Saltele

Cel mai bun topper de saltea

Cel mai bun topper de saltea spumă cu memorie

Cel mai bun topper de saltea de saltea trebuie să-ți îmbunătățească salteaua, să-i prelungească viața și să te ajute să dormi mai bine.

Topper Dormeo AIR+

Cel mai bun topper de saltea

Topper Saltea Super Ortopedic

Cel mai bun topper de saltea ortopedic

Topper HypoallergenicMed

Cel mai bun topper de saltea spumă cu memorie

Dacă ați ajuns aici la acest articol probabil căutați un topper de saltea. Cumpărarea unuia nu implică foarte multe cheltuieli ba chiar acestea în general sunt o soluție pe termen scurt. Acestea sunt bune pentru fi folosite atunci când salteaua este uzata, are deformări și creează dureri de spate sau cervicale. Spun ca aceasta este o soluție de moment deoarece dacă nu veți cumpăra o saltea bună, nouă și veți folosii topperul acesta se va deteriora în cele din urmă.

Ce beneficii oferă cel mai bun topper de saltea?

 • Reglarea fermității

Un topper poate schimba în mod semnificativ senzația de pe suprafața a saltelei dumneavoastră. Cele mai multe toppere oferă o senzație mai moale și sunt concepute pentru a fi utilizate cu o saltea fermă, dar unele modele sunt destinate să facă o saltea moale să se simtă mai fermă. Dacă sunteți nemulțumit de cât de moale sau fermă este salteaua dumneavoastră, dar nu doriți să plătiți pentru un una nouă un topper poate fi o soluție rentabilă.

 • Protecția saltelei

Topperele sunt diferite de protectoarele de saltea. Acestea sunt foarte subțiri și sunt concepute exclusiv pentru a vă proteja salteaua împotriva scurgerilor, petelor, prafului și a altor contaminanți. Cu toate acestea, topperele pot ajuta la conservarea suprafeței saltelei și pot preveni uzura materialului stratului de confort. Acest lucru poate prelungi durata de viață generală a saltelei dumneavoastră.

 • Suport mai puternic

În timp, stratul de confort al saltelei se va deteriora. Acest lucru poate cauza o pierdere în capacitatea de susținere care face ca suprafața să se simtă inegală. Acest lucru va face ca durerile de spate și articulare să apară. Un topper robust adaugă un strat suplimentar pentru a vă menține corpul pe un plan uniform și pentru a preveni deformarea saltelei în anumite zone.

 • Răcire mai bună

Dacă suprafața saltelei dvs. tinde să rețină căldura și să transpirați atunci când dormiți, atunci un topper respirabil poate oferi o mai bună reglare a temperaturii pentru a vă ajuta să dormiți mai confortabil. Cele mai bune materiale de răcire pentru topperele de saltea sunt latexul ventilat, lâna naturală și spuma cu celule deschise.

 • Mai puține întreruperi

Suprafața saltelei răspunde rapid la mișcare atunci când dumneavoastră sau partenerul de somn vă mișcați? Dacă da, este posibil ca amândoi să vă confruntați cu întreruperi ale somnului legate de izolarea slabă a mișcării. Această problemă este deosebit de frecventă în cazul saltelelor hibride și al celor cu arcuri interioare. Un topper realizat din spumă cu memorie, spumă poliuretanică sau latex va diminua mai multă mișcare și va împiedica cea mai mare parte a acestei mișcări să se transfere pe suprafață.

 • Soluție eficientă din punct de vedere al costurilor

Deși prețurile variază, majoritatea topperelor pentru saltele costă mult mai puțin decât o saltea nouă de aceeași dimensiune. Topperele ar trebui privite ca o soluție pe termen scurt, deoarece nu sunt la fel de durabile ca saltelele, dar folosirea unui topper în loc de cumpărarea unei saltele noi vă poate ajuta să economisiți foarte mult.

Cele mai bune toppere de saltea – recomandări

1. Topper Dormeo AIR+

Cel mai bun topper de saltea

Cel mai bun topper
 • Husa realizată din fibre TENCEL™ Modal;
 • 1,5 cm spumă Ecocell®
 • 4 cm arcuri Octaspring®

Avantaje

 • 3 zone de confort;
 • Design modern;
 • Topperul respiră și ventilează aerul bine;
 • Tratamentul CleanEffect® menține topperul curat;

Dezavantaje

 • Prețul e un pic cam mare;

Acesta este topperul care nouă ne-a plăcut foarte mult și pe care vi-l recomandăm cu toată încrederea. Chiar dacă acest model nu este tocmai ieftin noi considerăm că face toți banii.

Are o grosime de 7 centimetri din care 1,5 centimetri pumă Ecocell®și 4 centimetri sunt arcuri  Octaspring®. Topperul are un sistem de ventilare de ultimă generație care va menține topperul proaspăt și fără bacterii.

Această ventilație a aerul va oferii și efecte termoreglabile astfel vara topperul nu va fi prea cald iar iarna prea rece.

