Saltele

Cea mai bună saltea ortopedică

cum aleg cea mai buna saltea ortopedica

Cea mai bună saltea ortopedică trebuie să te scape de durerile de spate pe tot timpul nopții în timp ce tu ai parte de cel mai profund somn.

Cea mai bună saltea ortopedică

Este foarte dificil să alegi un produs când acesta costă o sumă mare. Ce saltea să aleg dacă mă doare spatele? Saltele ortopedice sunt bune contra durerilor de spate? Ei bine dacă citești acest articol vei afla și vei descoperii și un top cu cele mai bune saltele ortopedice.

Somnul în general este ceva foarte important pentru uman și numai pentru oameni probabil pentru toate vietățile. Lipsa somnului adecvat îți poate crea probleme de sănătate odată cu trecerea timpului. Pentru a obține un somn de calitate sunt 2 mari factori importanți și anume: să ai cea mai bun saltea pentru tine și perna foarte bună.

Bineînțeles că pe lângă saltele si pernă mai sunt importante din punctul de vedere al nostru și al specialiștilor și modul de amenajare al dormitorului, lenjeriile de pat, pilotele, etc. Dacă vrei să vezi factorii de influențare al somnului articolul: cum sa ai un somn odihnitor noapte de noapte.

Top 3 cele mai bune saltele ortopedice 2021

Saltea Ortopedica din Spuma cu Memorie

Cea mai bună saltea ortopedică în general

Saltea ortopedica Dormeo Aloe Vera V2 16

Cea mai bună saltea ortopedică cu fermitate ridicată

Saltea ortopedica cu 7 zone de confort

Cea mai bună saltea ortopedică cu fermitate medie

Ce este o saltea ortopedică?

Saltelele ortopedice sunt concepute pentru a susține coloana vertebrală, spatele și articulațiile pentru a contribui la o bună postură în somn și a reduce durerile. Acestea sunt populare printre cei care suferă de dureri de spate și gât, vârstnici și cei care se recuperează după leziuni, dar pot fi potrivite practic pentru oricine acestea fiind puncte de vedere a specialiștilor.

Termenul „ortopedie” se referă la ramura medicinei care se concentrează pe sistemul osos și structurile conexe, inclusiv mușchii, tendoanele și ligamentele.

Deși multe companii își descriu saltelele ca fiind ortopedice, cumpărătorii ar trebui să fie conștienți de faptul că nu există reglementări sau standarde care să definească ceea ce se califică ca o saltea ca ortopedică. Din această cauză, ortopedicul este adesea folosit ca termen de marketing indiferent dacă o saltea este special concepută pentru un suport optim. 

Acest lucru nu înseamnă, totuși, că saltelele ortopedice nu sunt benefice pentru cei care le folosesc. Acestea fiind spuse, ar trebui să alegeți o saltea cu atenție. Vestea bună este ca noi aici am analizat și ales modele cu grijă și prezentăm cele mai bune saltele ortopedice.

Avantaje și dezavantaje pentru saltelele ortopedice

Pentru mulți, o saltea ortopedică poate avea un impact semnificativ asupra alinierii spatelui, gâtului și coloanei vertebrale, contribuind la reducerea durerilor de spate și / sau a articulațiilor. Din această cauză, modelele ortopedice sunt adesea recomandate celor care suferă de artrită. 

Dacă suferi de dureri de gât noaptea citește articolul în care analizăm cea mai bună pernă cervicală.

Avantaje

 • Suport spinal îmbunătățit: -saltelele ortopedice sunt destinate în mod special pentru a promova alinierea coloanei vertebrale.
 • Disconfort redus: -salteaua ortopedică potrivită ar trebui să susțină simultan coloana vertebrală în timp ce ameliorează presiunea, limitând potențialele dureri care pot apărea peste noapte și durerile acumulate peste zi.

Dezavantaje

 • Relativ sunt scumpe:  -saltelele ortopedice tind să aibă un preț mai ridicat decât alte saltele de pe piață.

De ce să alegi cea mai bună saltea ortopedică în 2021?

O saltea ortopedică este capabilă să-ți ofere o poziție corectă în timpul somnului astfel te va ajuta să scapi de durerile de spate și articulare de care suferi.

Dacă nu suferi de dureri articulare sau de spate acest tip de saltea te va ajuta să previi apariția acestor dureri îngrozitoare.

Saltele sunt construite să elimine punctele de greutate prin faptul că dispersează greutatea celor care dorm pe ea pe toată suprafața saltelei.

