Gotof.ro este susținut de cititorii săi! Când cumpărați prin linkurile de pe site este posibil să primim un comision. Citiți mai multe despre noi.

Top 10 cele mai bune aspiratoare verticale 2024

Cel mai bun aspirator vertical este un model care vă poate ajuta să faceți curățenie în casă într-un mod foarte ușor și profesional.

Cel mai bun aspirator vertical 2024

Aspiratoarele verticale sunt aspiratoare fără sac și au fost concepute pentru a oferii cel mai bun randament în spațiile mari, însă în zilele noastre acestea pot fi instrumente foarte utile în toate gospodăriile.

Sunt foarte ușor de folosit și se pot dovedii foarte bune în curățarea multiplelor suprafețe deoarece pot aspira orice, chiar și părul lăsat de animalele de companie pe covoare.

Pe piața din România sunt prezente extrem de multe modele și pentru cineva care nu știe prea multe despre aceste tipuri de aspiratoare poate fi foarte greu să decidă ce model să cumpere.

Din fericire nu este cazul dumneavoastră deoarece în acest articol prezentăm top aspiratoare verticale bune și un ghid de cumpărături cu sfaturi care să vă ajute să faceți cea mai bună achiziție pentru dumneavoastră.

Avantaje oferite de un aspirator vertical bun

Pentru a vă ajuta să vă dați seama dacă un aspirator vertical este alegerea ideală pentru dumneavoastră am decis să vă prezentăm câteva avantaje oferite de aceste dispozitive.

 • Ușor de folosit – designul monobloc al aspiratoarelor verticale le face mai ușor de mutat dintr-o cameră în alta fără să trebuiască să vă aplecați să luați aspiratorul. Mânerul aspiratoarelor verticale vă permite să împingeți, să trageți sau să transportați întregul aparat cu o singură mână.
 • Cap mare de aspirare – capul mare este cel care permite aspiratoarelor verticale să se echilibreze singure, este de asemenea util atunci când aspirați suprafețe mari. Amprenta sa largă facilitează curățarea rapidă chiar și a celor mai mari încăperi.
 • Ușor de golit și de curățat – majoritatea modelelor de aspiratoare verticale nu au sac, fiind construite cu recipiente de plastic care se pot introduce și scoate din spațiul special destinat acestora. Acest lucru le face semnificativ mai ușor de curățat după ce terminați de aspirat casa.
Top 10 cele mai bune aspiratoare verticale

Top 10 cele mai bune aspiratoare verticale 2024

1. Aspirator vertical XIAOMI Mi Vacuum Cleaner G9 BHR6185EU

Aspirator vertical XIAOMI Mi Vacuum Cleaner G9 BHR6185EU

Soluția ideală pentru persoanele care vor un aspirator rezistent în timp cu autonomie bună a bateriei.

Avantaje

 • Realizat din materiale de calitate;
 • Putere de aspirare bună;
 • Suficient de silențios;
 • Ușor de manevrat;

Dezavantaje

 • Are dificultăți în aspirarea părului de pisică de pe unele tipuri de canapele;

Acest aspirator Xiaomi este unul dintre cele mai bune aspiratoare verticale ce poate fi cumpărat deoarece este dotat cu unele dintre cele mai noi și performante tehnologii din această industrie.

Are un motor care se învârte cu 100.000 rpm creând o putere de aspirare de 120 wati, fiind cu 25% mai puternic decât cel din generația anterioară. Bateria este una detașabilă care se încarcă complet în 3,5 ore și are o autonomie de 60 de minute.

Are un cuplu inteligent și își poate regla automat puterea de aspirare în funcție de suprafața aspirată. Este dotat cu un filtru HEPA care va asigura că aerul eliminat în timpul aspirării este curat. Golirea rezervorului pentru mizerie de 0,6 litri se face foarte ușor fiind detașabil printr-un singur click.

Singurul minus de care ne-am lovit a fost că a întâmpinat dificultăți în aspirarea părului de animale pe anumite suprafețe. În ciuda acestui minus noi considerăm că este o alegere excepțională pentru cei care au bugetul necesar și își doresc cel mai bun aspirator vertical Xiaomi.

