Gotof.ro este susținut de cititorii săi! Când cumpărați prin linkurile de pe site este posibil să primim un comision. Citiți mai multe despre noi.

Cel mai bun televizor smart 2024

Cel mai bun televizor smart este acel televizor care vă oferă toate funcțiile de care aveți nevoie în timp ce priviți conținutul preferat.

Cel mai bun smart TV 2024

Televizoarele smart sau televizoarele inteligente sunt un tip de TV-uri care au devenit foarte populare în rândul oamenilor. Acestea se pot lăuda în general cu conectarea directă la internet și sunt capabile să ruleze aplicații precum Netflix, Prime Video sau diferite jocuri direct pe display-ul lor.

Pe paiața din România există o varietate mare de modele ceea ce face cumpărarea unui Smart TV destul de dificilă pentru unii oameni, mai ales pentru cei care vor să facă achiziții în mod informat.

Partea bună este că dumneavoastră vă aflați în locul în care puteți descoperii top cele mai bune televizoare smart și un ghid de cumpărături care conține câteva sfaturi de achiziție. Astfel veți putea să vă informați înainte de a cheltui bani pe un Smart TV.

Avantajele oferite de cel mai bun televizor smart

 • Conectivitate la internet foarte ușoară – modele de televizoare smart sunt cunoscute pentru faptul că se conectează foarte ușor la internet prin wi-fi fără să mai fie necesar întindeți cabluri prin casă.
 • Accesibile ca și preț – deși acum mai mulți ani era destul de dificil să-ți cumperi un televizor smart în prezent este mult mai ușor deoarece există o varietate foarte mare de modele cu prețuri destul de accesibile.
 • Compatibilitate ridicată cu alte dispozitive electronice – televizoarele smart sunt cunoscute și pentru faptul că se pot conecta foarte ușor fără alte cabluri cu alte dispozitive cum ar fi telefoanele sau difuzoarele externe.
Top cele mai bune televizoare smart

Top 5 cele mai bune televizoare smart 2024

1. Televizor smart Samsung 75TU8072

Televizor smart Samsung 75TU8072

Dacă căutați un televizor smart care are toate funcțiile utile și o funcționare fluentă la un preț mediu acesta este o alegere excepțională.

Avantaje

 • Calitate foarte bună a imaginii;
 • Sunet de calitate;
 • Utilizare ușoară;
 • Raport preț-calitate foarte bun;

Dezavantaje

 • Nu are 3D;

Televizorul smart Samsung 75TU8072 este un model care cu o gamă largă de culori și care transformă imaginile în realitate. Crystal Display este o funcție care optimizează culorile astfel încât imaginea să fie foarte clară și să poată fi observat orice detaliu subtil.

Este dotat cu un procesor Crystal 4K care prelucrează culoarea, optimizează raportul de contrast ridicat si controlează funcția HDR. Acesta are un design subțire și elegant într-un stil minimalist din toate unghiurile și cu un aspect fără margini care stabilește noi standarde.

Game Enhancer este o funcție pentru gameri deoarece optimizează ecranul în așa fel încât să ofere mai mult control cu un input lag redus. Telecomanda One Remote Control este una simplă care vă permite să căutați rapid conținutul pe care vi-l doriți.

Singurul minus al acestui model este că nu are 3D. Dacă pentru dumneavoastră acest lucru nu e o problemă prea mare atunci probabil aveți aceiași părere cași mine, iar eu consider acest model cel mai bun televizor smart ce poate fi cumpărat.

2. Televizor smart LG 65NANO793NE

Televizor smart LG 65NANO793NE

Dacă ceea ce căutați este un smart TV care să facă parte din gama superioară acesta este mai bună alegere.

Avantaje

 • Calitate video și audio superioară;
 • Comenzi vocale;
 • Raport preț-calitate foarte bun;
 • Telecomandă ușor de folosit;

Dezavantaje

 • Ar putea să fie oleacă mai subțire;

Televizorul smart LG 65NANO793NE este un model ce afișează culori pure care vă vor face să simțiți imaginile sau videoclipurile redate. Este dotat NanoCell TV care este capabil să ofere o rezoluție adevărata 4K care respecta valorile CM cerute de standardele internaționale.

