Mobilier pentru casa

Cele mai bune colțare extensibile

Cele mai bune colțare extensibile

Cele mai bune colțare extensibile sunt cele care completează designul camerei dar care sunt în același timp foarte practice.

Cel mai bun colțar extensibil

Vă doriți ca livingul dumneavoastră să fie un spațiu cu un design plăcut și care să poate fi transformat în dormitor la nevoie? Ei bine acest lucru este posibil cu un colțar extensibil sau cu una din cele mai moderne canapele extensibile. Un colțar extensibil va fi mereu o soluție optimă deoarece oferă un plus de confort și poate să încapă toată familia pe ea.

Ce este un colțar extensibil ?

Colțarul fie el extensibil sau normal este o piesă de mobilier în stilul canapelelor. Spre deosebire de canapele acestea pot avea mai multe forme cum ar fi de L sau U care le fac ideale pentru a fi amplasate în colțurile unei camere, numele de colțar fiind datorat acestei caracteristici. Colțarele extensibile sunt cele care se pot extinde și oferii posibilitatea de a dormi pe ele aproape ca pe un pat. Astfel acestea ocupă mai mult spațiu pe timp de noapte, iar în cursul zilei lasă camera mai liberă și oferă libertate de mișcare prin încăpere.

Avantajele unui colțar extensibil

 • Nu ocupă mult spațiu – un mare plus al colțarelor extensibile este că acestea în general nu ocupă mult spațiu dar pot fi foarte încăpătoare.
 • Design modern – Acestea în general vin în completarea camerei și dacă sunt alese corect pot influența în mod pozitiv designul încăperii.
 • Pot fi folosite ca pat – colțarele extensibile la fel ca și canapele extensibile pot fi folosite ca și pat. Astfel acestea sunt o soluție bună pentru situațiile în care nu aveți un pat pentru musafirii care rămân peste noapte.

Top 10 cele mai bune colțare extensibile

Este grea numirea unui singur model ca fiind cel mai bun pentru toată lumea. Așadar am selecționat cele mai frumoase colțare extensibile și le-am expus aici ca top 10 cu detalii reale despre ele.

Top 10 cele mai bune colțare extensibile

1. Canapea de colt extensibila Softaly

cel mai bun colțar extensibil

Un colțar extensibil cu o structură realizată din lemn masiv și tapițerie din material textil Mattinata bej. Pernele pentru șezut sunt realizate din spumă și fibre sintetice, iar salteaua pe care se va dormi este din spumă poliuretanica. Salteaua are o grosime de 13 centimetri, iar suprafața de dormit este de 190 cm x 140 cm. Recomandarea producătorului este să amplasați colțarul la minim 60 de centimetri de orice sursă de căldură pentru a evita deteriorările premature. Este un model versatil ceva va completa perfect spațiul din sufragerie într-un mod care va încânta ochii. Noi considerăm acest model ca fiind cel mai bun colțar extensibil.

2. Colțar extensibil si taburet cu ladă de depozitare Orlando Mini K1

Colțar extensibil si taburet cu ladă de depozitare

Un colțar extensibil care impresionează prin eleganța și confortul pe care îl oferă. Structura sa rezistentă este realizată din lemn și metal, iar picioarele sunt din plastic. Colțarul cât și taburetul au o ladă de depozitare care vă va permite să depozitați diverse lucruri sau lenjerie, perna și pilota acestuia. Acestea sunt tapițate cu stofă plăcută la atingere. Acesta este un model universal și șezlongul poate fi montat pe orice parte al colțarului. Considerăm că acest model datorită caracteristicelor sale dar și a eleganței pe care o are este un model demn de a fi printre cele mai bune colțare extensibile.

