Gotof.ro este susținut de cititorii săi! Când cumpărați prin linkurile de pe site este posibil să primim un comision. Citiți mai multe despre noi.

Top 10 cele mai bune saltele ortopedice 2023

Cele mai bune saltele ortopedice trebuie să contribuie la eliminarea durerilor articulare și de spate pe timpul nopții și să vă ajute să vă odihniți.

Cea mai bună saltea ortopedică 2023

Somnul este un factor cheie în ciclul în de viața al tuturor viețuitoarelor fiind factorul determinant în refacerea organismului. Pentru cei cu dureri de spate și dureri articulare lipsa unui somn de calitate poate amplifica durerea creând un ciclu dăunător pentru organismul lor compus din somn de slabă calitate și durere.

Trebuie să știți că uneori simplul dormit pe o saltea greșită poate duce la apariția durerilor de spate și gât. Dacă vă confruntați cu probleme de acest gen este recomandat să discutați cu medicul dumneavoastră pentru a vă ajuta să găsiți problema. Însă trebuie să știți că și alegerea uneia dintre cele mai bune saltele vă poate ajuta să combateți această problemă.

Dacă pe lângă o saltea bună alegeți și una sau mai multe perne de dormit probabil veți avea un somn odihnitor în fiecare noapte. Pentru a vă ajuta să alegeți o saltea ortopedică bună am pregătit în acest articol top 10 cele mai bune saltele ortopedice și un ghid de cumpărături cu sfaturi de achiziție.

Avantaje oferite de cea mai bună saltea ortopedică

 • Senzație ridicată de confort – saltele ortopedice sunt cunoscute pentru faptul că oferă un confort ridicat datorită faptului că elimină punctele de presiune și pentru că oferă un suport corespunzător al corpului.
 • Ameliorează durerile articulare și de spate – datorită suportului adecvat oferit coloanei vertebrale, dar și articulațiilor veți scăpa de durerile din timpul nopții.
 • Postură corespunzătoare în timpul nopții – un alt avantaj semnificativ oferit de saltele ortopedice este faptul că promovează și oferă o postură corespunzătoare și sănătoasă pentru corp în timpul nopții.

Top 10 cele mai bune saltele ortopedice 2023

Ținând cont de părerile experților și analizând oferta magazinelor online vă prezentăm top 10 cele mai bune saltele ortopedice care sunt cu adevărat ortopedice. Între aceste recomandări suntem convinși aproape 100% că se află cea mai bună saltea ortopedică și pentru dumneavoastră.

Top 10 cele mai bune saltele ortopedice

1. Saltea ortopedică din spumă cu memorie Ortopedicus

Saltea ortopedică din spumă cu memorie

Dacă căutați o saltea ortopedică care să ofere un somn de calitate fără dureri aceasta este probabil cea mai bună soluție pentru dumneavoastră.

Avantaje

 • Garanție 7 ani;
 • Husă antistatică din bumbac;
 • Greutatea suportată este de 120 kg per persoană;
 • Raport preț-calitate excelent;

Dezavantaje

 • Nu are fermitate ajustabilă;

Salteaua ortopedică din spumă cu memorie Ortopedicus este un produs pe care se poate dormi în toate pozițiile de somn. Aceasta elimină punctele de presiune pentru a avea un somn mai profund. Acest lucru se întâmplă deoarece îmbunătățește circulația sângelui la nivelul musculaturii lucru care relaxează acești mușchi.

Aceasta oferă un suport corect pentru cele 5 zone principale ale corpului care sunt: capul, umerii, coloana, bazinul și picioarele. Stratul de 5 centimetri din spumă cu memorie este silențios, nu permite transferul de mișcare către partener noaptea și distribuie greutatea într-un mod egal.

Distribuirea uniformă a greutății pe toată suprafața este caracteristica responsabilă cu eliminarea punctelor de presiune. Acest strat de spumă cu memorie combate și supraîncălzirea din timpul somnului, astfel dumneavoastră nu o să transpirați noaptea. Trebuie să știți că acest strat de spumă este unul ideal pentru corpul uman.

Ca și minus trebuie să știți că aceasta nu are fermitate reglabilă și are o fermitate ridicată peste medie, fermitatea fiind notată ca fiind de 4 din 5. Acest lucru o face ideală pentru cei care vor o saltea mai tare însă din punctul nostru de vedere aceasta este cea mai bună saltea ortopedică ce poate fi cumpărată.