Dacă suferi de probleme cu coloana trebuie neapărat să-ți îndrepți atenția către aceste saltele deoarece sunt sigurele tipuri de saltele care îți pot oferii un somn odihnitor.

avantaje și dezavantaje saltea ortopedică

Recomandări cu cele mai bune saltele ortopedice în 2021

Urmând pașii prezenți în ghidul de cumpărături de mai jos am selecționat 5 modele de saltele. Între aceste modele sper ca și tu să găsești cea mai bună saltea ortopedică pentru tine.

1. Saltea Ortopedica din Spuma cu Memorie 160 x 200

Cea mai bună saltea ortopedică în general
 • Spuma memory 5 centimetri;
 • Înălțime totală de 21 centimetri;
 • Fermitate peste medie – 4 din 5;
 • Garanție 7 ani;
 • Greutate suportata 120 kg de persoană;
 • Husă antistatică din bumbac:

Dacă ai dureri de spate cu această saltea vei dormi ca un prunc. Practic în fiecare dimineață te vei simții odihnit și plin de energie, iar pe timpul nopții vei avea senzația că dormi pe un nor.

Este pe de parte cea mai bună saltea ortopedică pe care o poți cumpăra și la care sigur te vei oprii și vei fi de acord cu sugestia noastră, asta odată ce o vei încerca.

Este capabilă să ofere un somn odihnitor indiferent de vârsta, sexul sau așteptările pe care o are persoana care doarme pe ea.

Suma cu memorie de 5 centimetri este de calitate și densitate ridicată. Nu permite transferul de mișcare către partener astfel nu vei avea parte de perturbații în timpul somnului. Și va copia forma corpului astfel încât tu nu vei resimții puncte presiune asupra corpului tău.

Este pe departe cea mai buna alegere de asta e și prima recomandare in acest top cu cele mai bune saltele ortopedice.

2. Saltea ortopedica Dormeo Aloe Vera V2 16

Cea mai bună saltea ortopedică cu fermitate ridicată
 • Grosime de 16 centimetri;
 • Garanție 10 ani;
 • Tratament cu Aloe vera;
 • Tratată antibacterian;
 • Husa saltelei este realizată din fibră sintetică anti-alergenică;

Cea mai bună saltea ortopedică cu fermitate ridicată de la Dormeo care poate fi folosită cu brio în dormitorul tău sau a copilului pentru a avea parte de un somn odihnitor.

Salteaua are un nucleu ferm o grosime de 16 centimetri din spumă Ecocell® care e responsabil să asigure o poziție corectă în timpul somnului.

Spuma Ecocell® contribuie la eliminarea umidității pe timpul nopții astfel salteaua va rămâne uscată și plăcută la atingere.

Această saltea este perfectă și pentru persoanele care suferă de astm nu doar pentru cele cu dureri de spate. Datorită tratamentului antibacterian persoanele care suferă de alergi sau astm pot avea un somn odihnitor lipsit de probleme.

Proprietățile Aloe Vera care se regăsesc în această saltea contribuie la îmbunătățirea imunității și relaxează corpul pe toată durata nopții.

Fermitatea saltelei are proprietăți ortopedice și anatomice benefice corpului uman. Salteaua beneficiază de o bună ventilare și circulație a aerului ea fiind tot timpul fresh.

Această saltea este printre cele mai bune saltele ortopedice ce pot fi găsite la noi în țară și nu numai și este vândută pe site-ul celor de la Dormeo.

3. Saltea ortopedica cu 7 zone de confort

Cea mai bună saltea ortopedică cu fermitate medie
 • Nucleu ortopedic cu 7 zone de confort;
 • Tratament cu lavanda pentru un efect calmant;
 • Grosime de 18 centimetri;
 • Husă detașabilă;
 • Garanție 7 ani;
 • Fermitate medie;

O saltea ce a fost în jurul nevoilor pe care le au oamenii pentru a se putea bucura de un somn odihnitor. Aceasta are un nucleu cu 7 zone de confort, acestea oferă confort sporit și ortopedic pentru: pentru cap, umeri, spate, bazin, coapse, genunchi și glezne.

Salteaua reduce punctele de presiune ale corpului și oferă relaxare pe timpul somnului, acesta și fiind unu din cele mai mari plusuri a acestei saltele.

Cele 7 zone de confort oferă o poziție corectă pentru corp și se adaptează foarte ușor la mișcările corpului din timpul nopții.

