Gotof.ro este susținut de cititorii săi! Când cumpărați prin linkurile de pe site este posibil să primim un comision. Citiți mai multe despre noi.

Cele mai bune aparate de aer condiționat 2024

Cele mai bune aparate de aer condiționat sunt acele model care vă pot ajuta să obțineți temperatura ambientală dorită cu un consum mic de energie.

Cel mai bun aer condiționat 2024

În sezonul călduros de vară, confortul în locuință devine o prioritate, iar un aparat de aer condiționat este soluția perfectă pentru a menține temperatura interioară la un nivel optim. Cu toate acestea, alegerea unui aparat potrivit poate fi o provocare. Din fericire, sunteți în locul potrivit pentru a vă informa în procesul de selecție.

În acest articol, vă vom prezenta o selecție a celor mai bune aparate de aer condiționat de pe piață, împreună cu sfaturi și sugestii pentru a vă ajuta să faceți cea mai bună alegere. Indiferent de dimensiunea casei sau de preferințele dumneavoastră, suntem aici pentru a vă ajuta să găsiți aparatul de aer condiționat perfect pentru nevoile dumneavoastră.

Avantajele oferite de cele mai bune aere condiționate

 • Temperatură optimă în locuință – cu ajutorul celui mai bun aparat de aer condiționat veți avea pe timp de vară temperatura optimă în casă.
 • Veți dormi mai bine – pe timpul verii când afara e foarte cald este foarte dificil pentru o persoană să doarmă bine, dar având un aparat de aer condiționat care să facă răcoare veți beneficia de cel mai plăcut somn.
 • Aveți parte de un aer curat – majoritatea aparatelor de aer condiționat sunt dotate cu diferite filtre care asigură eliberarea unui aer curat în locuință.

Top 8 cele mai bune aparate de aer condiționat 2024

1. Aparat de aer condiționat Samsung Cebu

Aparat de aer condiționat Samsung Cebu

Dacă ceea ce căutați este un aparat de aer condiționat bun de la Samsung probabil acest model este perfect pentru dumneavoastră.

Avantaje

 • Foarte eficient;
 • Face față fără probleme la un apartament cu 3 camere;
 • Se sincronizează ușor cu aplicația mobilă;

Dezavantaje

 • Pe treptele superioare de funcționare poate devenii zgomotos;

Descoperiți eficiența și inteligența climatizării cu aparatul de aer condiționat Samsung Cebu 12000 BTU. Cu funcția AI Auto Comfort, modul în care răcoriți casa devine mai intuitiv.. Dispozitivul analizează temperaturile și modul de utilizare pentru a ajusta automat setările, asigurând mereu condiții optime.

Cu tehnologia de răcire rapidă, Fast Cooling, aerul este distribuit uniform în întreaga cameră, fiind capabil să răcească până la 35 de metri pătrați. Folosind aplicația SmartThings, puteți controla și monitoriza dispozitivul de la distanță, în timp ce funcția Auto Clean elimină automat umiditatea și praful, menținând aerul curat și uscat.

Filtrul Easy Filter Plus asigură o performanță eficientă, iar acoperirea DuraFin™ Plus previne coroziunea, prelungind durata de viață a aparatului. Cu agentul frigorific ecologic R32 și modulul ECO, economisești energie și bani fără să compromiți eficiența. Modul Good Sleep creează condițiile ideale pentru un somn odihnitor.

Cu toate acestea, este important de menționat că la treptele de viteză superioară aparatul poate devenii ceva cam zgomotos. Însă per total dacă ne uităm la preț, funcționalități și consum vom vedea probabil cel mai bun aer condiționat inverter.

Dacă vreți să cumpărați un aparat de aer condiționat 12000 BTU și vreți să aflați care sunt recomandările de pe site citiți articolul în care vorbim despre cel mai bun aer condiționat 12000 BTU.

2. Aparat de aer condiționat LG  Standard 18000 BTU

Aparat de aer condiționat LG

Perfect pentru persoanele care au un buget mai consistent și vor să investească într-un aparat de aer condiționat premium.