Acest televizor are și un sunet bogat deoarece combină sunetul 2.0 cu sunetul virtual 4.0 mai bogat. Acest lucru înseamnă că poate crea un surround conectând doua difuzoare Bluetooth. Deci cu ajutorul sunetului vă poate ajuta să trăiți la intensitatea maximă filmul sau meciul la care vă uitați.

Televizorul folosește un procesor quad-core 4K care elimină zgomotul creat de vechile procesoare, dar care creează mai multe culori si contrast mai dinamice. Lucru care l-a făcut să fie prezent în top cele mai bune televizoare smart este că acesta poate crea și imagini cu rezoluție mai scăzută apropiate de calitatea 4K.

Singurul minus care a fost observat la acest model este faptul că e un pic cam gros, iar inginerii ar fi putut să facă mai subțire pentru un plus de eleganță. Însă datorită specificațiilor dar și a prețului eu îl consider cel mai bun smart TV LG.

3. Televizor Smart LED Samsung 50RU7092

Televizor Smart LED Samsung 50RU7092

Dacă căutați un televizor smart ieftin sub 3000 de lei probabil acesta este cea mai bună alegere.

Avantaje

 • Preț bun de achiziție;
 • Imagine foarte bună;
 • Se mișcă foarte bine;
 • Design subțire și elegant;

Dezavantaje

 • Plasticul telecomenzii ar putea fi îmbunătățit;

Televizorul Smart LED Samsung 50RU7092 este un TV ce vine dotat cu un procesor UHD care controlează culoare, optimizează contrastul și controlează HDR. Procesorul UHD denotă că acest acest televizor oferă imagini 4K UHD (Ultra HD) care au de 4 ori mai mulți pixeli față de FHD (Full HD).

UHD Dimming contribuie la obținerea imaginilor clare cu contrast optimizat deoarece această funcție împarte și procesează ecranul în zone mici pentru a afișa detalii mai precise. Ceea ce îl face unal dintre cele mai bun televizoare smart este că vă poate permite să vizionați conținut HDR la o claritate superioară.

Acesta are un design subțire și un aspect elegant ceea ce îl face să fie foarte ușor de montat în orice cameră a casei. Un alt lucru fantastic la acest TV este faptul că permite conectarea cu difuzoare externe sau dispozitive mobile de alte mărci foarte ușor.

Singurul minus la acest model este faptul că telecomanda oferă senzația că ar fi realizată dintr-un plastic ieftin care nu e rezistent. Însă dacă ne uităm per ansamblu la acest model adică atât la preț, dar și la performanțe vom vedea cel mai bun televizor smart ieftin.

4. Televizor smart Philips 65PUS7805/12

Televizor smart Philips 65PUS7805/12

Dacă ceea ce căutați este un televizor cu Ambilight pe 3 laturi atunci acesta este o alegere excepțională.

Avantaje

 • Culorile sunt naturale;
 • Sonorizare bună;
 • Raport preț-calitate foarte bun;
 • Ambilight;

Dezavantaje

 • Nu se pot instala alte aplicații decât cele cu care vine deja televizorul;

Televizorul smart Philips 65PUS7805/12 este un smart TV dotat cu un procesor P5 Perfect Picture care oferă cele mai clare imagini. Acesta oferă detaliilor mai multă profunzime, culorile sunt mai vii, iar contrastul este unul foarte clar.

Acest televizor smart de la Philips este dotat cu Dolby Vision si Dolby Atmos oferă cea mai clară imagine și cel mai clar sunet. Fie ca este vorba despre cel mai nou serial online sau de un set de discuri Blu-Ray, vă veți bucura de contrast, luminozitate și culoare care reflecta intențiile inițiale ale regizorului.

Acest televizor oferă acces rapid la aplicații precum Netflix sau Prime Video. Are și ambilight care este o caracteristică a televizoarelor Philips și face ca jocurile sau filmele să fie mai captivante. Dacă alegeți să puneți muzică cu ambilight pornit melodiile vor oferii un spectacol de lumini, iar ecranul va părea mai mare decât este.

Ca și minus la acest model este faptul că el nu folosește android ca sistem de operare, ci Saphi ceea ce înseamnă că nu puteți instala alte aplicații în afară de cele cu care vine TV-ul. În ciuda acestui minus eu consider acest model cel mai bun smart TV Philips ce poate fi cumpărat online.

