Gotof.ro este susținut de cititorii săi! Când cumpărați prin linkurile de pe site este posibil să primim un comision. Citiți mai multe despre noi.

Cele mai bune aparate de aer condiționat 2023

5 din 5 (1 voturi)

Cele mai bune aparate de aer condiționat sunt acele modele care pe timp de vară vă pot oferi răcoarea în casă de care aveți nevoie.

Cel mai bun aparat de aer condiționat 2023

Păstrarea casei răcoroasă în timpul lunilor de vară poate face ca aceste zile să fie mult mai plăcute. Dacă locuiți într-o zonă în care temperaturile sunt ridicate, un sistem de aer condiționat este cel mai eficient mod de a vă menține locuința confortabilă și răcoroasă. Pentru cei care au temperaturi extreme, un aparat de aer condiționat este o necesitate pentru a asigura că familia și animalele de companie rămân în siguranță.

Cumpărarea unui aparat de aer condiționat poate fi un proces destul de greu pentru unii oameni, pentru că mulți nu știu ce să caute la un astfel de dispozitiv. Partea bună este că dumneavoastră vă aflați în locul potrivit deoarece am pregătit în acest articol top cele mai bune aparate de aer condiționat și un ghid de cumpărături cu sfaturi de achiziție.

Avantajele oferite de cele mai bune aparate de aer condiționat

 • Temperatură optimă în locuință – cu ajutorul celui mai bun aparat de aer condiționat veți avea pe timp de vară temperatura optimă în casă.
 • Veți dormi mai bine – pe timpul verii când afara e foarte cald este foarte dificil pentru o persoană să doarmă bine, dar având un aparat de aer condiționat care să facă răcoare veți beneficia de cel mai plăcut somn.
 • Aveți parte de un aer curat – majoritatea aparatelor de aer condiționat sunt dotate cu diferite filtre care asigură eliberarea unui aer curat în locuință.

Top 5 cele mai bune aparate de aer condiționat 2023

1. Aparat de aer condiționat Star-Light 12000 BTU

Aparat de aer condiționat Star-Light 12000 BTU

Dacă ceea ce căutați este un aparate de aer condiționat cu un raport preț-calitate bun atunci acesta este alegerea perfectă.

Avantaje

 • Răcește foarte bine;
 • Este silențios;
 • Ușor de folosit atât prin telecomanda cat si prin wi-fi;

Dezavantaje

 • Calitatea plasticului exterior pare cam slabă;

Aparatul de aer condiționat Star-Light 12000 BTU surclasează cu succes alte modele fiind un dispozitiv foarte econom din punct de vedere al consumului electric. Acesta este și foarte prietenos cum mediul deoarece folosește un agent de răcire fără impacte majore asupra mediul acesta numindu-se R32 față de clasicul freon.

Acesta poate fi controlat de la distanță cu ajutorul aplicației mobile și se poate dovedi foarte util în situațiile în care sunteți ieșit în oraș și vreți să porniți dispozitivul înainte cu 30 de minute de a ajunge acasă. Mai poate avea o mulțime de întrebuințări pe care le puteți descoperii singur/ă.

Pe lângă raportul preț-calitate excelent ceea ce îl mai face să fie unul dintre cele mai bune aparate de aer condiționat sunt și multiplele funcții printre care se numără: funcția de dezumidificare, funcția folow me, operare silențioasă, funcție turbo, modul de noapte, etc.

Din păcate a fost observat și un minus care din fericire nu e așa mare acesta fiind că plasticul exterior al aparatului pare unul cam slab calitativ. Totuși dacă ne uităm la acest dispozitiv per total vom vedea cel mai bun aparat de aer condiționat Star-Light ce poate fi cumpărat.

2. Aparat de aer condiționat LG Standard 9000 BTU

Aparat de aer condiționat LG Standard 9000 BTU

Dacă ceea cea căutați este un model economic probabil acest mode este alegerea ideală pentru dumneavoastră.

Avantaje

 • Silențios;
 • Răcorește rapid camera;
 • Consum redus;

Dezavantaje

 • Daca îl porniți din telecomanda si îl opriți de pe telefon, pe telecomanda nu se actualizează statusurile;

Aparatul de aer condiționat LG Standard 9000 BTU este dotat cu un compresor inverter care are o tehnologie revoluționară extrem de eficientă și silențioasă alături de o garanție de 10 ani. Este dotat și tehnologia Smart Inverter care ajută dispozitivul să fie econom din punct de vedere energetic.

Acesta este un model foarte silențios și produce un zgomot maxim de doar 19 dB. Ceea ce îl face pe acest dispozitiv să fie unul dintre cele mai bune aparate de aer condiționat este funcția Comfort Air. Această funcție reglează palele într-o poziție presetata ce deviază aerul furnizat astfel încât sa evite suflarea direct spre ocupanții încăperii.

