.

Gotof.ro este susținut de cititorii săi! Când cumpărați prin linkurile de pe site este posibil să primim un comision. Citiți mai multe despre noi.

Top cele mai bune saltele ortopedice 2022

Cele mai bune saltele ortopedice trebuie să contribuie la eliminarea durerilor articulare și de spate pe timpul nopții și să vă ajute să vă odihniți.

Cea mai bună saltea ortopedică 2022

Somnul este un factor cheie în ciclul în de viața al tuturor viețuitoarelor fiind factorul determinant în refacerea organismului. Pentru cei cu dureri de spate și dureri articulare lipsa unui somn de calitate poate amplifica durerea creând un ciclu dăunător pentru organismul lor compus din somn de slabă calitate și durere.

Trebuie să știți că uneori simplul dormit pe o saltea greșită poate duce la apariția durerilor de spate și gât. Dacă vă confruntați cu probleme de acest gen este recomandat să discutați cu medicul dumneavoastră pentru a vă ajuta să găsiți problema. Însă trebuie să știți că și alegerea uneia dintre cele mai bune saltele vă poate ajuta să combateți această problemă.

Dacă pe lângă o saltea bună alegeți și una sau perne de dormit probabil veți avea un somn odihnitor în fiecare noapte. Pentru a vă ajuta să alegeți o saltea ortopedică bună am pregătit în acest articol top 10 cele mai bune saltele ortopedice și un ghid de cumpărături cu sfaturi de achiziție.

Avantaje oferite de cea mai bună saltea ortopedică

 • Senzație ridicată de confort – saltele ortopedice sunt cunoscute pentru faptul că oferă un confort ridicat datorită faptului că elimină punctele de presiune și pentru că oferă un suport corespunzător corpului.
 • Ameliorează durerile articulare și de spate – datorită suportului adecvat oferit coloanei vertebrale dar și articulațiilor veți scăpa de durerile din timpul nopții.
 • Postură corespunzătoare în timpul nopții – un alt avantaj semnificativ oferit de saltele ortopedice este faptul că promovează și oferă o postură corespunzătoare și sănătoasă pentru corp în timpul nopții.
Top 10 cele mai bune saltele ortopedice

Top 10 cele mai bune saltele ortopedice 2022

Ținând cont de părerile experților și analizând oferta magazinelor online vă prezentăm top 10 cele mai bune saltele ortopedice care sunt cu adevărat ortopedice. Între aceste recomandări suntem convinși aproape 100% că se află cea mai bună saltea ortopedică și pentru dumneavoastră.

1. Saltea ortopedică din spumă cu memorie Ortopedicus

Saltea ortopedică din spumă cu memorie

Dacă căutați o saltea ortopedică care să ofere un somn de calitate fără dureri aceasta este probabil cea mai bună soluție.

Avantaje

 • Garanție 7 ani;
 • Husă antistatică din bumbac;
 • Greutatea suportată este de 120 kg de persoană;

Dezavantaje

 • Nu are fermitate ajustabilă;

Salteaua ortopedică din spumă cu memorie Ortopedicus este o saltea bună pe care se poate dormi în toate pozițiile de somn. Aceasta susține o forma corpului și elimină punctele de presiune pentru ca dumneavoastră să aveți parte de un somn mult mai profund. Acest lucru se întâmplă deoarece îmbunătățește circulația sanguină la nivelul musculaturii lucru care relaxează corpul.

Aceasta oferă un suport corect pentru cele 5 zone principale ale corpului care sunt: capul, umerii, coloana, bazinul și picioarele. Stratul de 5 centimetri din spumă cu memorie este silențios, nu permite transferul de mișcare către partener noaptea și distribuie greutatea într-un mod egal. Distribuirea uniformă a greutății pe toată suprafața este caracteristica responsabilă cu eliminarea punctelor de presiune.