2. Topper Saltea Super Ortopedic

Cel mai bun topper de saltea ortopedic

Cel mai bun topper de saltea ortopedic
 • 5 cm spumă ortopedică;
 • Sistem antiderapant;
 • Husă lavabilă;

Avantaje

 • Îmbunătățește calitatea somnului;
 • Are proprietăți ortopedice;
 • Fermitate peste medie;

Dezavantaje

 • Nu are control termic;

Aveți dureri de spate și articulare noaptea și în fiecare dimineață? Ei bine atunci acest topper este perfect pentru dumneavoastră.

Este un topper de saltea super ortopedic care are o fermitate medie și care oferă suport pentru punctele de presiune ale corpului care stau pe saltea.

Transferul de mișcare către partener pe timpul nopții nu va exista datorită spumei de înaltă densitate din care e construit topperul.

Are o husă din textil Tencel care se poate scoate de pe topper deschizând fermoarul și poate fi curățată fiind lavabilă la 30 de grade.

3. Topper HypoallergenicMed

Cel mai bun topper de saltea spumă cu memorie

 Cel mai bun topper de saltea spumă cu memorie
 • 2 cm spumă cu memorie;
 • Husa detașabilă și lavabilă la 90 de grade;
 • Asigură un suport corect al corpului;
 • Husă matlasata pentru un plus de confort;

Avantaje

 • Husă din bumbac 100%;
 • Spuma cu memorie are și proprietăți ortopedice;
 • Poate fi folosită pe ambele părți;

Dezavantaje

 • Garanție doar 2 ani;

Un alt topper de saltea excelent ce are ca compoziție principală spuma cu memorie care oferă foarte multe beneficii și contribuie la un somn odihnitor.

Poate fi folosită pe ambele fețe ba chiar este recomandat deoarece acest lucru poate prelungii viața topperului prevenind deteriorarea prematură.

Are o husă cu două fețe care e 100% din bumbac care este detașabilă și lavabilă la 90 de grade. Astfel vei avea un mediu curat când vei dormi.

4. Topper saltea TED Sweet Lavender

Cel mai bun topper de saltea ieftin

Cel mai bun topper de saltea ieftin
 • Fermitate medie;
 • Proprietăți antibacteriene;
 • 5 cm grosime;

Avantaje

 • Fermitate medie;
 • Raport preț calitate foarte bun;
 • Foarte comodă;

Dezavantaje

 • Nu are husă detașabilă;

O sugestie de topper la un preț foarte mic dar care are un aport foarte ridicat raportat la preț. Dacă cauți o suluție de buget aceasta este cea mai bună variantă.

Are tratament antibacterian și cu ea veți transforma salteaua veche incomodă într-una pe care abia așteptați să dormiți în fiecare noapte.

Cum alegi cel mai bun topper de saltea

Proprietăți de răcire

La fel ca și în cazul saltelelor, unele toppere rețin căldura corpului și ca urmarepe timpul somnului simțiți căldura prea multă. Spuma cu memorie, spuma de polistiren și latexul neventilat tind să rețină mai multă căldură decât alte materiale pentru toppere. Cum ar fi puful și penele sau lâna. Moliciunea topper-ului poate juca, de asemenea, un rol în reglarea temperaturii. Dacă vă afundați prea adânc într-un topper, acest lucru poate restricționa fluxul de aer de la suprafață și vă poate face să vă simțiți căldură.

Materiale de calitate

Anumite materiale pentru toppere sunt asociate cu o durată de viață mai lungă și cu performanțe mai puternice în diferite categorii. Printre acestea se numără spuma cu memorie de înaltă densitate, latexul ventilat, lâna naturală și puful premium. În timp ce aceste materiale pot crește prețul de vânzare cu o marjă semnificativă, topperul va oferi o valoare mai bună pe termen lung în comparație cu un model fabricat din materiale inferioare.

Reducerea presiunii

Cele mai bune toppere de saltea pentru ameliorarea presiunii se vor conforma corpului și vor susține coloana vertebrală fără a se scufunda excesiv. Persoanele care dorm pe o parte pot avea nevoie de o senzație mai moale. În caz contrar, coloana lor vertebrală nu va fi aliniată și este posibil să apară o presiune suplimentară. Pozițiile dormitului pe spate și burtă favorizează alinierea coloanei vertebrale. Așa că acești oameni au nevoie, de obicei, de mai multă susținere și mai puțină conformație pentru o ușurare optimă a presiunii.

Nivelul de fermitate

Nivelul de fermitate este strâns legat de poziția din timpul somnului și de tipul de corp. Persoanele care cântăresc mai puțin de 130 de kilograme și/sau dorm pe o parte vor prefera probabil o senzație mai moale a topperului. Cei care cântăresc între 130 și 230 de kg, indiferent de poziția de somn, ar putea fi mai mulțumiți de un nivel mediu de fermitate. Persoanele care cântăresc mai mult de 230 de kg și dorm pe spate și/sau pe burtă ar trebui să ia în considerare un topper mai ferm, cu un suport general mai puternic.

