Gotof.ro este susținut de cititorii săi! Când cumpărați prin linkurile de pe site este posibil să primim un comision. Citiți mai multe despre noi.

Cel mai bun televizor 4K 2024

Cel mai bun televizor 4K UHD (Ultra HD) este un televizor capabil să redea imaginile foarte clar și realistic și poate fi cumpărat într-un preț bun.

Cel mai bun televizor 4K 2024

Majoritatea televizoarelor de pe piață folosesc o rezoluție 4K cu excepția câtorva modele care folosesc 720p sau 1080p. Există mulți factori pe care trebuie să îi luați în considerare atunci când căutați cel mai bun televizor 4K, inclusiv locul unde veți urmări televizorul. 

Modelele OLED sunt ideale pentru vizionarea conținutului în camere întunecate, în timp ce LED-urile devin mult mai luminoase așadar sunt ideale pentru vizionarea în camerele luminoase. Pentru a vă ajuta să faceți cea mai bună achiziție am pregătit în acest articol top 5 cele mai bune televizoare 4k și un ghid de cumpărături.

Avantajele oferite de cel mai bun televizor 4K

 • Imagini nemaipomenite – imaginile redate pe un astfel de televizor au calitate foarte ridicată fiind în vârful pieței în momentul de față.
 • Funcționalități smart – în momentul de față toate televizoarele 4K sunt și televizoare smart ceea ce înseamnă că oferă toate funcțiile de care aveți nevoie.
 • Prețuri accesibile – piața acestor tipuri de televizoare s-a diversificat și s-a extins foarte mult în ultimii ani ceea ce înseamnă că și prețurile variază mult și există extrem de multe modele la prețuri accesibile.
Top cele mai bune televizoare 4k

Top 5 cele mai bune televizoare 4K 2024

1. Televizor 4K Samsung 50AU8072

Televizor 4K Samsung 50AU8072

Un televizor ce oferă imagini excelente și are un sunet mai mult decât decent.

Avantaje

 • Utilizare ușoară chiar și cu un smartphone;
 • Raport preț-calitate foarte bun;
 • Sistem de operare fluent;
 • Acuratețe foarte mare în redarea imaginilor;

Dezavantaje

 • Nu are funcție de înregistrare;

Televizorul 4K Samsung 50AU8072 este un model dotat cu Dynamic Crystal Color care asigură optimizarea culorilor și afișarea unor imagini clare în care veți putea să observați chiar și cele mai mici detalii la o claritatea foarte ridicată.

Acesta are un design subțire și elegant care îl ajută să se integreze în orice cameră foarte ușor, dar în același timp trebuie să știți că are și o construcție foarte rezistentă în timp. Telecomanda cu care vine la pachet este una foarte ergonomică și foarte ușor de folosit.

Cu Tap View pe care îl are acest TV 4K puteți partaja sau chiar transmite conținut de pe dispozitivele mobile pe ecranul televizorului. Ceea ce înseamnă că puteți reda fără probleme muzică, imagini, fotografii și multe altele ori de câte ori doriți.

Ca și minusuri acest model prezintă lipsa funcției de înregistrare al conținutului redat pe ecran, ceea ce în anumite situații poate fi un minus. În ciuda acestui fapt noi credem că acest model este un TV 4K complet și îl considerăm cel mai bun televizor 4K ce poate fi cumpărat.

2. Televizor 4K UHD Philips 43PUS8507

Televizor 4K UHD Philips 43PUS8507

Dacă ceea ce căutați este un televizor 4K ieftin acest model este una dintre cele mai bune alegeri pe care le puteți face.

Avantaje

 • Ambilight;
 • Răspunde rapid la comenzi;
 • Preț bun de achiziție;
 • Design plăcut;

Dezavantaje

 • Nu se poate regla luminozitatea ecranului, doar contrastul;

Televizorul 4K UHD Philips 43PUS8507 este un model care beneficiază de tehnologia Ambilight care este disponibilă doar pe modele celor de Philips. LED-urile inteligente de pe marginea televizorului reacționează la acțiunea de pe ecran și emit o lumină învăluitoare ceea ce oferă senzația unui ecran mai mare.

Este dotat Dolby Vision și Dolby Atmos ceea ce va oferi un sunet, dar și o imagine în stil cinematografic. Este un model compatibil cu principalele formate HDR care oferă o calitate a imaginii ridicată, care pare reală și foarte captivantă. Aceste 2 beneficii sunt și cele care ne-au făcut să introducem acest model în top cele mai bune televizoare 4K.