2. Aspirator vertical Rowenta RH6545WH

Aspirator vertical Rowenta RH6545WH

Alegerea ideală pentru cei care vor un aspirator vertical ușor de utilizat la un preț optim.

Avantaje

 • Ușor de depozitat;
 • Iluminarea de la perie este foarte utilă;
 • Silențios;
 • Raport preț-calitate excelent;

Dezavantaje

 • Peria trebuie curățată periodic deoarece se înfundă cu scame și fire de păr;

Aspiratorul vertical Rowenta RH6545WH este o alegere excepțională pentru simplul fapt că oferă o manevrabilitate bună datorită designului compact și a greutății mici de doar 2,3 kg. Este dotat cu o baterie ce are o autonomie de 30 de minute și a cărei încărcare durează aproximativ 3-4 ore.

Este prevăzut cu un sistem ciclonic care separă aerul de praf pentru ca praful să rămână în coș, iar aerul evacuat să fie unul curat. Capul de aspirare care este de o eficiență ridicată dispune de iluminare LED pentru o vizibilitate mai bună asupra spațiului aspirat.

Minusul cel mai evident depistat la acest model a fost faptul că în timpul folosiri pe perie se adună scame și fire de păr și aceasta trebuie curățat destul de des. În ciuda acestui minus noi suntem de părere că acest model este cel mai bun aspirator vertical Rowenta ieftin ce poate fi cumpărat.

3. Aspirator vertical Bosch Athlet BCH625LTD

Aspirator vertical Bosch Athlet BCH625LTD

Acest model este ideal pentru persoanele care își doresc un aspirator vertical ușor de folosit și cu performanțe ridicate.

Avantaje

 • Putere mare de aspirare;
 • Ușor de manevrat;
 • Poate fi utilizat și pentru a face curățenie în mașină;

Dezavantaje

 • Nu are accesorii care să faciliteze accesul sub mobilă;

Aspiratorul vertical Bosch Athlet BCH625LTD este un model care oferă rezultate excelente pe toate tipurile de suprafețe datorită periei de curățare de înaltă putere. Acest model folosește tehnologia Sensor Bagless ca un aspirator fără sac din gama celor de la Bosch.

Practic aceasta tehnologie monitorizează gradul de umplere al recipientului cu mizerie și când acesta s-a umplut veți vede că se va aprinde ledul Sensor Control. Pentru că gradul de murdărie poate fi diferit cei de Bosch au creat 3 trepte de aspirare care lucrează la diferite intensități.

Singurul minus sesizat de noi și pe care e posibil să-l sesizați și dumneavoastră este lipsa accesoriilor care să faciliteze accesul sub mobila joasă. Totuși în ciuda acestui minus acest aspirator oferă performanțe ridicate împachetate într-un preț decent, deci locul său printre top cele mai bune aspiratoare verticale este bine meritat.

4. Aspirator vertical Dyson V10 Absolute

Aspirator vertical Dyson V10 Absolute

Este extrem de ușor de manevrat și are o putere foarte mare de aspirare.

Avantaje

 • Mâner ergonomic;
 • Puterea de aspirare rămâne la fel pe toată durata de viață a bateriei;
 • Ocupă puțin spațiu de depozitare;
 • Ușor de aspirat;

Dezavantaje

 • Nu afișează timpul rămas până la descărcarea bateriei;

Acest aspirator deși necesită cheltuirea unui buget mai mare este unul care până în prezent a mulțumit o mulțime de oameni. Acest lucru se reflectă și în recenziile găsite pe net, nu doar în faptul că o spunem noi.

Motorul Digital Dyson V10 cu care este echipat acest model are o putere mare de aspirare care va curăța orice suprafață. Acest aspirator promite o autonomie a bateriei de până la 60 de minute fără a sacrifica puterea de aspirare.

Sistemul de filtrare al aerului va garanta că veți respira un aer curat în timpul aspirării și că praful nu va fi din nou împrăștiat în casă. Este un model foarte silențios care vă va asigura un confort auditiv ridicat în timpul curățeniei.