Avantaje

 • Silențios;
 • Putere mare de răcire;
 • Răcește și încălzește;
 • Dezumidifică;

Dezavantaje

 • Prețul este unul cam mare;

Aparatele de aer condiționat LG cu tehnologie Inverter Compressor sunt recunoscute pentru eficiența lor energetică și pentru că sunt silențioase. În plus, acestea beneficiază de o garanție de 10 ani, asigurând fiabilitate pe termen lung. Această tehnologie inovatoare ajustează continuu viteza compresorului și astfel menține nivelurile optime de temperatură.

Acest lucru rezultă în economii semnificative de energie în comparație cu compresoarele convenționale. În plus, aceste unități oferă răcire rapidă și eficientă, având un design modern și elegant, cu un afișaj discret pentru o operare ușoară. Nivelurile reduse de zgomot, de doar 19 dB, sunt posibile datorită ventilatorului unghiular unic și tehnologiei motorului BLDC.

Pentru îmbunătățirea confortului și calității aerului, o serie de caracteristici precum Controlul energiei active, Comfort Air, filtrul cu protecție dublă și curățarea automată sunt integrate. Funcția de diagnosticare inteligentă permite utilizatorilor să acceseze informații valoroase prin smartphone, facilitând gestionarea eficientă a unității.

Singurul dezavantaj real ar fi prețul deoarece acesta probabil poate fi accesibil doar persoanelor cu un buget mai consistent. Însă dacă ne uităm și la caracteristici și modul în care funcționează acest preț este justificat până la ultimul leu, astfel din punctul nostru de vedere acesta este cel mai bun aer condiționat 18000 BTU.

3. Aparat aer condiționat Beko BRHPG120 12000 BTU

Aparat aer condiționat Beko BRHPG120 12000 BTU

Perfect pentru persoanele care au buget restrâns dar vor să cumpere un aparat de aer condiționat mai ieftin, dar bun.

Avantaje

 • Unitate interioară silențioasă;
 • Raport preț-calitate foarte bun;
 • Răcire rapidă;
 • Telecomandă ușor de manevrat;

Dezavantaje

 • Unitatea exterioară poate fi puțin prea zgomotoasă;

Aparatul de aer condiționat BRHPG090 de la Beko reprezintă soluția ideală pentru confortul termic de-a lungul întregului an, adaptându-se perfect la orice anotimp. Capabil să funcționeze eficient chiar și la temperaturi exterioare de până la -10 °C, acest aparat asigură căldură în timpul sezonului rece și răcoare în zilele toride de vară.

Integrarea tehnologică Wi-Fi prin aplicația HomeWhiz permite controlul de la distanță al temperaturii, oferind posibilitatea de a seta mediul interior ideal înainte de a ajunge acasă. Filtrarea avansată este realizată prin filtrele Silver Ion și Bio, care elimină eficient particulele fine și bacteriile, asigurând un aer curat și sănătos.

Funcția Zone Follow optimizează temperatura în jurul utilizatorului acest lucru fiind posibil prin intermediul telecomenzii, iar protecția Gold Guard garantează durabilitatea aparatului prin rezistență la coroziune. În plus, funcția Self Clean+ menține curățenia internă al dispozitivului, prevenind acumularea bacteriilor.

Ca și minus trebuie să aveți vedere faptul că dacă unitatea exterioară este montată în aproprierea ferestrelor aceasta poate părea cam prea zgomotoasă. Însă per total noi credem că acesta este cel mai bun aer condiționat ieftin ce poate fi cumpărat de cineva.

4. Aparat de aer condiționat portabil 12000 BTU AlecoAir AM12 SMART COOL

Aparat de aer condiționat portabil 12.000 BTU AlecoAir AM12 SMART COOL

Dacă sunteți în căutarea unui aparat de aer condiționat portabil care să fie și eficient acesta probabil cea mai bună alegere pentru dumneavoastră.