Husa este detașabilă și lavabilă, astfel tu o vei putea curăța ori de câte ori simți nevoia sau e necesar să faci acest lucru.

Pe deasupra această husă este tratată cu lavanda, plantă care este cunoscută pentru proprietățile sale calmante. Aceste proprietăți sunt cele care te vor ajuta să călătorești în lumea viselor. Este printre cele mai bune saltele ortopedice de la Somnart, daca nu cumva cea mai buna.

4. Saltea ortopedica Cool- 150 x 200 cm

Cea mai bună saltea ortopedică hipoalergenică
 • Dimensiunea saltelei este 200 x 150 centimetri;
 • Grosime de 22 de centimetri;
 • Fermitate medie;

Dacă suferi de dureri de spate sau articulare și vrei ca noaptea să te simți ca și cum dormi pe un norișor pufos atunci această saltea este alegerea perfectă.

Are o grosime de 22 de centimetri în care se află și stratul de confort. Stratul de confort este compus din statul de spumă de memorie.

Are multiple proprietăți pentru corpul uman dar cea mai importantă fiind cele ortopedice. Cu ajutorul acestei saltele poți scăpa de durerile de spate care te chinuie pe timpul nopții.

Salteaua este hipoalergenică deci poate fi folosită și de persoanele care au probleme cu respirația cum ar fi astmul sau diverse alergii.

5. Saltea ortopedica MENTOR Biotech Med PLUS- 160X200X25

Cea mai bună saltea ortopedică cu spumă cu memorie
 • Conținut pachet: o saltea și două perne;
 • Stratul de spumă cu memorie;
 • Grosime de 25 de centimetri;
 • 3 straturi;
 • Garanție 10 ani;

O saltea groasă dar care beneficiază și de o fermitate ridicată care te va ajuta să ai parte de un somn odihnitor și revigorant, cum ar trebui să fie.

Salteaua are 7 zone de confort și stratul de spumă cu memorie de 5 centimetri care se va mula după forma corpului. Lucru care te va ajuta să dormi ca un bebeluș.

Husa este detașabilă și poate fi spălată ori de câte ori este nevoie. Husa este din Tesatura Silver Safe, tratata cu ioni de argint fiind foarte plăcută la atingere.

Husa îți va oferi o senzație de uscat și se va adapta foarte ușor după temperatura corpului, astfel te vei simții în largul tău.

Este cea mai bună saltea care poate fi cumpărată, chiar dacă este ceva mai scumpă ea va merita toți banii pe deplin, garantez asta.

Cum alegeți cea mai bună saltea ortopedică? – Ghid complet

Cum spuneam și mai sus alegerea este dificilă mai ales când vorbim de a cumpăra cea mai bună saltea ortopedică, așadar află ce ai nevoie pentru a putea să faci alegerea corectă.

Acest lucru face ca alegerea saltelei să fi un lucru care trebuie făcut bine și cu mare atenție, iar eu sper că prin acest articol te voi ajuta.

Dimensiunea saltelei

Dimensiunea este un lucru foarte important deoarece tu știi exact de ceea ce ai nevoie și este necesar să se potrivească cu patul tău.

O grosime medie pentru cea mai bună saltea ar fi de minim 15 centimetri grosime pentru a avea parte de un somn odihnitor.

Lungimea ei ar trebuie să fie cu minim 20 de centimetri mai mare decât înălțimea ta, iar lățimea de minim 70 de centimetri, asta pentru saltelele de o persoană.

Pentru paturile duble care folosesc cele mai bune saltele ortopedice dimensiunea ideală ar fi de 200×169 de centimetri, astfel vei avea spațiul minim necesar.

Fermitatea saltelei

Ceea ce face ca saltelele ortopedice să fie foarte bune este că ele au fermitate medie spre mare lucru care ajută să asigure o poziție bună în timpul somnului.

Astfel având o poziție bună nu vei avea parte de dureri de spate acesta fiind și cel mai mare plus pe care îl oferă această saltea.

Materialele din care sunt construite cele mai bune saltele ortopedice

Acest tip de saltele beneficiază de cele mai bune tehnologii când vorbim de construcția lor trebuie să fi atent la materiale.

Materialele naturale precum bumbacul, fibra de cocos etc. pot oferii o mai bună ventilație a saltelei având o mai bună circulație a aerului.

Sfatul nostru este ca în momentul în care cumperi o saltea să cauți doar materiale premium și sa nu faci economie pe partea asta. Ține cont că e sănătatea ta în joc deoarece petreci câte 10-12 ore pe pat.

