Mobilier pentru casa

Cele mai bune canapele extensibile de dormit

cele mai bune canapele extensibile

Cele mai bune canapele extensibile pot fi comandate online, ocupă puțin spațiu pe timpul zilei și se pot transforma în pat când e nevoie.

Cea mai bună canapea extensibilă

Probabil că toți îți doresc o locuință mare în care să poate caza eventualii musafiri care rămân peste noapte. Însă pentru oamenii care nu au o locuință prea mare dar își doresc să aibă un loc pentru musafiri o canapea extensibilă este soluția. Dar pentru ca musafirii să poată dormii confortabil este necesară achiziția unei canapele calitative.

Ce este o canapea extensibilă?

Canapeaua extensibilă este o piesă de mobilier care arată ca o canapea normală dar care oferă posibilitatea extinderii acesteia. Astfel o canapea de acest gen poate devenii un loc unde să dormiți dumneavoastră sau eventualii musafiri care rămân peste noapte.

Avantaje oferite de cele mai bune canapele extensibile de dormit

Aceste piese de mobilier oferă multiple beneficii, iar câteva din ele vi le vom prezenta în rândurile următoare, astfel veți știi dacă acestea vă sunt de ajutor în casă.

  • Economisiți spațiu – probabil cel mai mare avantaj este faptul că nu ocupă mai mult spațiu decât o canapea normală pe timpul zilei.
  • Design plăcut – un alt avantaj este că față de paturile clasice acestea au un design mult mai plăcut, oferind un plus camerei.
  • Sunt o soluție de amenajare pentru dormitoarele mici – aceste canapele extensibile pot fi folosite și în dormitoarele mici. Acest lucru va face ca pe parcursul zilei să vă puteți bucura de libertate de mișcare.

Pentru acest articol am analizat pe 50 de modele de canapele online și am folosit peste 100 de ore în procesul de research pentru ca dumneavoastră să aveți parte de cele mai bune recomandări.

top 10 canapele extensibile

Top 10 canapele extensibile

1. Canapea extensibila Aberdeen 3 locuri cu catifea

cea mai buna canapea extensibila

Un model care ne-a plăcut extrem de mult este acesta și dacă se potrivește design-ului pe care îl aveți în casă îl recomandăm cu ce mai mare încredere. Are un cadru metalic și este umplută cu spumă, Materialul exterior este din catifea care e foarte plăcut la atingere. Este un model foarte ușor de doar 45 de kg deci poate fi manevrat fără probleme. Pot dormi până la 3 persoane pe el cu o greutate individuală de până la 150 de kg. Are mecanism de deschidere Click-Clac iar suprafața de dormit este de 108 cm x 160 centimetri. Pe lângă cele menționate mai trebuie să știți că este un model foarte ușor de întreținut și că este fabricat din materiale de înaltă calitate. Îl considerăm un model demn de locul unu în acest top cu cele mai bune canapele extensibile de dormit.

2. Canapea extensibilă Vince cu ladă de depozitare tapițata cu stofa

Canapea extensibilă Vince cu ladă de depozitare tapițata cu stofa

Continuăm cu dintre cele mai elegante canapele extensibile fiind dar care se poate transforma într-un pat foarte comod pe care puteți dormi dumneavoastră sau musafirii pe care îi aveți. Are o greutate foarte mică de doar 50 kg și este foarte stabilă. Suprafața pe care se poate dormii este 160 cm x 198 cm lucru care o face perfectă chiar și 3 persoane care dorm simultan. Cadrul canapelei este realizat din lemn și MDF și mecanismul de extindere este DL, iar picioarele sunt din metal, acesta este un model ce merită atenția dumneavoastră, mai ales dacă nuanța se potrivește cu casa dumneavoastră.

3. Canapea extensibilă Juliett Beige cu 3 locuri

Canapea extensibilă Juliett Beige cu 3 locuri

O canapea extensibilă ce insuflă rafinament prin construcția și culoare ape care o are. Pernele decorative sunt incluse în pachetul de livrare. Structura este realizată din lemn masiv de fag și are o tapițerie care e 100% poliester și are umplutura din spuma poliuretanica. Arcurile sunt realizate din oțel și suportă o greutate de până la 130 kg pe fiecare din cele 3 șezuturi. Spațiul pentru dormit este 195 cm x 140 cm iar înălțimea până la șezut este de 45 cm. Greutatea acesteia este ceva mai mare decât la modele anterioare și anume 85 kg.