Poziția în timpul somnului

Dormiți pe o parte? Dacă da, sunt șanse să vă simțiți cel mai bine pe un topper care amortizează umerii și șoldurile. Acest lucru va alinia coloana vertebrală și a reduce punctele de presiune. Cei care dorm pe spate au nevoie, în general, de o senzație mai fermă, mai echilibrată. Acest lucru asigură o conformație confortabilă și un sprijin uniform cu o scufundare minimă în jurul trunchiului și taliei. Pentru cei care dorm pe burtă, un topper ar trebui să ofere o ranforsare suplimentară între umeri și șolduri pentru a preveni o afundare prea mare.

Grosime

Topperele de pe piață măsoară între 1,5 și 20 centimetri grosime. Deoarece topperele sunt plasate direct pe suprafața saltelei, în esență adăugați centimetri la profilul general al patului dumneavoastră. Dacă dormiți pe o saltea care este deja groasă, atunci un topper cu profil înalt poate face ca salteaua să devină prea înaltă. Acest lucru poate face ca urcarea și coborârea din pat să fie mai dificilă. Topperele subțiri, pe de altă parte, s-ar putea să nu ajusteze fermitatea saltelei la fel de bine cum o pot face modelele mai groase.

Preț

Un topper nou poate costa mai puțin de 100 de dolari sau mai mult de 500 de dolari, dar cele mai multe modele de înaltă calitate vândute în prezent au un preț cuprins între 150 și 450 de dolari. Factorii care pot crește prețul unui topper includ compoziția materialului, grosimea acestuia și dacă produsul a primit sau nu certificări pentru materiale organice sau de altă natură. În plus, unele mărci au prețuri mai mari decât altele.

Concluzie – care e cel mai bun topper de saltea?

Din punctul nostru de vedere cel pe care l-am exprimat și mai sus cel mai bun topper de saltea este cel de la Dormeo mai exact modelul AIR+. Restul modelelor sunt și ele foarte bune dar pentru noi cel de la Dormeo o fost mai mult ca perfect. Alături de cele mai bune perne și de lenjeria de pat potrivită acest topper a făcut și face minuni.

Întrebări frecvente

Ce este un topper de saltea?

Un topper de saltea este un strat de material de amortizare care se așează pe suprafața superioară a saltelei, de obicei sub un cearșaf. Scopul unui topper este de a îmbunătăți senzația pe care o oferă salteaua dumneavoastră. Pe măsură ce materialele de amortizare se deteriorează și se înmoaie în timp, suprafața saltelei va deveni neuniformă din cauza impresiilor și a crestăturilor corpului.

Acest lucru poate diminua susținerea și poate duce la dureri. Cele mai multe toppere oferă o senzație moale sau medie și sunt destinate să adauge amortizare la o saltea fermă. Cu toate acestea, unele toppere sunt pe partea mai fermă și sunt destinate saltelelor care se simt prea moi.

Materialele de umplutură obișnuite pentru toppere includ spumă cu memorie, spumă poliuretanică, latex, puf și pene, fibre alternative de puf și lână. Cele mai multe toppere au o grosime cuprinsă între 1,5 cm și 8 cm.

Care este cel mai bun mod de a curăța un topper de saltea?

Multe toppere din spumă și latex sunt prevăzute cu huse detașabile, care se pot spăla la mașină. Asigurați-vă că urmați instrucțiunile specifice enumerate pe eticheta de îngrijire a husei. Miezul din spumă sau latex ar trebui curățat doar la fața locului atunci când este necesar, deoarece spălarea la mașină poate deteriora permanent aceste materiale.

În cazul în care husa nu este detașabilă, curățarea uscată va fi probabil cea mai sigură metodă de îngrijire a topperului dumneavoastră. Unele toppere cu puf alternativ sau umplutură de lână sunt, din punct de vedere tehnic, lavabile la mașină, dar în timp pot apărea contracții semnificative și deteriorări ale materialului. Topperele cu dimensiuni mai mari pot fi, de asemenea, prea mari pentru mașinile de spălat de uz casnic.

Care sunt beneficiile utilizării unui topper de saltea?

Dacă dețineți salteaua de câțiva ani și observați deja denivelări la suprafață, un topper vă poate ajuta să mai stoarceți câțiva ani din saltea înainte de a cumpăra una nouă. Cu toate acestea, acest lucru ar trebui să fie considerat o soluție temporară. Topperul – ca și salteaua dumneavoastră – va dezvolta amprente și adâncituri odată cu utilizarea continuă.

Topperele pot fi, de asemenea, adaosuri excelente pentru camerele de oaspeți, mai ales dacă vizitatorii dvs. de peste noapte dorm pe canapele pliante, futonuri și alte suprafețe pe care oamenii tind să le găsească inconfortabile. Același lucru este valabil și dacă aveți oaspeți care dorm pe podea. Topperele pentru camerele de oaspeți durează de obicei mai mult, deoarece sunt folosite mai rar.

author-avatar

Despre Vicentiu

Sunt fondatorul site-ului Gotof.ro care a fost creat din pasiunea mea pentru scris și dorința de a ajuta oamenii să facă cumpărături online. Ajutorul meu și echipei Gotof constă în analiza produselor și selecționarea celor care sunt mai bune, scrierea de recenzii complete despre acestea alături de ghiduri de cumpărături online.