3. Colțar extensibil Bobochic Paris Mia

Colțar extensibil Bobochic Paris Mia

Un colțar excelent ce se va integra perfect în sufrageria dumneavoastră. Acest model are o structură din lemn masiv de pin cu picioare de lemn masiv de fag ce vor asigura o stabilitate ridicată. Conținutul șezutului și a spătarelor este din spumă fiind tapițată cu material textil și anume poliester 100%. Este ideal pentru 3 persoane iar dimensiunea zonei de dormit este de 134 cm x 203 cm fiind mai mult decât suficient pentru 2 persoane. Pentru a vă putea bucura mult timp de acest model este necesar să o curățați cu o cârpă uscată și să o aspirați cu regularitate. Recomandarea producătorului este să nu folosiți agenți de curățare abrazivi sau agresivi.

4. Colțar extensibil dreapta Rio Amos Firenze

ColColțar extensibil dreapta Rio Amos Firenzețar extensibil Bobochic Paris Mia

Un colțar extensibil pe dreapta ce are un aspect modern și care se va potrivi de minune în sufrageriile mari. Are o structură solidă realizată din oțel, lemn masiv de plop și PAL. Tapițeria este 100% din poliester și este umplută cu spumă care oferă o senzație plăcută de moale. Are o greutate de 141 kg și poate suporta o greutate de până la 400 kg. Suprafața de dormit este de 135 cm x 195 cm și este prevăzută cu ladă de depozitare care se dovedește de un real ajutor.

5. Colțar extensibil Flakk cu loc de depozitare

Colțar extensibil Flakk cu loc de depozitare

Un colțar extensibil perfect pentru a sta cu prietenii sau familia la discuții. Partea bună la acest colțar extensibil este faptul că că noi îl considerăm cel mai bun colțar extensibil ieftin. Tapițeria este din poliester extrem de plăcut la atingere și extrem de ușor de întreținut. Aceasta este ideală pentru 3 -4 persoane și se poate transforma foarte ușor într-un pat pentru musafirii dumneavoastră. Spațiul de depozitare pe care îl are este de un real ajutor și poate fi folosit cu ușurință. Raportul calitate – preț face ca acest model să fie unul dintre cele mai bune colțare extensibile.

6. Colțar extensibil Cotta Minimaxx Nugget

Colțar extensibil FlColțar extensibil Cotta Minimaxx Nuggetakk cu loc de depozitare, albastru marin

Un colțar extensibil cu o structură din lemn de esență tare și rășinoase. Are o suprafață de dormit de 138 cm x 225 cm cu saltea rabatabilă foarte comodă. Clasa de duritate a saltelei este medie și are proprietăți ortopedice. Picioarele sunt din lemn și are o ladă de depozitare. Un alt lucru important este că tapițeria este din stofă și că pernele decorative din imagine care sunt 4 la număr sunt incluse în pachet. Structura șezutului este din burete poliuretanic și arcuri sinusoidale toate astea pentru ca dumneavoastră să aveți ce e mai bun.

7. Colțar extensibil Remo tapițat cu stofa gri deschis

Colțar extensibil Remo tapițat cu stofa gri deschis

Un alt colțar de o eleganță ridicată asemenea confortului pe care îl oferă. Durabilitatea este garantată de cadrul solid lemn de pin, iar confortul de arcurile realizate din spuma poliuretanica N30 care sunt în șezutul colțarului extensibil. Are o ladă de depozitare care e realizată din pal laminat și care are un acces foarte facil. Este tapițat cu stofă iar picioarele care conferă o stabilitate ridicată sunt din metal cromat. Un plus alt acestui colțar extensibil este faptul că are tetierele reglabile. Eleganța și rafinamentul oferit de acest model fac din el unul dintre cel mai bune colțare extensibile

8. Colțar extensibil stânga California Bailey Brown

Colțar extensibil stânga California Bailey Brown

Un colțar extensibil ceva mai aparte care are structura realizată din oțel și lemn masiv de plop, iar tapițeria din piele ecologică. Umplutura este din spumă și este prevăzută și cu 2 spații de depozitare. Suprafața de dormit pe care o oferă acest colțar extensibil este 120 cm x 240 cm, iar greutatea totală suportată de aceasta este de 520 kg. Este un model mai mare ceea ce însemnă că pentru a o achiziționa este necesar să aveți un living mare astfel nu vă va încurca.