2. Saltea ortopedică Pocket Spring Ortopedicus

Saltea ortopedică Pocket Spring Ortopedicus

Dacă vă doriți cea mai bună saltea pentru durerile de spate atunci probabil aceasta e cea mai bună alegere pentru dumneavoastră.

Avantaje

 • Raport preț-calitate foarte bun;
 • Silențioasă;
 • Suport ortopedic corespunzător;
 • Husă din bumbac bio;

Dezavantaje

 • Preț peste 2000 de lei;
 • Nu are fermitate ajustabilă;

Pocket Spring este o altă saltea ortopedică foarte bună a celor de la Ortopedicus deoarece dormind pe ea se pot combate durerile de spate și cele articulare. Aceasta are o fermitate ridicată fiind cam de 4 din 5, și beneficiază de de tehnologia Pocket Spring (arcuri împachetate individual).

Această tehnologie este o versiune nouă îmbunătățită a tehnologiei cu arcuri clasice. Tehnologia Pocket Spring permite saltelei să se muleze mult mai corespunzător după forma corpului, iar cel mai mare avantaj al saltelelor cu arcuri Pocket Spring este faptul că beneficiază de o bună ventilare.

Salteaua este alcătuită din mai multe straturi, acestea sunt: Grun Tech care e un strat de spumă inteligentă care contribuie la confortul resimțit. Un strat de 12 centimetrii care este alcătuit din Pocket Spring (arcuri împachetate individual. Un strat de Luft HD care este o spumă aerată care aduce un plus de ventilație.

Toate astea într-o husă cu un strat de 2 centimetri din spumă cu memorie. Ca și minusuri trebuie să știți că aceasta nu are fermitate ajustabilă și are un preț de peste 2000 de lei. Chiar și așa din punctul nostru de vedere este cea mai bună saltea ortopedică cu Pocket Spring.

3. Saltea ortopedică Green Future Arctic Gel Memory

Saltea ortopedică Green Future Arctic Gel Memory

O saltea ortopedică capabilă să ofere o termoreglare foarte bună celor care o folosesc.

Avantaje

 • Raport preț-calitate foarte bun;
 • Confort sporit;
 • Somn odihnitor în fiecare noapte;
 • Confort termic sporit;

Dezavantaje

 • Nu are fermitate ajustabilă;

Green Future Arctic Gel Memory este o saltea ortopedică realizată din materiale de calitate superioară. Baza saltelei este realizată din spuma elastica Green Form HD cu celulație deschisa. Aceasta are 7 zone de confort care oferă o susținere corectă a corpului și o poziție sănătoasă a coloanei vertebrale în timpul somnului.

Aceasta vine cu un strat suplimentar de 3 centimetri din Green Therm Memory cu particule Arctic Gel, acest strat are rolul de a fi stratul de confort. Aceste particule din gel rece pe lângă mărirea confortului resimțit au rol de termoreglare, astfel pe timp de vară nu veți transpira pe această saltea.

Husa care învelește salteaua este prevăzută cu fermoar ceea ce înseamnă că este detașabilă. Aceasta este moale la atingere și este matlasată în partea superioară cu un strat de 2 centimetri din spuma Green Therm Memory cu particule Arctic Gel.

Singurul minus al acestei saltele este faptul că nu are fermitate ajustabilă, fermitatea ei fiind una medie. Astfel dacă căutați o saltea tare este posibil ca aceasta să nu se potrivească nevoilor dumneavoastră. Însă din punctul nostru de vedere aceasta este cea mai bună saltea ortopedică Green Future ce poate fi cumpărată.

4. Saltea super ortopedică Premium Plus

Saltea super ortopedică Premium Plus

Dacă căutați o saltea ortopedică cu un preț mediu dar care are o calitate ridicată atunci acest produs este perfect pentru dumneavoastră.

Avantaje

 • Fermă și confortabilă în același timp;
 • Combate durerile de spate și pe cele articulare;
 • Garanție 10 ani;
 • Bună și pentru personale mai corpolente;

Dezavantaje

 • Nu are husă detașabilă;

Premium Plus este o saltea cu arcuri ce are proprietăți ortopedice și este realizată din materiale calitative și antialergice. Are o fermitate foarte ridicată și poate oferii persoanelor care vor o saltea tare confortul necesar și somn în poziția corectă noapte de noapte.

