Gotof.ro este susținut de cititorii săi! Când cumpărați prin linkurile de pe site este posibil să primim un comision. Citiți mai multe despre noi.

Cel mai bun televizor pe care să-l cumperi în 2024

Cele mai bune televizoare sunt cele care oferă caracteristici și funcții care vă sunt utile într-un preț decent compatibil cu bugetul dumneavoastră.

Cel mai bun televizor 2024

Piața televizoarelor din România, dar și din lume este una foarte mare fiind disponibile extrem de multe modele cu diferite funcționalități și cu o gama mare de prețuri. Așa se face că alegerea unui televizor pe care să-l cumpărați poate fi foarte dificilă.

Dacă acum vă întrebați care este cel mai bun TV trebuie să știți că din punctul nostru de vedere televizorul Samsung 75AU8072 este o alegere excepțională deoarece are un preț din gama medie, dar funcționează ca un televizor din gama premium. Acest lucru înseamnă că oferă un raport preț-calitate excelent.

Însă dacă nu vă atrage acest model trebuie să știți că în acest articol veți găsi o secțiune cu top cele mai bune televizoare unde sunt expuse mai multe modele și veți mai găsi mai jos un ghid de cumpărături ce conține sfaturi de achiziție pentru a face cele mai bune cumpărături.

Avantajele oferite de cel mai bun TV

 • Calitate a imaginii foarte ridicată – achiziția unui TV nou modern va înseamnă că veți avea parte de cea mai bună calitate a imaginii ori de câte ori veți privi televizorul.
 • Sunet decent – deși televizoarele moderne în general nu oferă o calitate a sunetului care dă pe spate acesta este mai calitativ față de modele vechi.
 • Design plăcut și elegant – televizoarele moderne au design subțire, elegant și astfel se pot integra cu ușurință în orice cameră a casei.
Top cele mai bune televizoare

Top 5 cele mai bune televizoare 2024

1. Televizor Samsung 75AU8072

Televizor Samsung 75AU8072

Dacă vă doriți un TV smart și fiabil în timp la un preț mediu, acesta este o alegere excelentă.

Avantaje

 • Imagine foarte clară;
 • Utilizare foarte ușoară de pe smartphone;
 • Sistem de operare fluent;
 • Raport preț-calitate foarte bun;

Dezavantaje

 • Nu are 3D;

Televizorul Samsung 75AU8072 este un model dotat cu Dynamic Crystal Color care asigură optimizarea culorilor pentru ca privitorii conținutului să poată vedea orice detaliu. Este dotat cu un procesor Crystal 4K care prelucrează culorile, optimizează raportul de contrast ridicat și controlează funcția HDR.

Este construit într-un stil minimalist din toate unghiurile ceea ce înseamnă că are un design subțire și elegant. Acest lucru vă va asigura o experiență cinematografică excelentă chiar acasă la dumneavoastră ori de câte ori veți privi un film. Acesta fiind unul din factorii care ne-au făcut să-l introducem în top cele mai bune televizoare.

Sunetul pe care îl produce acest TV este unul decent și contribuie la experiența plăcută pe care o oferă acest televizor. Telecomanda are un aspect foarte plăcut și este realizată într-un mod foarte ergonomic ceea ce face ca televizorul acesta să fie foarte ușor de utilizat.

Ca și minusuri trebuie să știți că acestui TV îi lipsește funcția 3D, acesta fiind și singurul dezavantaj depistat la acest model. Dezavantaj pe care nu îl considerăm o problemă prea mare, iar din punctul nostru de vedere acesta este cel mai bun televizor ce poate fi cumpărat online.

Dacă vă doriți să cumpărați televizor 4K și vreți să vedeți care sunt recomandările noastre citiți articolul în care vorbim despre cel mai bun televizor 4K

2. Televizor Philips Ambilight The One LED 43PUS8507

Televizor Philips Ambilight The One LED 43PUS8507

Dacă ceea ce vă doriți este un televizor de calitate cu ambilight acesta este probabil cea mai bună alegere.

