Gotof.ro este susținut de cititorii săi! Când cumpărați prin linkurile de pe site este posibil să primim un comision. Citiți mai multe despre noi.

Cele mai bune lenjerii de pat

Cele mai bune lenjerii de pat trebuie fie realizate din materiale calitative și să fie plăcute la atingere pentru a asigura un somn odihnitor în fiecare noapte.

Cea mai bună lenjerie de pat 2023

În piața din România există o mulțime de magazine ce comercializează lenjerii de pat. Pe lângă numărul mare de magazine care comercializează aceste produse există și foarte multe modele disponibile, lucru care îi îngreunează de foarte multe ori pe cumpărători.

Pentru ai ajuta pe cei care urmează să cumpere un astfel de produs dar și pe cei care citesc articolele de pe Gotof.ro am pregătit top 7 cu cele mai bune lenjerii de pat. Pe lângă acest top am pregătit și un ghid de cumpărături în care prezentăm pașii care vă vor duce spre a cumpăra cea mai bună lenjerie de pat.

Avantaje oferite de cele mai bune lenjerii de pat

Pentru a vă motiva să alegeți cea mai bună lenjerie de pat am decis să vă prezentăm câteva beneficii pe care le veți căpăta odată ce veți cumpăra o lenjerie de pat bună.

  • Confort sporit în timpul nopții – o lenjerie de pat bună este una care este realizată din materiale calitative, iar acestea sunt capabilă să sporească confortul pe care îl aveți în timpul somnului..
  • Nopți fără transpirație – foarte multe din lenjeriile de pat oferă proprietăți antitranspirante ceea ce înseamnă că veți avea un mediu mai uscat în care veți dormi.
  • Veți dormi într-un mediu mai curat – majoritatea lenjeriilor de pat au tratamente antialergice și antibacteriane ceea ce înseamnă că veți beneficia de un mediu curat în timp ce dormiți.

Top 7 cele mai bune lenjerii de pat

1. Set lenjerie de pat Dormeo Bamboo II

Set lenjerie de pat Dormeo Bamboo II

Un set de lenjerie pentru pat complet cu un raport preț-calitate foarte bun.

Setul cu lenjerie de pat Dormeo Bamboo II este o alegere excepțională pentru cei care vor să ofere o notă tropicală dormitorului. Atât husa pentru pilotă cât și fețele de pernă sunt realizate din bumbac ranforce turcesc în proporție de 100%.

Aceasta poate fi spălată în mașina de spălat rufe la temperatura maximă de 60 de grade Celsius. Seturile sunt disponibile în 4 culori cu design reversibil și în 2 mărimi. Din punctul nostru de vedere aceasta este cea mai bună lenjerie de pat Dormeo.

2. Lenjerie de pat Somnart XXL Ultrasleep

Lenjerie de pat Somnart XXL

Dacă ceea ce căutați este o lenjerie de pat ieftină dar calitativă atunci probabil aceasta este cea mai bună alegere.

Lenjeria de pat Somnart XXL Ultrasleep este o lenjerie destinată paturilor duble datorită dimensiunilor care sunt mai mari. Setul Somnart XXL cuprinde un cearșaf care vine pe salteaua de pe pat, un cearșaf pentru pilotă și 2 fețe de pernă, fiind un total de 4 piese. Aceste 4 piese sunt realizate 100% din bumbac și sunt lavabile în mașina de spălat rufe la 40 de grade Celsius.

Chiar și după multiple utilizări și spălări acest set de lenjerie de pat își va păstra culorile la fel de intense. Piesele din acest set sunt construite în special pentru a rezista foarte mult în timp fără a se deteriora. În opina noastră acest set oferă cel mai bun raport preț-calitate și este una dintre cele mai bune lenjerii de pat ce pot fi cumpărate.

3. Set lenjerie de pat Deluxe Satin BBC

Set lenjerie de pat Deluxe Satin BBC

O alegere excepțională pentru persoanele care au buget mai consistent și vor un produs premium.

Lenjerie de pat Deluxe Satin BBC este una dintre cele mai bune lenjerii de pat datorită design-ului dar și a materialelor folosite la construcție. Acest set de lenjerie este realizat din bumbac satinat fiind un material extrem de fin și de plăcut la atingere ceea ce face din acest set una dintre cele mai bune lenjerii de pat ce pot fi cumpărate.

Acest se este alcătuit din 4 piese, aceste 4 piese fiind: o lenjerie de pilotă 200×220 cm, cearșaf 240×260 cm, 2 fețe de pernă 50×70 cm. Astfel din punctul nostru de vedere acest set este cea mai bună lenjerie de pat din bumbac satinat.

4. Lenjerie de pat Precioso 200 x 220 cm

Lenjerie de pat Precioso 200 x 220 cm

O lenjerie de pat care vă va îmbunătății simțitor calitatea somnului.

Lenjeria de pat Precioso 200 x 220 cm este alegerea perfectă care poate completa designul celor mai frumoase dormitoare. Acest set este o alegre excepțională deoarece poate îmbunătății și calitatea somnului pe care îl aveți.

