Gotof.ro este susținut de cititorii săi! Când cumpărați prin linkurile de pe site este posibil să primim un comision. Citiți mai multe despre noi.

Top 5 cele mai bune saltele cu arcuri 2023

5 din 5 (4 voturi)

Cele mai bune saltele cu arcuri sunt acele modele care oferă un somn de calitate în fiecare noapte și au preț bun de achiziție.

Cea mai bună saltea cu arcuri 2023

Saltelele cu arcuri se află printre cele mai vechi tipuri de saltele folosite la dormit. Acestea sunt o alegere foarte bună pentru persoanele mai corpolente deoarece în general sunt mai ferme.

Pe lângă asta dacă nu puteți adormi sau nu puteți dormii noaptea din cauză că transpirați o astfel de saltea este o alegere bună. Spunem asta deoarece acestea oferă o bună circulație a aerului ceea ce înseamnă că au o bună ventilare și o respirabilitate ridicată.

Pentru a vă ajuta să cumpărați una dintre cele mai bune saltele cu arcuri am pregătit în acest articol un top 5 cu cele mai bune saltele. Pe lângă asta veți găsi și un ghid de cumpărături cu sfaturi de achiziție.

Avantaje oferite de saltelele cu arcuri

  • Preț bun de achiziție – în majoritatea cazurilor aceste saltele sunt printre cele mai ieftine de pe piață.
  • Suport optim – majoritatea modelelor de pe piață oferă un suport care susține alinierea corectă a coloanei vertebrale.
  • Ventilare corespunzătoare – saltelele cu arcuri pot oferi un somn mai răcoros deoarece permit ca aerul să circule ușor prin ele.

Top 5 cele mai bune saltele cu arcuri 2023

1. Saltea cu arcuri Hypnose

Saltea cu arcuri Hypnose

Dacă vă doriți o saltea cu arcuri care are un preț bun de achiziție atunci trebuie neapărat să aruncați o privire peste modelul Hypnose.

Salteaua Hypnose ce este realizată din materiale de calitate din Belgia, Germania, Ungaria și Franța. Aceasta are arcuri nemțești, iar ele asigură o susținere perfectă indiferent de poziția în care dormiți. Acest lucru garantează că veți avea parte de un somn odihnitor în fiecare noapte.

Datorită miezului din arcuri aerul poate circula foarte bine, iar acest lucru asigură o bună aerisire și ventilare a saltelei. Aceasta este tratată contra acarienilor și microorganismelor, ceea ce înseamnă că veți dormi într-un mediu curat.

Ceea ce mai face ca acest produs să fie o alegere bună este că are 2 fețe, una care poate fi folosită vara și una care poate fi folosită iarna. Însumând toate aceste caracteristici noi credem că aceasta poate îndeplinii toate nevoile pe care le aveți.

2. Saltea cu arcuri Dormeo Imemory S Plus

Saltea cu arcuri Dormeo Imemory S Plus

Aceasta este o alegere fantastică pentru persoanele care vor o saltea calitativă realizată cu arcuri din spumă.

Dacă ceea ce căutați este o saltea cu arcuri din spumă atunci aceasta este cea mai bună alegere pe care o puteți face. Una din marele avantaje oferite de aceasta este că oferă fermitate ajustabilă, astfel o puteți personaliza după gusturile dumneavoastră.

Fiind o saltea cu arcuri deja înseamnă că este ventilată deoarece nucleul din arcuri permite o bună circulare a aerului. Însă aceasta este dotată și cu un sistem unic de ventilare ceea ce va asigura circulația unui flux mare constant de aer.

Aceasta are 3 zone de confort care au efect asupra părților principale ale corpului. Un alt lucru bun este că este potrivită și pentru persoanele care suferă de astm și alergii deoarece este antibacteriană și hipoalergenică.

3. Saltea cu arcuri împachetate individual Bio Bambus Air

Saltea cu arcuri împachetate individual Bio Bambus Air

O alegere excepțională pentru persoanele care caută o saltea cu arcuri împachetate individual.

