Gotof.ro este susținut de cititorii săi! Când cumpărați prin linkurile de pe site este posibil să primim un comision. Citiți mai multe despre noi.

Cel mai bun topper de saltea

Cel mai bun topper de saltea trebuie să vă îmbunătățească confortul pe care îl simți când stați pe pat și nu aveți o saltea foarte comodă.

Cel mai bun topper de saltea [y]

Dacă sunteți aici, citind acest articol probabil căutați un topper de saltea. Cumpărarea unuia nu implică foarte multe cheltuieli, ba chiar noi considerăm că acestea în general sunt o soluție bună pe termen scurt care pot îmbunătății calitatea somnului.

Acestea sunt bune pentru a fi folosite atunci când salteaua este uzata, are deformări și creează dureri de spate sau cervicale. Noi spunem că un topper ar trebui să fie o soluție de moment pentru situațiile când nu aveți bugetul necesar pentru o saltea nouă și vreți să mai amânați achiziția acesteia.

Beneficii oferite de cel mai bun topper de saltea

 • Reglarea fermității

Un topper poate schimba în mod semnificativ senzația de pe suprafața saltelei pe care o aveți. Cele mai bune toppere de saltea oferă o senzație mai moale și sunt concepute pentru a fi utilizate cu o saltea fermă.

Iar unele modele sunt destinate să facă o saltea moale să se simtă mai fermă. Dacă sunteți nemulțumit/ă de cât de moale sau tare este salteaua dumneavoastră, dar nu doriți să cumpărați o saltea nouă un topper poate fi o soluție rentabilă.

 • Protecția saltelei

Topperele sunt diferite de husele de saltea. Acestea sunt foarte subțiri și sunt concepute exclusiv pentru a vă proteja salteaua împotriva, petelor, prafului și a altor contaminări care vă pot deteriora salteaua.

Cu toate acestea, topperele pot ajuta la conservarea suprafeței saltelei și pot preveni uzura materialului stratului de confort. Acest lucru poate prelungi durata de viață generală a saltelei pe care o aveți acasă.

 • Suport mai puternic

În timp, stratul de confort al saltelei se va deteriora. Acest lucru poate cauza o pierdere în capacitatea de susținere care face ca suprafața să se simtă inegală. Acest lucru va face ca durerile de spate și articulare să apară. Un topper robust adaugă un strat suplimentar pentru a vă menține corpul pe un plan uniform și pentru a preveni deformarea saltelei în anumite zone.

 • Răcire mai bună

Dacă suprafața saltelei dvs. tinde să rețină căldura și să transpirați când dormiți, atunci un topper pentru saltea respirabil poate oferi o mai bună reglare a temperaturii pentru a vă ajuta să dormiți mai bine. Cele mai bune materiale de răcire pentru topperele de saltea sunt latexul ventilat, lâna naturală și spuma cu celule deschise.

 • Mai puține întreruperi ale somnului în timpul nopții

Suprafața saltelei răspunde rapid la mișcare atunci când dumneavoastră sau partenerul de somn vă mișcați? Dacă da, este posibil ca amândoi să vă confruntați cu întreruperi ale somnului legate de izolarea slabă a mișcării.

Această problemă este deosebit de frecventă în cazul saltelelor hibride și al celor cu arcuri interioare. Un topper realizat din spumă cu memorie, spumă poliuretanică sau latex va diminua mai multă mișcare și va împiedica cea mai mare parte a acestei mișcări să se transfere pe suprafață.

 • Soluție eficientă din punct de vedere al costurilor

Deși prețurile variază, majoritatea topperelor pentru saltele costă mult mai puțin decât o saltea nouă de aceeași dimensiune. Topperele ar trebui privite ca o soluție pe termen scurt, deoarece nu sunt la fel de durabile ca saltelele, dar folosirea unui topper în loc de cumpărarea unei saltele noi vă poate ajuta să economisiți foarte mult.

Top 5 cele mai bune toppere de saltea

1. Topper saltea Green Future Argentum Therapy

Topper saltea Green Future Argentum Therapy

Dacă căutați să cumpărați un topper de saltea de 5 centimetri grosime atunci acest model este probabil cea mai bună alegere.