Cea ce o face să fie una dintre cele mai bune saltele ortopedice este stratul de spumă cu memorie care combate și supraîncălzirea din timpul somnului, astfel dumneavoastră nu transpirați în timpul nopții. Stratul de 5 centimetrii pe care îl are acest model este grosimea ideală pentru a oferi confortul optim pentru corpul uman și să nu permită supraîncălzirea.

Ca și minus trebuie să știți că aceasta nu are fermitate reglabilă și are o fermitate ridicată peste medie, fermitatea fiind notată ca fiind de 4 din 5. Acest lucru o face ideală pentru cei care vor o saltea mai tare însă din punctul nostru de vedere aceasta este cea mai bună saltea ortopedică ce poate fi cumpărată.

2. Saltea ortopedică Dormeo Aloe Vera V2 16

Saltea ortopedică Dormeo Aloe Vera V2 16

Dacă vă doriți o saltea ortopedică care să vă scape de durerile de spate și articulare pe timpul nopții și care să aibă un preț bun acest model ar putea fi o soluție bună.

Avantaje

 • Preț bun de achiziție;
 • Posibilitatea de testare 60 de nopți;
 • Tratament cu Aloe Vera;

Dezavantaje

 • Husa saltelei nu este detașabilă;

Salteaua ortopedică Dormeo Aloe Vera V2 16 este un model ce are o fermitate ridicată și poate fi folosită cu succes de persoanele care vor să aibă un somn odihnitor fără dureri de spate în fiecare noapte. Aceasta are un nucleu ferm cu o grosime de 16 centimetri ce este realizat din spumă Ecocell.

Această spumă este responsabilă să vă asigure o poziție corectă a coloanei vertebrale în timpul somnului. Pe lângă asigurarea poziției corecte aceasta contribuie și la eliminarea umidității și previne apariția transpirației pentru ca salteaua dumneavoastră să rămână uscată și plăcută la atingere în timpul nopții.

Ceea ce o mai face una dintre cele mai bune saltele ortopedice este tratamentul antibacterian și antialergic pe care îl are fiind perfectă și pentru persoanele care suferă de astm sau alergii. Un al lucru bun de menționat este faptul că tratamentul cu Aloe Vera pe care îl are salteaua Dormeo contribuie la îmbunătățirea imunității și relaxează corpul în timpul nopții.

Salteaua are o structură care asigură o bună circulație a aerului pentru a fi fresh tot timpul însă aceasta vine și cu un minus și anume că husa acesteia nu este detașabilă ceea ce o face dificil de curățat. Trecând peste acest lucru și uitându-ne și la avantaje dar și la preț noi credem că este cea mai bună saltea ortopedică Dormeo.

3. Saltea ortopedică Eco Fresh Aloe Vera

Saltea ortopedică Eco Fresh Aloe Vera

O saltea ortopedică care oferă suport optim chiar și persoanelor mai corpolente.

Avantaje

 • Raport preț-calitate foarte bun;
 • Confort sporit;
 • Somn odihnitor în fiecare noapte;

Dezavantaje

 • Trebuie întoarsă la fiecare 2 săptămâni;

Salteaua ortopedică Eco Fresh Aloe Vera este un model ce oferă susținere ergonomică corpului pentru a avea parte de un confort maxim când dormiți pe ea. Aceasta este realizată din spumă poliuretanică elastică cu o grosime de 16 centimetri și are 5 zone de confort ce oferă efect de micromasaj.

Datorită tehnologiei speciale cu care a fost creată această saltea ortopedică ameliorează durerile de spate, asigură o bună ventilație a aerului și menține mediul curat, uscat și lipsit de acarieni. Husa acestei saltele este și ea la cel mai înalt nivel posibil.

Aceasta este concepută special dintr-un material textil antialergic și tratat cu extract de Aloe Vera. Aloe Vera este un produs natural și prezența acestui produs în husa saltelei ortopedice vă va ajuta să vă relaxați și va oferi proprietăți antiinflamatoare.

Ca și minus trebuie să știți că această saltea ortopedică trebuie întoarsă la fie care 2 săptămâni pentru a preveni apariția deformărilor. Din punctul nostru de vedere aceasta este cea mai bună saltea ortopedică SleepLine ce poate fi cumpărată online.

