Gotof.ro este susținut de cititorii săi! Când cumpărați prin linkurile de pe site este posibil să primim un comision. Citiți mai multe despre noi.

Cele mai bune canapele extensibile de dormit

Cele mai bune canapele extensibile pot fi comandate online, ocupă puțin spațiu pe timpul zilei și se pot transforma în pat când e nevoie.

Cea mai bună canapea extensibilă

Deși probabil toată lumea își dorește o casă care să aibă câteva dormitoare unde poate fi cazați și musafirii care rămân peste noapte, este un lucru destul de greu de realizat. Astfel dacă căminul dumneavoastră este ceva mai mic atunci o canapea extensibilă este soluția optimă pentru musafirii care rămân peste noapte.

Dar și cumpărarea unei canapele extensibile trebuie făcută cu mare atenție pentru a nu arunca banii pe fereastră. Astfel pentru a vă ajuta să faceți cea mai bună achiziție am pregătit top 10 canapele extensibile și un ghid de cumpărături cu sfaturi de achiziție.

Avantaje oferite de cele mai bune canapele extensibile

Aceste piese de mobilier oferă multiple beneficii, iar câteva din ele vi le vom prezenta în rândurile următoare, astfel veți știi dacă acestea vă sunt de ajutor în casă.

  • Economisiți spațiu – probabil cel mai mare avantaj este faptul că nu ocupă mai mult spațiu, practic este cât o canapea normală pe timpul zilei.
  • Design plăcut – un alt avantaj este că față de paturile clasice este că acestea au un design mult mai plăcut, oferind un plus camerei.
  • Sunt o soluție de amenajare pentru dormitoarele mici – aceste canapele extensibile pot fi folosite și în dormitoarele mici. Acest lucru va face ca pe parcursul zilei să vă puteți bucura de libertate de mișcare în dormitorul respectiv.
Top 10 cele mai bune canapele extensibile

Top 10 cele mai bune canapele extensibile de dormit

1. Canapea extensibilă cu 3 locuri tapițată cu stofă Step

Canapea extensibilă cu 3 locuri tapițată cu stofă Step

Alegerea perfectă pentru cei care vor să-și înfrumusețeze livingul.

Canapeaua extensibilă Step este o alegere excelentă pentru persoanele care își doresc o piesă de mobilier cu design modern. Tapițeria acesteia este din stofă, acest material fiind unul dintre cele mai bune mai bune materiale pentru canapele.

Șezutul canapelei este realizat din spumă poliuretanică ceea ce înseamnă că acesta este elastic, confortabil și nedeformabil. Cadrul acestuia este construit din lemn și metal ceea ce îi asigură o durabilitate ridicată în timp.

Dimensiunile canapelei când aceasta este deschisă sunt 180 x 116 centimetrii, asta înseamnă că pe ea pot dormi maxim 2 persoane. Astfel noi suntem de părere că aceasta este una dintre cele mai bune canapele extensibile ce pot fi cumpărate online.

2. Canapea extensibilă 3 locuri Olivia

Canapea extensibila 3 locuri Olivia

O alegere excepțională pentru cei care vor o canapea extensibilă cu 3 locuri cu un raport preț-calitate excelent.

Canapeaua extensibilă Oivia este o opțiune excelentă care vă poate completa sufrageria din punct de vedere estetic, dar și practic. Această canapea extensibilă se face remarcată prin designul modern, construcția sa și uimește prin confortul oferit.

Este dotată cu ladă de depozitare, iar cadrul canapelei este construit din schelet metalic combinat cu PAL și lemn uscat. Aceasta fiind un model extensibil pe timpul zilei poate servi pe post de canapea, iar noaptea le nevoie se poate transforma într-un pat foarte confortabil.

Sistemul de extensie clic-clac și brațele îmbrăcate în piele ecologică sunt caracteristicile care fac din acest model locul 2 în top 10 cele mai bune canapele extensibile. Din punctul nostru de vedere acest model este cea mai bună canapea extensibilă cu 3 locuri.

3. Canapea extensibilă cu 3 locuri Junona Turquoaz

Canapea extensibila cu 3 locuri Junona Turquoaz

Dacă căutați o canapea extensibilă de 3 persoane plină de rafinament aceasta este cea mai bună alegere pe care o puteți face.

Canapeaua extensibilă cu 3 locuri Junona este o alegere de lux fiind extrem de solidă. Aceasta are brațe ferme și pufoase care sunt reglabile. Aceasta prin designul modern pe care îl are este capabilă să devină piese principală din sufrageria dumneavoastră.