Avantaje

 • 7 zone de confort;
 • Design modern;
 • Confort termic;
 • Efect anti static;

Dezavantaje

 • Garanție doar 2 ani;

Topperul de saltea Green Future Argentum Therapy este o alegere foarte bună care poate transforma salteaua, canapeaua sau podeaua într-o zonă excelentă pentru dormit. Acesta are o grosime de de 5 centimetri și o fermitate medie care este de aproximativ 3 dintr-o scară de la 1 la 5.

Acest topper Green Future pentru saltea oferă 7 zone de confort. Husa acestui tooper este detașabilă și este îmbunătățită cu ioni de argint a căror efect este bine cunoscut în medicina curentă deoarece asigură o suprafață curată pentru un somn sănătos fără micro-organisme.

Dezavantajul acestui topper este faptul că acesta are o garanție de doar 2 ani, însă privind printre părerile celor care au cumpărat acest topper am aflat că aceasta rezistă mult mai mult timp. Astfel noi suntem de părere că acesta este cel mai bun topper de saltea ce poate fi cumpărat online.

2. Topper saltea ortopedică

Topper saltea ortopedică

Dacă căutați un topper de saltea cu proprietăți ortopedice și cu un raport preț-calitate foarte bun atunci acest model este probabil cea mai bună alegere.

Avantaje

 • Îmbunătățește calitatea somnului;
 • Are proprietăți ortopedice;
 • Fermitate peste medie;

Dezavantaje

 • Nu are control termic;

Dacă aveți dureri de spate și articulare în timpul nopții și/sau dimineața atunci acest topper de saltea ortopedic este o soluție bună pentru dumneavoastră, asta dacă nu aveți bugetul necesar pentru a cumpăra una dintre cele mai bune saltele ortopedice.

Acest topper ortopedic are o fermitate ridicată aceasta fiind de 4 din 5, 5 centimetrii de spumă ortopedică, sistem antiderapant, husă detașabilă și poate susține 100 kg per persoană. Acest lucru o face bună și pentru persoanele mai corpolente.

Ca și minus trebuie să știți că aceasta nu are control termic, iar lipsa termoreglării poate crea neplăceri când temperaturile sunt extreme. Însă dacă ne uităm la acest model și îi observăm și calitățile vom vedea probabil cel mai bun topper de saltea ortopedică.

3. Topper saltea spumă memorie HypoallergenicMed

Topper saltea spumă memorie HypoallergenicMed

Dacă căutați un topper pentru saltea din spumă cu memorie la un preț bun de achiziție probabil acest model este pentru dumneavoastră.

Avantaje

 • Husă din bumbac 100%;
 • Spuma cu memorie are și proprietăți ortopedice;
 • Poate fi folosită pe ambele părți;

Dezavantaje

 • Garanție doar 2 ani;

Topperul HypoallergenicMed este un model excelent ce are ca și compoziție principală spuma cu memorie care oferă extrem de multe beneficii și contribuie la un somn odihnitor. Aceasta are 2 fețe pe care poate fi folosită, iar recomandarea producătorilor este de a fi folosită pe ambele fețe deoarece astfel îi poate fi prelungită durata de viață a topper-ului.

Are o husă cu 2 fețe care este realizată 100% din bumbac și este detașabilă și lavabilă în mașina de spălat rufe la 90 de grade Celsius. Acest topper asigură un suport corespunzător pentru corp și promovează o postură corectă în timpul somnului.

Singurul lucru pe care îl putem reproșa acestui model este faptul că are o garanție de doar 2 ani. Însă având în vedere prețul mic pe care îl are (sub media pieței) este un lucru normal să aibă o garanție așa de scurtă, iar din punctul nostru de vedere acest model este cel mai bun topper de saltea din spumă cu memorie.

4. Topper saltea Latex

Topper saltea Latex

Dacă ceea ce căutați este un topper din latex atunci probabil acest model este cea mai bună alegere.

Avantaje

 • 100% din latex;
 • 7 zone ortopedice;
 • Husă detașabilă;

Dezavantaje

 • Este cam scump;

Topper-ul de saltea din latex vândută de cei de la EKON este o soluție care caută îmbunătățirea confortului unei saltele vechi fără să fie necesară înlocuirea acesteia. Acest topper la fel ca o pernă sau saltea din latex are proprietăți naturale alcaline ceea ce înseamnă vă oferă un mediu antibacterian și antialergic.