4. Saltea ortopedică MENTOR Biotech Med PLUS

Saltea ortopedica MENTOR

Dacă căutați o saltea cu fermitate medie și care să ofere un confort sporit atunci acest model ar putea fi o alegere bună.

Avantaje

 • Confortabilă;
 • Strat din spumă cu memorie;
 • Husă detașabilă;

Dezavantaje

 • Nu este ieftină;

Salteaua ortopedică MENTOR Biotech Med PLUS este o saltea ortopedică cu spumă cu memorie ce are bază cu arcuri individuale și cu 7 zone de confort. Stratul din spumă cu memorie are o grosime de 5 centimetri, iar salteaua ortopedică are în total o grosime de 25 de centimetrii.

Husa saltelei ortopedice este detașabilă și lavabilă la 60 de grade Celsius în mașina de spălat rufe. Această husă este realizată din țesătură Silver Safe tratată cu ioni de argint, iar această țesătură combate apariția transpirației pe timp de noapte.

Aceasta are un tratament antialergic fiind perfectă pentru persoanele sensibile și este și antistatică lucru care o face să fie în top saltele ortopedie deoarece este plăcută la atingere. Producătorii recomandă folosirea unei somiere din lemn pentru această saltea la patul din dormitor pentru a beneficia de un confort maxim.

Ca și minus trebuie să știți că această saltea are un preț ceva mai ridicat față de modele anterioare însă confortul oferit este pe măsură. Din punctul nostru de vedere aceasta este cea mai bună saltea ortopedică cu fermitate medie.

5. Saltea super ortopedică Premium Plus

Saltea super ortopedică Premium Plus

Dacă căutați o saltea ortopedică cu un preț mediu dar care oferă un raport preț-calitate excelent ar trebui să vă uitați la acest model.

Avantaje

 • Fermă și confortabilă în același timp;
 • Combate durerile de spate și pe cele articulare;
 • Garanție 10 ani;

Dezavantaje

 • Nu are husă detașabilă;

Salteaua super ortopedică Premium Plus este o saltea cu arcuri ce este realizată din materiale calitative și antialergice. Are o fermitate foarte ridicată și poate oferii persoanelor care vor o saltea tare confortul necesar și somn în poziția corectă noapte de noapte.

Ceea ce ne face să credem că este una dintre cele mai bune saltele ortopedice este tehnologia cu arcuri folosite, dar și fermitatea pe care o are. Aceasta este o saltea ortopedică ce este perfectă pentru persoanele cu greutate corporală mai ridicată.

Această saltea super ortopedică are o husă matlasata și antialergică. Această husă este compactă pe un suport textil de vata volumica densitatea de 200g/m2 împreuna cu un strat de spuma poliuretanica de 1 cm grosime.

Dacă tot vorbim de husa saltelei trebuie să știți că aici este și singurul minus al saltelei, adică husa nu este detașabilă lucru care face dificilă curățarea și întreținerea acesteia. Însă dacă trecem peste această problemă și ne uităm și la avantaje vom vedea cea mai bună saltea ortopedică cu fermitate ridicată.

6. Saltea ortopedică SleepMe

Saltea ortopedică SleepMe

Dacă ceea ce căutați este o saltea ortopedică ieftină și bună atunci acest model s-ar putea să fie alegerea perfectă pentru dumneavoastră.

Avantaje

 • Raport preț-calitate excelent;
 • Susține poziția corespunzătoare a colonei vertebrale;
 • Construcție bună;

Dezavantaje

 • Pentru unele persoane ar putea fi cam tare;

Salteaua ortopedică SleepMe este un alt model ce are un strat din spumă cu memorie de această dată de 1,5 centimetrii. Aceasta este capabilă să vă asigure o poziție corectă a coloanei vertebrale în timpul nopții pentru a beneficia de un somn profund, odihnitor și lipsit de dureri.