Acest aparat de aer condiționat est dotat și funcție de auto-curățare care previne dezvoltarea bacteriilor și a mucegaiului în interiorul aparatului pentru ca dumneavoastră să respirați un aer curat. O altă funcție foarte atractivă la acest aparat este controlul energiei active care vă permite să selectați nivelul de consum energetic în funcție de situație.

Ca și minusuri am descoperit că există ceva bug-uri între telecomandă și aplicație mai exact problema este: dacă porniți dispozitivul sau anumite funcții din telecomandă, dar le opriți de pe telefon pe telecomandă nu se va actualiza. Încă nu știm cauza acestui minus, dar în viitor sigur o vor rezolva cei de la LG până atunci noi considerăm acest model cel mai bun aparat de aer condiționat LG.

3. Aparat de aer condiționat TESLA TA36FFML

Aparat de aer condiționat TESLA TA36FFML

Dacă ceea ce căutați este un model eficient care răcește și elimină umiditatea rapid acest model este soluția ideală.

Avantaje

 • Silențios;
 • Încălzește și răcește foarte bine;
 • Design modern;

Dezavantaje

 • Nu are wi-fi;

Aparatul de aer condiționat TESLA TA36FFML beneficiază de un proces de curățare care menține unitatea curată și împiedică apariția, dar și reproducerea bacteriilor. Acesta are un senzor încorporat în telecomandă care determină aparatul de aer condiționat să regleze automat programul de funcționare.

Acesta este dotat cu funcția turbo care asigură răcirea sau încălzirea foarte rapidă a casei. Avantajul acestei funcții este faptul că poate crea temperaturi confortabile în cel mai scurt timp posibil, iar acest lucru o face să fie un model demn de top cele mai bune aparate de aer condiționat.

Aparatul este dotat cu o telecomandă foarte intuitivă și foarte ușor de utilizat care permite activarea foarte simplă a tuturor funcțiilor. Aceasta are și un ecran cu afișaj digital pentru a vedea ce funcții unt active și pentru a vă ajuta să înțelegeți mult mai ușor setările.

La capitolul minus acest dispozitiv prezintă lipsa conectării wi-fii, ceea ce înseamnă că acest aparat nu poate controlat prin intermediul telefonului mobil. Totuși dacă privim dispozitivul din toate punctele de vedere suntem de părere că vom vedea cel mai bun aparat de aer condiționat Tesla.

4. Aparat de aer condiționat TOSOT Liberty

Aparat de aer condiționat TOSOT Liberty

Dacă căutați un aparat de aer condiționat premium la un preț bun de achiziție acesta este o alegere foarte bună.

Avantaje

 • Nu este zgomotos;
 • Aplicație mobilă;
 • Raport preț-calitate foarte bun;

Dezavantaje

 • Unitatea interioara nu are reglaj stânga /dreapta;

Aparatul de aer condiționat TOSOT Liberty este un dispozitiv care beneficiază de un design compact și aspect elegant aflându-se în clasa energetică A++ pentru răcire și A+ pentru încălzire. Acesta oferă control prin wi-fi de la distanță cu ajutorul aplicației pentru telefonul mobil.

Funcția turbo cu care este dotat acest aparat vă va oferi posibilitatea să răciți locuința în cel mai scurt timp, asta în timp ce ventilatorul aparatului lucrează la capacitate maximă. Acesta este dotat și timer prin care puteți programa pornirea și oprirea automată a acestuia.

Cea ce face din acest dispozitiv unul dintre cele mai bune aparate de aer condiționat este funcția de dezghețare inteligentă, această funcție va curăța gheața în mod automat de pe condensatorul aparatului. Acesta oferă și funcția de blocare a tastelor de pe telecomandă pentru a restricționa accesul copiilor.

Dezavantajul acestui aparat este lipsa posibilității reglării unității interioare în spre stânga sau dreapta el suflând doar spre față. Însă chiar și în această situație acest aparat este capabil să să răcească toată casă, iar pentru acest lucru noi îl considerăm cel mai bun aparat de aer condiționat TOSOT.

5. Aparat de aer condiționat Samsung Cebu

Aparat de aer condiționat Samsung Cebu

Dacă ceea ce căutați este un aparat de aer condiționat bun de la Samsung aruncați o privire peste acest model.

