Gotof.ro este susținut de cititorii săi! Când cumpărați prin linkurile de pe site este posibil să primim un comision. Citiți mai multe despre noi.

Cele mai bune colțare extensibile

Cele mai bune colțare extensibile sunt cele care completează designul camerei, dar care sunt în același timp foarte practice.

Cel mai bun colțar extensibil [y]

Vă doriți ca livingul dumneavoastră să fie un spațiu cu un design plăcut și care să poate fi transformat în dormitor la nevoie? Ei bine acest lucru este posibil cu un colțar extensibil sau cu una dintre cele mai moderne canapele extensibile. Un colțar extensibil va fi mereu o soluție optimă deoarece oferă un plus de confort și poate să încapă toată familia pe el.

Avantajele oferite de cel mai bun colțar extensibil

 • Nu ocupă mult spațiu – un mare plus al colțarelor extensibile este că acestea în general nu ocupă mult spațiu, dar în același timp pot fi foarte încăpătoare.
 • Design modern – acestea în general vin în completarea camerei și dacă sunt alese corect pot influența în mod pozitiv designul încăperii.
 • Pot fi folosite ca pat – colțarele extensibile la fel ca și canapele extensibile pot fi folosite ca și pat. Astfel acestea sunt o soluție bună pentru situațiile în care nu aveți un pat pentru musafirii care rămân peste noapte.

Top 10 cele mai bune colțare extensibile [y]

Din punctul nostru de vedere este grea numirea unui singur model ca fiind cel mai bun colțar extensibil pentru toată lumea. Așadar am selecționat cele mai frumoase colțare extensibile și le-am expus aici ca top colțare extensibile cu detalii reale despre ele.

Top 10 cele mai bune colțare extensibile

1. Colțar extensibil Rileft reversibil

Colțar extensibil Rileft

Dacă căutați unul dintre cele mai bune colțare extensibile din punct de vedere al raportului preț-calitate acesta este cea mai bună alegere.

Colțarul extensibil Rileft este probabil cea mai bună soluție pentru persoanele care vor un colțar cu un design simplu și clasic și cu o integrare simplă în designurile din livingurile contemporane.

Ceea ce face din acest model unul dintre cele mai bune colțare extensibile ce pot fi cumpărate este structura sa rezistentă realizată din PAL și șezutul confortabil. Șezutul acestuia este alcătuită din burete și arcuri, iar tapițeria este din stofă.

Este dotat cu o ladă de depozitare care se poate dovedi foarte practică pentru depozitarea lenjeriei de pat, pilotei și a pernelor pentru dormit. În opinia noastră datorită prețului sub 2000 de lei și a materialelor calitative folosite la construirea acestuia poate fi considerat cel mai bun colțar extensibil pentru dormit.

2. Colțar extensibil si taburet cu ladă de depozitare Orlando Mini K1

Colțar extensibil si taburet cu ladă de depozitare

Cadrul acestui colțar extensibil va asigura durabilitate, iar spuma din care e realizat șezutul vă va asigura confortul necesar.

Colțarul extensibil Orlando Mini K1 este un model care impresionează prin eleganța sa și prin confortul oferit. Are o structură extrem de rezistentă realizată din lemn și metal, iar picioarele sunt realizate din plastic.

Colțarul extensibil cât și taburetul cu care este livrat au o ladă de depozitare care vă va permite să depozitați diferite lucruri sau tot setul de lenjerie de pat. Acesta pentru o cât mai bună experiență oferită este tapițată cu stofă de culoare gri extrem de plăcută la atingere.

Acesta este un colțar extensibil universal ceea ce înseamnă că șezlongul acestuia poate fi montat pe orice parte a colțarului. Din punctul nostru de vedere datorită caracteristicelor sale, dar și a designului foarte plăcut acest model poate fi considerat cel mai bun colțar extensibil universal.

3. Colțar extensibil living Cali

Colțar extensibil living Cali

Dacă ceea ce căutați este un colțar extensibil ieftin și bun atunci s-ar putea ca acesta să fie perfect pentru dumneavoastră.

Colțarul extensibil Cali este un model ce poate fi folosit atât pentru relaxare cât și pentru somn și poate fi folosit cu succes în orice living contemporan datorită designului său foarte plăcut. Acesta are o structură rezistentă și foarte bine construită din fag și PAL.

Oferă o suprafață foarte generoasă pentru dormit de 260 de centimetrii lungime și 137 centimetri lățime, astfel fiind perfect pentru încăperi mari și medii. Șezutul și extensia colțarului sunt de tip relaxa fiind realizate din arcuri elicoidale și poliuretan.

Acesta poate fi amplasat oriunde în cameră chiar și în centrul acesteia deoarece este tapițată și partea din spate. Din punctul nostru de vedere acest model este cel mai bun colțar extensibil ieftin ce poate fi cumpărat.