Avantaje

 • Răcește și dezumidifcă foarte bine;
 • Capacitate mare de răcire;
 • 3 trepte de viteză;

Dezavantaje

 • Zgomotos;

Aparatul de aer condiționat portabil AM12 Smart Cool reprezintă soluția perfectă pentru climatizarea spațiilor de până la 45m2, fie că este vorba de locuințe sau birouri. Cu o capacitate de 12000 BTU, acesta oferă patru moduri de funcționare: răcire, încălzire, ventilare și dezumidificare, adaptându-se nevoilor variate pe tot parcursul anului.

Dotat cu tehnologie Wi-Fi, permite controlul de la distanță prin intermediul aplicației AlecoAir sau altor aplicații compatibile, cum ar fi Smart Life și Tuya Smart. Montajul său rapid și lipsa necesității unui montaj permanent îl fac ideal pentru cei care apreciază flexibilitatea și eficiența.

În plus, AM12 dispune de funcții utile, precum timer, trei trepte de viteză pentru ventilator, panou de control tactil, telecomandă și roți integrate pentru o mobilitate ușoară. De asemenea, este echipat cu un sistem eficient pentru evacuarea aerului cald și colectarea condensului, oferind posibilitatea de a purifica și filtra aerul din încăpere.

Ca și minus ar trebui să aveți în vedere faptul că acesta este cam zgomotos însă având ambele unități în același corp este și normal acest aspect. Astfel privind funcționalitățile, dar și prețul produsului noi suntem de părere că acesta este cel mai bun aer condiționat portabil care poate fi cumpărat de către cineva.

5. Aparat de aer condiționat Daikin Sensira Bluevolution FTXC35B-RXC35B Inverter 12000 BTU

Aparat de aer condiționat Daikin Sensira Bluevolution FTXC35B-RXC35B Inverter 12000 BTU

Probabil cel mai bun aparat de aer condiționat Daikin care își merită din plin locul între cele mai bune aparate de aer condiționat.

Avantaje

 • Consum mic de energie electrică;
 • Silențioase;
 • Răcește sau încălzește într-un timp scurt;

Dezavantaje

 • Nu afișează temperatura din cameră ci doar temperatura setată;

Daikin Sensira Bluevolution FTXC35B-RXC35B este un aparat de aer condiționat inverter avansat, proiectat pentru a oferi un confort optim în interiorul casei. Beneficiind de tehnologia de vârf, acest model asigură o distribuire uniformă a aerului și a temperaturii în întreaga cameră, garantând astfel un mediu plăcut în orice moment al zilei.

Eficiența energetică ridicată, clasificată în clasa A++, îl face o alegere excelentă pentru cei preocupați de reducerea consumului de energie. Cu ajutorul tehnologiei Inverter și a utilizării agentului frigorific R-32, acest aparat nu numai că menține o temperatură confortabilă, dar contribuie și la reducerea impactului asupra încălzirii globale cu 68%.

Un alt avantaj este nivelul său redus de zgomot, de doar până la 21 dBA, oferind o funcționare silențioasă care nu va perturba liniștea casei. Designul său simplu și suprafața mată facilitează integrarea în orice decor interior, oferind o soluție de climatizare eficientă și discretă pentru orice spațiu din casă.

Ca și dezavantaj ce am menționa noi este faptul că acest aparat nu afișează temperatura din încăpere ci doar temperatura setată la care trebuie să ajungă, ceea ce poate fi un lucru incomod. Însă per total noi credem că acesta este probabil cel mai bun aer condiționat Daikin ce poate fi cumpărat de cineva.

6. Aparat de aer condiționat Mitsubishi 12000 BTU MSZ-DW35

Aparat de aer condiționat Mitsubishi 12000 BTU MSZ-DW35

O alegere excelentă pentru personale care caută un aparat de aer condiționat care să ofere performanță pe termen lung.

Avantaje

 • Silențios;
 • Economic;
 • Raport preț-calitate foarte bun;

Dezavantaje

 • Interfața wi-fi trebuie cumpărată separat;

Aparatul de aer condiționat Mitsubishi MSZ-DW35 oferă o soluție eficientă și avansată de climatizare, cu capacitatea sa de 12000 BTU și clasificare energetică A++. Designul compact și simplu se integrează perfect în orice spațiu, fiind ideal pentru locuințe sau birouri mai mici.