4. Canapea extensibila cu 3 locuri și spătar reglabil

Canapea extensibila cu 3 locuri și spătar reglabil

O canapea extensibilă ce are un spătar reglabil fiind combinația perfectă dintre stil și funcționalitate. Tapițeria este dintr-un țesut moale fiind căptușită cu gros ce oferă un confort sporit. Ca și funcționalitate pot sta 3 persoane pe ea însă pentru dormit există loc doar de o singură persoană, acesta fiind și minusul acestei canapele extensibile de dormit. Are un cadru stabil din lemn de eucalipt și MDF de calitate E1. Sub formă de pat această canapea extensibilă are dimensiunile: 185 cm x 106 cm. Greutatea maximă suportată este de 200 de kg. În ciuda minusurilor pe care le are datorită designului dar și a materialelor din care este realizat noi considerăm acest model una din cele mai bune canapele extensibile.

5. Canapea extensibilă Bobochic Paris Balio turcoaz

Canapea extensibilă Bobochic Paris Balio turcoaz

Un model de canapea care ne-a fascinat prin culoarea și designul pe care îl are. Este tapițat cu material textil iar structura este realizată din lemn masiv de pin și picioarele patului sunt din lemn masiv de fag. Dimensiunea canapelei când este deschisă este 143 cm x 192 cm deci este perfectă și suficient de mare pentru ca 3 persoane să poată dormi pe ea. Are o greutate de 62 kg și poate susține de aproape 5 ori această greutate mai exact 30 de kg. Este un model ce pe lângă funcționalitățile sale poate oferii un plus de eleganță și rafinament încăperii.

6. Canapea din material textil verde

Canapea din material textil verde

O canapea ceva mai simplistă dar care prin simplitatea ei atrage priviri, cel puțin așa a fost și în cazul nostru când am văzut-o pentru prima dată. Designul este unul contemporan și se potrivește în decorul oricărei case. Cadrul este realizat din lemn de mare calitate ce îi asigură stabilitate și o durabilitate ridicată. Are un spătar reglabil care vă permite să alegeți cea mai comodă poziție pe timpul zilei când este folosită pentru a sta pe ea. Spațiul pentru dormit când această canapea este extinsă este de 174 cm x 99 fiind perfectă pentru două persoane. Este o alegere pentru oamenii care nu au buget prea mare pentru o astfel de canapea și care apreciază și sunt atrași de simplitate.

7. Canapea extensibila CD Sofa Giulia

Canapea extensibila CD Sofa Giulia

O canapea extensibilă cu un aspect modern ce poate devenii cu ușurință piesa de rezistență a camerei unde este amplasată. Are o ladă de depozitare care poate fi folosită pentru a depozita lenjeria de pat, pilota și pernele. Aceasta are structura realizată din lemn de și brad împreună cu MDF. Mecanismul de extensie este format din balama cu resort care este numit și tip lift. Șezutul are și sinusoidale si poliuretan cu o clasă de duritate de moale spre mediu lucru care îi oferă și proprietăți ortopedice. Noi o considerăm una dintre cele mai bune canapele extensibile datorită caracteristicilor și avantajelor e car ele oferă.

8. Canapea extensibila tapițata cu stofa și lada de depozitare

Canapea extensibila tapițata cu stofa și lada de depozitare

Indiferent de stilul pe care îl aveți în cameră această canapea extensibilă va oferi un aer de nou. Datorită construcției șezutului pe arcuri sinusoidale acesta nu se va deforma și va rămâne elastic oferind confort tot timpul. Dimensiunile spațiului de dormit este de 191 cm x 113 fiind ideal pentru un cuplu care rămâne la dumneavoastră peste noapte. Picioarele sunt realizate din lemn iar tapițeria este din stofă, un material foarte plăcut la atingere. Are o greutate de 69 kg și o ladă de depozitare care poate fi de ajutor pentru a depozita diverse lucruri. Este o alegere bună pentru cei care un buget mai mare disponibil.