Acest model este realizat din 2 straturi, un strat din fibre de poliester siliconizat și un strat de spumă cu memorie. Această combinație oferă multiple beneficii printre care se află și senzația de masaj, senzație care relaxează corpul.

Ceea ce ne-a făcut să o introducem în top cele mai bune saltele ortopedice este prețul mic de achiziție pe care îl are față de majoritatea modelelor de pe piață. Aceasta are un nivel de fermitate medie și este concepută special pentru a vă ajuta să scăpați de durerile de spate și articulare.

Ca și minus deși aceasta are un nivel de fermitate mediu unele persoane au raportat că acest model ar fi prea tare pentru o saltea de acest tip. Noi credem că aici e vorba mai mult de gusturi și considerăm acest model cea mai bună saltea ortopedică ieftină.

7. Saltea de pat Ortopedică Hybrid

Saltea de pat Ortopedică Hybrid

Dacă vă doriți o saltea ortopedică care să susțină persoane mai corpolente aceasta ar putea fi o alegere bună deoarece poate susține persoane de până la 100 kg.

Avantaje

 • Husă detașabilă;
 • Confortabilă;
 • Poate fi folosită pe ambele părți;

Dezavantaje

 • Pe partea cu stratul de spumă cu memorie se transpiră;

Salteaua de pat Ortopedică Hybrid este un model ce oferă un suport și vine cu un raport preț-calitate excelent. Aceasta vă va ajuta să aveți un somn odihnitor și va asigura temperatura optimă în timpul somnul împiedicând apariția transpirație.

Această saltea ortopedică este una reversibilă, fermă și cu două fețe ce au fermități diferite, dar poate fi folosită de toate persoanele indiferent de poziția de dormit. Însă trebuie să știți este apreciată în special de persoanele care dorm pe spate.

Husa saltelei ortopedice este de tip Silver Ion fiind detașabilă și lavabilă la 30 de grade Celsius în mașina de spălat rufe. Această husă este plăcută la atingere fiind matlasata pe 3 zone de confort pentru un somn mai odihnitor.

Deși câteva rânduri mai sus spuneam că salteaua nu permite apariția transpirației acest lucru este valabil doar pe o parte. Pe partea care se află stratul din spumă cu memorie unele persoane au remarcat faptul că transpiră. Din punctul nostru de vedere aceasta este cea mai bună saltea ortopedică Hybrid.

8. Saltea Super Ortopedică Hard Pocket

Saltea Super Ortopedica Hard Pocket

Aceasta este o saltea care oferă un confort sporit și o susținere extrem de bună pentru spate.

Avantaje

 • Garanție 8 ani;
 • Grosime 30 de centimetri;
 • Greutate maximă recomandată per persoană de 120 kg;

Dezavantaje

 • Husa nu este detașabilă;

Aceasta este o saltea ortopedică ce are o fermitate ridicată și care folosește tehnologia pe arcuri individuale de tip Pocket și spumă HR. Aceasta probabil este una dintre cele mai bune saltele ortopedice cu fermitate ridicată fiind ideală în special pentru persoane care dorm pe spate.

Această saltea ortopedică are și o izolare foarte bună a mișcării astfel nu veți fi deranjat de partenerul de somn în timpul nopții. Pe lângă faptul că nu veți fi deranjat sau nu vă veți deranja partenerul cu mișcările dumneavoastră noapte salteaua ortopedică nu va produce nici sunete.

Tehnologia de care beneficiază salteaua ortopedică datorită arcurilor și spumei HR contribuie la distribuția greutății pe toată suprafața saltelei ortopedice. Astfel dumneavoastră nu veți mai simții dureri în principalele puncte de susținere.

Din păcate husa saltelei nu este detașabilă (acesta fiind probabil singurul minus al acesteia), dar compensează prin tratamentul antialergic și antibacterian. Dacă căutați una dintre cele mai bune saltele ortopedice cu fermitate ridicată ar trebui să acordați atenție și acestui model.

9. Saltea ortopedică PREVI Medical Bio Memory Aquagel

Saltea ortopedica PREVI

O saltea care oferă un raport preț calitate excelent ce are și un nivel de fermitate ridicat.