Avantaje

 • Calitatea imaginilor este foarte ridicată;
 • Rulează foarte fluent;
 • Capacitate de redare a conținutului 4K;
 • Comenzi vocale;

Dezavantaje

 • Telecomanda nu este prea ergonomică;

Televizorul Philips 43PUS8507 este un model compatibil cu formatele video și audio Dolby premium ceea ce înseamnă că conținutul HDR redat va arăta și va suna realistic. Cu ambilight filmele și jocurile sunt mult mai captivante deoarece face ca ecranul să pară mai mare, iar muzica redată va oferii și un spectacol de lumini.

Este dotat cu un procesor Philips P5 Perfect Picture Engine care oferă imagini superbe în care detaliile au simțitor mai multă adâncime. Contrastul este unul foarte clar, iar mișcările sunt foarte line încât nu veți rata niciun detaliu, per total când vorbim de imagine își merită pe deplin locul în top televizoare.

Acesta oferă o rezoluție 4K UHD care dă viață conținutului și în același timp este compatibil cu HDR10+. Acest lucru înseamnă că nivelurile de contrast, culoare și luminozitate sunt reglate de la un cadru la altul pentru a oferi cele mai corecte imagini.

Ca și minus putem spune că la telecomandă inginerii de la Philips s-au cam grăbit. Aceasta nu este prea ergonomică și comodă în mâinile utilizatorilor, însă noi suntem de părere că acest lucru nu este o problemă prea mare și considerăm că acest model este cel mai bun televizor Philips.

3. TV LG 50UP75003LF

Televizor LG 50UP75003LF

Dacă ceea ce căutați este un televizor ieftin și bun, atunci probabil acesta este cea mai bună alegere.

Avantaje

 • Calitate a sunetului ridicată;
 • Culori foarte plăcute;
 • Raport preț-calitate foarte bun;
 • Imagine 4K și full HD;

Dezavantaje

 • Se mișcă cam greu în aplicații și setări;

Televizorul LG 50UP75003LF pe lângă faptul că oferă un preț bun de achiziție ceea ce îl mai face să fie un televizor bun este faptul că are o mulțime de funcții, dar și rezoluție 4K UHD. Rezoluția 4K de LG vă va ajuta să experimentați o calitate realistă a imaginilor datorită culorilor vii.

Televizorul vine cu un design elegant și subțire care poate contribui la îmbunătățirea aspectului camerei unde va fi pus. Spre deosebire de modelul Philips de mai sus acest model vine cu o telecomandă foarte ergonomică și extrem de prietenoasă cu utilizatorii lui.

Datorită celor 17 milioane de puncte de date audio procesorul a învățat sa diferențieze vorbirea umana, efectele sonore și frecventele pentru a optimiza sunetul și oferă o redare audio pe care fiecare gen o merită. Dacă acest sunet nu este suficient pentru dumneavoastră trebuie să știți că TV-ul permite conectarea boxelor externe și prin intermediul Bluetooth.

Ca și minus trebuie să știți că acesta deși este un televizor smart se mișcă cam greu în aplicațiile pe care le are. Însă dacă bugetul nu vă permite să dați mai mulți bani pe TV atunci probabil aveți în față cel mai bun televizor ieftin ce poate fi cumpărat online.

4. Televizor Horizon 58HL7590U

Televizor Horizon 58HL7590U

Dacă căutați un tv bun cu un raport preț-calitate foarte bun probabil acesta este una dintre cele mai bune alegeri.

Avantaje

 • Calitatea imaginii este foarte bună;
 • Funcționează foarte fluid;
 • Telecomanda funcționează bine;
 • Raport preț-calitate excelent;

Dezavantaje

 • Sunetul nu e tocmai cel mai bun;

Televizorul Horizon 58HL7590U este un TV 4K ce oferă imagini clare și captivante și care este dotat cu funcția Micro Dimming. Această funcție procesează imaginile cadru cu cadru și modifica contrastul, pe diferite zone ale ecranului pentru o optimizare corespunzătoare a imaginilor.

Acesta are un design foarte plăcut fiind capabil să se integreze cu ușurință în orice cămin contemporan. Acest model este și un tv smart deoarece vine cu wi-fi integrat ce facilitează o conectare foarte ușoară a televizorului la internet.

