un mod foarte ușor a nivelului de pulpă pe care doriți să-l aveți în suc.

Ca și minus trebuie să știți că acest model nu este tocmai unul ieftin însă pentru prețul pe care îl are noi suntem de părere că oferă extrem de multe. Din acest motiv noi considerăm acest model cel mai bun storcător de fructe și legume Tefal.

3. Storcător de fructe și legume Heinner XF-1000GRSP

Storcător de fructe si legume Heinner XF-1000GRSP

Dacă căutați un storcător de fructe și legume ieftin atunci acest model este posibil să fie perfect pentru dumneavoastră.

Avantaje

 • Preț bun de achiziție;
 • Silențios;
 • Ușor de curățat;

Dezavantaje

 • Nu oferă tocmai cel mai bun randament;

Storcătorul de fructe și legume Heinner XF-1000GRSP este dotat cu un motor puternic de 1000 W care vă va ajuta să extrageți suc într-un mod foarte rapid. Acesta este dotat cu 2 trepte de viteză care pot fi folosite pentru fructe moi și fructe tari.

Tubul de alimentare de 75 mm vă va permite să introduceți diverse fructe și legume în storcător de diferite dimensiuni. Sita pe care o are acest dispozitiv este realizată din inox și vă va ajuta să obțineți ce e mai bun din fructele pe care le stoarceți.

Ca și minus trebuie să vă spunem că unii cumpărători au raportat faptul că acest model nu ar avea un randament foarte bun rămânând suc în resturile de fructe și legume. Însă punctul nostru de vedere este altul și din acest motiv considerăm acest model cel mai bun storcător de fructe și legume Heinner.

4. Storcător de fructe și legume Philips Viva Collection HR1855/70

Storcător de fructe si legume Philips Viva Collection HR1855/70

Dacă ceea ce căutați este un storcător de fructe și legume cu un raport preț-calitate foarte bun atunci acest model este o alegere foarte bună.

Avantaje

 • Eficiență ridicată;
 • Zgomot redus;
 • Se curăță foarte ușor;

Dezavantaje

 • Cablul de alimentare este cam scurt;

Storcătorul de fructe și legume Philips Viva Collection HR1855/70 este o alegere excepțională, dar care are un motor mai mic față de modelul celor de la Heinner de mai sus. Motorul acestuia are o putere de 700 W fiind suficient pentru un storcător.

Tubul de alimentare XL de 75 mm vă va permite să stoarceți fructe și legume întregi fără să mai fie necesară mărunțirea acestora în prealabil. Acest model beneficiază de tehnologia QuickClean care face ca curățarea acestui storcător de fructe și legume să se facă ușor.

Ca și minus trebuie să știți că acesta are un cablu de alimentare cam scurt, iar acest lucru poate crea incomodități în anumite situații. Însă trecând peste acest minus trebuie să știți că din punctul nostru de vedere acest model este cel mai bun storcător de fructe și legume Philips.

5. Storcător de fructe și legume Bosch MES25G0

Storcător de fructe si legume Bosch MES25G0

Dacă căutați un storcător de fructe silențios și eficient probabil acest model este cea mai bună alegere pentru dumneavoastră.

Avantaje

 • Raport preț-calitate foarte bun;
 • Puternic;
 • Este foarte stabil;

Dezavantaje

 • Se curăță cam greu;

Storcătorul de fructe și legume Bosch MES25G0 este un model dotat cu un motor de 700 Watti despre care nu putem spune că ne-a dat pe spate, dar nici că e prea slab nu putem spune că este. Fiind perfect pentru o familie care stoarce fructe sau legume de 5 ori pe săptămână.

Este dotat cu 2 trepte de viteză și are recipient de colectare a sucului cu o capacitate de 1,25 litri și un recipient pentru colectarea pulpei reziduale de 2 litri. Ceea ce face din acest model unul dintre cele mai bune storcătoare de fructe și legume sunt principalele caracteristici printre care se numără: sistem anti-alunecare, sistem de siguranță și un sistem de stocare a cablului.

Ca și minus trebuie să știți că uneori este posibil să aveți probleme în timpul procesului de curățare, deoarece unele persoane s-au plâns că curățarea acestuia se face greu. Însă din punctul nostru de vedere acest model este cel mai bun storcător de fructe și legume Bosch.