9. Canapea extensibilă Harmony Light Grey

Canapea extensibilă Harmony Light Grey

O canapea extensibilă perfectă pentru cei pretențioși care dețin și un buget mai mare. Aceasta are în șezut arcuri în zig-zag și poate susține o greutate de până la 300 kg. Structura acestuia este realizată din lemn de pin iar picioarele sunt din metal cromat de culoare neagră. Umplutura șezutului este din spuma poliuretanica de înaltă rezistentă cu 40 kg/mc densitate. Pernele decorative prezente în poză fac parte din pachetul care vă va fi livrat când veți comanda online.

10. Canapea extensibilă tip colțar XXL din catifea reiată Milo Casa Donatella

Canapea extensibilă tip colțar XXL din catifea reiată Milo Casa Donatella

Dacă vreți ca sufrageria dumneavoastră să conțină o canapea extensibilă ca fiind piesa de baza și să fie una de excepția atunci mai mult ca sigur acest model trebuie să fie alegerea dumneavoastră. Spațiul de dormit pe care îl oferă această canapea este de 155 cm x 200 cm și poate suporta o greutate de până la 600 kg. Cadrul este realizat din lemn masiv de pin iar umplutura este din spumă (PUR). Tapițeria este din catifea reiată fiind de o eleganță rar întâlnită.

Cum alegi cea mai bună canapea extensibilă

Ați parcurs secțiunea cu top 10 cele mai bune canapele extensibile și nu știți ce model să alegeți? Nici o problemă! Am pregătit un ghid în care prezentăm caracteristicile pe care să le urmăriți când alegeți o canapea extensibilă. Astfel veți alege informat, și veți știi că ați făcut cea mai bună alegere.

cum alegi una dintre cele mai bune canapele extensibile

Dimensiunea potrivită

Aici va trebui să vă decideți dumneavoastră, dacă aveți spațiul limitat probabil veți alege o canapea pe care se pot așeza 2 oameni. Ca dimensiune următoarele sunt cele de 3 locuri care sunt printre cel mai căutate, după care urmează cele mai mari de 4-5 locuri minim. Adesea aceste modele sunt sub formă de colțar.

Noi vă recomandăm să măsurați cu precizie folosind o ruletă pentru a evita eventualele situații neplăcute. În momentul în care veți face măsurătoarea să luați în calcul și spațiul în care se deschide canapeaua pentru a dormi pe ea. Acesta este un pas important deoarece degeaba alegeți cea mai bună canapea extensibilă dacă nu se încadrează în spațiul disponibil.

Salteaua canapelei

Calitatea saltelei canapelei dvs. extensibile va avea un efect uriaș asupra modului în care dorm oaspeții dumneavoastră, așa că merită să vă gândiți bine și să alegeți una care să le ofere tot sprijinul de care au nevoie. Din păcate, cele mai multe canapele extensibile de calitate scăzută și produse în masă sunt prevăzute cu saltele ieftine care nu le vor oferi oaspeților dvs. suportul și confortul pe care le căutați.

Așadar, înainte de a face o achiziție, trebuie să vă asigurați că orice canapea extensibilă la care vă uitați vine cu o saltea de înaltă calitate. Dacă este posibil, testați personal salteaua. Când vă întindeți, nu ar trebui să puteți simți nicio bară, lamă sau bobină care să vă provoace disconfort în timpul nopții. Saltelele cu suspensie completă sau cu spumă cu memorie sunt deosebit de populare când vine vorba de canapele extensibile de înaltă calitate și confortabile, deoarece oferă suportul pe care îl veți căuta.

Principalul lucru care le diferențiază pe acestea două este faptul că unele persoane consideră că spuma cu memorie nu oferă o mare capacitate de respirație, ceea ce poate însemna că se încălzesc în mod inconfortabil. Deoarece veți dori să vă ocupați de oaspeți cu o întreagă serie de preferințe, acesta ar putea fi un aspect pe care să îl aveți în vedere.