Avantaje

 • Preț bun de achiziție;
 • Asigură somn odihnitor în fiecare noapte;
 • Nu scoate sunete în timpul mișcărilor;

Dezavantaje

 • Husa saltelei nu este dintr-un material prea calitativ;

Salteaua ortopedică PREVI Medical Bio Memory Aquagel are un strat de 2 centimetrii de spumă cu memorie care nu se încălzește în contactul cu corpul uman. Această spumă asigură o temperatură constantă a corpului fără supraîncălzire.

Această saltea este acoperită cu un material de tip Aloe Vera Fresh  matlasat cu vatelina acrylic pe fiecare parte ce are efect antibacterian, antistatic si antialergic. Aceasta contribuie și la menținerea unei suprafețe uscate și curate în timpul somnului.

Aerisirea saltelei se face prin Banda 2D perimetrala lucru care contribuie la menținerea unui mediu curat și uscat în dormitor. Pe lângă alte caracteristici aceasta distribuie și greutatea corpului pe toată suprafața saltelei ortopedice pentru ca dumneavoastră să nu resimți dureri articulare sau de spate.

Ca și minus trebuie să știți că noi suntem de părere că materialul care acoperă salteaua ortopedică nu este unul prea calitativ și ajunge să lase scame în timp. Din punctul nostru de vedere aceasta merită să fie numită una dintre cele mai bune saltele ortopedice sau cea mai bună saltea ortopedică cu Aquagel.

10. Saltea ortopedică Somnart Optimax Ortopedic

Saltea ortopedică Somnart Optimax Ortopedic

Dacă căutați o saltea ortopedică cu fermitate medie acest model ar putea fi alegerea perfectă.

Avantaje

 • Din spumă cu memorie;
 • Husă detașabilă;
 • Se poate folosi pe ambele părți;

Dezavantaje

 • Doar 5 ani garanție;

Saltea ortopedică Somnart Optimax Ortopedic oferă ca principale caracteristici: suportul ortopedic pentru un somn fără dureri și rezistență optimă pentru susținerea ideală a corpului. O altă caracteristică care o face să fie o saltea de top saltele ortopedice este faptul că poate fi folosită pe ambele părți lucru care îi poate prelungi durata de viață.

Stratul de bază al saltelei ortopedice este din spumă poliuretanica. Acest strat combină cu succes elasticitatea cu durabilitatea pentru un confort sporit în timpul somnului. Aceasta este o soluție optimă pentru persoanele care suferă de dureri de spate noaptea.

Husa saltelei este detașabilă și lavabilă la 40 de grade Celsius. Husa este realizată dintr-un tricot moale și plăcut la atingere fiind matlasată pentru un plus de confort. Deși această saltea este ultima din top noi credem că este una dintre cele mai bune saltele ortopedice ce pot fi cumpărate online.

Ca și minus singurul lucru depistat la această saltea ortopedică este faptul că are doar 5 ani garanție, însă noi suntem de părere că dacă este îngrijită corespunzător va avea o durată de viață mai lungă. Acest lucru o face din punctul nostru de vedere să fie cea mai bună saltea ortopedică Somnart.

Cum să alegi cea mai bună saltea ortopedică – ghid de cumpărături

Pentru a vă ajuta să alegeți cea mai bună saltea ortopedică am creat un ghid de cumpărături în care am expus principalele criterii către care să vă îndreptați atenția înainte de a cumpăra. La finalul acestui ghid de cumpărături ar trebui să puteți face alegerea cu ușurință deplină.

Dimensiunea saltelei ortopedice

Primul criteriu și probabil cel mai important este dimensiunea saltelei ortopedice, la ce folosește să aveți cea mai bună saltea pentru durerile de spate dacă nu se potrivește cu patul dumneavoastră? Pentru a face o alegere bună noi considerăm că salteaua ortopedică ar trebui să aibă minim 15 centimetri grosime.

