Abonarea ta nu a fost salvată. Te rugăm să încerci din nou!
Your subscription has been successful. Te-ai abonat la newsletter-ul nostru. Verifică emailul pentru vedea ghidul!

Iarna nu-i ca vara!

Află cum să combați apariția mucegaiului în căminul tău!

Completează formularul de mai jos și vei primi pe email un ghid detaliat cu informații relevante și de actualitate.

Gotof.ro este susținut de cititorii săi! Când cumpărați prin linkurile de pe site este posibil să primim un comision. Citiți mai multe despre noi.

Cel mai bun umidificator de cameră 2024

5
(21)

Cel mai bun umidificator de cameră este un dispozitiv care vă ajuta să ridicați nivelul de umiditate din casă la nivelul dorit de dumneavoastră.

Cel mai bun umidificator de cameră 2024

Un lucru interesant este că dacă vă doriți să evitați apariția pielii uscate sau iritarea căilor respiratorii este necesar ca nivelul de umiditate să fie între 30 și 50%. În timpul iernii aerul în atmosferă este mult mai uscat, iar acest lucru scade nivelul de umiditate și din încăperi, lucru care face ca aerul să fie iritant și mai greu de respirat.

Dar e posibil ca dumneavoastră să știți deja aceste informații deoarece acum căutați să cumpărați cel mai bun umidificator de cameră. Pentru a vă ajuta să faceți cea mai bună achiziție am pregătit în acest articol o secțiune numită top 5 cele mai bune umidificatoare și un ghid de cumpărături cu sfaturi de achiziție.

Avantajele oferite de cel mai bun umidificator de cameră

  • Reduce riscul de îmbolnăvire – aerul mult prea uscat la fel ca și aerul mult prea umed le permite virușilor să trăiască mai mult, astfel se mărește riscul că dumneavoastră să vă îmbolnăviți.
  • Respirați mult mai ușor – aerul prea uscat poate duce la dureri de gât, iritarea căilor respiratorii și uscarea ochilor. Astfel un umidificator face aerul mult mai ușor de respirat.
  • Combate apariția diferitelor afecțiuni ale pielii – aerul mult prea uscat duce de cele mai multe ori la piele uscată care în timp se poate transforma în mâncărimii și crăpături. Utilizarea unui umidificator de aer previne apariția acestei probleme.
Top 5 cele mai bune umidificatoare de aer

Top 5 cele mai bune umidificatoare de aer 2024

1. Umidificator cu ultrasunete AlecoAir U30 IONIC

Umidificator cu ultrasunete AlecoAir U30 IONIC

Dacă vă doriți un umidificator eficient cu un raport preț-calitate bun atunci acesta este probabil cea mai bună alegere.

Avantaje

  • Nu este zgomotos;
  • Rezervorul se umple foarte ușor;
  • Eficiență ridicată;
  • Rezervor de apă încăpător;

Dezavantaje

  • Higrometrul nu indica valoarea reala din încăpere;

Umidificatorul cu ultrasunete AlecoAir U30 IONIC este un model recomandat pentru spații de până în 30 de metrii pătrații ceea ce îl face un umidificator de cameră bun. Capacitatea de umidificare este 9,6 litri în 24 de ore când funcționează la putere maximă.

Are un rezervor cu o capacitate de 5,2 litri care este foarte ușor de umplut. Acesta are în dotare funcția de ionizare care purifică aerul și oferă un mediu ambiental în care puteți să respirați un aer mult mai curat și lipsit de bacterii.

Cea ce îl face să fie unul dintre cele mai bune umidificatoare de aer este faptul că permite reglarea umidității țintă. Acest lucru înseamnă că dumneavoastră reglați valorile dorite, iar acesta funcționează până le atinge. Un alt plus este faptul că are 3 trepte de funcționare și timer pentru oprire automată.

Acesta are un minus care este întâlnit la multe modele de pe piață și anume că higrometrul nu este prea precis ceea ce înseamnă că nu arată valori precise. Însă din punctul nostru de vedere se poate trece foarte ușor peste această problemă, iar noi îl considerăm cel mai bun umidificator de cameră.

2. Umidificator Xiaomi Mi Smart antibacterian

Umidificator Xiaomi Mi Smart antibacterian

Dacă vă doriți un umidificator a cărui parametrii să poată fi verificați de pe telefon atunci acesta este probabil cea mai bună alegere.