9. Colțar extensibil tapițat cu stofă Forte

Colțar extensibil tapițat cu stofă Forte

Colțarul extensibil Forte este unul foarte impresionist capabil să completeze orice sufragerie datorită designului său. Simplitatea este principalul punct forte fiind ajutat și de funcționalitățile sale. Durabilitatea în utilizare este dată de cadrul său realizat din lemn, asemenea picioarelor pe car ele are. Tapițeria este din stofă, iar șezutul este umplut cu spumă care conferă o experiență plăcută oricui stă pe ea. Prin extindere acest colțar se transformă într-un loc bun de dormit având suprafața de 208 cm x 117 cm, perfect pentru 2 persoane.

10. Colțar extensibil Acra White

Colțar extensibil Acra White

Ultimul din acest top dar probabil nu cel din urmă este colțarul Acra White care are un design modern dar care impresionează prin simplitate. Are structura din lemn de fag iar tapițeria este combinată fiind din piele ecologică și material textil. Picioarele sunt din plastic iar șezutul și spătarul este umplut cu spumă foarte flexibilă. Suprafața de dormit pe care o asigură acest colțar este de 140 cm x 200 cm. Caracteristicile, designul, și prețul bun pe care îl are fac din acest model unul din cele mai bune colțare extensibile.

Cum alegi cel mai bun colțar extensibil

Alegerea unui model bun de colțar extensibil de living se poate dovedi dificilă în unele cazuri, așadar pentru acest lucru am pregătit un ghid de cumpărături. În acest ghid veți găsi toate criteriile de selecție pentru ca dumneavoastră să faceți alegerea corectă.

cum alegi unul dintre cele mai bune colțare extensibile

Dimensiunea colțarului extensibil

Acesta probabil este unul dintre cei mai importanți factori care necesită atenție în momentul în care cumpărați online un colțar extensibil. După cum bine se știe aceste piese de mobilier sunt bune chiar și în sufrageriile mici, dar asta nu înseamnă că orice colțar va fi bun pentru livingul dumneavoastră.

Nu alegeți un model online după ochi, că pare că el s-ar potrivi. Măsurați și aflați care este spațiul disponibil nu uitați să lăsați spațiu în jurul colțarului. Spațiul din jurul colțarului trebuie să fie suficient de mare încât să vă permită să vă mișcați și să ajungeți în orice parte a sufrageriei fără probleme.

În același timp noi vă sugerăm să achiziționați un model care nu e prea mare și care nu vă face ca livingul să pară prea încărcat. Așadar aveți grijă la măsurători și alegeți un model doar în baza acestora, că degeaba vedeți cele mai bune colțare extensibile dacă acestea nu se potrivesc în casa dumneavoastră ca și dimensiune.

Tapițeria colțarului extensibil

Acesta este un alt aspect important pe care trebuie să-l aveți în vedere. Alegerea tapițeriei este făcută în funcție de modul cum veți folosi colțarul extensibil. În rândurile următoare vom expune cele mai populare materiale de tapițerie și vom explica contextele în care un material poate fi cel mai bun pentru dumneavoastră.

 • Piele – este un material foarte plăcut și care oferă un plus de eleganță și rafinament sufrageriei. Acesta însă are câteva minusuri, de exemplu acesta pe timpul verii poate crea disconfort, mai ales dacă e amplasată lângă un geam pe unde intră soarele. Acesta se va încălzii și va devenii incomodă, plus că dacă va fi folosită pentru a dormi pe ea lenjeria patului va aluneca foarte ușor. Un alt minus este dacă aveți animale de companie riscați ca acesta să o zgârie fiind un material foarte sensibil.
 • Stofă – aici există o varietate mare de țesături ce pot fi folosite. Sunt cele naturale ca bumbacul, mătasea și lână dar și cele artificiale ca țesăturile acrilice, poliesterul sau stofa plușată. În același timp veți găsi și colțare extensibile ce au tapițeria din combinația stofelor artificiale cu cele naturale.