4. Colțar extensibil cu ladă de depozitare Elsa

Colțar extensibil cu ladă de depozitare Elsa

O alegere excepțională pentru cei care-și doresc un colțar extensibil fabricat în România.

Colțarul extensibil Elsa este un model care are o rezistență foarte mare deoarece are o structură realizată din lemn masiv combinat cu lemn stratificat. Acesta are un design foarte plăcut astfel fiind un colțar extensibil modern care se poate integra foarte ușor în livingurile din ziua de azi.

Acesta asigură un spațiu de dormit de 210×148 centimetri fiind mai mult ca perfect pentru 2 persoane. Este echipat cu ladă de depozitare și va fi livrat alături de 2 tabureți care vor completa livingul dumneavoastră împreună cu colțarul.

Șezutul acestui colțar extensibil este realizat din spuma polioretan combinată cu arcuri moderne cu spiră mică. Din punctul nostru de vedere acesta oferă un șezut foarte bun de dormit motiv pentru care îl considerăm cel mai bun colțar extensibil de dormit.

5. Colțar extensibil reversibil Siena Lux Grey

Colțar extensibil reversibil Siena Lux Grey

Un colțar extensibil cu raport preț-calitate foarte bun.

Colțarul extensibil reversibil Siena Lux Grey este o piesă de mobilier care poate deveni cu foarte mare ușurință piesa principală din livingul dumneavoastră. Are o structură solidă realizată din lemn, PAL și MDF.

Vine cu un șezut realizat din arcuri sinusoidale și spumă poliuretanica fiind foarte confortabil și pe care se poate dormi foarte bine. Lada pentru depozitare nu putea să lipească de pe acest model fiind foarte practică.

Acesta este livrat parțial montat, iar restul pieselor se montează extrem de ușor. Având în vedere prețul, designul și calitatea produsului din punctul nostru de vedere acesta este probabil cel mai bun colțar extensibil sub 2500 de lei.

6. Colțar extensibil Cotta Minimaxx Donya

Colțar extensibil Cotta Minimaxx Donya

Dacă ceea ce căutați este un colțar extensibil elegant atunci acest model ar putea fi cea mai bună alegere pentru dumneavoastră.

Colțarul extensibil Cotta Minimaxx Donya are capacitatea de a se integra foarte ușor în livingurile cu aspect elegant sau modern. Acesta are o structură rezistentă realizată din lemn și PAL care îi asigură o durabilitate ridicată în timp.

Are o suprafață de dormit de 114 centimetri x 195 centimetri asigurând un spațiu optim de dormit pentru 2 persoane. Acesta vine cu o saltea rabatabilă foarte comodă cu proprietăți ortopedice datorită clasei de duritate medie pe care o are.

Picioarele acestui colțar sunt din oțel cromat și este echipat cu o ladă de depozitare foarte ușor de deschis. Din punctul nostru de vedere dacă căutați un colțar extensibil cu o saltea bună atunci acesta este cel mai bun colțar extensibil pe care îl puteți cumpăra.

7. Colțar extensibil Romeo Denver tapițat cu stofa gri

Colțar extensibil Remo tapițat cu stofa gri deschis

Acest colțar extensibil foarte bun este o alegere excelentă pentru cei care au un buget mai mare.

Colțarul extensibil Romeo Denver este definit de designul său modern care impresionează și prin confortul oferit și resimțit de către cei care stau sau dorm pe el. Durabilitatea sa este dată de către lemnul de pin și MDF-ul folosit la realizarea cadrului.

Confortul este garantat de către șezutul său confecționat din arcuri realizate din spuma poliuretanică N30. Designul plăcut pe care îl are este datorat și stofei calitative cu care este acoperit.

Lada de depozitare nu are cum să lipsească de pe acest model, iar picioarele din metal cromat pe care le are îl fac să fie unul dintre cele mai bune colțare extensibile. Din punctul nostru de vedere acesta este cel mai bun colțar extensibil însă prețul său este cel cel care ne-a făcut să nu-l punem pe primul loc.

8. Colțar extensibil LF 7

Colțar extensibil LF 7

Dacă ceea ce vă doriți este un colțar extensibil durabil atunci acest produs este alegerea perfectă pentru dumneavoastră.

Colțarul extensibil LF 7 este un model ce pare simplist, dar care poate crea un efect foarte plăcut asupra livingului dumneavoastră. Acesta are un cadru realizat din lemn masiv de fag ceea ce îi va conferi o durabilitate extrem de ridicată.

Șezutul este unul foarte confortabil având o structură pe arcuri din spumă pentru a oferi relaxarea de care orice om are nevoie. Șezlongul acestuia este reversibil ceea ce înseamnă că poate fi montat atât pe partea stângă cât și pe partea dreaptă.