Acesta vine însoțit de o mulțime de accesorii și cu 3 moduri de curățare de intensități diferite. Singurul minus depistat de noi la acest model este faptul că nu are un ecran care să afișeze timpul rămas până la descărcarea bateriei. Cu toate acestea noi consideră, acest model ca fiind cel mai bun aspirator vertical Dyson.

5. Aspirator vertical Bosch Unlimited BCS61113

Aspirator vertical Bosch Unlimited BCS61113

Acest aspirator este recunoscut pentru puterea mare de aspirare pe care o are.

Avantaje

 • Aspiră foarte bine;
 • Foarte ușor de manevrat;
 • Bateria poate fi schimbată;
 • Raport preț-calitate foarte bun;

Dezavantaje

 • Materialele din care este realizat sunt cam slabe din punct de vedere calitativ;

Aspiratorul vertical Bosch Unlimited BCS61113 dispune de un motor ce are cea mai nouă tehnologie. Astfel este un model extrem de puternic și care asigură o performanță constantă. Peria motorizată AllFloor HighPower poziționată în capul aspiratorului funcționează la aproximativ 500 rpm și asigură curățarea oricărei suprafețe.

Trebuie să știți că bateria este interschimbabilă cu alte dispozitive Bosch din gama verde. Aspiratorul vine la pachet cu un încărcător rapid cu ajutorul căruia veți încărca o baterie de 18 V în doar 70 de minute, lucru care face din el unul dintre cele mai bune aspiratoare verticale.

O parte frumoasă la acest aspirator este faptul că se poate transforma într-un aspirator de mână cu care să curățați mese, canapele, etc. Este dotat cu sistem de filtre cartuș care va filtra aerul evacuat de 3 ori astfel acesta va cu 99,9% mai curat.

Ca și minusuri la acest model am observat că plasticul exterior ar fi cam slab din punct de vedere calitativ. Însă dacă ne uităm la performanțele lui și la multiplele funcții pe care le oferă suntem de părere că obținem cel mai bun aspirator vertical Bosch.

6. Aspirator vertical Philips FC6725/01

Aspirator vertical Philips FC6725/01

Cu acest model beneficiați de un raport preț-calitate excelent.

Avantaje

 • Silențios;
 • Iluminare cu becuri LED;
 • Ușor de manevrat;

Dezavantaje

 • La treapta a doua de aspirare bateria nu ține prea mult;

Aspiratorul vertical Philips FC6725/01 vă va asigura o aspirare puternică și precisă datorită capului de aspirare la 180°. LED-urile din capul aspiratorului vă vor ajuta să vedeți praful și scamele prezente pentru ca dumneavoastră să puteți face o aspirare corectă a suprafețelor.

Bateriile Li-on vor asigura până la 40 de minute de funcționare a aspiratorului în modul normal și 20 de minute de funcționare pe modul Turbo. Acesta este un model flexibil și veți putea ajunge cu el oriunde doriți să aspirați chiar și sub cea mai joasă mobilă din casă.

Designul unic al compartimentului de praf permite golirea foarte ușoară în mod igienic fără a crea un nor de praf. Filtrul de aer al aspiratorului care asigură că aerul care este expirat de către aspirator este curat este lavabil. În opina noastră acest model este cel mai bun aspirator vertical Philips.

7. Aspirator vertical Jimmy JV85 PRO

Aspirator vertical Jimmy JV85 PRO

Un aspirator vertical care merită cumpărat, mai ales dacă aveți animale de companie.

Avantaje

 • Este dotat cu perie dințată care toacă firele de păr și nu le lasă să se înfășoare pe perie;
 • Silențios;
 • Putere mare de aspirare;

Dezavantaje

 • Pe modul turbo bateria ține cam puțin;

Aspiratorul vertical Jimmy JV85 PRO este dotat cu un motor puternic de 550W care dezvoltă o putere de aspirare de până la 200 AW. Este dotat cu display LED care va afișa modul în care funcționează aspiratorul și câtă energie electrică mai este în baterie, astfel veți putea aproxima ce puteți face până la descărcarea acesteia.