Cu un filtru de purificare a aerului încorporat, acest aparat nu doar răcorește sau încălzește, ci și elimină bacteriile, fungii și particulele de praf, îmbunătățind calitatea aerului interior. Tehnologia inverter de la Mitsubishi Electric optimizează consumul de energie, adaptându-se automat la necesitățile reale, pentru o eficiență energetică sporită.

Opțiunile de conectivitate, precum interfața Wi-Fi și MELCloud, permit controlul de la distanță prin dispozitive mobile sau laptopuri, oferind utilizatorilor flexibilitate și confort crescut. În plus, opțiunile de control adaugă un nivel suplimentar de eficiență în gestionarea climatizării. Un aparat complet și modern pentru un mediu interior plăcut și sănătos.

Din punct de vedere a dezavantajelor putem spune că lucrul care deranjează este faptul că acest aparat de aer condiționat vine fără interfața de wi-fi care este o funcționalitate opțională. Însă per total din punct de vedere al raportului preț-calitate este unul dintre cele mai bune aere condiționate și probabil cel mai bun aer condiționat Mitsubishi.

7. Aparat de aer condiționat Gree Bora A4 R32 GWH09AAB-K6DNA4A

Aparat de aer condiționat Gree Bora A4 R32 GWH09AAB-K6DNA4A

O alegere bună pentru persoanele care vor unul dintre cele mai bune aparate de aer condiționat din punct de vedere al raportului preț-calitate.

Avantaje

 • Răcește foarte bine;
 • Raport preț-calitate foarte bun;
 • Silențios;
 • Plastic de calitate;

Dezavantaje

 • Telecomanda nu are display-ul luminat;

Aparatul de aer condiționat Gree Bora A4 Silver R32 GWH09AAB-K6DNA4A, cu o capacitate de 9000 BTU, își demonstrează eficiența prin tehnologia sa avansată Inverter, care ajustează consumul de energie în funcție de necesitățile de climatizare ale încăperii. Utilizând agentul frigorific R32, acest model își asumă responsabilitatea față de mediul înconjurător.

Controlul este la îndemâna cumpărătorului asta datorită aplicației GREE+ care facilitează controlul la distanță și este disponibilă atât pe App Store cât și pe Google Play. Aceasta oferă utilizatorilor posibilitatea de a ajusta setările aparatului, de a programa temperatura sau de a monitoriza consumul de energie de oriunde.

Funcțiile inovatoare precum „I feel” pentru un climatizare personalizată și filtrul Silver Ion pentru neutralizarea bacteriilor și alergenilor, garantează un mediu interior sănătos și confortabil. Aparatul include și funcții de autodiagnoză, dezghețare inteligentă, răcire turbo și control Wi-Fi inteligent, oferind o soluție completă pentru climatizarea optimă a oricărui spațiu.

Ca și minus trebuie să știți că un lucru deranjant este faptul că dispaly-ul telecomenzii nu este luminat și acest lucru în anumite situații poate fi deranjant. Însă dacă ne uităm la acest dispozitiv și analizăm caracteristicile și plusurile este posibil ca și dumneavoastră la fel ca noi să vedeți cel mai bun aer condiționat Gree.

8. Aparat de aer condiționat TESLA TA36FFML

Aparat de aer condiționat TESLA TA36FFML

Dacă ceea ce căutați este un model eficient care răcește și elimină umiditatea rapid acest model este soluția ideală.

Avantaje

 • Silențios;
 • Încălzește și răcește foarte bine;
 • Design modern;

Dezavantaje

 • Nu are wi-fi;

Aparatul de aer condiționat TESLA TA36FFML beneficiază de un proces de curățare care menține unitatea curată și împiedică apariția, dar și reproducerea bacteriilor. Acesta are un senzor încorporat în telecomandă care determină aparatul de aer condiționat să regleze automat programul de funcționare.