La lungime noi considerăm că aceasta trebuie să fie cu 20 de centimetri mai mare decât înălțimea dumneavoastră. Pentru paturile de o persoană lățimea ideală ar fi de 70 de centimetri, iar pentru paturile matrimoniale ar trebui o lățime de minim 160 de centimetri.

Fermitatea saltelei ortopedice

O saltea ortopedică adecvată oferă o combinație ideală dintre moale și tare. Dacă o saltea ortopedică este prea fermă, aceasta ar putea contribui la apariția punctelor de presiune și ar putea îngreuna menținerea alinierii corecte a coloanei vertebrale, putând provoca înăsprirea mușchilor dumneavoastră.

O saltea ortopedică prea moale nu va oferi suficientă susținere, ceea ce ar putea pune mai multă presiune pe partea inferioară a spatelui dumneavoastră. În timp ce saltelele ortopedice sunt adesea ușor mai ferme, nivelul ideal de fermitate va depinde de tipul de corp și de poziția de somn a celui care doarme.

Persoanele care sunt mai ușoare au nevoie de obicei de un model mai moale pentru a se bucura de contur. În schimb persoanele mai grele au nevoie în general de o opțiune mai fermă pentru un suport lombar suficient de mare.

În mod similar, cei care dorm pe o parte preferă adesea o opțiune ușor mai moale pentru a reduce acumularea de presiune, dar cei care dorm pe spate și pe burtă au de obicei nevoie de ceva mai ferm pentru a preveni scufundarea bazinului în saltea.

Materialele

Pentru a obține cel mai bun raport calitate-preț, poate fi nevoie să alegeți un model construit din materiale durabile, care să rămână confortabil pentru mulți ani de acum încolo. Materialele de calitate au mai multe șanse să ofere o susținere optimă, limitând în același timp deformarea saltelei.

Acest lucru poate fi deosebit de benefic pentru cei care suferă de dureri de spate. În timp ce saltelele ortopedice tind să fie mai scumpe decât alte opțiuni de pe piață, multe dintre ele folosesc materiale de calitate care ar trebui să reziste la uzură mult mai bine.

Relaxarea punctelor de presiune

Relaxarea punctelor de presiune apare atunci când o saltea ortopedică se mulează pe corpul celui care doarme și redistribuie greutatea acesteia pe toată suprafața saltelei ortopedice. Acest lucru poate limita disconfortul articular și poate susține alinierea coloanei vertebrale.

Cu toate acestea, obținerea unei ameliorări optime a presiunii necesită, de asemenea, selectarea nivelului de fermitate potrivit pentru tipul dumneavoastră de corp și poziția de somn pe care o aveți. Așadar pentru a relaxa punctele de presiune este necesar sa alegeți în primul rând o saltea cu fermitate optimă.

Izolarea mișcării

Izolarea mișcării se referă la modul în care o saltea ortopedică reduce transferul mișcării. Împiedicarea răspândirii vibrațiilor pe suprafață poate diminua tulburările cauzate de partenerii de somn sau de animalele de companie care se mișcă pe parcursul nopții în pat.

În general, saltelele cu straturi substanțiale de confort din spumă excelează la izolarea mișcărilor. Așadar luați acest aspect în vedere când cumpărați cea mai bună saltea ortopedică pentru ca aceasta să vă îndeplinească nevoile.

Termoreglarea

Termoreglarea se referă la capacitatea saltelei de a elimina excesul de căldură sau dimpotrivă, de a menține căldura atunci când este mai frig. Persoanele care dorm în căldură ar trebui să fie deosebit de atente la această componentă, deoarece poate face o diferență notabilă în menținerea saltelei ortopedice răcoroasă și confortabilă pe parcursul nopții.

În general o saltea ortopedică mai fermă tinde să permită mai mult circulația fluxului de aer. În schimb o saltea ortopedică mai moale poate fi mai susceptibilă în a reține căldura, mai ales dacă folosește spumă cu memorie și nu include caracteristici concepute pentru răcire.