Ceea ce ne face să credem că este una dintre cele mai bune saltele ortopedice este tehnologia cu arcuri folosite, dar și fermitatea pe care o are. Aceasta este o saltea ortopedică ce este perfectă pentru persoanele cu greutate corporală mai ridicată deoarece nu se va deforma.

Această saltea super ortopedică are o husă matlasata și antialergică. Această husă este compactă pe un suport textil de vata volumica cu densitatea de 200g/m2 împreuna cu un strat de spuma poliuretanica de 1 cm grosime.

Dacă tot vorbim de husa saltelei trebuie să știți că aici este și singurul minus al saltelei, adică husa nu este detașabilă lucru care face dificilă curățarea și întreținerea acesteia. Însă dacă trecem peste această problemă și ne uităm și la avantaje vom vedea cea mai bună saltea ortopedică cu fermitate ridicată.

5. Saltea Super Ortopedică Dolce Dormire Rubino

Saltea Super Ortopedică Dolce Dormire Rubino

Dacă căutați o saltea cu fermitate ridicată dar confortabilă atunci aceasta probabil este una dintre cele mai bune alegeri.

Avantaje

 • Confortabilă;
 • Suport optim al coloanei vertebrale;
 • Husă detașabilă;
 • Fabricată în România;

Dezavantaje

 • Greutatea maximă suportată per persoană este de 90 de kilograme;

Dolce Dormire Rubino este o saltea super ortopedică ce are spumă cu densitatea mare profilată pe ambele părți. Aceasta are o grosime de 19 centimetri și este alcătuită dintr-un strat de spumă profilată. Iar dacă vă doriți să aveți parte de o aerisire corespunzătoare va trebui să folosiți somieră bună la patul din dormitor.

Este acoperită de o husă matlasată cu fermoar și care este detașabilă. Husa este lavabilă în mașina de spălat rufe, antibacteriană, hipoalergenică, tratată împotriva apariției acarienilor. Materialul husei este căptușit cu fibre hipoalergenice fiind foarte plăcut la atingere.

În plus această husă reglează temperatura corpului astfel asigură o temperatură optimă în timpul somnului indiferent de anotimp. Un alt lucru important pe care trebuie să-l știți este că salteaua poate fi folosită pe ambele părți. Este chiar bine să folosiți salteaua pe ambele părți ca aceasta să aibă o durată de viață mai lungă.

Dezavantajul acestei saltele este faptul că nu poate susține persoanele mai corpolente, aceasta fiind recomandată pentru persoane până în 90 kg. Astfel dacă depășiți acest prag este posibil ca în timp să apară o deformare pe saltea. Astfel din punctul nostru de vedere aceasta este cea mai bună saltea ortopedică tare.

6. Saltea ortopedică Somnexpert Lavandă

Saltea ortopedică Somnexpert Lavandă

Dacă ceea ce căutați este o saltea ortopedică ieftină și bună atunci acest model s-ar putea să fie alegerea perfectă pentru dumneavoastră.

Avantaje

 • Raport preț-calitate excelent;
 • Susține poziția corespunzătoare a colonei vertebrale;
 • Construcție din materiale de calitate;
 • Tratament cu lavandă;

Dezavantaje

 • Disponibilă în puține dimensiuni;

Somnexpert Lavandă este o saltea ortopedică formată din 2 straturi. Un strat de 14 centimetri este alcătuit din spumă elastică High Resilience ce asigură o susținere corectă și un strat de 2 centimetri din spumă cu memorie ce oferă un plus de confort.

Husa este din tricot 100% și este tratată cu lavandă care o mulțime de beneficii ce sunt știute din cele mai vechi timpuri. Cel mai mare beneficiu fiind faptul că particulele de lavandă reduc tensiunea arterială prin introducerea unei stări de relaxare astfel elimină tensiunea acumulată de către corp.

Această husă are 2 fețe și este detașabilă și lavabilă la 40 de grade Celsius în mașina de spălat rufe. Fermitatea saltelei este una medie astfel aceasta nu este nici prea moale, nici prea tare.

Din punctul nostru de vedere singurul minus al acestei saltele este faptul că este disponibilă în puține dimensiuni. Însă per total considerăm că aceasta este cea mai bună saltea ortopedică ieftină ce poate fi cumpărată.