Acesta este dotat cu funcția turbo care asigură răcirea sau încălzirea foarte rapidă a casei. Avantajul acestei funcții este faptul că poate crea temperaturi confortabile în cel mai scurt timp posibil, iar acest lucru face să fie un model demn de top cele mai bune aparate de aer condiționat.

Aparatul este dotat cu o telecomandă foarte intuitivă și foarte ușor de utilizat care permite activarea foarte simplă a tuturor funcțiilor. Aceasta are și un ecran cu afișaj digital pentru a vedea ce funcții unt active și pentru a vă ajuta să înțelegeți mult mai ușor setările.

La capitolul minusuri acest dispozitiv prezintă lipsa conectării wi-fii, ceea ce înseamnă că acest aparat nu poate fi controlat prin intermediul telefonului mobil. Totuși dacă privim dispozitivul din toate punctele de vedere suntem de părere că vom vedea unul dintre cele mai bune aparate de aer condiționat Tesla.

Cum să alegi cel mai bun aparat de aer condiționat – ghid de cumpărături

Putere

Puterea de răcire al aparatelor de aer condiționat este măsurată în BTU (British Thermal Unit), pe scurt BTU reprezintă capacitatea de răcire al dispozitivului, indicând cât de eficient poate să scadă temperatura într-o încăpere sau într-o locuință. Cu cât numărul de BTU este mai mare, cu atât aparatul de aer condiționat are capacitatea de a răci un spațiu mai mare.

Alegerea unui aparat de aer condiționat cu capacitatea BTU adecvată este esențială pentru eficiență energetică și confort. Un BTU prea mic pentru suprafața încăperii va duce la funcționarea neîntreruptă a aparatului, fără a atinge temperatura dorită, în timp ce un BTU prea mare va duce la răcirea prea rapidă, fără a elimina eficient umiditatea, ceea ce poate crea un mediu inconfortabil și poate crește consumul de energie electrică.

Pentru a determina numărul de BTU necesar, se iau în considerare mai mulți factori, inclusiv suprafața încăperii în metri pătrați, înălțimea tavanului, expunerea la soare, izolația termică a încăperii și prezența surselor interne de căldură (cum ar fi aparate electronice sau numărul persoanelor prezente).

Iată un tabel orientativ care arată numărul de BTU recomandat în funcție de suprafața încăperilor:

Suprafața încăperii (metri pătrați) BTU necesari
Până la 10 m² 5,000-6,000
10 – 20 m² 6,000-8,000
20 – 30 m² 8,000-12,000
30 – 40 m² 12,000-15,000
40 – 50 m² 15,000-18,000
50 – 60 m² 18,000-21,000
Peste 60 m² Peste 21,000

Zgomot

Majoritatea aparatelor de aer condiționat moderne sunt foarte silențioase, dar merită să verificați nivelul de zgomot al aparatului de aer condiționat înainte de a cumpăra. În general zgomotul unităților interioare variază de la 19 dB la 53 dB, iar de la unitățile exterioare, de la 42 dB la 69 dB.

Pentru a vă ajuta să înțelegeți ce înseamnă aceste sunete vă oferim câteva comparații:

 • 30dBA: nivelul sonor tipic al unei case liniștite;
 • 50dBA: interiorul unei mașini silențioase în timpul conducerii;
 • 60dBA: conversație tipică;
 • 70–80dBA: aspirator;

O unitate interioară prea zgomotoasă poate interfera cu activitățile, conversațiile sau somnul dumneavoastră. Iar o unitate exterioară zgomotoasă vă poate deranja pe dumneavoastră (dacă este prea aproape de o fereastră dormitorului sau de fereastra sufrageriei) sau pe vecinii dumneavoastră. Așadar acesta este un factor căruia ar trebui să-i acordați atenție când cumpărați una dintre cele mai bune aparate de aer condiționat.

Funcționalitate

Un aparat de aer condiționat poate avea două funcționalități pe lângă faptul că acestea pot răci aerul din casă unele modele dintre cele mai bune aparate de aer condiționat pot încălzii casa. În ceea ce privește eficiența răcirii și costurile energetice, nu există o mare diferență între majoritatea modelelor care au doar răcire și cele și cu încălzire.