Datorită sistemului de operare Android cu care vine dotat acest model la fel ca multe televizoare Philips oferă acces rapid printr-un singur buton către toate aplicațiile de streaming cum ar fi Netflix, Youtube, Amazon Prime Video, etc.

Ca și minus trebuie să știți că la acest model nu se poate regla luminozitatea ecranului, doar contrastul, iar acest lucru poate fi deranjant uneori. În ciuda acestui fapt și datorită prețului mic noi considerăm acest model cel mai bun televizor 4K Philips ieftin ce poate fi cumpărat.

3. Televizor 4K LG OLED48C11LB

Televizor 4K LG OLED48C11LB

Dacă ceea ce căutați este un TV OLED ce redă imagini reale aceasta este probabil cea mai bună alegere.

Avantaje

 • Meniu ușor de accesat;
 • Imaginii foarte vii;
 • Comenzi vocale;
 • Imaginile sunt clare din orice unghi este privit TV-ul;

Dezavantaje

 • Telecomanda ar putea fi îmbunătățiră;

Televizorul 4K LG OLED48C11LB este un model fantastic ce are un display OLED cu pixeli auto-luminați pentru a oferii o calitate mai spectaculoasă imaginilor redate. Practic la acest model puteți găsi tot ce vă place la un TV da sub formă îmbunătățită.

Acesta are un design foarte plăcut și este subțire asemenea unui tablou lucru care îi permite să fie amplasat oriunde în casă. Este un model smart și oferă acces foarte ușor și rapid către aplicațiile de streaming pentru a viziona conținutul video preferat la fel ca cele mai bune televizoare 4K din lume.

Acesta oferă o calitate a sunetului care nu e de top, dar care este decentă în comparație cu multe modele de pe piață. Dacă sunetul nu se apropie de așteptările dumneavoastră trebuie să știți că poate fi conectat cu ușurință la dispozitive surround wireless prin bluetooth fără să mai fie necesare cabluri suplimentare.

Din păcate și acest model prezintă un minus care a fost observat de anumiți utilizatori și anume faptul că telecomanda nu este prea ergonomică. Însă noi considerăm că acest minus poate fi ignorat sau depășit cu costuri reduse și din punctul nostru de vedere acest model este cel mai bun televizor 4K LG.

4. Televizor 4K Sony 55A75K

Televizor 4K Sony 55A75K

Dacă vă doriți un televizor 4K care are un un sunet fantastic acest model de la Sony este probabil cea mai bună alegere.

Avantaje

 • Sunet excelent;
 • Se mișcă fluid;
 • Design plăcut;
 • Imagini foarte bune;

Dezavantaje

 • Calitatea construcției nu e cea mai bună;

Televizorul 4K Sony 55A75K este un alt model ce are ecran de tip OLED ce vine alături de un contrast uluitor cu imagini incredibil de realiste. Acesta este capabil să ofere culori naturale asemenea celor pe care le percepe ochiul uman când le vede în realitate.

Are un design foarte plăcut și poate transforma televizorul într-o piesă de nelipsit din decorul camerei. Acesta este dotat cu o telecomandă inteligentă și permite controlarea cu ajutorul acesteia tuturor dispozitivelor conectate.

Spre deosebire de restul modelelor prezentate în top cele mai bune televizoare 4K acesta oferă un sunet impecabil nefiind necesar un soundbar sub nici o formă. Acoustic Surface Audio+ face ca sunetul să vină dinspre centrul ecranului lucru care contribuie la o bună experiență în timpul vizionării.

Deși designul televizorului este unul foarte plăcut acest model ar fi putut să aibă parte de o construcție mult mai bună din materiale mult mai calitative, acesta fiind și singurul dezavantaj al acestui model. În ciuda acestui fapt dacă ne uităm la calitatea sunetului, a imaginii, dar și la preț probabil vom vedea cel mai bun televizor 4K Sony.

5. Televizor 4K Horizon 55HL7530U

Televizor 4K Horizon 55HL7530U

Acesta este un alt model inedit pentru bugete reduse având un preț sub 2500 de lei.

Avantaje

 • Se mișcă foarte fluid;
 • Calitatea imaginilor e foarte bună;
 • Ușor de utilizat;
 • Raport preț-calitate excelent;

Dezavantaje

 • Sunetul ar putea fi îmbunătățit;

Televizorul 4K Horizon 55HL7530U este un model care vă poate oferi o experiență cinematografică chiar acasă la dumneavoastră. Tehnologia avansata 4K Ultra HD oferă gradul ideal de contrast si culoare pentru vizionarea conținutului la calitate UHD.