Acest model beneficiază și de ultima tehnologie ciclon. Tehnologia ciclon este responsabilă cu separarea aerului de praf și murdărie, pentru a îmbunătății viteza circulației aerului și pentru a elimina blocajele. Acesta deține un recipient de praf cu o capacitate de 0,6 litri care este foarte ușor de golit.

Singurul minus depistat și care ar putea să deranjeze este faptul că pe modul Turbo bateria dispozitivului s-ar descărca mult mai repede. Partea bună este că e puțin probabil să folosiți modul Turbo prea des. Acest minus dar împreună cu funcțiile și accesoriile acestui dispozitiv fac din el cel mai bun aspirator vertical fără fir.

8. Aspirator vertical cu fir TESLA AEROSTAR T300

Aspirator vertical cu fir TESLA AEROSTAR T300

Dacă ceea ce căutați este un aspirator vertical cu fir atunci probabil acesta este cea mai bună alegere pentru dumneavoastră.

Avantaje

 • Raport preț-calitate foarte bun;
 • Foarte ușor de folosit;
 • Putere mare de aspirare;
 • Recipientul pentru colectarea mizeriei se golește ușor;

Dezavantaje

 • Este puțin cam prea zgomotos;

Tesla Aerostar T300 este un aspirator vertical care oferă rezultate foarte bune aproape toate suprafețele de la covoare la saltele. Acesta este un dispozitiv ușor de manevrat deoarece cântărește doar 2,2 kilograme și are un recipient pentru colectarea mizerie de 0,9 litri.

În plus este extrem de eficient în spații greu accesibile cum ar fi sub mobilă deoarece duza universala pentru podea are doar 6,5 centimetri înălțime. Un al lucru foarte bine făcut pe acest aspirator este sistemul de filtrare al aerului cvadruplu. Astfel mizeria va ajunge în recipientul special și aerul emanat va fi curat.

Singurul minus al acestui model este faptul că este cam zgomotos la acest aspect semănând cu un aspirator clasic, însă acesta compensează acest minus foarte bine prin eficiență în curățenie și un preț foarte bun. Astfel noi suntem de părere că acesta este cel mai bun aspirator vertical cu fir.

9. Aspirator vertical Rowenta Air Force RH9490WO

Aspirator vertical Rowenta Air Force RH9490WO

Pentru cei care vor să investească într-un aspirator 2 in 1 această variantă este cea mai bună soluție.

Avantaje

 • Flexibil, se îndoaie și ajunge în locuri în care înainte era imposibil să aspirați;
 • Puternic și ușor de manevrat;
 • Accesorii foarte utile și practice;

Dezavantaje

 • Nu stă singur în picioare;

Ceea ce face ca aspiratorul vertical Rowenta Air Force RH9490WO să fie o alegere atrăgătoare este faptul că este o variantă 2 in 1 (aspirator + mop). Acesta oferă dublă acțiune suprafeței de care vă ocupați, practic aspiră și spală în același timp lăsând suprafețele perfect curate.

Periile integrate vă vor ajuta să curățați fiecare centimetru din casă indiferent de suprafață (covor, parchet, gresie, scări, canapea, jaluzele, piese înalte de mobilier). Pachetul Animal Care este alcătuită dintr-o mini perie motorizată care vă va ajuta să curățați părul animalelor de companie de pe canapea, perne, tapițerie auto, etc.

Singurul minus detectat de noi este faptul că acesta când este lăsat din mână nu stă singur în picioare. Practic când îl veți lăsa din mână va trebui să-l sprijiniți de ceva. În ciuda acestui minus dacă ne uităm la beneficiile oferite de acest model, dar și la multiplele funcții vom vedea că este cel mai bun aspirator vertical Rowenta.

10. Aspirator vertical Bosch Unlimited 7 ProAnimal BBS711ANM

Aspirator vertical Bosch Unlimited 7 ProAnimal BBS711ANM

Alegerea ideală pentru persoanele care vor un dispozitiv care să fie mai mult decât un simplu aspirator vertical.