Cum să alegi cel mai bun storcător de fructe și legume – ghid de cumpărături

Mărimea

Mărimea unui storcător de fructe și legume poate varia, aceasta începând de la micile prese de citrice portabile care pot încăpea într-un sertar din bucătărie, până la aparatele profesionale care ocupă spațiul unui aparat de cafea.

O presă de citrice manuală este bună dacă nu vă deranjează să stoarceți portocale, dar dacă aveți nevoie de un litru de suc în fiecare dimineață pentru o familie atunci un storcător de fructe electric nu ar ocupa spațiul degeaba în bucătărie.

Dacă vreți să stoarceți morcovi, țelină sau mere atunci din nou este sigur că veți avea nevoie de un storcător de fructe și legume electric. Alegerea dimensiunii storcătorului trebuie făcută în funcție de nevoile dumneavoastră. Veți folosii în mod constant storcătorul sau ocazional? Dacă răspundeți la această întrebare veți ști ce să cumpărați.

Tipul de suc

Prin tipul de suc ne referim dacă vreți suc cu pulpă sau suc fără pulpă. Așadar când vine vorba de storcătoarele manuale este destul de ușor să stoarceți sucul printr-o strecurătoare dacă vă doriți să îndepărtați pupa.

În cazul storcătoarelor electrice procesul este destul de diferit. Cele mai bune storcătoare de fructe și legume au fost concepute inițial pentru a produce suc limpede extrem de lichid lăsând în urmă resturile nedorite în băutură.

În schimb în zilele noastre majoritatea storcătoarelor de fructe și legume oferă opțiune de reglare pentru a face suc cu mai multă sau mai puțină pulpă. Astfel acest aparat vă prevenii ca dumneavoastră să aveți suc cu pielițe, bucăți fibroase și semințe.

Zgomot

Un storcător de fructe manual este silențios, însă un storcător de fructe și legume electric va face mai mult zgomot. Storcătoarele centrifugale se rotesc foarte repede și produc un zgomot asemănător cu cel al unui blender.

Ca un storcător să fie numit cel mai bun storcător de fructe și legume trebuie să fie mai bine izolat, dar nu va fi niciodată silențios. Storcătoarele de fructe și legume cu melc deși nu sunt silențioase nu emit acel sunet de rotire rapidă.

În schimb acestea pot emite un zgomot ciudat ca un scârțâit în timp ce fructele sau legumele sunt strivite. Sunetul nu este puternic așa că dacă aveți de gând să faceți sucuri dimineața când toată lumea doarme un stocator de fructe și legume cu melc este o alegere bună.

Accesorii

Unele storcătoare de fructe și legume pot veni cu accesorii suplimentare care pot toca carnea asemenea unei mașini de tocat carne electrică sau cu care pot face paste asemenea unei mașini de făcut paste acasă.

Storcătoarele de fructe și legume dotate cu acest tip de accesorii sunt perfecte pentru persoanele care nu dispun de mult spațiu în bucătărie. De ce spunem asta? Ei bine aceste persoane vor putea folosi acest aparat pentru mai multe sarcini fără să mai cumpere alte dispozitive care pot ocupa mult spațiu în bucătărie.

Preț

Prețul acestor dispozitive poate varia mult, astfel pe piață veți găsi storcătoare de fructe și la 200 de lei, dar și la câteva mii de lei. Noi suntem de părere că pentru a cumpăra un storcător de fructe și legume bun veți avea nevoie de un buget cuprins între 500 și 1000 de lei.

Care e cel mai bun storcător de fructe și legume? -concluzie

În încheiere sperăm că va plăcut acest articol și că ați descoperit informații relevante pentru dumneavoastră atât în top 5 cele mai bune storcătoare de fructe și legume cât și în ghidul de cumpărături.

Dacă articolul v-a ajutat să cumpărați cel mai bun storcător de fructe și legume nu uitați să mai reveniți pe site. În special în momentele în care mai vreți să faceți achiziții pentru căminul dumneavoastră.

5 din 5 (1 voturi)
Vicentiu
Vicentiu

Sunt fondatorul site-ului Gotof.ro care a fost creat din pasiunea mea pentru scris și dorința de a ajuta oamenii să facă cumpărături online bune. Ajutorul meu și a echipei Gotof.ro constă în analiza produselor și selecționarea celor care sunt cele mai bune, scrierea de recenzii complete despre acestea alături de ghiduri de cumpărături online.

Artiole: 135