Avantaje

 • Foarte eficient;
 • Face față fără probleme la un apartament cu 3 camere;
 • Se sincronizează ușor cu aplicația mobilă;

Dezavantaje

 • Pe treptele superioare de funcționare poate devenii zgomotos;

Aparatul de aer condiționat Samsung Cebu este dotat cu AI Auto Comfort care analizează automat modul în care utilizați și mențineți temperatura în casă și trece automat la cel mai potrivit mod pentru a menține condițiile optime. Acesta este dotat cu Tehnologia Digital Inverter Boost care răcește aerul cu 43% mai rapid.

SmartThings este o aplicație mobilă cu care puteți controla temperatura din casă oricând oriunde v-ați afla. Când aparatul de aer condiționat este oprit acesta îndepărtează în mod automat praful și umiditatea din aparat pentru ca dumneavoastră să beneficiați de un aer fresh în timpul funcționării.

Ceea ce face din acest dispozitiv unul dintre cele mai bune aparate de aer de condiționat este modul ECO. Modul ECO utilizează compresorul la o capacitate mai mică ceea ce reduce consumul energetic în comparație cu alte modele.

Din păcate ca și minus la acest model a fost observat faptul că pe treptele de funcționare superioare poate deveni un aparat zgomotos. Dacă pentru dumneavoastră acest lucru nu este un impediment atunci acesta este cel mai bun aparat de aer condiționat Samsung pe care puteți cumpăra.

Cum să alegi cel mai bun aparat de aer condiționat – ghid de cumpărături

Dimensiune

Puterea de răcire al acestor dispozitive este măsurată în Btu (British Thermal Unit). Un KW este echivalentul a 3412 BTU/h, deci un model care are 10.000 BTU va consuma aproximativ 2,9 KW/h. Pentru a putea alege un aparat de aer condiționat bun trebuie să știți care este suprafața pe care vreți să o răciți.

În general, un aparat de aer condiționat are nevoie de aproximativ 20-25 BTU pentru fiecare metru pătrat din spațiul locuit. Dacă o unitate este prea puternică, veți irosi putere inutilă, iar dacă este prea slabă va funcționa continuu la putere maximă și nu va fi niciodată suficient de rece în casă. În general, greșiți pe partea de puțin mai mare pentru a asigura confortul.

Va fi nevoie să utilizați un aparat cu o putere mai mare în situațiile:

 • Aveți tavane înalte, care creează mai mult spațiu care trebuie răcit;
 • Trafic ridicat – mai mulți oameni înseamnă mai multă căldură generată;
 • Soare mult în casă;
 • Sunteți aproape de bucătărie unde sun o mulțime de electrocasnice generatoare de căldura;

Zgomot

Majoritatea aparatelor de aer condiționat moderne sunt foarte silențioase, dar merită să verificați nivelul de zgomot al aparatului de aer condiționat înainte de a cumpăra. În general zgomotul unităților interioare variază de la 19 dB la 53 dB, iar de la unitățile exterioare, de la 42 dB la 69 dB.

Pentru a vă ajuta să înțelegeți ce înseamnă aceste sunete vă oferim câteva comparații:

 • 30dBA: nivelul sonor tipic al unei case liniștite;
 • 50dBA: interiorul unei mașini silențioase în timpul conducerii;
 • 60dBA: conversație tipică;
 • 70–80dBA: aspirator;

O unitate interioară prea zgomotoasă poate interfera cu activitățile, conversațiile sau somnul dumneavoastră. Iar o unitate exterioară zgomotoasă vă poate deranja pe dumneavoastră (dacă este prea aproape de o fereastră dormitorului sau de fereastra sufrageriei) sau pe vecinii dumneavoastră. Așadar acesta este un factor căruia ar trebui să-i acordați atenție când cumpărați una dintre cele mai bune aparate de aer condiționat.

Funcționalitate

Un aparat de aer condiționat poate avea două funcționalități pe lângă faptul că acestea pot răci aerul din casă unele modele dintre cele mai bune aparate de aer condiționat pot încălzii casa. În ceea ce privește eficiența răcirii și costurile energetice, nu există o mare diferență între majoritatea modelelor care au doar răcire și cele și cu ciclu invers.

Poate pentru că ciclul invers este cel mai popular tip de aparat de aer condiționat, piața pentru acestea este mai competitivă și este posibil ca producătorii să investească mai mult în dezvoltarea modelelor eficiente cu ciclu invers. Deci, chiar dacă folosiți încălzirea doar ocazional, este mai bine să cumpărați un model cu ciclu invers în majoritatea cazurilor. Dar dacă aveți nevoie doar de aer condiționat pentru a vă răcori, atunci merită luat în considerare cu siguranță un model numai pentru răcire.

Preț

Prețul acestor dispozitive pe piața din România poate varia extrem de mult. Noi suntem de părere că pentru a cumpăra unul dintre cele mai bune aparate de aer condiționat este necesar un buget de minim 1500 de lei. Bineînțeles există și modele mai ieftine care sunt bune dar acestea sunt rare.