7. Saltea de pat Ortopedică Hybrid

Saltea de pat Ortopedică Hybrid

Dacă vă doriți o saltea ortopedică care să susțină persoane mai corpolente aceasta ar putea fi o alegere bună deoarece poate susține persoane de până la 100 kg.

Avantaje

 • Husă detașabilă;
 • Confortabilă;
 • Poate fi folosită pe ambele părți;
 • Preț foarte bun;

Dezavantaje

 • Pe partea cu stratul de spumă cu memorie se transpiră;

Salteaua de pat Ortopedică Hybrid este un model ce oferă un suport optim pentru coloana vertebrală și vine cu un raport preț-calitate excelent. Aceasta vă va ajuta să aveți un somn odihnitor și va asigura temperatura optimă în timpul somnul împiedicând apariția transpirație.

Această saltea ortopedică este una reversibilă, fermă și cu două fețe ce au fermități diferite, dar poate fi folosită de toate persoanele indiferent de poziția de dormit. Însă trebuie să știți este apreciată în special de persoanele care dorm pe spate.

Husa saltelei ortopedice este de tip Silver Ion fiind detașabilă și lavabilă la 30 de grade Celsius în mașina de spălat rufe. Această husă este plăcută la atingere fiind matlasata pe 3 zone de confort pentru un somn mai odihnitor.

Deși câteva rânduri mai sus spuneam că salteaua nu permite apariția transpirației acest lucru este valabil doar pe o parte. Pe partea care se află stratul din spumă cu memorie unele persoane au remarcat faptul că transpiră. Din punctul nostru de vedere aceasta este cea mai bună saltea ortopedică Hybrid.

8. Saltea Super Ortopedică Hard Pocket

Saltea Super Ortopedica Hard Pocket

O alegere excelentă pentru persoanele care vor o saltea ortopedică cu arcuri.

Avantaje

 • Garanție 8 ani;
 • Grosime 30 de centimetri;
 • Greutate maximă recomandată per persoană de 120 kg;

Dezavantaje

 • Husa nu este detașabilă;

Hard Pocket este o saltea ortopedică ce are o fermitate ridicată și care folosește tehnologia pe arcuri individuale de tip Pocket și spumă HR. Aceasta probabil este una dintre cele mai bune saltele ortopedice cu fermitate ridicată fiind ideală în special pentru persoane care dorm pe spate.

Această saltea ortopedică are și o izolare foarte bună a mișcării astfel nu veți fi deranjat de partenerul de somn în timpul nopții. Pe lângă faptul că nu veți fi deranjat sau nu vă veți deranja partenerul cu mișcările dumneavoastră noapte salteaua ortopedică nu va produce nici sunete.

Tehnologia de care beneficiază salteaua ortopedică datorită arcurilor și spumei HR contribuie la distribuția greutății pe toată suprafața saltelei ortopedice. Astfel dumneavoastră nu veți mai simții dureri în principalele puncte de susținere.

Din păcate husa saltelei nu este detașabilă (acesta fiind probabil singurul minus al acesteia), dar compensează prin tratamentul antialergic și antibacterian. Dacă căutați una dintre cele mai bune saltele cu arcuri dar care oferă proprietăți ortopedice atunci probabil aceasta ar putea fi o bună alegere.

9. Saltea ortopedică PREVI Medical Bio Memory Aquagel

Saltea ortopedica PREVI

O saltea care oferă un raport preț-calitate excelent ce are și un nivel de fermitate ridicat.

Avantaje

 • Preț bun de achiziție;
 • Asigură somn odihnitor în fiecare noapte;
 • Nu scoate sunete în timpul mișcărilor;

Dezavantaje

 • Husa saltelei nu este dintr-un material prea calitativ;

Salteaua ortopedică PREVI Medical Bio Memory Aquagel are un strat de 2 centimetrii de spumă cu memorie care nu se încălzește în contactul cu corpul uman. Această spumă asigură o temperatură constantă a corpului fără supraîncălzire.

Această saltea este acoperită cu un material de tip Aloe Vera Fresh matlasat cu vatelina acrylic pe fiecare parte ce are efect antibacterian, antistatic si antialergic. Aceasta contribuie și la menținerea unei suprafețe uscate și curate în timpul somnului.