Avantaje

  • Aplicație de telefon foarte ușor de folosit;
  • Alimentarea cu apă se face foarte ușor;
  • Posibilitatea de a opri luminile și sunetele din aplicație;
  • Raport preț-calitate foarte bun;

Dezavantaje

  • Temperatura și umiditatea indicată nu este exactă;

Umidificatorul Xiaomi Mi Smart antibacterian este un model care poate fi încadrat la categoria cu umidificatoare smart deoarece este un model care poate fi controlat prin aplicația mobilă. Acesta are un design elegant și se poate integra de minune în orice cameră.

Este dotat un rezervor mai mic decât modelul de mai sus acesta fiind de 4,5 litri. Este foarte ușor de umplut și un mare plus pe care îl mai prezintă este faptul că în interiorul rezervorului are lumina UV-C. Această lumină distruge germenii pentru ca dumneavoastră să beneficiați de un mediu umed și curat.

Un mare avantaj al acestui model din top umidificatoare este faptul că este foarte silențios putând fi folosit chiar și în timpul nopții. Acesta are 3 trepte de umiditate ce vă vor permite sa ajustați nivelul după cum doriți și să mențineți un nivel constat de umiditate în casă.

La fel ca și la modelul anterior acesta prezintă probleme legate de măsurarea umidității din interiorul camerei plus probleme în a afișa temperatura corectă. Dar trecând peste acest aspect și privind și beneficiile oferite de acesta noi considerăm acest model cel mai bun umidificator Xiaomi.

3. Umidificator de aer Philips HU4803/01

Umidificator de aer Philips HU4803/01

Dacă vă doriți un umidificator realizat din materiale calitative atunci acesta este probabil cea mai bună alegere pentru dumneavoastră.

Avantaje

  • Întreținere ușoară;
  • Silențios;
  • Nu face condens in jurul lui;
  • Oferă senzația de aer proaspăt;

Dezavantaje

  • Capacitatea rezervorului de apă este cam mică;

Umidificatorul de aer Philips HU4803/01 este un model ce emite ceață rece ceea ce îl face un model economic din punct de vedere energetic. Acesta beneficiază de o întreținere foarte simplă și de un rezervor de 2 litri care din punctul nostru de vedere ar fi putut să fie mai mare.

Acesta permite setarea unui nivel de umiditatea de 40%, 50% sau 60% acesta oprindu-se automat când atinge valorile selectate. Un alt plus al acestui model este faptul că este silențios ceea ce înseamnă că poate fi folosit fără probleme în timpul nopții în dormitor.

Când rezervorul se golește se va activa o alertă luminoasă care vă va atenționa că este timpul să reumpleți rezervorului acestuia. Ceea ce mai e foarte plăcut la acest model este faptul că are temporizator de 1, 4 sau 8 ore, ceea ce înseamnă că poate fi setat să funcționeze doar un număr limitat de ore.

Cum am menționat și mai sus acest model oferă un rezervor cam mic acesta fiind singurul minus depistat. Însă având în vedere că acesta are dimensiuni reduse considerăm că este un lucru normal și din acest motiv noi îl considerăm cel mai bun umidificator Philips.

4. Umidificator si purificator Clean Air Optima CA603new

Umidificator si purificator Clean Air Optima CA603new

Dacă căutați un umidificator care purifică aerul atunci acesta este unul dintre cele mai bune modele care poat fi cumpărate.

Avantaje

  • Ridică nivelul de umiditate repede;
  • Display cu touchscreen;
  • Ușor de alimentat cu apă;
  • Silențios;

Dezavantaje

  • Vaporii lasă puțin calcar pe el ceea ce înseamnă că trebuie șters cam la 2 zile;

Umidificatorul și purificatorul de aer Clean Air Optima CA603new este un model perfect pentru cei care vor o soluție 2 in 1 deoarece nu doar că ridică nivelul de umiditate din casă, dar și purifică aerul, ceea ce oferă o mulțime de beneficii.

Acesta are o capacitate de acțiune ce ajunge până la 45 de metrii pătrați și o capacitate de umidificare de 480 mililitri într-o oră. Acesta are un rezervor care este foarte ușor de umplut cu o capacitate de 5,5 litri, iar aceasta are o greutate totală de doar 4 kilograme (gol).

Este dotat cu un display digital care indică valoare umidității dorite și valoarea umidității din cameră. Capacitatea de purificare a aerului vine și cu funcția de ionizarea și oferă o protecție sporită contra bacteriilor datorită filtrului ceramic și nano silver.