Televizoarele Android TV de la Horizon sunt compatibile cu ecosistemul Google Home ceea ce vă oferă un control mai ridicat și mult mai ușor asupra televizoarelor. De exemplu acest model primește și execută și comenzi vocale, acesta fiind unul din factorii care ne-au făcut să introducem acest model în top cele mai bune televizoare.

Din păcate acest model nu excelează deloc când vine vorba de sunet. Dacă ceea ce vă doriți este un TV care să se audă bine atunci acesta nu este cel mai bun TV pentru dumneavoastră. Însă dacă sunteți dispus să investiți într-un soundbar acesta poate fi o alegere excelentă.

5. Televizor Sony 55A83J

Televizor Sony 55A83J

Dacă vreți să vă transformați sufrageria într-un cinema acest TV este probabil cea mai bună alegere.

Avantaje

 • Imagine impecabilă;
 • Configurare ușoară folosind aplicația Google Home;
 • Sunet foarte bun;
 • Construcție foarte bună;

Dezavantaje

 • Nu are funcții de gaming;

Televizorul Sony 55A83J este dotat cu un panou OLED care contribuie la livrarea pe ecran a unor imagini realiste. Acesta are la bază Cognitive Processor XR care redă semnale în format 2K aproape de formatul 4K pentru o vizionare incredibil de realista și captivantă.

Ceea ce ne-a plăcut foarte mult la acest TV și ne-a făcut să-l punem în top cele mai bune televizoare este senzorul de lumină cu care este dotat. Practic acesta are în dotare un senzor care depistează intensitatea luminii din încăpere și ajustează luminozitatea televizorului în funcție de acest lucru.

Sunetul este unul din punctele forte ale acestui model fiind capabil să redea un sunet cât mai real. Tehnologia de sunet surround oferită de procesorul XR creează sunet surround din lateral si pe verticala, astfel încât să vă puteți delecta cu un sunet 3D oricând.

Din păcate acest model nu este unul bun pentru gameri deoarece nu are nici o funcție specială pentru aceștia. Noi considerăm că acest minus nu este o problemă prea mare mai ales dacă ceea ce căutați este un TV pentru vizionat conținut video. Din punctul nostru de vedere este un model care poate fi numit cel mai bun televizor Sony.

Cum să alegi cel mai bun televizor – ghid de cumpărături

Cum să alegi cel mai bun televizor

Dimensiunea ecranului

Dimensiunea ecranului este unul dintre cei mai importanți factori de selecție când vine vorba de cumpărarea unui TV. Dimensiunea pe care o va avea ecranul televizorul trebuie aleasă în concordanță cu mărimea camerei în care v-a fi amplasat. Acesta trebuie să aibă de 1,6 ori distanța pe diagonală față de locul unde este privit.

De exemplu dacă între peretele sau suportul unde va fi amplasat televizorul și canapeaua de pe pe care priviți este o distanță de 2,5 metri atunci un televizor cu o diagonală de 150 de centimetri va fi perfect. Calcul făcut este în centimetri și arata așa: 250÷1,6= 156,25.

Dacă acest pas este făcut în mod corect și vă aflați la o distanță optimă de TV când veți cumpăra și amplasa cel mai bun TV veți vedea imaginile și culorile în mod corect. Deci pe scurt asta înseamnă că mai mare nu înseamnă mereu mai bun, dar nici o variantă mică nu este bună, trebuie găsit echilibrul ideal.

Rezoluția display-ului

Rezoluția este factorul care va dicta claritatea imaginilor văzute. Pe scurt cu cât ecranul are mai mulți pixeli cu atât rezoluția este mai mare și cu atât conținutul redat este mai clar. Probabil știți și dumneavoastră că pe vremuri rezoluția era îngrozitoare, dar asta era tot ce aveam.

După care a apărut formatul HD și calitatea rezoluție a fost triplată, după care a apărut full HD și Ultra HD care mai este denumit și 4K. Odată ce sa ajuns la rezoluția 4K am putut spune că avem o rezoluție decentă care poate reda imagini cu foarte multe detalii și culori naturale.

Ultra HD este o rezoluție care oferă de 4 ori mai mulți pixeli ceea ce înseamnă și de 4 ori mai clar față de versiunile standard HD. Noi vă sugerăm când cumpărați un TV să vă orientați cel mai bun televizor 4K și veți avea parte de cel mai clar conținut disponibil pe piață.