Acest topper pentru saltea este caracterizat prin elasticitate și durabilitate ridicată în timp. Acest topper oferă 7 zone de confort pentru cele 7 puncte principale de presiune ceea ce înseamnă că aceasta are proprietăți ortopedice.

Ca și minus trebuie să știți că acest topper din latex nu este ieftin însă este și normal într-o oarecare măsură deoarece este realizat din materiale naturale calitative. Din acest motiv noi considerăm acest model cel mai bun topper de saltea din latex.

5. Topper saltea TED Sweet Lavender

Topper saltea TED Sweet Lavender

Dacă ceea ce căutați este un topper pentru saltea ieftin și bun atunci probabil acest model este cea mai bună alegere.

Avantaje

 • Fermitate medie;
 • Raport preț calitate foarte bun;
 • Foarte comodă;

Dezavantaje

 • Nu are husă detașabilă;

Topper-ul saltea TED Sweet Lavender are un preț mai mic față de modele menționate anterior însă vine cu multe beneficii raportat la prețul pe care îl are. Aceasta are un tratament antibacterian care vă va asigura în mediu curat pentru dormit.

Pe lângă tratamentul antibacterian acesta are și un tratament cu lavandă care are multiple proprietăți printre care se află și proprietățile relaxante. Practic cu acest topper vă veți transforma salteaua veche într-una pe care abia așteptați să dormiți.

Ca și minus trebuie să știți că aceasta nu are husă detașabilă, astfel va trebuie să o protejați dumneavoastră cu o husă suplimentară. Din punctul nostru de vedere acest topper este cel mai bun topper de saltea ieftin ce poate fi cumpărat.

Cum să alegi cel mai bun topper de saltea – ghid de cumpărături

Proprietăți de răcire

La fel ca și în cazul saltelelor, unele toppere rețin căldura corpului și ca urmare în timpul somnului simțiți căldura prea multă. Spuma cu memorie, spuma de polistiren și latexul neventilat tind să rețină mai multă căldură decât alte materiale pentru toppere.

Cum ar fi puful și penele sau lâna. Moliciunea topper-ului poate juca de asemenea un rol important în reglarea temperaturii. Dacă vă afundați prea adânc într-un topper, acest lucru poate restricționa fluxul de aer de la suprafață și vă poate face să vă simțiți căldură.

Materiale de calitate

Anumite materiale pentru toppere sunt asociate cu o durată de viață mai lungă și cu performanțe mai puternice în diferite categorii. Printre acestea se numără spuma cu memorie de înaltă densitate, latexul ventilat, lâna naturală și puful premium.

În timp ce aceste materiale pot crește prețul de vânzare cu o marjă semnificativă. Totuși în această situație topperul va oferi o valoare mai bună pe termen lung în comparație cu un model fabricat din materiale inferioare.

Reducerea presiunii

Cele mai bune toppere de saltea pentru ameliorarea presiunii se vor conforma corpului și vor susține coloana vertebrală fără a vă scufunda excesiv în el. Persoanele care dorm pe o parte pot avea nevoie de o senzație mai moale.

În caz contrar, coloana lor vertebrală nu va fi aliniată și este posibil să apară o presiune suplimentară. Poziția dormitului pe spate favorizează alinierea coloanei vertebrale. Așa că acești oameni au nevoie, de obicei, de mai multă susținere și mai puțină conformație pentru o ușurare optimă a presiunii.

Nivelul de fermitate

Nivelul de fermitate este strâns legat de poziția din timpul somnului și de tipul de corp. Persoanele care cântăresc mai puțin de 130 de kilograme și/sau dorm pe o parte vor prefera probabil o senzație mai moale a topperului.

Cei care cântăresc între 130 și 230 de kg, indiferent de poziția de somn, ar putea fi mai mulțumiți de un nivel mediu de fermitate. Persoanele care cântăresc mai mult de 230 de kg și dorm pe spate și/sau pe burtă ar trebui să ia în considerare un topper mai ferm, cu un suport general mai puternic.

Poziția în timpul somnului

Dormiți pe o parte? Dacă da, sunt șanse să vă simțiți cel mai bine pe un topper care amortizează umerii și șoldurile. Acest lucru va alinia coloana vertebrală și va reduce punctele de presiune. Cei care dorm pe spate au nevoie, în general, de o senzație mai fermă, mai echilibrată.