Suport pentru margini

Suportul pentru margini se referă la rezistența oferită în jurul perimetrului patului. Aceasta poate fi o componentă importantă pentru cei care dorm sau stau pe o parte a patului și pentru cei care dorm activ și se răsucesc mult în somn.

Persoanele care când dorm suferă de dureri articulare și care se chinuie să se ridice dintr-o poziție mai joasă ar putea de asemenea să ia în considerare o saltea ortopedică cu o susținere mai bună a marginilor. Așadar acordați o atenție sporită și acestui aspect pentru a avea o achiziție reușită.

Poziția de dormit

Există patru poziții principale de dormit: pe spate, lateral, pe burtă și combinat, care este un amestec al primelor trei. Poziția în care dormiți poate avea un impact uriaș asupra a ceea ce aveți nevoie de la o saltea ortopedică, deoarece afectează punctele de presiune și alinierea coloanei vertebrale.

Înainte de a achiziționa o saltea ortopedică, acordați-vă puțin timp pentru a vă gândi la modul în care dormiți și la ce fermitate poate fi cea mai potrivită pentru corpul dumneavoastră. Astfel veți reuși să cumpărați una dintre cele mai bune saltele ortopedice.

Preț

O saltea ortopedică adevărată poate fi mai scumpă decât alte modele de pe piață. Acest lucru se datorează faptului că atingerea echilibrului corect între reducerea presiunii și susținerea coloanei vertebrale necesită adesea materiale de calitate superioară și/sau caracteristici speciale de design.

În timp ce o etichetă cu preț mai mare poate fi o piedică pentru unii cumpărători însă trebuie să vă gândiți că o saltea ortopedică este o investiție. Așa că poate merita să cheltuiți puțin mai mult pentru a obține cea mai bună saltea ortopedică pentru dumneavoastră.

Tipuri de saltele ortopedice

Saltelele ortopedice pot lua multe forme și niciun tip de saltea nu este inerent mai bună decât alta. Ca întotdeauna, cel mai bun tip de saltea ortopedică variază în funcție de persoană și se reduce la corpul dumneavoastră, poziția (pozițiile) de somn și preferințe. Acestea fiind spuse, iată cele mai populare și folosite tipuri:

 • Spuma cu memorie -tinde să ofere o reducere excepțională a presiunii, dar nu susține întotdeauna alinierea coloanei vertebrale. Dacă sunteți interesat de un pat cu o saltea cu spumă cu memorie, caută opțiuni care să echilibreze ameliorarea presiunii cu suportul coloanei vertebrale.
 • Saltelele Innerspring -sunt în general destul de bune, dar nu oferă întotdeauna o ameliorare a presiunii maximă. Luați în considerare căutarea unei opțiuni cu un blat de pernă de pluș sau alt strat de confort pentru ameliorarea presiunii.
 • Saltelele hibride -oferă de cele mai multe ori cele mai bune saltele ortopedice atât pentru susținere coloanei vertebrale, cât și de ameliorare a presiunii. Datorită utilizării bobinelor de susținere în stratul de susținere și a spumei de reducere a presiunii în straturile superioare. (Rețineți că fiecare saltea hibridă este diferită, deci examinați cu atenție materialele și caracteristicile de design)
 • Saltele din latex -sunt foarte rezistente și oferă, în general, o suprafață de dormit și de susținere bună și o ameliorare a presiunii tot bună.

Care e cea mai bună saltea ortopedică? – concluzie

Pe finalul articolului sperăm că acest articol v-a fost de ajutor și că ați descoperit informații relevante în el. Din punctul nostru cele mai bune alegeri sunt cele aflate în primele 3 din top iar cea mai bună saltea ortopedică din punctul nostru de vedere ar fi salteaua ortopedică din spumă cu memorie Ortopedicus.

Întrebări frecvente

Dea lungul timpului am văzut extrem de multe întrebări legate de acest subiect așa că am zis să le expun aici pentru a vă oferii mai multe clarificări.

Ce este o saltea ortopedică?