Cadrul canapelei extensibile

Acum că am vorbit de saltea, trebuie să știți că și cadrul canapelei extensibile este important. După cum vă dați seama o canapea extensibilă față de un pat este mult mai utilizat iar pentru a alege una dintre cele mai bune canapele extensibile trebuie ca și cadrul acestuia să fie de calitate. Cele mai bune materiale dar care sunt și cele mai utilizate sunt lemnul și fierul, astfel se obțin cadre de calitate.

Într-adevăr deși sunt materiale de calitate, acestea sunt care fac și ca prețul canapelei extensibile să crească mult. Pe lângă aceste variante pe piață există opțiunea cadrelor din PAL. Acestea sunt mult mai slabe din punct de vedere calitativ și se pot deteriora mult mai repede. Astfel deși inițial acestea par o investiție bună pentru că cumpărați ieftin, după o perioadă de timp vă veți convinge că nu e așa.

Materialul exterior

Există o gamă mare de materiale exterioare sau tapițerii cum mai sunt numite. Înainte de toate trebuie să știți că noi nu recomandăm achiziția unei canapele extensibile tapițată cu piele. Acest material este bun doar pentru canapele clasice care nu sunt folosite pe post de pat. Dacă veți achiziționa o canapea extensibilă tapițată cu piele aceasta va fi foarte inconfortabilă pe timp de noapte deoarece lenjeria va aluneca.

Cea mai bună variantă și soluție ce poate fi cumpărată sunt canapele tapițate cu stofă deoarece pe lângă că este un material bun este și ușor de întreținut. Dacă aveți animale de companie nu sunt recomandate achiziția canapelelor cu tapițerie din piele sau pluș. Riscați ca acestea să fie deteriorate foarte repede de către animăluțele dumneavoastră.

Sistemul de extensie

Existe 3 sisteme de extindere principale care sunt și cele mai folosite la majoritatea modelelor prezente pe piața din România. Unul dintre ele este denumit sistem de extragere și este un sistem de extindere foarte ușor de folosit. Practic partea mobilă a canapelei se trage la nivelul părții fixe. Partea mobilă odată ajunsă la același nivel cu cea fixă are un sistem care o va fixa pentru a evita accidentele pe timpul nopții.

Sistemul Clic-Clac este un alt sistem foarte ușor de folosit care îți are originea probabil de pe vremea bunicilor. Spătarul se glisează în modul ca și cum ați vrea să închideți canapeaua până în punctul în care auziți clic. Apoi veți putea să lăsați spătarul pe spate, de data asta se va rabata până la poziția orizontală.

Plierea în trei segmente este un alt mecanism dar care poate fi folosit doar de persoanele care lasă spațiu între canapea și perete. Atunci când canapeaua este extinsă spătarul va fi o parte a patului și va ocupa acel spațiu din canapea și perete. Acesta este un sistem de extindere care este întâlnit în special la canapelele pentru 2 persoane.

Spațiul de depozitare

Modele de canapele extensibile extensibile de dormit care au spațiu de depozitare sunt cele mai bune soluții pentru casele mici, garsoniere sau orice tip de locuință mică. Aceste spații permit depozitarea lenjeriei de pat, pilotei și a pernei fără a fi nevoie să utilizați alt spațiu pentru aceste lucruri. Noi recomandăm folosirea unor astfel de soluții și considerăm modele care au spațiu de depozitare sunt printre cele mai bune canapele extensibile.

cum gasesti cele mai bune canapele extensibile

Care sunt cele mai bune canapele extensibile? – concluzie

În încheiere sperăm că va plăcut acest articol și că va fost de ajutor și că informațiile prezente în articol v-au fost de ajutor. În același timp ne dorim ca dumneavoastră să vă fi găsit cea mai bună canapea extensibilă în recomandările noastre din top 10 canapele extensibile.

author-avatar

Despre Vicentiu

Sunt fondatorul site-ului Gotof.ro care a fost creat din pasiunea mea pentru scris și dorința de a ajuta oamenii să facă cumpărături online. Ajutorul meu și echipei Gotof constă în analiza produselor și selecționarea celor care sunt mai bune, scrierea de recenzii complete despre acestea alături de ghiduri de cumpărături online.