Acest lucru asigură o conformație confortabilă și un sprijin uniform cu o scufundare minimă în jurul trunchiului și taliei. Pentru cei care dorm pe burtă, un topper ar trebui să ofere o ranforsare suplimentară între umeri și șolduri pentru a preveni o afundare prea mare.

Grosime

Topperele de pe piață măsoară între 1,5 și 20 centimetri grosime. Deoarece topperele sunt plasate direct pe suprafața saltelei, în esență adăugați centimetri la profilul general al patului dumneavoastră. Dacă dormiți pe o saltea care este deja groasă, atunci un topper cu profil înalt poate face ca salteaua să devină prea înaltă.

Acest lucru poate face ca urcarea și coborârea din pat să fie mai dificilă. Topperele subțiri, pe de altă parte, s-ar putea să nu ajusteze fermitatea saltelei la fel de bine cum o pot face modelele mai groase. Așadar acordați atenție și acestui aspect.

Preț

Un topper nou poate costa mai puțin de 500 de lei sau mai mult de 1000 de lei, dar cele mai bune toppere au un preț cuprins între 500 și 800 de lei. Factorii care pot crește prețul unui topper includ compoziția materialului, grosimea acestuia și dacă produsul a primit sau nu certificări pentru materiale organice sau de altă natură. În plus, unele mărci au prețuri mai mari decât altele.

Care e cel mai bun topper de saltea? – concluzie

Din punctul nostru de vedere cel pe care l-am exprimat și mai sus este că cel mai bun topper de saltea este cel de la Dormeo mai exact topper-ul Dormeo AIR+. Restul modelelor sunt și ele foarte bune, dar pentru noi cel de la Dormeo o fost mai mult ca perfect. Alături de cele mai bune perne și de lenjeria de pat potrivită acest topper a făcut și face minuni.

Întrebări frecvente

Ce este un topper de saltea?

Un topper de saltea este un strat de material de amortizare care se așează pe suprafața superioară a saltelei, de obicei sub un cearșaf. Scopul unui topper este de a îmbunătăți senzația pe care o oferă salteaua dumneavoastră. Pe măsură ce materialele de amortizare se deteriorează și se înmoaie în timp, suprafața saltelei va deveni neuniformă din cauza impresiilor și a crestăturilor corpului.

Acest lucru poate diminua susținerea și poate duce la dureri. Cele mai multe toppere oferă o senzație moale sau medie și sunt destinate să adauge amortizare la o saltea fermă. Cu toate acestea, unele toppere sunt pe partea mai fermă și sunt destinate saltelelor care se simt prea moi.

Materialele de umplutură obișnuite pentru toppere includ spumă cu memorie, spumă poliuretanică, latex, puf și pene, fibre alternative de puf și lână. Cele mai multe toppere au o grosime cuprinsă între 1,5 cm și 8 cm.

Care este cel mai bun mod de a curăța un topper de saltea?

Multe toppere din spumă și latex sunt prevăzute cu huse detașabile, care se pot spăla la mașină. Asigurați-vă că urmați instrucțiunile specifice enumerate pe eticheta de îngrijire a husei. Miezul din spumă sau latex ar trebui curățat doar la fața locului atunci când este necesar, deoarece spălarea la mașină poate deteriora permanent aceste materiale.

În cazul în care husa nu este detașabilă, curățarea uscată va fi probabil cea mai sigură metodă de îngrijire a topperului dumneavoastră. Unele toppere cu puf alternativ sau umplutură de lână sunt, din punct de vedere tehnic, lavabile la mașină, dar în timp pot apărea contracții semnificative și deteriorări ale materialului. Topperele cu dimensiuni mai mari pot fi, de asemenea, prea mari pentru mașinile de spălat de uz casnic.

5 din 5 (4 voturi)
Vicentiu
Vicentiu

Sunt fondatorul site-ului Gotof.ro care a fost creat din pasiunea mea pentru scris și dorința de a ajuta oamenii să facă cumpărături online bune. Ajutorul meu și a echipei Gotof.ro constă în analiza produselor și selecționarea celor care sunt cele mai bune, scrierea de recenzii complete despre acestea alături de ghiduri de cumpărături online.

Artiole: 134