Ca și minus am observat faptul că din cauza apei (dacă aceasta e dură) rămân urme de calcar pe dispozitiv și trebuie șters cam la fiecare 2 zile. În ciuda acestui minus noi considerăm acest model cel mai bun umidificator și purificator de aer ce poate fi cumpărat online.

5. Umidificator de aer LEVOIT Classic 100 Ultrasonic

Umidificator de Aer LEVOIT Classic 100 Ultrasonic

Dacă ceea ce căutați este un umidificator ieftin și bun acesta ar putea fi o opțiune bună pentru dumneavoastră.

Avantaje

  • Ușor de folosit;
  • Preț bun de achiziție;
  • Silențios;
  • Nu ocupă mult spațiu;

Dezavantaje

  • Senzorul de umiditate încorporat nu este pre precis;

Umidificatorul de aer LEVOIT Classic 100 Ultrasonic este un model capabil să acționeze pe o suprafața de 27 de metri pătrați. Este un model ce emite vaporii prin ultrasunete fiind dotat cu un panou de comandă digital foarte ușor de folosit.

Ceea ce face din acest model unul dintre cele mai bune umidificatoare de aer este faptul că este foarte ușor de curățat și de întreținut. Este dotat cu rezervor de apă cu o capacitate de 2,4 litri care are o deschidere mare și facilitează accesul în fiecare colț pentru o curățare completă.

Acesta este un model extrem de silențios și nu emite un sunet mai mare de 30 dB, lucru care permite folosirea acestuia și în dormitor pe timpul nopții. Acesta oferă posibilitatea alegerii din cele 3 tipuri de ceață pe care le are și selectarea direcției în care să emită această ceață.

La fel ca și la primul și al doilea model acesta întâmpină probleme în afișarea nivelului umidității, valorile indicate nefiind precise. Totuși dacă ne uităm la restul caracteristicilor și la prețul mic pe care îl are noi credem că poate fi considerat cel mai bun umidificator de aer ieftin.

Cum să alegi cel mai bun umidificator – ghid de cumpărături

Cum să alegi cel mai bun umidificator de cameră

Suprafața acoperită

Înainte de a cumpăra un umidificator de aer trebuie să știți care este suprafața camerei în care vreți să ridicați nivelul de umiditate. La modele prezentate de noi în top umidificatoare suprafața pe care o pot acoperii este diferită de la model la model.

Astfel pentru a alege un umidificator bun trebuie să știți dumneavoastră care este capacitatea de care aveți nevoie. Pentru camerele mici și mijlocii, umidificatoarele de masă sunt opțiunea cea mai puțin costisitoare, dar rezervoarele lor mici necesită reumpleri frecvente

Pentru spații mari, modelele de consolă sunt cele mai bune deoarece generează mult aer umed. Au și rezervoare de apă mai mari, așa că au nevoie de mai puține rezerve. Dar din cauza dimensiunii și greutății lor atunci când sunt pline, pot fi dificil de manevrat.

Nivel de zgomot

Dacă cumpărați un umidificator pentru a vă menține pielea hidratată și căile nazale curate în timp ce dormiți, atunci o caracteristică importantă ar putea fi cât de silențios este. Dacă sunteți un om care este ușor de trezit trebuie să optați pentru un model silențios.

Magazinele care vând aceste dispozitive prezintă pe site-ul lor nivelul de sunet generat în decibeli (dB). Pentru a face un o comparație trebuie să știți că un frigider silențios nu emite un sunet mai mare de 30 dB.

Așadar este important ca umidificatorul dumneavoastră să nu emită un sunet mai puternic de atât pentru a putea dormii bine. Sfatul nostru este ca înainte de a cumpăra să aruncați o privire peste această caracteristică deoarece un umidificator zgomotos este deranjant în orice parte a zilei.

Tipuri de umidificatoare

Pe piață sunt disponibile multiple modele însă și acestea se împart în mai multe tipuri și pentru a alege un umidificator bun este important să știți ce tip de umidificator vi se potrivește. În rândurile următoare vă prezint cele mai populare tipuri de umidificatoare din care să alegeți.

  • Umidificatoarele cu ceață rece – umidificatoarele cu ceață rece dispersează vapori reci care în general sunt la temperatura camerei sau mai scăzuți pe suprafețe mari. Trebuie să știți că acest tip de umidificatoare sunt economice din punct de vedere energetic deoarece nu trebuie să încălzească apa astfel consumă mai puțină electricitate.
  • Umidificatoarele cu ceață caldă – acest tip de umidificatoare utilizează un element de încălzire pentru a încălzii apa după care eliberează vapori calzi în cameră. Acestea utilizează mai multă energie în comparație cu umidificatoarele cu ceață rece însă această încălzire elimină mai multe bacterii astfel mediul ambiental din casă este mai curat.
  • Umidificatoare cu ultrasunete – aceste tipuri de umidificatoare sunt disponibile atât cu ceață rece cât și cu ceață caldă și sunt cunoscute ce cele mai silențioase umidificatoare care există.