Pentru culorile exterioare se poate opta în funcție de preferințe la fel fiind și în cazul materialului exterior având posibilitatea să alegeți dintre stofa, catifea și piele. Din punctul nostru de vedere acesta este o alegere bună pentru persoanele care vor un produs de calitate fiind cel mai bun colțar extensibil cu cel mai bun raport preț-calitate.

9. Colțar extensibil Roma

Colțar extensibil Roma

Dacă ceea ce căutați este un colțar extensibil mare atunci acest model ar putea fi perfect pentru dumneavoastră.

Colțarul extensibil Roma vine cu 2 mari plusuri acestea fiind designul modern care face ca acesta să se integreze foarte ușor în orice living și dimensiunile pentru dormit foarte generoase. Structura acestuia este realizată din lemn și PAL ceea ce înseamnă că va rezista în timp.

Șezutul și extensia colțarului sunt realizate din poliuretan High Resilience ceea ce înseamnă acesta va fi foarte confortabil. Extensia care transformă colțarul într-un pat foarte comod este de tip sertar fiind foarte ușor de deschis.

Ceea ce mai face din acest model unul dintre cele mai bune colțare extensibile este faptul că culoarea stofei exterioare poate fi aleasă de către cumpărător în funcție de nevoile acestuia. Din punctul nostru de vedere acesta este cel mai bun colțar extensibil mare ce poate fi cumpărat.

10. Colțar extensibil tapițat cu stofă Solo Velvet Verde

Colțar extensibil tapițat cu stofă Solo Velvet Verde

Dacă căutați un colțar extensibil universal atunci acesta este o alegere excepțională.

Colțarul extensibil tapițat cu stofă olo Velvet Verde este un model care are un design modern și impresionează prin liniile minimaliste pe care le are. Acesta are un cadru construit din lemn și are dimensiuni generoase fiind perfect pentru 3 persoane.

Are un șezut realizat din spumă și este tapițat cu stofă de cea mai înaltă calitate fiind foarte plăcută la atingere. Are o ladă de depozitare generoasă în care puteți depozita diverse lucruri sau setul folosit la dormit compus din lenjerie de pat, pilotă și perne.

După cum spuneam și mai sus acesta este un model universal ceea ce înseamnă că șezlongul poate fi montat în orice parte doriți dumneavoastră. Din punctul nostru de vedere acesta este unul dintre cele mai bune colțare extensibile ce poate fi cumpărat.

Cum să alegi cel mai bun colțar extensibil – ghid de cumpărături

Alegerea unui colțar extensibil de living se poate dovedi dificilă în unele cazuri, așadar pentru acest lucru am pregătit un ghid de cumpărături. În acest ghid veți găsi toate criteriile de selecție pentru ca dumneavoastră să faceți alegerea corectă.

Cum să alegi cel mai bun colțar extensibil

Dimensiunea colțarului extensibil

Acesta probabil este unul dintre cei mai importanți factori care necesită atenție în momentul în care cumpărați online un colțar extensibil. După cum bine se știe aceste piese de mobilier sunt bune chiar și în sufrageriile mici, dar asta nu înseamnă că orice colțar va fi bun pentru livingul dumneavoastră.

Măsurați și aflați care este spațiul disponibil și nu uitați să lăsați spațiu în jurul colțarului. Spațiul din jurul colțarului trebuie să fie suficient de mare încât să vă permită să vă mișcați și să ajungeți în orice parte a sufrageriei fără probleme.

În același timp noi vă sugerăm să achiziționați un model care nu e prea mare și care nu vă face ca livingul să pară prea încărcat. Așadar aveți grijă la măsurători și alegeți un model doar în baza acestora, că degeaba vedeți cele mai bune colțare extensibile dacă acestea nu se potrivesc în casa dumneavoastră ca și dimensiune.

Tapițeria colțarului extensibil

Acesta este un alt aspect important pe care trebuie să-l aveți în vedere. Alegerea tapițeriei este făcută în funcție de modul cum veți folosi colțarul extensibil. În rândurile următoare vom expune cele mai populare materiale de tapițerie și vom explica contextele în care un material poate fi cel mai bun pentru dumneavoastră.

 • Piele – este un material foarte plăcut și care oferă un plus de eleganță și rafinament sufrageriei. Acesta însă are câteva minusuri, de exemplu acesta pe timpul verii poate crea disconfort, mai ales dacă e amplasată lângă un geam pe unde intră soarele. Acesta se va încălzii și va devenii incomodă, plus că dacă va fi folosită pentru a dormi pe ea lenjeria patului va aluneca foarte ușor. Un alt minus este dacă aveți animale de companie riscați ca acesta să o zgârie fiind un material foarte sensibil.
 • Stofă – aici există o varietate mare de țesături ce pot fi folosite. Sunt cele naturale ca bumbacul, mătasea și lână, dar și cele artificiale ca țesăturile acrilice, poliesterul sau stofa plușată. În același timp veți găsi și colțare extensibile ce au tapițeria din combinația stofelor artificiale cu cele naturale.