Aerisirea saltelei se face prin Banda 2D perimetrala lucru care contribuie la menținerea unui mediu curat și uscat în dormitor. Pe lângă alte caracteristici aceasta distribuie și greutatea corpului pe toată suprafața saltelei ortopedice pentru ca dumneavoastră să nu resimți dureri articulare sau de spate.

Ca și minus trebuie să știți că noi suntem de părere că materialul care acoperă salteaua ortopedică nu este unul prea calitativ și ajunge să lase scame în timp. Totși din punctul nostru de vedere aceasta merită să fie numită cea mai bună saltea ortopedică cu Aquagel.

10. Saltea ortopedică Somnart Optimax Ortopedic

Saltea ortopedică Somnart Optimax Ortopedic

Dacă căutați o saltea ortopedică cu fermitate medie acest model ar putea fi alegerea perfectă.

Avantaje

 • Din spumă cu memorie;
 • Husă detașabilă;
 • Se poate folosi pe ambele părți;
 • Husă matlasată;

Dezavantaje

 • Doar 5 ani garanție;

Somnart Optimax Ortopedic oferă ca principale caracteristici: suportul ortopedic pentru un somn fără dureri și rezistență optimă pentru susținerea ideală a corpului. O altă caracteristică care o face să fie o saltea de top saltele ortopedice este faptul că poate fi folosită pe ambele părți lucru care îi poate prelungi durata de viață.

Stratul de bază al saltelei ortopedice este din spumă poliuretanica. Acest strat combină cu succes elasticitatea cu durabilitatea pentru un confort sporit în timpul somnului. Aceasta este o soluție optimă pentru persoanele care suferă de dureri de spate noaptea.

Husa saltelei este detașabilă și lavabilă la 40 de grade Celsius. Husa este realizată dintr-un tricot moale și plăcut la atingere fiind matlasată pentru un plus de confort. Deși această saltea este ultima din top noi credem că este una dintre cele mai bune saltele ortopedice ce pot fi cumpărate online.

Ca și minus singurul lucru depistat la această saltea ortopedică este faptul că are doar 5 ani garanție, însă noi suntem de părere că dacă este îngrijită corespunzător va avea o durată de viață mai lungă. Acest lucru o face din punctul nostru de vedere să fie cea mai bună saltea ortopedică Somnart.

Calitatea somnuluiRidicată
FermitateTare
ReduceriPână la 37%
Livrare gratuităDa
Perioada de returPână la 30 de zile

Cum să alegi cea mai bună saltea ortopedică – ghid de cumpărături

Pentru a vă ajuta să alegeți o saltea ortopedică bună am creat un ghid de cumpărături în care am expus principalele criterii către care să vă îndreptați atenția înainte de a cumpăra. La finalul acestui ghid de cumpărături ar trebui să puteți face alegerea optimă cu ușurință deplină.

Cum să alegi cea mai bună saltea ortopedică

Dimensiunea

Primul criteriu și probabil cel mai important este dimensiunea saltelei ortopedice, la ce folosește să aveți cea mai bună saltea pentru durerile de spate dacă nu se potrivește cu patul dumneavoastră? Pentru a face o alegere bună noi considerăm că salteaua ortopedică ar trebui să aibă minim 15 centimetri grosime.

La lungime noi considerăm că aceasta trebuie să fie cu 20 de centimetri mai mare decât înălțimea dumneavoastră. Pentru paturile de o persoană lățimea ideală ar fi de 70 de centimetri, iar pentru paturile matrimoniale ar trebui o lățime de minim 160 de centimetri.

Fermitatea

O saltea ortopedică adecvată oferă o combinație ideală dintre moale și tare. Dacă o saltea ortopedică este prea fermă, aceasta ar putea contribui la apariția punctelor de presiune și ar putea îngreuna menținerea alinierii corecte a coloanei vertebrale, putând provoca înăsprirea mușchilor dumneavoastră.

O saltea ortopedică prea moale nu va oferi suficientă susținere, ceea ce ar putea pune mai multă presiune pe partea inferioară a spatelui dumneavoastră. În timp ce saltelele ortopedice sunt adesea ușor mai ferme, nivelul ideal de fermitate va depinde de tipul de corp și de poziția de somn a celui care doarme.

Persoanele care sunt mai ușoare au nevoie de obicei de un model mai moale pentru a se bucura de contur. În schimb persoanele mai grele au nevoie în general de o opțiune mai fermă pentru un suport lombar suficient de mare.