Aceasta este o saltea ce are o grosime de 30 de centimetri și care are două fermități care pot fi clasificate ca 3 din 5 și 4 din 5. Un lucru interesant despre saltea este că aceasta are în componență peste 1000 de arcuri pocket (împachetate individual).

Aceasta mai poate fi considerată și una dintre cele mai bune saltele ortopedice deoarece oferă un suport bun pentru coloana vertebrală și pentru articulații. Astfel cu aceasta veți putea începe să combateți apariția durerilor de spate dimineața.

Salteaua poate susține până la 120 de kilograme per persoană și are o husă detașabilă cu Bio Bambus. Deși există multe păreri despre saltelele cu arcuri împachetate individual noi suntem de părere că este una dintre cele mai tari tehnologii.

4.  Saltea cu arcuri și spumă Bestsleep

Saltea cu arcuri și spumă Bestsleep

Dacă căutați o soluție de buget atunci acest model este perfect pentru dumneavoastră.

Aceasta este o altă saltea cu arcuri individuale, dar care este mai subțire și mai ieftină față de cea de mai sus. Aceasta are un nivel de fermitate ridicat fiind o soluție bună pentru persoanele care vor o saltea mai tare.

Ceea ce mai face din salteaua asta cu arcuri o alegere bună este faptul că este antibacteriană și hipoalergică. Plus că are un sistem de aerisire pe laturi care permite saltelei să se ventileze în mod corespunzător.

Aceasta poate susține până la 120 de kilograme per persoană și are o husă care din păcate nu este detașabilă. În ciuda acestui fapt având noi suntem de părere că aceasta ar putea fi o achiziție bună, astfel o considerăm una dintre cele mai bune saltele cu arcuri.

5. Saltea cu arcuri tare SomnART LETTO Plus

Saltea cu arcuri tare SomnART LETTO Plus

Aceasta este o saltea care combina caracteristicile unei saltele clasice, bazata pe arcuri, cu cele ale unei saltele moderne, pe bază de spuma

La ora scrierii acestui articol această sugestie este cea mai ieftină saltea cu arcuri recomandată de noi. Aceasta are în compoziție arcuri Bonnell care asigură elasticitate și suport uniform ceea ce va face să vă treziți odihnit.

Aceasta are în compoziție un miez realizat din arcuri, iar la exterior atât în partea superioară, inferioară dar și pe lateral are un strat de spumă cu o grosime de aproximativ 5 centimetri.

Aceasta are o înălțime totală de 24 de centimetri și are o husă matlasata cu un strat generos de vată. Astfel aceasta conferă un confort sporit tuturor persoanelor care dorm sau vor dormi pe ea.

AntialergicăDa
FermitateÎntre 5 și 9
ReduceriPână la 39%
Livrare gratuităDa
Perioada de returPână la 100 de zile

Cum să alegi cea mai bună saltea cu arcuri – ghid de cumpărături

Tipul arcurilor

Înainte de a alege o saltea cu arcuri trebuie să știți că există 3 tipuri de arcuri folosite la construcția lor. Aceste 3 tipuri de arcuri sunt:

  • Arc continuu – saltelele cu arc continuu sunt o soluție ieftină și mai puțin confortabilă față de următoarele tipuri. Practic se rezumă la o sârmă subțire lungă care se întinde în diferite forme prin saltea.
  • Arcuri Bonnell – arcurile Bonnell sunt probabil cele mai utilizate arcuri la construcția saltelelor cu arcuri. Acestea se regăsesc în general pe saltele din gama medie însă beneficiază de o duritate ridicată. Sunt așezate în rânduri în componența saltelei și sunt legate cu un fir elicoidal.
  • Arcuri Pocket (împachetate individual) – acestea sunt în general găsite pe saltelele care oferă un confort deosebit eliminând punctele de presiune ale corpului. Un lucru bun la aceste saltele este faptul că oferă o bună izolare a mișcărilor.