Aceasta oferă un confort sporit datorită combinației dintre plasa de arcuri sinusoidale si spuma poliuretanica de densitate ridicată. Funcția de dormit se obține extrem de ușor, tot ce trebuie să faceți este să trageți lada în față la nivelul canapelei.

Lungimea totală a acestei canapele este 250 de centimetrii iar suprafața de dormit este 195 de centimetrii x 120 centimetrii. Din punctul nostru de vedere aceasta este una dintre cele mai bune alegeri când vorbim de cea mai bună canapea extensibilă mare.

4. Canapea extensibilă Santorini

Canapea extensibilă Juliett Beige cu 3 locuri

Aceasta este o canapea extensibilă ce oferă un spațiu de dormit optim pentru 3 persoane.

Canapeaua extensibilă Juliett Beige are un design modern ce se poate integra cu cea mai mare ușurință în majoritatea livingurilor. Structura realizată din fag și PAL pe care o are această canapea este foarte rezistentă și oferă o stabilitate foarte ridicată.

Tapițeria acestei canapele extensibile este realizată din stofă iar șezutul și extensia canapelei sunt pe relaxa (arcuri elicoidale și poliuretan). Aceasta vine și cu ladă de depozitare încorporată ideală pentru depozitarea lenjeriei de pat, pilotelor și a pernelor.

Partea care face din această canapea extensibilă una dintre cele mai bune canapele extensibile este faptul că este disponibilă pe mai multe culori. Părerea noastră legată de acest produs este că e cea mai bună canapea extensibilă când vorbim de raport preț-calitate.

5. Canapea extensibilă 2 locuri Kring Drammen

Canapea extensibilă Kring Drammen

Probabil cea mai bună canapea extensibilă ieftină ce poate fi cumpărată.

Canapeaua extensibilă Kring Drammen este o canapea extensibilă tapițată cu material textil care este caracterizată de atenția la detalii. Aceasta se poate integra de minune în aproape orice apartament sau casă datorită designului modern pe care îl are.

Aceasta este dotată cu ladă de depozitare pentru lenjerie și perne, lucru care se poate dovedii foarte util mai ales în casele sau apartamentele unde spațiul este limitat. Spătarul și pernele sunt umplute cu spuma tăiata și silicon.

Picioarele cromatice pe care le are acest model oferă un efect extrem de plăcut ochiului îmbucățind considerabil designul. Dacă ceea ce căutați este o canapea extensibilă ieftină trebuie să știți că aceasta este una dintre cele mai bune canapele extensibile pe care le puteți alege.

6. Canapea extensibilă din material textil verde vidaXL

Canapea din material textil verde

Dacă căutați o canapea extensibilă de 2 persoana acest model este probabil cea mai bună alegere pe care o puteți face.

O canapea ceva mai simplistă, dar care prin simplitatea ei atrage priviri, cel puțin așa a fost și în cazul nostru când am văzut-o pentru prima dată. Designul este unul contemporan și se potrivește în decorul oricărei case.

Cadrul este realizat din lemn de mare calitate ce îi asigură stabilitate și o durabilitate ridicată. Are un spătar reglabil care vă va permite să alegeți cea mai comodă poziție pe timpul zilei când este folosită pentru a sta pe ea.

Spațiul pentru dormit când această canapea este extinsă este de 174 cm x 99 fiind perfectă pentru două persoane. Este o alegere pentru oamenii care nu au buget prea mare pentru o canapea extensibilă și care apreciază și sunt atrași de simplitate.

7. Canapea extensibila CD Sofa Giulia

Canapea extensibila CD Sofa Giulia

Un produs care oferă unul dintre cele mai bune rapoarte preț-calitate.

Canapeaua extensibila CD Sofa Giulia are un aspect modern și poate devenii foarte ușor piesa de rezistență din camera unde este amplasată. Are o ladă de depozitare care poate fi folosită pentru a depozita lenjeria de pat, pilota și pernele.

Aceasta are structura realizată din lemn de brad împreună cu MDF. Șezutul este din arcuri sinusoidale si poliuretan cu o clasă de duritate de moale spre mediu lucru care îi oferă și proprietăți asemenea unei saltele ortopedice.

Mecanismul de extensie este format din balama cu resort care este numit și tip lift. Noi o considerăm una dintre cele mai bune canapele extensibile datorită caracteristicilor și avantajelor pe care le oferă.

8. Canapea extensibilă 2 locuri Mini

Canapea extensibilă 2 locuri Mini

Această canapea este o alegere bună pentru persoanele care vor un model cu un design minimalist.