Acest se este compus din 2 fețe de pernă, un cearșaf și o husă pentru pilotă. Aceste piese sunt realizate din bumbac, iar țesătura este 100% bumbac ranforsat. Aceste lucruri din punctul nostru de vedere o fac să fie una dintre cele mai bune lejerii de pat ce pot fi cumpărate

5. Lenjerie de pat Dormeo Black Diamond Bedding

Lenjerie de pat Dormeo Black Diamond Bedding

O lenjerie de pat Dormeo din satin ce merită atenția dumneavoastră.

Lenjeria de pat Black Diamond Bedding este un set de lenjerie ce se va integra de minune în majoritatea dormitoarelor și le va oferii un aspect premium în stil abstract. Fiind din bumbac 100% și țesătură din satin acest model va oferi un strop de rafinament și eleganță dormitorului.

Puteți opta ca setul să fie crem sau gri și trebuie să știți că fiecare set în parte conține o husă de pilotă și 2 fețe de pernă, disponibile în 2 dimensiuni. În opinia noastră set este una dintre cele mai bune lenjerii de pat Dormeo ce pot fi cumpărate online.

6. Lenjerie de pat pentru 2 persoane Somnart

Lenjerie de pat pentru 2 persoane Somnart

Un set de lenjerie de pat ce oferă un raport preț-calitate excelent.

Această lenjerie de pat pentru 2 persoane de la Somnart este confecționată 100% din bumbac și este disponibilă pe culori vii pentru a oferii viață dormitorului. Setul cuprinde: 2 fețe de pernă, un cearșaf pentru saltea și un cearșaf pentru pilotă, ceea ce o face să fie un set complet.

Aceasta este lavabilă în mașina de spălat rufe la 40 de grade Celsius fără a se deteriora în urma multiplelor spălări. Își va păstra forma și culorile chiar și după un număr mare de spălări. Dacă vreți să cumpărați un set de lenjerie de pat durabil în timp trebuie să puneți acest model pe lista dumneavoastră.

7. Lenjerie de pat pentru 2 persoane Kring 132TC

Lenjerie de pat pentru 2 persoane Kring 132TC

Dacă ceea ce căutați este o lenjerie de pat ieftină dar bună atunci aceasta s-ar putea să fie cea mai bună alegere.

Lenjeria de pat pentru 2 persoane Kring 132TC este cea care poate face diferența în nivelul de confort resimțiți în timpul somnului. Designul acestui set este unul modern datorită culorilor vii care sunt imprimate pe piesele din acest set.

Piesele din acest set sunt realizate din bumbac 100% care este un material hipoalergenic și care permite corpului să respire fără să transpire. Acest set se poate spăla în mașina de spălat rufe la 30-40 de grade Celsius iar ce face din acest model una dintre cele mai bune lenjerii de pat este faptul că își va păstra forma și culorile chiar și după multiple spălări.

Cum alegi cea mai bună lenjerie de pat – ghid de cumpărături

Dimensiune

Acestea este una dintre cele mai importante criterii în momentul în care căutați una dintre cele mai bune lenjerii de pat. În caz de nu știți ce dimensiune are salteaua măsurați-o și alegeți ca cearșaful să fie cu 3-4 centimetri mai mare decât salteaua, repetați același procedeu la perne și la pilotă. Astfel vă veți asigura că achiziționați dimensiunea corectă și veți evita eventualele neplăceri ca micile contracții după primele spălări.

Materialele

La magazinele din mediul online veți descoperii lenjerii de pat ce sunt realizate din materiale create chimic. Deși acestea vă pot tenta prin prețul mic pe care îl au pe termen lung acestea se pot dovedii o afacere proastă. Materialele create chimic au tendința de crea disconfort pe timpul nopții.

În opinia noastră cele mai bune lenjerii de pat sunt realizate din materiale naturale precum mătasea sau bumbacul. Deși acestea sunt poate un pic mai scumpe vă pot ajuta să aveți un somn odihnitor noapte de noapte. În rândurile următoare vă vom prezenta 4 dintre cele mai bune materiale pe care le poate avea o lenjerie de pat.

1. Bumbacul

Bumbacul este cel mai utilizat material pentru lenjeria de pat. Este ușor, respirabil și ușor de curățat. Dar bumbacul convențional nu este o alegere sănătoasă pentru cearșafurile de pat, deoarece este încărcat cu substanțe chimice nocive utilizate în momentul recoltării culturii de bumbac. 

Dacă alegeți bumbacul, asigurați-vă că alegeți bumbacul organic care e ecologic, hipoalergenic și aerisit. Aceste țesut rămâne răcoros în lunile de vară și devine mai moale în timp. În opinia noastră cele mai bune lenjerii de pat sunt cele realizate din bumbac organic.