Trebuie să aveți în vedere că încep să apară tot mai multe modele de televizoare 8K însă acestea în momentul de față sunt extrem de scumpe și nu-și justifică prețul deoarece conținutul în format 8K nu prea poate fi găsit în momentul de față.

Caracteristici smart

Trăind epoca în care tehnologia avansează zilnic este important să vă alegeți un Smart TV, deoarece aceste televizoare sunt dotate cu funcții care vă pot face viața mult mai ușoară. Prin Smart TV ne referim la televizoarele care sunt capabile să ruleze diverse aplicații cum ar fi Netflix sau Youtube și chiar diverse jocuri.

Aceste televizoare sunt capabile să se conecteze la internet, iar partea cea mai tare este că majoritatea modelelor o fac prin wireless fără să mai fie nevoie să întindeți cabluri prin casă. Unele modele au și Google Assistant sau Alexa și primesc chiar și comenzi vocale.

Sunet

Probabil se poate spune că această caracteristică este punctul slab chiar și pentru cele mai noi și mai bune televizoare. Acest lucru este o consecință a designului plat deoarece nu există suficient spațiu pentru a pune difuzoare mari care produc un sunet plin și bogat.

Dacă nu sunteți foarte pretențios atunci da difuzoarele standard cu care vin televizoarele pot fi foarte bune și chiar există câteva modele cum ar fi Sony 55A83J care au sunet chiar bun. Însă dacă sunteți pretențios și vă doriți un sunet puternic și de calitate va trebui să investiți într-un soundbar bun.

Porturi

Deși porturile pentru conectare sunt un factor important oamenii tind să omite verificarea acestora. Sfatul nostru este să vă orientați către un model ce are cât mai multe porturi HDMI pentru a nu avea probleme ulterioare. Dacă vă hotărâți să vă cumpărați un TV cu o rezoluție 4K UHD vă sugerăm să verificați ca acesta să aibă și porturi HDMI 2.0, acestea suportă surse Ultra HD.

Preț

Prețul deși nu este un factor de selecție acesta este important pentru bugetul familiei. Trebuie să țineți cont că pe piață veți găsi modele care depășesc prețul de 10.000 lei, dar și modele ce au un preț sub 1000 de lei. Noi suntem de părere că pentru a cumpăra unul dintre cele mai bune televizoare veți avea nevoie de un buget de aproximativ 4-5000 de lei.

Care e cel mai bun televizor? – concluzie

În încheierea articolului sperăm că acesta va ajutat să faceți o achiziție bună pentru dumneavoastră, iar topul prezentat a fost pe placul dumneavoastră. Legat de părerea noastră este aceiași de la începutul articolului și anume că cea mai bună alegere este televizorul Smasung 75AU8072.

Întrebări frecvente

Cum se curăță ecranul televizorului?

Ecranul unui TV este foarte sensibil și poate fi zgâriat cu ușurință chiar și de către prosopele de hârtie sau de către șervețele. Cel mai bine e să încercați să folosiți o cârpă moale, antistatică din microfibră și să ștergeți prin mișcări circulare.

Când este cel mai bun moment pentru a cumpăra un TV?

Dacă v-ați ales cel mai bun TV pe care să-l cumpărați dar vreți să nu plătiți prețul întreg practicat de către vânzători trebuie să știți că cea mai bună perioadă pentru a cumpăra un TV este de Black Friday sau primăvara. De Back Friday au loc cele mai mari reduceri din an, iar primăvara este sezonul când magazinele organizează cele mai mari reduceri după Black Friday.

Cum se măsoară un televizor?

Dimensiunea unui TV se măsoară în general pe diagonală. De exemplu din partea stângă sus până în partea dreaptă jos, iar aceasta este exprimată în general în centimetri sau în inch.

4 din 5 (4 voturi)
Vicentiu
Vicentiu

Sunt fondatorul site-ului Gotof.ro care a fost creat din pasiunea mea pentru scris și dorința de a ajuta oamenii să facă cumpărături online bune. Ajutorul meu și a echipei Gotof.ro constă în analiza produselor și selecționarea celor care sunt cele mai bune, scrierea de recenzii complete despre acestea alături de ghiduri de cumpărături online.

Artiole: 134