Umplutura șezutului

Umplutura șezutului este cea care va dicta și va fi responsabilă cu rezistența șezutului, dar și cu confortul pe care îl oferă. Ceea ce trebuie să știți este că trebuie să găsiți un echilibru între tare și moale. Un șezut prea tare va face șederea acestuia pe pe colțar incomodă și unul moale va face ridicarea greoaie.

 • Șezut cu arcuri – șezuturile realizate din arcuri sunt rezistente și foarte comode, au un singur minus și anume că sunt zgomotoase.
 • Șezut din spumă cu memorie – Părerea noastră este că cele mai bune colțare extensibile sunt cele din spumă cu memorie. Sunt comode și oferă un confort foarte ridicat și veți avea un somn odihnitor pe el.
 • Șezut cu umplutură de burete – acestea sunt probabil printre cele mai proaste alegeri. Dacă șezutul are o grosime mai mică de 12 cm acesta va fi foarte incomod. Într-adevăr acestea sunt cele mai ieftine variante, dar în timp se pot dovedi o investiție proastă.

Funcționalitățile pe care le au colțarele extensibile

Având în vedere că această piesă de mobilier este una care ajută la a economisii spațiul într-o încăpere, funcționalitățile sale principale vor susține acest lucru. În rândurile următoare vă prezentăm principalele funcționalități ale colțarelor extensibile.

 • Lada de depozitare – acesta este o funcționalitate utilă mai ales dacă dormiți sau dorm frecvent musafirii la dumneavoastră. În această ladă puteți depozita pernele, pilota sau lenjeria patului, astfel economisiți spațiul de depozitare pe care l-ar fi ocupat în altă parte a casei. Majoritatea modelelor de pe piață au această ladă însă fiți atent/ă să alegeți un model care are accesul la această ladă foarte facil și deschide ușor.
 • Suprafața de dormit – aceasta probabil este principala funcționalitate și probabil datorită acestei funcționalități oamenii aleg să o cumpere. Când vă decideți să cumpărați un colțar extensibil trebuie să stabiliți dacă aveți nevoie de o suprafață de dormit de o persoană sau două. În ceea ce privește salteaua colțarului extensibil noi recomandăm ca aceasta să aibă o grosime de minim 11 cm și o suprafață de dormit de 140 cm x 200 cm. Dacă salteaua este mai subțire cu timpul va trebui să optați pentru un topper de saltea.

Sistemul de extensie

Din cauză că nevoile cumpărătorilor pot fi diferite producătorii de colțare extensibile s-au adaptat și astfel au creat mai multe tipuri de mecanisme de extensie. În rândurile următoare le vom prezenta pe cele mai întâlnite.

 • Ribalta – acesta funcționează prin tragerea șezutului și a spătarului în față. Astfel se creează foarte ușor un pat în care se poate dormi.
 • Doppel Liege – Funcționează prin tragerea șezutului în față. Acest lucru va face ca și spătarul să coboare lucru care va crea un pat mare de dormit.
 • Clic-clac – acesta este un sistem foarte simplu. Se face prin glisarea spătarului până în poziție orizontală creând un pat foarte comod, atât pentru dumneavoastră cât și pentru musafiri.

Care e cel mai bun colțar extensibil? – concluzie

În încheiere vrem să vă spunem că cel mai bun colțar extensibil pentru dumneavoastră este cel care vi se potrivește și vi-l permiteți, iar dacă a-ți parcurs ghidul de cumpărături veți putea face alegerea corectă cu ușurință. Sperăm că acest articol va fost de ajutor și a-ți descoperit în el informații relevante pentru dumneavoastră și că va plăcut secțiunea cu top 10 cele mai bune colțare extensibile.

4.7 din 5 (3 voturi)
Vicentiu
Vicentiu

Sunt fondatorul site-ului Gotof.ro. Responsabilitățile mele sunt analiza produselor recomandate pentru a le găsi pe cele mai bune și redactarea conținutului. Deoarece în anii anteriori am trecut printr-o mutare în propria casă, am fost nevoit să caut multe produse, cum ar fi electrocasnicele și mobilierul.

Acest proces mi-a permis să-mi dezvolt abilități pentru analiza corespunzătoare a produselor, în special a celor pentru casă și grădină. În plus, activez în domeniul marketingului din 2020, iar acest lucru contribuie enorm la abilitățile mele de analiză a produselor și de redactare a conținutului.

Artiole: 130