Numărul arcurilor

Numărul arcurilor pe care le va avea noua achiziție vor influența în mod direct confortul resimțit. De exemplu o saltea cu 1000 de arcuri împachetate individual va fi mult mai confortabilă decât o saltea cu 100 de arcuri Bonnell.

Însă trebuie să știți că nu doar numărul de arcuri este cel care influențează calitatea saltelei ci și stratul de confort, despre care vorbim mai jos. Așadar vă sfătuim să acordați atenție și acestui aspect când cumpărați o saltea cu arcuri nouă.

Stratul de confort

Stratul de confort se rezumă în general la stratul care acoperă miezul saltelei care este alcătuit din arcuri. Practic în această combinație arcurile sunt cele care sunt responsabile cu susținerea oferită, iar stratul de confort influențează interacțiunea cu salteaua.

Acest strat în majoritatea cazurilor este realizat din spumă cu memorie însă poate fi făcut și din latex, care este un material calitativ (puteți vedea aici un articol despre saltelele din latex). Așadar orientați-vă către saltele care au în compoziție un strat de confort rezistent și realizat din cât mai multe materiale naturale.

Poziția de dormit

Poziția în care obișnuiți să dormiți vă poate spune dacă cea mai bună saltea cu arcuri este ce aveți nevoie. Din punctul nostru de vedere aceste tipuri de saltele sunt bune pentru persoanele care dorm pe burtă sau pe spate, însă pot fi inconfortabile pentru cei care dorm pe lateral și o să explicăm în rândurile următoare de ce.

Probabil până acum ați înțeles că saltele cu arcuri sunt saltele ce au o fermitate ridicată. Iar persoanele care dorm pe burtă au nevoie de o saltea tare care să nu arcuiască spatele și să pună presiune pe coloana vertebrală în timpul somnului.

Din acest motiv pentru astfel de persoane este recomandată folosirea un saltele cu o fermitate între 7 și 9 pe o scară de la 1 la 10. Persoanele care dorm pe spate pot alege o saltea cu arcuri, dar asta nu înseamnă că poate fi cea mai bună alegere.

Aceste persoane vor trebui să caute cu atenție o saltea bună cu arcuri care nu este prea tare. Spunem asta deoarece cea mai bună fermitate pentru aceste persoane este cuprinsă între 5 și 7 pe o scară de la 1 la 10.

O alegere bună ar putea fi să se uite după saltele cu arcuri împachetate individual. Persoanele care dorm pe lateral ar putea să se orienteze spre saltele cu fermitate scăzută care să nu pună presiune asupra bazinului și umerilor în special.

Însă dacă dormiți pe lateral și chiar vă doriți o saltea cu arcuri căutați una care are un strat de confort consistent realizat din spumă sau din latex. Trebuie să știți că fermitatea optimă pentru persoanele care dorm pe o parte este cuprinsă între 4 și 6 pe o scară de la 1 la 10.

Prețul

Pentru că ținem la banii dumneavoastră vă recomandăm ca înainte de a cumpăra o saltea cu arcuri sau orice alt produs să vă stabiliți un buget exact. Astfel nu veți cheltui o suma de bani mai mare decât vă permiteți. Din punctul nostru de vedere pentru o saltea cu arcuri un buget cuprins între 1400 și 2000 de lei este mai mult ca suficient.

Care e cea mai bună saltea cu arcuri? – concluzie

În încheiere sperăm că acest articol va fost de ajutor și că prin sfaturile prezentate în ghidul de cumpărături ați putut să cumpărați una dintre cele mai bune saltele cu arcuri pentru dumneavoastră.

5 din 5 (4 voturi)
Vicentiu
Vicentiu

Sunt fondatorul site-ului Gotof.ro care a fost creat din pasiunea mea pentru scris și dorința de a ajuta oamenii să facă cumpărături online bune. Ajutorul meu și a echipei Gotof.ro constă în analiza produselor și selecționarea celor care sunt cele mai bune, scrierea de recenzii complete despre acestea alături de ghiduri de cumpărături online.

Artiole: 129