Iar un sfat care nu direct legat este să ai grijă la materialele lenjeriilor de pat sau pilotelor pe care le folosești.

Tratament anti-alergic pentru cea mai bună saltea ortopedică

Majoritatea producătorilor aplică un tratament chimic care menține salteaua fără bacterii și care nu afectează oamenii.

În general acest lucru este specificat de către producătorii produsului. Sfatul nostru este să urmărești o astfel de saltea deoarece vei dormi într-un mediu mai curat și lipsit de bacterii.

Tipuri de saltele ortopedice

Saltelele ortopedice pot lua multe forme și niciun tip de saltea nu este inerent mai bun decât altul. Ca întotdeauna, cel mai bun tip de saltea ortopedică variază în funcție de persoană și se reduce la corpul dvs., poziția (pozițiile) de somn și preferințele. Acestea fiind spuse, iată cele mai populare și folosite tipuri:

 • Spuma cu memorie: – tinde să ofere o reducere excepțională a presiunii, dar nu susține întotdeauna alinierea coloanei vertebrale. Dacă ești interesat de un pat cu o saltea cu spumă cu memorie, caută opțiuni care să echilibreze ameliorarea presiunii cu suportul coloanei vertebrale.
 • Saltelele Innerspring: – sunt în general destul de bune, dar nu oferă întotdeauna o ameliorare a presiunii maximă. Ia în considerare căutarea unei opțiuni cu un blat de pernă de pluș sau alt strat de confort pentru ameliorarea presiunii.
 • Saltelele hibride oferă de cele mai multe ori cele mai bune saltele ortopedice atât pentru susținere coloanei vertebrale, cât și de ameliorare a presiunii. Datorită utilizării bobinelor de susținere în stratul de susținere și a spumei de reducere a presiunii în straturile superioare. (Rețineți că fiecare saltea hibridă este diferită, deci examinați cu atenție materialele și caracteristicile de design)
 • Saltelele din latex sunt foarte rezistente și oferă, în general, o suprafață de dormit și de susținere bună și o ameliorare a presiunii tot bună.

Întrebări frecvente

Dea lungul timpului am văzut extrem de multe întrebări legate de acest subiect așa că am zis să le expun aici pentru a vă oferii mai multe clarificări.

cum aleg cea mai buna saltea ortopedica

Dacă am dureri articulare sau spate o saltea ortopedică mă va ajuta?

Prin modelul de construcție saltele ortopedice au fost create tocmai pentru persoanele cu dureri de spate. Prin fermitatea lor ele sunt capabile să ofere o poziție corectă în timpul somnului.

Dar aceste saltele nu sunt recomandate doar pentru persoanele cu dureri de spate. Aceste saltele te pot ajuta să previi apariția durerilor articulare și de spate.

Treaba e simplă ,ai dureri de spate? Atunci folosești o saltea ortopedică pentru a te ajuta să scapi de ele. Nu ai dureri de spate? Atunci vei folosi o saltea ortopedică pentru a preveni apariția acestora.

Funcționează saltelele ortopedice?

Studiile au demonstrat de nenumărate ori ca o saltea ortopedică potrivită poate avea beneficii și să contribuie la dispariția durerilor de spate. O saltea ortopedică va reduce presiunea asupra coloanei vertebrale, șoldurilor și a articulaților. Dacă ești o persoană ce are o greutate mai mare va fi nevoie să cumperi o saltea mai densă pentru a compensa kilogramele în plus.

Contează prețul saltelei?

În cele mai multe cazuri produsele calitative sunt ceva mai scumpe, nu mereu dar în proporții de 90%. Sfatul meu este că în momentul în care cumperi o saltea în casă să încerci să nu te zgârcești deoarece acolo petreci mult timp.

În medie petreci zilnic 10 ore pe zi pe pat deci produsele din care e construită salteaua trebuie să fie calitative și antibacteriene. Deci încearcă să alegi calitatea și nu vei avea probleme cu sănătatea și astfel vei avea cea mai bună saltea ortopedică.

author-avatar

Despre Vicentiu

Sunt fondatorul site-ului Gotof.ro care a fost creat din pasiunea mea pentru scris și dorința de a ajuta oamenii să facă cumpărături online. Ajutorul meu și echipei Gotof constă în analiza produselor și selecționarea celor care sunt mai bune, scrierea de recenzii complete despre acestea alături de ghiduri de cumpărături online.