O saltea ortopedică este un tip de saltea care oferă suport pentru articulații și coloana vertebrală. Saltelele ortopedice sunt recomandate de obicei persoanelor care au dureri pe timp de noapte, persoanelor care se află în recuperare activă după o accidentare, persoanelor în vârstă și sportivilor sau altor persoane active.

Termenul de „saltea ortopedică” a fost inventat în anii 1950, după ce studiile privind modul în care funcționează articulațiile și oasele au sugerat că saltelele special concepute ar putea preveni durerile de spate de dimineață. Primele saltele ortopedice de pe piață au fost, într-adevăr, concepute după principii ortopedice pentru a fi terapeutice pentru spatele bolnav.

Cu toate acestea, după ce producătorii de saltele au observat că aceste saltele se vindeau bine au început să numească toate saltelele „ortopedice”. La urma urmei, nu există reglementări sau standarde guvernamentale care să dovedească faptul că o saltea este mai bună decât alta. De asemenea, nu există reglementări sau standarde pentru limbajul pe care producătorii de saltele îl pot folosi pentru a-și descrie produsele.

Din acest motiv am ales să analizăm în mod cât mai precis produsele ce le recomandăm în topul de mai sus. Astfel ne-am asigurat că dumneavoastră veți avea parte de cele mai bune recomandări și că saltele ortopedice recomandate sunt într-adevăr ortopedice.

Cât costă o saltea ortopedica

Acesta este un aspect care este de interes pentru multă lume însă prețul este influențat de mai mulți factori. Un factor care influențează prețul saltelei ortopedice este dimensiunea. De exemplu o saltea ortopedica 160×200 va fi mai scumpă decât o saltea ortopedica 140×200 și mai ieftină decât o saltea ortopedica 180×200.

Pe lângă dimensiune un alt factor important care mai generează diferențe de preț este calitatea saltelei ortopedice. În general saltele ce au durată de viață bună și o calitate mai ridicată costă mai mult. Noi suntem de părere că pentru o saltea ortopedică bună va fi necesar un buget cuprins între 800 și 1300 de lei.

Ce saltele recomandă doctorii?

Ce trebuie să știți despre saltele ortopedice este faptul că acestea sunt dezvoltate împreună cu doctori ortopedici, cel puțin acest lucru este făcut de brandurile renumite din această industrie. Acest lucru denotă faptul că saltele ortopedice pot fi trecute în rândul saltelelor recomandate de doctori.

Ce saltea e bună pentru spate?

Aceasta este o întrebare la care este destul de dificil să vă oferim un răspuns concret deoarece înainte de a considera salteaua ca fiind o problemă ar trebui să consultați un medic pentru a face o alegere bună în această privință.

Însă vorbind la modul general dacă suferiți de dureri de spate puteți alege o saltea fermă deoarece aceasta este capabilă să vă susțină coloana vertebrală aliniată într-o poseură sănătoasă. Acest lucru vă poate asigura un somn mai odihnitor lipsit de dureri de spate sau dureri articulare.

Ce înseamnă saltea fermă?

Fermitatea saltelei face referire la cât de tare este salteaua ortopedică pe care urmează să o cumpărați. Cum spuneam și mai sus o saltea ortopedică cu fermitate ridicată este recomandată pentru persoanele ce suferă de dureri de spate sau articulare deoarece aceasta poate oferi un suport optim.

Ce înseamnă saltea ortopedică?

Acest lucru l-am detaliat și în răspunsul de la prima întrebare de mai sus. Salteaua ortopedică este un produs care vă poate oferi suportul optim pentru corp în timpul somnului și combate apariția durerilor de spate și durerilor articulare.

Vicentiu
Vicentiu

Sunt fondatorul site-ului Gotof.ro care a fost creat din pasiunea mea pentru scris și dorința de a ajuta oamenii să facă cumpărături online bune. Ajutorul meu și a echipei Gotof.ro constă în analiza produselor și selecționarea celor care sunt cele mai bune, scrierea de recenzii complete despre acestea alături de ghiduri de cumpărături online.

Artiole: 125