Indiferent de stilul pe care îl aveți în cameră această canapea extensibilă va oferi un aer de nou. Datorită construcției șezutului pe arcuri sinusoidale și poliuretan acesta nu se va deforma și va rămâne elastică oferind confort tot timpul.

Dimensiunile spațiului de dormit este de 186 cm x 123 cm fiind ideal pentru un cuplu care rămâne la dumneavoastră peste noapte. Structura este realizată din fag și PAL, iar tapițeria este din stofă, un material foarte plăcut la atingere.

Are o greutate totală de 68 de kilograme iar prețul dar și dimensiunile nu tocmai mari ne fac să credem că este una dintre cele mai bune canapele extensibile de 2 locuri ce pot fi cumpărate online în momentul de față.

9. Canapea extensibilă Modella Jade

Canapea extensibilă Modella Jade

Această canapea extensibilă este ideală pentru persoanele care vor o canapea cu un aspect clasic-modern.

Canapeaua extensibilă Modella Jade este construită în mod special să fie utilă în spații restrânse. Aceasta când se extinde se transformă într-un pat cu o suprafață de dormit de 110×190 cm, perfectă pentru două persoane.

La fel ca alte model din acest top canapele extensibile aceasta dispune de o ladă de depozitare ce poate fi folosită în multiple feluri. Structura acestei canapele este realizată din metal, PAL, brad lucru care îi conferă o stabilitate ridicată.

Mecanismul de extensie este de tip click-clack, material exterior din stofă plușată, iar șezutul este din arcuri Bonell si Poliuretan. Din punctul nostru de vedere această canapea extensibilă este una dintre cele mai bune canapele extensibile ieftine.

10. Canapea extensibilă tip colțar XXL din catifea reiată Milo Casa Donatella

Canapea extensibilă tip colțar XXL din catifea reiată Milo Casa Donatella

O alegere excepțională pentru cei cu case care au camere spațioase.

Dacă vreți ca sufrageria dumneavoastră să conțină o canapea extensibilă care să fie piesa de baza și să fie una de excepție atunci mai mult ca sigur acest model trebuie să fie alegerea dumneavoastră.

Spațiul de dormit pe care îl oferă această canapea este de 155 cm x 200 cm și poate suporta o greutate de până la 600 kg. Cadrul este realizat din lemn masiv de pin, iar umplutura șezutului este din spumă (PUR) care conferă confort sporit.

Tapițeria este din catifea reiată fiind de o eleganță rar întâlnită și foarte plăcută la atingere. Designul său modern, dar și modul construcției sale o fac să fie una dintre cele mai bune canapele extensibile.

Cum să alegi cea mai bună canapea extensibilă – ghid de cumpărturi

Ați parcurs secțiunea cu top 10 cele mai bune canapele extensibile și nu știți ce model să alegeți? Nici o problemă! Am pregătit un ghid în care prezentăm caracteristicile pe care să le urmăriți când alegeți o canapea extensibilă. Astfel veți alege ca o persoană informată, și veți știi că ați făcut cea mai bună alegere.

Cum să alegi cea mai bună canapea extensibilă

Dimensiunea potrivită

Aici va trebui să vă decideți dumneavoastră, dacă aveți spațiul limitat probabil veți alege o canapea pe care se pot așeza 2 oameni. Ca dimensiune următoarele sunt cele de 3 locuri care sunt printre cel mai căutate, după care urmează cele mai mari de 4-5 locuri minim.

Adesea aceste modele sunt sub formă de colțar extensibil. Noi vă recomandăm să măsurați cu precizie spațiul disponibil folosind o ruletă pentru a evita eventualele situații neplăcute în care canapea nu se încadrează.

În momentul în care veți face măsurătoarea să luați în calcul și spațiul în care se deschide canapeaua pentru a dormi pe ea. Acesta este un pas important deoarece degeaba alegeți cea mai bună canapea extensibilă dacă nu se încadrează în spațiul disponibil.

Salteaua canapelei

Calitatea saltelei pe care o are canapeaua extensibilă va avea un efect uriaș asupra modului în care se va dormi pe ea, așa că este important să vă gândiți bine și să alegeți una care ofere tot sprijinul necesar pentru somn odihnitor.

Din păcate, cele mai multe canapele extensibile de calitate scăzută și produse în masă sunt prevăzute cu saltele ieftine care nu vor oferii un confort optim în timpul somnului. Așadar, înainte de a face o achiziție, trebuie să vă asigurați că orice canapea extensibilă la care vă uitați vine cu o saltea de calitate înaltă.

Verificați dacă este posibil, testați personal salteaua. Când vă întindeți, nu ar trebui să simți nicio bară, lamă sau bobină care să vă provoace disconfort în timpul nopții. Saltele cu arcuri sau din spumă cu memorie sunt cele mai populare când vine vorba de canapele deoarece oferă un suport optim.