Poate pentru că modele cu încălzire sunt probabil cel mai popular tip de aparat de aer condiționat, piața pentru acestea este mai competitivă și este posibil ca producătorii să investească mai mult în dezvoltarea modelelor eficiente.

Deci, chiar dacă folosiți încălzirea doar ocazional, este mai bine să cumpărați un model cu încălzire în majoritatea cazurilor. Dar dacă aveți nevoie doar de aer condiționat pentru a vă răcori, atunci merită luat în considerare cu siguranță un model numai pentru răcire.

Preț

Prețul acestor dispozitive pe piața din România poate varia extrem de mult. Noi suntem de părere că pentru a cumpăra unul dintre cele mai bune aparate de aer condiționat este necesar un buget de minim 2200 de lei. Bineînțeles există și modele mai ieftine care sunt bune dar acestea sunt rare.

Alte lucruri de luat în considerare

 1. Vitezele ventilatorului – Ventilatorul circulă aerul încălzit sau răcit (depinde de caz) prin încăpere. Căutați un model cu o gamă largă de flux de aer și mai multe viteze ale ventilatorului: de la foarte mare – pentru a ajuta camera să se răcească rapid, până la foarte scăzută – astfel încât să fie mai puțin zgomot și fără curenți de aer neplăcuți odată ce aveți temperatura potrivită.

2. Moduri de operare – cele mai bune aparate de aer condiționat pot veni cu diferite funcții și moduri de operare, printre care se numără:

 • Auto:  Alege automat programul necesar pentru a menține camera la temperatura aleasă.
 • Uscat:  Dezumidifică aerul. Oferă puțină răcire, dar nu la fel de mult ca modul de răcire.
 • Doar ventilator:  suflă aer fără încălzire, răcire sau uscare, ceea ce este util atunci când tot ce vrei este o briză răcoritoare.
 • Economic:  Denumit și mod Eco, acesta reduce consumul de energie. Diferitele branduri implementează acest lucru în moduri diferite. Poate reduce pur și simplu puterea de răcire sau încălzire prin reglarea termostatului sau poate folosi senzori pentru a detecta dacă nu este nimeni în cameră și apoi poate reduce răcirea/încălzirea.

3. Controlul prin Wi-Fi și aplicație – Multe modele mai noi se pot conecta la rețeaua wireless din casa dumneavoastră, astfel încât să puteți controla aparatul de aer condiționat printr-o aplicație de pe smartphone – util dacă sunteți la serviciu și doriți să îl porniți înainte de a ajunge acasă sau dacă sunteți acasă și nu vreți să folosiți telecomanda. Unele au această caracteristică încorporată, în timp ce altele au nevoie de un dispozitiv de control adăugat la aparatul de aer condiționat pentru a o activa.

4. Modul somn -Această funcție ajustează temperatura în trepte la un nivel confortabil pentru dormit, astfel încât aparatul de aer condiționat să nu funcționeze la fel de tare (și să fie mai silențios) atunci când dormiți.

Cele mai bune branduri de aer condiționat


Brandurile de top din domeniul climatizării se disting prin inovație, eficiență energetică și soluții adaptate nevoilor consumatorilor. În continuare, vă vom prezenta despre câteva dintre cele mai bune branduri de aer condiționat disponibile pe piață.