Avantaje

 • Raport preț-calitate foarte bun;
 • Fără fir;
 • Tijă flexibilă;
 • Filtru din pânză metalică;

Dezavantaje

 • Bateria pe modul turbo ține doar în jur de 25 de minute;

Aspiratorul vertical multifuncțional Nano Rovus se poate dovedi o investiție care vă poate ușura extrem de mult procesul de curățare al casei. Acesta ajunge să aspire chiar și în cele mai greu accesibile zone, iar filtrul din până metalică pe care îl are vă va asigura ca aerul expulzat în casa dumneavoastră în timpul folosiri este curat.

Ceea ce face din acest model unul demn de top aspiratoare verticale este că poate fi utilizat ca aspirator pentru a curăța podelele, marginile mobilierului și tavanul sau poate fi folosit ca aspirator de mână. Acest model reușește să fie o soluție compactă pentru curățarea casei care îmbină cu succes flexibilitatea, puterea mare de aspirare și liniștea.

Singura problemă pe care am întâmpinat-o noi ar fi autonomia bateriei și anume aceasta are o durată de viață de aproximativ 25 de minute în modul turbo. În ciuda acestui minus noi suntem de părere că acest model își merită locul în acest top și că este este unul dintre cele mi bune aspiratoare verticale Bosch.

Cum să alegi cel mai bun aspirator vertical – ghid de cumpărături

Cum să alegi cel mai bun aspirator vertical

Design și greutate

Pentru a avea un aspirator vertical bun este foarte important ca acesta să aibă un design care permite o manevrabilitate cât mai ușoară. Greutatea acestuia nu trebuie să fie prea mare deoarece veți ajunge să obosiți mai mult decât ar trebui când veți folosi aspiratorul vertical.

Puterea de aspirare

Probabil aceasta este cel mai important criteriu de selecție deoarece majoritatea oamenilor care cumpără aceste aspiratoare sunt posesori de animale de companie. Probabil știm cu toți cât de greu este aspirat părul acestor animale de pe covoare sau canapele.

Așadar acordați o atenție sporită acestui aspect deoarece dacă puterea de aspirare este scăzută atunci veți petrece foarte mult timp să curățați toată casa. După ce că veți petrece mai mult timp sunt șanse ca încăperile să nu fie foarte curate sau măcar așa cum ar trebui să fie la finalul curățeniei.

Nivelul de zgomot

Deși acest factor din punctul nostru de vedere nu este unul decisiv considerăm că merită atenție. Dacă veți citi recenziile noastre de mai sus sau recenziile lăsate de către cumpărători pe paginile produselor veți descoperii că există câteva modele care sunt demne de a fi numite cele mai bune aspiratoare verticale din punct de vedere al zgomotului produs.

Autonomia bateriei

Din păcate aceste tipuri de aspiratoare nu excelează foarte bine la acest capitol, iar media autonomiei oferite de majoritatea modelor este undeva la 30 de minute. Deși nu este foarte mult timp în 30 de minute se poate realiza o curățenie de întreținere într-un apartament de 3 camere.

Prețul

Dacă vă doriți cel mai bun aspirator vertical atunci va fi necesar să aveți un buget minim cuprins între 1000 și 1500 de lei. Bineînțeles există și excepții care sunt un pic mai ieftine precum aspiratorul vertical XIAOMI Mi Vacuum Cleaner G9 BHR6185EU, dar sunt foarte rare.

Însă dacă vă doriți variante premium ale acestui segment de produse pregătiți-vă să scoateți din buzunar peste 2000 de lei.

Care e cel mai bun aspirator vertical? – concluzie

În încheiere sperăm că v-au plăcut modele prezentate în top 10 cele mai bune aspiratoare verticale și ați găsit cea mai bună variantă pentru dumneavoastră. În același timp sperăm că și ghidul de cumpărături v-a fost util și că ați descoperit informații relevante în el.

4.2 din 5 (13 voturi)
Vicentiu
Vicentiu

Sunt fondatorul site-ului Gotof.ro care a fost creat din pasiunea mea pentru scris și dorința de a ajuta oamenii să facă cumpărături online bune. Ajutorul meu și a echipei Gotof.ro constă în analiza produselor și selecționarea celor care sunt cele mai bune, scrierea de recenzii complete despre acestea alături de ghiduri de cumpărături online.

Artiole: 134