În mod similar, cei care dorm pe o parte preferă adesea o saltea ortopedică ușor mai moale pentru a reduce acumularea de presiune. Însă cei care dorm pe spate și pe burtă au de obicei nevoie de ceva mai ferm pentru a preveni scufundarea bazinului în saltea.

Materialele

Pentru a obține cel mai bun raport calitate-preț, poate fi nevoie să alegeți un produs construit din materiale durabile, care să rămână confortabil pentru mulți ani de acum încolo. Materialele de calitate au mai multe șanse să ofere o susținere optimă, limitând în același timp deformarea saltelei.

Acest lucru poate fi deosebit de benefic pentru cei care suferă de dureri de spate. În timp ce saltelele ortopedice tind să fie mai scumpe decât alte tipuri de saltele de pe piață, multe dintre ele folosesc materiale de calitate care ar trebui să reziste la uzură mult mai bine.

Relaxarea punctelor de presiune

Relaxarea punctelor de presiune apare atunci când o saltea ortopedică se mulează pe corpul celui care doarme și redistribuie greutatea acesteia pe toată suprafața saltelei ortopedice. Acest lucru poate limita disconfortul articular și poate susține alinierea coloanei vertebrale.

Cu toate acestea, obținerea unei ameliorări optime a presiunii necesită, de asemenea, selectarea nivelului de fermitate potrivit pentru tipul dumneavoastră de corp și poziția de somn pe care o aveți. Așadar pentru a relaxa punctele de presiune este necesar sa alegeți în primul rând o saltea cu fermitate optimă.

Izolarea mișcării

Izolarea mișcării se referă la modul în care o saltea ortopedică reduce transferul mișcării. Împiedicarea răspândirii vibrațiilor pe suprafață poate diminua tulburările cauzate de partenerii de somn sau de animalele de companie care se mișcă pe parcursul nopții în pat.

În general, saltelele cu straturi substanțiale de confort din spumă excelează la izolarea mișcărilor. Așadar luați acest aspect în vedere când cumpărați cea mai bună saltea ortopedică pentru ca aceasta să vă îndeplinească nevoile.

Termoreglarea

Termoreglarea se referă la capacitatea saltelei de a elimina excesul de căldură sau dimpotrivă, de a menține căldura atunci când este mai frig. Persoanele care dorm în căldură ar trebui să fie deosebit de atente la această componentă, deoarece poate face o diferență notabilă în menținerea saltelei ortopedice răcoroasă și confortabilă pe parcursul nopții.

În general o saltea ortopedică mai fermă tinde să permită mai mult circulația fluxului de aer. În schimb o saltea ortopedică mai moale poate fi mai susceptibilă în a reține căldura, mai ales dacă folosește spumă cu memorie și nu include caracteristici concepute pentru răcire.

Suport pentru margini

Suportul pentru margini se referă la rezistența oferită în jurul perimetrului patului. Aceasta poate fi o componentă importantă pentru cei care dorm sau stau pe o parte a patului și pentru cei care dorm activ și se răsucesc mult în somn.

Persoanele care când dorm suferă de dureri articulare și care se chinuie să se ridice dintr-o poziție mai joasă ar putea de asemenea să ia în considerare o saltea ortopedică cu o susținere mai bună a marginilor. Așadar acordați o atenție sporită și acestui aspect pentru a avea o achiziție reușită.

Poziția de dormit

Există patru poziții principale de dormit: pe spate, lateral, pe burtă și combinat, care este un amestec al primelor trei. Poziția în care dormiți poate avea un impact uriaș asupra a ceea ce aveți nevoie de la o saltea ortopedică, deoarece afectează punctele de presiune și alinierea coloanei vertebrale.

Înainte de a achiziționa o saltea ortopedică, acordați-vă puțin timp pentru a vă gândi la modul în care dormiți și la ce fermitate poate fi cea mai potrivită pentru corpul dumneavoastră. Astfel veți reuși să cumpărați una dintre cele mai bune saltele ortopedice.

Preț

O saltea ortopedică adevărată poate fi mai scumpă decât alte modele de pe piață. Acest lucru se datorează faptului că atingerea echilibrului corect între reducerea presiunii și susținerea coloanei vertebrale necesită adesea materiale de calitate superioară și/sau caracteristici speciale de design.