 • Daikin este recunoscut la nivel mondial pentru eficiența energetică și inovațiile tehnologice ale aparatelor sale. Compania japoneză oferă o gamă largă de soluții pentru climatizare, incluzând modele care folosesc tehnologia Inverter și agenți de răcire cu impact redus asupra mediului, precum R-32. Sistemele Daikin sunt apreciate pentru fiabilitate, durabilitate și performanțe energetice superioare.
 • Mitsubishi Electric este un alt gigant în industria climatizării, cunoscut pentru sistemele sale de aer condiționat care combină tehnologii avansate pentru a oferi un confort maxim cu un consum minim de energie. Modelele lor includ caracteristici inovatoare, cum ar fi filtrarea aerului și controlul umidității, asigurând astfel un mediu interior sănătos și confortabil.
 • LG aduce pe piață aparate de aer condiționat cu design modern și tehnologie inovatoare. Modelele sale se remarcă prin funcționalități inteligente, cum ar fi controlul prin Wi-Fi și compatibilitatea cu asistenți virtuali, permițând utilizatorilor să ajusteze setările de climatizare cu ușurință, de la distanță.
 • Gree, cel mai mare producător mondial de aparate de aer condiționat, oferă o gamă variată de soluții pentru climatizare, de la modele rezidențiale la soluții comerciale. Aparatele Gree sunt apreciate pentru eficiența energetică, utilizarea tehnologiei Inverter și opțiunile de control smart, inclusiv prin aplicații mobile.
 • Samsung este cunoscut pentru inovația în domeniul electronicelor și nu face excepție când vine vorba de aer condiționat. Aparatele sale sunt dotate cu tehnologii de ultimă oră, care permit nu doar răcirea și încălzirea eficientă a spațiilor, dar și purificarea aerului, îmbunătățind calitatea acestuia prin filtre avansate.

Alegerea dintre aceste branduri de top trebuie să se bazeze pe nevoile specifice ale fiecărui utilizator, cum ar fi dimensiunea spațiului, specificațiile tehnice dorite și bugetul disponibil. Toate aceste companii oferă soluții de înaltă calitate, care îmbină performanța cu sustenabilitatea, asigurând un confort termic optim și o eficiență energetică ridicată.

Care e cel mai bun aparat de aer condiționat – concluzie

În încheierea articolului sperăm că ați înțeles multiplele beneficii pe care vi le poate oferii un aparat de aer condiționat și că cu ajutorul ghidului de cumpărături ați putut să alegeți modelul potrivit pentru dumneavoastră.

Dacă ne întrebați pe noi atunci trebuie să știți că modelul pe care îl recomandăm este Samsung Cebu daca căutați un raport preț-calitate foarte bun sau AlecoAir AM12 SMART COOL dacă ceea ce vreți este un aparat de aer condiționat portabil.

Întrebări frecvente

Care este durata de viață a unui aparat de aer condiționat?

Durata de viață a unui aparat de aer condiționat este cuprinsă între 10 și 15 ani, iar uneori această perioadă poate fi depășită. Însă în același timp există șanse ca aparatul de aer condiționat al dumneavoastră să nu ajungă la nici 10 ani de viață dacă nu este exploatat corespunzător.

Cum funcționează aparatele de aer condiționat?

Toate tipurile de aparate de aer condiționat funcționează aproape în același mod. În primul rând, extrag aerul și filtrează de praf și impurități. Aerul respectiv este apoi trecut peste serpentina de răcire sau de evaporare, iar serpentina absoarbe căldura. În același timp, umiditatea din aer este redusă și în cele din urmă, aerul este trimis înapoi din dispozitiv, scăzând temperatura generală a încăperii.

Aparatul de aer condiționat trebuie curățat?

Da, acesta trebuie curățat periodic, mai exact filtrul trebuie curățat sau schimbat. Filtrele din interiorul unităților sunt concepute pentru a capta praful, astfel încât, dacă nu sunt curățate în mod regulat, se pot înfunda, colecta umezeala și chiar se pot mucegăi. Dacă vă doriți să vă bucurați un timp cât mai lung de unul dintre cele mai bune aparate de aer condiționat vă sfătuim să nu uitați de acest proces.

5 din 5 (1 voturi)
Vicentiu
Vicentiu

Sunt fondatorul site-ului Gotof.ro care a fost creat din pasiunea mea pentru scris și dorința de a ajuta oamenii să facă cumpărături online bune. Ajutorul meu și a echipei Gotof.ro constă în analiza produselor și selecționarea celor care sunt cele mai bune, scrierea de recenzii complete despre acestea alături de ghiduri de cumpărături online.

Artiole: 134