2. Bumbacul egiptean

Dacă vă doriți o senzație de lux fără a compromite moliciunea bumbacului atunci trebuie să alegeți așternuturi din bumbac egiptean.  Fabricată din planta Gossypium Barbedense, această țesătură are fibre foarte lungi, lucioase și puternice, care o fac mai moale și mai fină în comparație cu alte țesături.  Oamenii care doresc cearșafuri super-moi și au buget mai mare, ar trebui să ia în considerare țesătura din bumbac egiptean.

3. Mătasea

Mătasea este o țesătură moale, respirabilă, hipoalergenică și confortabilă fiind perfectă pentru lenjerii de pat. Adăugați strălucire și netezime patului și oferiți o senzație de lux aranjamentului de așternut. Trebuie să știți că este mai ușor și mai durabil decât bumbacul, dar este și mai scump și necesită o întreținere ridicată. 

Atunci când alegeți mătasea, asigurați-vă că îl alegeți pe cel cu momme mai mare. (o unitate utilizată pentru a măsura calitatea mătăsii unde se ia în considerare greutatea mătăsii utilizate). Un număr mai mare înseamnă că țesătura este mai durabilă, țesătura este mai luxoasă și este potrivită pentru utilizări îndelungate.

4. Inul

Lenjeria de pat din In este rece și foarte plăcută, făcându-vă să vă simțiți foarte confortabil/ă în nopțile fierbinți de vară. Această țesătură respirabilă este excelentă pentru a elimina umezeala de pe corp și oferă o durabilitate excelentă. 

Fabricată din fibre vegetale de In, această țesătură arată mai bine după fiecare spălare și poate rezista zeci de ani când este îngrijită corespunzător. Așadar dacă aveți posibilitatea să oferiți o îngrijire corespunzătoare puteți alege acest material.

Design și culori

Pentru ca alegerea să fie una optimă este nevoie să alegeți o lenjerie de pat ce are culori care se integrează în ambientul dormitorului. Dacă aveți dificultăți pe acest plan și nu știți exact ce culori să alegeți noi vă sugeră să alegi o lenjerie cu design simplu și care are culori neutre ca albul, cremul sau griul. Acestea în gen de culori nu prea au cum să de greș chiar și în cele mai sofisticate dormitoare.

Politica de retur

Deși în momentul achiziției poate părea că ați ales cea mai bună lenjerie de pat se poate întâmpla ca ulterior să vă dați seama că acel set nu este tocmai ideal pentru dumneavoastră. În acest scop noi vă sugerăm să verificați politica de retur a magazinului de unde urmează să faceți achiziția pentru a știi ce produse sunt acceptate ca retur, care este perioada în care se acceptă returul și din ce motive este permisă returnarea produselor.

Îngrijirea adecvată este foarte importantă

Dacă vreți să vă bucurați de cea mai bună lenjerie de pat cât mai mult timp tot procesul nu se va rezuma doar la găsirea și cumpărarea ei, ci și la îngrijirea ei. Indiferent de alegerea pe care o veți face este important să aveți grijă de lenjeria de pat.

Folosirea balsamurilor de rufe deși vor parfuma piesele din setul lenjeriei de pat substanțele chimice ar putea ataca țesăturile. Acestea în timpul spălării practic pun un strat de substanțe chimice peste țesături făcându-le mai moi și parfumate, dar acest strat chimic în timp nu va face altceva decât să deterioreze țesătura.

Spălarea lenjeriei de pat în apă fierbinte ce are o temperatură mai mare decât cea recomandată de producător și uscare la temperaturi ridicate va face ca firele din țesătură să se rupă mai repede. Pentru prelungirea vieții a lenjeriei de pat folosiți apă care să nu depășească temperatura recomandată de producător și nu uscați lenjeria de pat la temperaturi ridicate.

Care este cea mai bună lenjerie de pat? – concluzie

Deși nu putem numi un set care să fie cel mai bun pentru toată lumea noi sperăm că acest articol v-a ajutat și ați descoperit informații relevante în el. În special ne-ar plăcea să știm că ghidul de cumpărături v-a fost de ajutor și că ați găsit în topul prezentat de noi una dintre cele mai bune pilote pentru dumneavoastră.

Întrebări frecvente

Set complet sau piese individuale?

Niciuna dintre variante nu este greșită, dar seturile oferă câteva avantaje. Avantajele unui set complet este posibilitatea de achiziție la un preț mai bun față de cumpărarea acestora separat.
Un alt plus pe care îl oferă achiziția unui set complet este că acestea sunt deja asortate astfel veți câștiga timp, deoarece nu veți mai pierde timp să căutați piese care se asortează între ele.

Vicentiu
Vicentiu

Sunt fondatorul site-ului Gotof.ro care a fost creat din pasiunea mea pentru scris și dorința de a ajuta oamenii să facă cumpărături online bune. Ajutorul meu și a echipei Gotof.ro constă în analiza produselor și selecționarea celor care sunt cele mai bune, scrierea de recenzii complete despre acestea alături de ghiduri de cumpărături online.

Artiole: 126