Acesta are o construcție care permite amplasarea lui atât în dormitor cât și în living, iar acest lucru este datorat designului modern pe care îl are. Funcția Micro Dimming analizează si procesează imaginea afișata, cadru cu cadru, si modifica contrastul, pe diferite zone ale ecranului.

Acesta este un model foarte prietenos cu mediul și are un consum redus de energie ceea ce oferă beneficii buzunarului dumneavoastră, dar și mediului înconjurător. Acesta vine alături de o telecomandă foarte ușor de folosit și care oferă acces simplu către aplicații.

Din păcate când vorbim de sunet acest model nu excelează deloc la acest capitol, sunetul fiind de o calitate sub media pieței. În ciuda acestui fapt noi considerăm acest model ca fiind unul dintre cele mai bune televizoare 4K și probabil cel mai bun televizor 4K Horizon.

Cum să alegi cel mai bun televizor 4K – ghid de cumpărături

Cum să alegi cel mai bun televizor 4K

Dimensiune

Când vine vorba de dimensiunea ecranului, este rar ca cineva să-și dorească să fi cumpărat un televizor mai mic. De ce? Cu imaginea incredibil de realistă și detaliile remarcabile ale unui televizor 4K, chiar și un ecran mai mare într-o cameră mai mică poate fi o alegere excelentă. 

Aceste rezoluții de ecran vă permit să stați mai aproape de ecran fără a sacrifica detaliile. Deci, în loc să vă gândiți la distanța de la ecran la canapea sau fotoliu, luați în considerare dimensiunea de care veți avea nevoie pentru a vă umple spațiul.

Dimensiunea televizoarelor este măsurată în general pe diagonală și este exprimată în inch sau în centimetri. Sfatul nostru este să verificați separat și înălțimea, dar și lățimea pentru a vă asigura că se încadrează în spațiul pregătit pentru cel mai bun televizor.

Conectivitate

HDMI este acum cea mai obișnuită tehnologie pentru conectarea cablurilor, a playerelor Blu-ray, a playerelor media în flux și a consolelor de jocuri la un televizor. Cu toate acestea, multe modele ieftine au doar una sau două intrări HDMI. 

Când alegeți televizorul principal, vă recomandăm să căutați ca televizorul să aibă cel puțin trei porturi HDMI. Asta cu excepția cazului în care vă veți conecta toate celelalte componente la un receptor home theater sau un comutator HDMI. 

Unele modele au o intrare HDMI marcată „ARC”, care înseamnă „canal de întoarcere audio”. Această intrare vă permite să trimiteți sunetul înapoi de pe televizor către componenta conectată, cum ar fi un soundbar, folosind același cablu HDMI. 

O versiune mai nouă, numită eARC, are lățime de bandă și viteze mai mari și acceptă sunet de calitate superioară, inclusiv Dolby Atmos.  Dacă cumpărați un televizor UHD, veți dori să vă asigurați că are cel puțin un port HDMI 2.0, care poate suporta conținutul video 4K de 60 de cadre pe secundă și HDR.

Preț

Pe piața din România există extrem de multe modele, unele foarte scumpe, unele foarte ieftine. Partea bună este că nu mereu cel mai scump e cel mai bun, iar în cazul de față noi suntem de părere că pentru a cumpăra cel mai bun televizor 4K UHD este necesar un buget de minim 3500 lei, iar cel optim ar fi de 5000 de lei.

Care e cel mai bun televizor 4K ? – concluzie

În încheiere sperăm că acest articol v-a fost de ajutor, iar modele prezentate în top cele mai bune televizoare 4K au fost pe placul dumneavoastră. Pe final vrem să vă spunem că modelul nostru preferat este televizorul 4K Samsung 50AU8072 care este primul din top.

4.5 din 5 (2 voturi)
Vicentiu
Vicentiu

Sunt fondatorul site-ului Gotof.ro care a fost creat din pasiunea mea pentru scris și dorința de a ajuta oamenii să facă cumpărături online bune. Ajutorul meu și a echipei Gotof.ro constă în analiza produselor și selecționarea celor care sunt cele mai bune, scrierea de recenzii complete despre acestea alături de ghiduri de cumpărături online.

Artiole: 135