Caracteristici suplimentare

  • Higrometru inclus – acesta este un dispozitiv care poate fi cumpărat și separat care este responsabil cu măsurarea nivelului de umiditate din mediul ambiental. Multe modele ce au higrometru inclus sunt capabile să se oprească când ating nivelul de umiditate dorit și să repornească când acest nivel de umiditate scade sub valorile selectate.
  • Putere ajustabilă – puterea ajustabilă poate fi un mare plus deoarece vă permite să reglați intensitatea cu care să lucreze umidificatorul, iar acest lucru poate influența timpul necesar cu care umidificatorul duce aerul la nivelul de umiditate dorit.
  • Lumini indicatoare – acesta este în general sunt o caracteristică de bază. Acest lumini indicatoare pot arăta de exemplu când aparatul este pornit.
  • Afișaje digitale – dacă sunteți dispus să plătiți pentru această caracteristică atunci trebuie să știți că este una utilă. În afișajul digital al umidificatorului veți găsi informații ca temperatura ambientală, nivelul de umiditate și treapta de putere în care se află dispozitivul.
  • Temporizator – aceasta este o funcție utilă în special la modele care nu au funcția de oprire când se atinge nivelul de umiditate dorit. Astfel cu această funcție puteți seta când să pornească umidificatorul și după cât timp să se oprească.
  • Filtre ușor de înlocuit – când cumpărați un umidificator asigurați-vă că filtrele pe care le folosește sunt ușor de găsit pe piață și că umidificatorul oferă acces facil pentru a schimba ușor aceste filtre.
  • Alegerea tipului de ceață – există modele care permit selectare tipului de ceață vaporizat între ceață caldă și ceață rece. Aceasta este o caracteristică utilă deoarece astfel puteți influența temperatura din cameră după bunul plac direct din umidificator.

Întreținere

Trebuie să știți că dacă un umidificator nu este curățat periodic într-un mod corespunzător acesta poate dezvolta microorganisme în rezervor și care pot fi eliberate în casa dumneavoastră. Prin eliberarea acestora în casă vă puteți expune la apariția unor boli cum ar fi problemele respiratorii.

Este foarte important să curățați umidificatorul înainte de prima utilizare și de asemenea eu mai recomand ca acesta să fie curățat minim odată la 2 săptămâni cu mare atenție sau chiar mai des dacă observați că este nevoie.

Așadar înainte de a cumpăra un cel mai bun umidificator de cameră luați în considerare și acest factor deoarece unele modele sunt mai ușor de curățat pe când altele sunt mai greu. Legat de procesul de curățare vă sfătuim să urmați sfaturile producătorului pentru ca acest proces să fie făcut corespunzător.

Care e cel mai bun umidificator? – concluzie

În încheiere sperăm că acest articol v-a fost de ajutor și că topul prezentat a fost pe placul dumneavoastră. Alegerea mea legată de cumpărarea unui umidificator este primul model din top umidificatoare acesta fiind umidificatorul cu ultrasunete AlecoAir U30 IONIC.

Întrebări frecvente

Ce face un umidificator?

Umidificatorul este un dispozitiv folosit pentru a ridica nivelul de umiditate din casă la un nivel confortabil și sănătos. După cum am spus și mai sus există multiple tipuri de umidificatoare dar toate se bazează pe același concept și anume: preia apa din rezervor și o transformă în vapori după care o dispersează în aer.

Când ai nevoie de umidificator?

Utilizarea unui umidificator de aer este necesară în general în timpul iernii deoarece atunci aerul tinde să fie mai uscat și poate crea un disconfort ridicat și poate conduce la îmbolnăvire.

Ce apă se pune în umidificator?

În general producători acestor dispozitive recomandă folosirea apei distilate pentru a prevenii apariția depunerilor de calcar. Așadar dacă vreți să vă bucurați un timp îndelungat de cel mai bun umidificator de aer evitați pe cât posibil folosirea apei dure.

A fost util acest articol?

Oferă o notă!

Nota 5 / 5. Numărul de voturi 21

Articolul nu are niciun vot, fi prima persoană care votează