5. Smart TV Horizon 55HL7590U

Smart TV Horizon 55HL7590U

Dacă căutați sun televizor smart ieftin sub 2500 de lei acest model de la Horizon ar putea fi cea mai bună soluție.

Avantaje

 • Calitatea imaginii 4k si HD este bună;
 • Sistemul de operare Android este destul de fluid;
 • Pot fi instalate jocuri pe el direct din playstore;
 • Raport preț-calitate foarte bun;

Dezavantaje

 • Sunetul nu este de cea mai bună calitate;

Smart TV Horizon 55HL7590U este un televizor care poate fi o alegere excepțională pentru cei care vor un televizor de buget cu funcționalități moderne. Acesta oferă acces rapid și ușor la platforma Android TV ce conține un portofoliu generos de aplicații pentru toată familia.

Are o rezoluție 4K UHD care oferă un grad perfect de contrast și culoare pentru conținutul vizionat singur/ă sau alături de familie. Acesta oferă acces la Goolgle Play și permite descărcarea aplicațiilor și jocurilor preferate în cel mai simplu mod.

Acesta are în dotare și Google Assistant ceea ce înseamnă că puteți comanda TV-ul doar cu vocea. Are și wi-fi integrat ceea ce permite conectarea TV-ului la internet fără să mai fie necesar să intendenți cabluri prin casă dinspre router spre Tv.

Din păcate la capitolul sunet acest model nu excelează prea bine, dar având în vedere că e o soluție de buget și are un preț mai mic față de modele de mai sus este într-o oarecare măsură un lucru normal. Eu consider acest model cel mai bun smart TV ieftin Horizon sub 2500 de lei.

Cum să alegi cel mai bun televizor smart – ghid de cumpărături

Cum să alegi cel mai bun televizor smart

Dimensiunea

Indiferent de tipul televizorului pe care vreți să-l cumpărați cel mai important factor este dimensiunea. Trebuie să luați în considerare dimensiunea camerei în care veți amplasa unul dintre cele mai bune televizoare și numărul persoanelor care vor privi în general televizorul smart simultan.

Dimensiunea ecranului va mai influență și distanța la care veți sta când îl veți privii. De exemplu dacă veți alege un televizor cu ecran HD ar trebui să stați pe canapea când priviți televizorul smart la o distanță de 3 ori mai mare decât înălțimea ecranului.

Pentru un televizor smart care are un ecran 4K ultra HD ar trebui să stați la distanță care e de 1,5 ori mai mare decât înălțimea ecranului, ceea ce înseamnă că puteți sta de 2 ori mai aproape de un televizor cu un ecran HD.

Așadar țineți cont de acești factori și sigur veți putea alege unul dintre cele mai bune televizoare smart pentru casa dumneavoastră cu o dimensiunea perfect adaptată nevoilor dumneavoastră.

Rezoluție

Rezoluția pe scurt se rezumă la numărul de pixeli care afișează imaginea, mai mulți pixeli înseamnă o imagine mai clară și mai reală. În momentul de față cea mai comună rezoluție este Full HD, dar cu toate astea vin tare din urmă și capătă mai multă popularitate televizoarele cu rezoluție Ultra HD care mai sunt numite și 4K.

Cel mai mare avantaj care poate fi oferit de unul dintre cele mai bune televizoare 4K este faptul că obiectele mici din imagini sunt mai clare. Inclusiv textul este văzut mai clar și poate fi citit mai ușor. Pe piață au apărut și televizoare smart cu rezoluție 8K care sunt foarte scumpe, dar care redau o imagine de 4 ori mai clară față de 4K.

Sfatul nostru este să vă orientați către un Smart TV ce are o rezoluție 4K deoarece există modele acceptabile ca preț pe piață și oferă o imagine net superioară față de modele Full HD. Televizoarele cu 8K în momentul de față nu-și justifică prețul deoarece formatul 8K nu este prea popular în rândul televiziunilor sau filmelor.

Rata de reîmprospătare

Rata de reîmprospătare a ecranului este măsurată în Herți (Hz) și descrie de câte ori este reîmprospătată imagine de pe ecran într-o secundă. De exemplu un televizor cu rată de reîmprospătare de 60 Hz va reîmprospăta imagine de 60 de ori într-o secundă.