Principalul lucru care le diferențiază pe acestea două este faptul că unele persoane consideră că spuma cu memorie nu oferă o mare capacitate de respirație, ceea ce poate însemna că se încălzesc în mod inconfortabil.

Cadrul

Acum că am vorbit de saltea, trebuie să știți că și cadrul canapelei extensibile este important. După cum vă dați seama o canapea extensibilă față de un pat este mult mai utilizat, iar pentru a alege una dintre cele mai bune canapele extensibile trebuie ca și cadrul acestuia să fie de calitate.

Cele mai bune materiale, dar care sunt și cele mai utilizate sunt lemnul și fierul, astfel se obțin cadre de calitate. Într-adevăr deși sunt materiale de calitate, acestea sunt care fac și ca prețul canapelei extensibile să crească mult.

Pe lângă aceste variante pe piață există opțiunea cadrelor din PAL. Acestea sunt mult mai slabe din punct de vedere calitativ și se pot deteriora mult mai repede. Astfel deși inițial acestea par o investiție bună pentru că cumpărați ieftin, după o perioadă de timp vă veți convinge că nu e așa.

Materialul exterior (Tapițerie)

Există o gamă mare de materiale exterioare sau tapițerii folosite pe canapele extensibile. Înainte de toate trebuie să știți că noi nu recomandăm achiziția unei canapele extensibile tapițată cu piele.

Acest material este bun doar pentru canapele clasice care nu sunt folosite pe post de pat. Dacă veți achiziționa o canapea extensibilă tapițată cu piele aceasta va fi foarte inconfortabilă pe timp de noapte deoarece lenjeria va aluneca.

Cea mai bună variantă și soluție ce poate fi cumpărată sunt canapele tapițate cu stofă deoarece pe lângă că este un material bun este și ușor de întreținut. Dacă aveți animale de companie nu sunt recomandate achiziția canapelelor cu tapițerie din piele sau pluș. Riscați ca acestea să fie deteriorate foarte repede de către animăluțele dumneavoastră.

Sistemul de extensie

Existe 3 sisteme de extindere principale care sunt și cele mai folosite la majoritatea modelelor prezente pe piața din România. Unul dintre ele este denumit sistem de extragere și este un sistem de extindere foarte ușor de folosit.

Practic partea mobilă a canapelei se trage la nivelul părții fixe. Partea mobilă odată ajunsă la același nivel cu cea fixă are un sistem care o va fixa pentru a evita accidentele în timp ce canapeaua e extinsă.

Sistemul Clic-Clac este un alt sistem foarte ușor de folosit care își are originea probabil de pe vremea bunicilor. Spătarul se glisează în modul ca și cum ați vrea să închideți canapeaua până în punctul în care auziți clic.

Apoi veți putea să lăsați spătarul pe spate, de data asta se va rabata până la poziția orizontală. Plierea în trei segmente este un alt mecanism, dar care poate fi folosit doar de persoanele care lasă spațiu între canapea și perete.

Atunci când canapeaua este extinsă spătarul va fi o parte a patului și va ocupa acel spațiu dintre canapea și perete. Acesta este un sistem de extindere care este întâlnit în special la canapelele extensibile cu 2 locuri.

Spațiul de depozitare

Modele de canapele extensibile extensibile de dormit care au spațiu de depozitare sunt cele mai bune soluții pentru casele mici, garsoniere sau orice tip de locuință mică.

Aceste spații permit depozitarea lenjeriei de pat, pilotei și a pernei fără a fi nevoie să utilizați alt spațiu pentru aceste lucruri. Noi recomandăm folosirea unor astfel de soluții și considerăm modele care au spațiu de depozitare sunt printre cele mai bune canapele extensibile.

Care sunt cele mai bune canapele extensibile? – concluzie

În încheiere sper că va plăcut acest articol și că informațiile prezente în articol v-au fost de ajutor. În același timp ne dorim ca dumneavoastră să vă fi găsit cea mai bună canapea extensibilă în recomandările noastre din top 10 cele mai bune canapele extensibile.

4.7 din 5 (3 voturi)
Vicentiu
Vicentiu

Sunt fondatorul site-ului Gotof.ro care a fost creat din pasiunea mea pentru scris și dorința de a ajuta oamenii să facă cumpărături online bune. Ajutorul meu și a echipei Gotof.ro constă în analiza produselor și selecționarea celor care sunt cele mai bune, scrierea de recenzii complete despre acestea alături de ghiduri de cumpărături online.

Artiole: 134