Alte lucruri de luat în considerare

Vitezele ventilatorului – Ventilatorul circulă aerul încălzit sau răcit (depinde de caz) prin încăpere. Căutați un model cu o gamă largă de flux de aer și mai multe viteze ale ventilatorului: de la foarte mare – pentru a ajuta camera să se răcească rapid, până la foarte scăzută – astfel încât să fie mai puțin zgomot și fără curent de aer neplăcut odată ce aveți temperatura potrivită.

Moduri de operare – cele mai bune aparate de aer condiționat pot veni cu diferite funcții și moduri de operare, printre carer se numără:

 • Auto:  Alege automat modul necesar pentru a menține camera la temperatura aleasă.
 • Răcire:  Pompează căldura din interior spre exterior, răcind încăperea.
 • Căldura:  Pompează căldura din exterior spre interior, încălzind camera.
 • Uscat:  Dezumidifică aerul. Oferă puțină răcire, dar nu la fel de mult ca modul de răcire.
 • Doar ventilator:  suflă aer fără încălzire, răcire sau uscare, ceea ce este util atunci când tot ce vrei este o briză răcoritoare.
 • Economie:  Denumit și mod Eco, acesta reduce consumul de energie. Diferitele mărci implementează acest lucru în moduri diferite. Poate reduce pur și simplu puterea de răcire sau încălzire prin reglarea termostatului sau poate folosi senzori pentru a detecta dacă nu este nimeni în cameră și apoi poate reduce răcirea/încălzirea.

Controlul prin Wi-Fi și aplicație – Multe modele mai noi se pot conecta la rețeaua wireless din casa dumneavoastră, astfel încât să puteți controla aparatul de aer condiționat printr-o aplicație de pe smartphone – util dacă sunteți la serviciu și doriți să îl porniți înainte de a ajunge acasă sau dacă sunteți acasă și nu vreți să folosiți telecomanda. Unele au această caracteristică încorporată, în timp ce altele au nevoie de un dispozitiv de control adăugat la aparatul de aer condiționat pentru a o activa.

Modul somn -Această funcție ajustează temperatura în trepte la un nivel confortabil pentru dormit, astfel încât aparatul de aer condiționat să nu funcționeze la fel de tare (și să fie mai silențios) atunci când dormiți.

Care e cel mai bun aparat de aer condiționat – concluzie

În încheierea articolului sperăm că ați înțeles multiple beneficii pe care vi le poate oferii un aparat de aer condiționat și că cu ajutorul ghidului de cumpărături ați putut să alegeți modelul potrivit pentru dumneavoastră. Dacă ne întrebați pe noi atunci trebuie să știți că modelul pe care îl recomandăm este Star-Light 12000 BTU.

Întrebări frecvente

Care este durata de viață a unui aparat de aer condiționat?

Durata de viață a unui aparat de aer condiționat este cuprinsă între 10 și 15 ani, iar uneori această perioadă poate fi depășită. Însă în același timp există șanse ca aparatul de aer condiționat al dumneavoastră să nu ajungă la nici 10 ani de viață dacă nu este exploatat corespunzător.

Cum funcționează aparatele de aer condiționat?

Toate tipurile de aparate de aer condiționat funcționează aproape în același mod. În primul rând, extrag aerul și filtrează de praf și impurități. Aerul respectiv este apoi trecut peste serpentina de răcire sau de evaporare, iar serpentina absoarbe căldura. În același timp, în timpul acestui pas, umiditatea din aer este redusă și în cele din urmă, aerul este trimis înapoi din dispozitiv, scăzând temperatura generală a încăperii.

Aparatul de aer condiționat trebuie curățat?

Da, acesta trebuie curățat periodic, mai exact filtrul trebuie curățat sau schimbat. Filtrele din interiorul unităților sunt concepute pentru a capta praful, astfel încât, dacă nu sunt curățate în mod regulat, se pot înfunda, colecta umezeala și chiar se pot mucegăi. Dacă vă doriți să vă bucurați un timp cât mai lung de unul dintre cele mai bune aparate de aer condiționat vă sfătuim să nu uitați de acest proces.

5 din 5 (1 voturi)
Vicentiu
Vicentiu

Sunt fondatorul site-ului Gotof.ro care a fost creat din pasiunea mea pentru scris și dorința de a ajuta oamenii să facă cumpărături online bune. Ajutorul meu și a echipei Gotof.ro constă în analiza produselor și selecționarea celor care sunt cele mai bune, scrierea de recenzii complete despre acestea alături de ghiduri de cumpărături online.

Artiole: 129