Deci dacă vreți un televizor care să redea imaginele corect în orice secvență de acțiune vă sugerăm să vă orientați către un televizor smart care oferă o rată de reîmprospătare de minim 50-60 Hz, iar astfel veți avea cel mai bun televizor smart pentru dumneavoastră.

Sunetul

Sunetul este un alt aspect important de care trebuie să țineți cont când vreți să achiziționați un televizor smart bun. Partea bună este că dacă sunetul nu este mulțumitor pentru dumneavoastră acest lucru poate fi corectat cu un soundbar care poate îmbunătății semnificativ sunetul.

Treaba e simplă, dacă aveți o casă spațioasă, iar camera în care veți monta televizorul este una mare aveți nevoie de un televizor ce emite un sunet puternic. Însă dacă aveți o casă mai mică, iar camera este una nu foarte spațioasă puteți opta și pentru un televizor cu un sunet mai puțin puternic.

Porturi de conectare și porturi HDMI

Dacă ați găsit televizorul smart ideal din punct de vedere la dimensiunii, al rezoluției și al sunetului nu vă grăbiți să-l cumpărați. Verificați dacă oferă mai multe intrări HDMI care vă permit să conectați un soundbar sau o consolă de jocuri.

Dacă v-ați hotărât să cumpărați un televizor cu o rezoluție 4K UHD atunci asigurați-vă că televizorul are în dotare porturi HDMI 2.0 care suportă surse Ultra HD și care redau imaginile în format 4K.

Preț

Prețul nu este neapărat un factor de selecție, dar este important pentru bugetul familiei dumneavoastră. Pe piață sunt extrem de multe modele de televizoare smart și este destul de greu pentru cineva să decidă ce buget are nevoie.

Sunt și modele care costă peste 10.000 lei dar și modele de televizoare smart la prețul de 1000 de lei. Noi suntem de părere că pentru a cumpăra cel mai bun televizor smart este necesar să pregătiți un buget de 4-5000 lei. Cu acest buget veți avea un TV care are o dimensiune decentă, o rezoluție bună și sunet bun.

Care e cel mai bun televizor smart? – concluzie

Sperăm că acest articol v-a fost de ajutor și că după citirea lui ați putut să vă cumpărați un Smart TV exact așa cum vă doreați. Dacă sunteți curioși care e modelul meu preferat, ei bine trebuie să știți că cel pe care îl recomand e primul model din top și anume televizorul smart Samsung 75TU8072. Acestaeste un TV complet și oferă un raport preț-calitate excelent.

Întrebări frecvente

Ce este un Smart TV?

Ei bine pe scurt un Smart Tv este televizor care se conectează direct la internet și încorporează un sistem de operare care vă permite să accesați, să gestionați și să vizualizați conținut media online și bazat pe rețea cum ar fi cel de pe Netflix sau Youtube. Pe lângă vizualizare unele modele permit instalarea unor aplicații suplimentare sau jocuri din Magazin Play.

Cum funcționează un televizor smart?

Televizoarele smart accesează conținutul media online prin conectarea acestuia la internet. Odată ce televizorul este conectat și pornit, vi se va solicita să introduceți orice informații de conectare solicitate de furnizorul de servicii de internet. 

Smart TV-ul va afișa un meniu pe ecran care include o listă de canale de internet disponibile furnizate ca aplicații (similar cu aplicațiile de pe un smartphone). Unele aplicații sunt preîncărcate și puteți descărca mai multe pentru a le adăuga în biblioteca de aplicații a televizorului.

5 din 5 (2 voturi)
Vicentiu
Vicentiu

Sunt fondatorul site-ului Gotof.ro. Responsabilitățile mele sunt analiza produselor recomandate pentru a le găsi pe cele mai bune și redactarea conținutului. Deoarece în anii anteriori am trecut printr-o mutare în propria casă, am fost nevoit să caut multe produse, cum ar fi electrocasnicele și mobilierul.

Acest proces mi-a permis să-mi dezvolt abilități pentru analiza corespunzătoare a produselor, în special a celor pentru casă și grădină. În plus, activez în domeniul marketingului din 2020, iar acest lucru contribuie enorm la abilitățile mele de analiză a produselor și de redactare a conținutului.

Artiole: 130