Umplutura șezutului

Umplutura șezutului este cea care va dicta și va responsabilă cu rezistența șezutului dar și cu confortul pe care îl oferă. Ceea ce trebuie să știți este că trebuie să găsiți un echilibru între tare și moale. Un șezut prea tare va face șederea acestuia pe pe colțar incomodă și unul moale va face ridicarea greoaie.

 • Șezut cu arcuri – șezuturile realizate din arcuri sunt rezistente și foarte comode, au un singur minus și anume că sunt zgomotoase.
 • Șezut din spumă cu memorie – Părerea noastră este că cele mai bune colțare extensibile sunt cele din spumă cu memorie. Sunt comode și oferă un confort foarte ridicat și veți avea un somn odihnitor pe el.
 • Șezut cu umplutură de burete – acestea sunt probabil printre cele mai proaste alegeri. Dacă șezutul are o grosime mai mică de 12 cm acesta va fi foarte incomod. Într-adevăr acestea sunt cele mai ieftine variante dar în timp se pot dovedi o investiție proastă.

Funcționalitățile pe care le au colțarele extensibile

Având în vedere că această piesă de mobilier este una care ajută la a economisii spațiul într-o încăpere funcționalitățile sale principale vor susține acest lucru. În rândurile următoare vă prezentăm principalele funcționalități ale colțarelor extensibile.

 • Lada de depozitare – acesta este o funcționalitate utilă mai ales dacă dormiți sau dorm frecvent musafirii la dumneavoastră. În această ladă puteți depozita pernele, pilota sau lenjeria patului, astfel economisiți spațiul de depozitare pe care l-ar fi ocupat în altă parte a casei. Majoritatea modelelor de pe piață au această ladă însă fiți atent/ă să alegeți un model care are accesul la această ladă foarte facil și deschide ușor.
 • Suprafața de dormit – aceasta probabil este principala funcționalitate și probabil datorită acestei funcționalități oamenii aleg să o cumpere. Când vă decideți să cumpărați un colțar extensibil trebuie să stabiliți dacă aveți nevoie de o suprafață de dormit de o persoană sau două. În ceea ce privește salteaua colțarului extensibil noi recomandăm ca aceasta să aibă o grosime de minim 11 cm și o suprafață de dormit de 140 cm x 200 cm. Dacă salteaua este mai subțire cu timpul va trebui să optați pentru un topper de saltea.

Sistemul de extensie

Din cauză că nevoile cumpărătorilor pot fi diferite producătorii de colțare extensibile s-au adaptat și astfel au creat mai multe tipuri de mecanisme de extensie. În rândurile următoare le vom prezenta pe cele mai întâlnite.

 • Ribalta – acesta funcționează prin tragerea șezutului și a spătarului în față. Astfel se creează foarte ușor un pat în care se poate dormi.
 • Doppel Liege – Funcționează prin tragerea șezutului în față. Acest lucru va face ca și spătarul să coboare lucru care va crea un pat mare de dormit.
 • Clic-clac – acesta este un sistem foarte simplu. Se face prin glisarea spătarului până în poziție orizontală creând un pat foarte comod, atât pentru dumneavoastră cât și pentru musafiri.

Concluzie – care e cel mai bun colțar extensibil?

În încheiere vrem să vă spunem că cel mai bun colțar pentru dumneavoastră este cel care vi se potrivește și vi-l permiteți, iar dacă a-ți parcurs ghidul de cumpărături veți putea face alegerea corectă cu ușurință. Sperăm că acest articol va fost de ajutor și a-ți descoperit în el informații relevante pentru dumneavoastră și că va plăcut secțiunea cu top 10 cele mai bune colțare extensibile.

author-avatar

Despre Vicentiu

Sunt fondatorul site-ului Gotof.ro care a fost creat din pasiunea mea pentru scris și dorința de a ajuta oamenii să facă cumpărături online. Ajutorul meu și echipei Gotof constă în analiza produselor și selecționarea celor care sunt mai bune, scrierea de recenzii complete despre acestea alături de ghiduri de cumpărături online.