În timp ce o etichetă cu preț mai mare poate fi o piedică pentru unii cumpărători însă trebuie să vă gândiți că o saltea ortopedică este o investiție. Așa că poate merita să cheltuiți puțin mai mult pentru a obține cea mai bună saltea ortopedică pentru dumneavoastră.

Tipuri de saltele ortopedice

Saltelele ortopedice pot lua multe forme și niciun tip de saltea nu este inerent mai bună decât alta. Ca întotdeauna, cel mai bun tip de saltea ortopedică variază în funcție de persoană și se reduce la corpul dumneavoastră, poziția (pozițiile) de somn și preferințe. Acestea fiind spuse, iată cele mai populare și folosite tipuri:

 • Spuma cu memorie -tinde să ofere o reducere excepțională a presiunii, dar nu susține întotdeauna alinierea coloanei vertebrale. Dacă sunteți interesat de un pat cu o saltea cu spumă cu memorie, caută opțiuni care să echilibreze ameliorarea presiunii cu suportul coloanei vertebrale.
 • Saltelele Innerspring -sunt în general destul de bune, dar nu oferă întotdeauna o ameliorare a presiunii maximă. Luați în considerare căutarea unei opțiuni cu un blat de pernă de pluș sau alt strat de confort pentru ameliorarea presiunii.
 • Saltelele hibride -oferă de cele mai multe ori cele mai bune saltele ortopedice atât pentru susținere coloanei vertebrale, cât și de ameliorare a presiunii. Datorită utilizării bobinelor de susținere în stratul de susținere și a spumei de reducere a presiunii în straturile superioare. (Rețineți că fiecare saltea hibridă este diferită, deci examinați cu atenție materialele și caracteristicile de design)
 • Saltele din latex -sunt foarte rezistente și oferă, în general, o suprafață de dormit și de susținere bună și o ameliorare a presiunii tot bună.

Care e cea mai bună saltea ortopedică? – concluzie

Cele mai bune saltele ortopedice pe care le puteți alege sunt cele de la Ortopedicus sau Green Future vândute de către cei de la Mezoni. Pe finalul articolului sperăm că acest articol v-a ajutat să înțelegeți care saltea este cea mai bună pentru dumneavoastră.

Întrebări frecvente

Ce este o saltea ortopedică?

O saltea ortopedică este un tip de saltea care oferă suport pentru articulații și coloana vertebrală. Saltelele ortopedice sunt recomandate de obicei persoanelor care au dureri pe timp de noapte, persoanelor care se află în recuperare activă după o accidentare, persoanelor în vârstă și sportivilor sau altor persoane active.

Termenul de „saltea ortopedică” a fost inventat în anii 1950, după ce studiile privind modul în care funcționează articulațiile și oasele au sugerat că saltelele special concepute ar putea preveni durerile de spate de dimineață. Primele saltele ortopedice de pe piață au fost, într-adevăr, concepute după principii ortopedice pentru a fi terapeutice pentru spatele bolnav.

Cu toate acestea, după ce producătorii de saltele au observat că aceste saltele se vindeau bine au început să numească toate saltelele „ortopedice”. La urma urmei, nu există reglementări sau standarde guvernamentale care să dovedească faptul că o saltea este mai bună decât alta. De asemenea, nu există reglementări sau standarde pentru limbajul pe care producătorii de saltele îl pot folosi pentru a-și descrie produsele.

Din acest motiv am ales să analizăm în mod cât mai precis produsele ce le recomandăm în topul de mai sus. Astfel ne-am asigurat că dumneavoastră veți avea parte de cele mai bune recomandări și că saltele ortopedice recomandate sunt într-adevăr ortopedice.

Cât costă o saltea ortopedica

Acesta este un aspect care este de interes pentru multă lume însă prețul este influențat de mai mulți factori. Un factor care influențează prețul saltelei ortopedice este dimensiunea. De exemplu o saltea ortopedica 160×200 va fi mai scumpă decât o saltea ortopedica 140×200 și mai ieftină decât o saltea ortopedica 180×200.

Pe lângă dimensiune un alt factor important care mai generează diferențe de preț este calitatea saltelei ortopedice. În general saltele ce au durată de viață bună și o calitate mai ridicată costă mai mult. Noi suntem de părere că pentru o saltea ortopedică bună va fi necesar un buget cuprins între 800 și 1300 de lei.

Ce saltele recomandă doctorii?

Ce trebuie să știți despre saltele ortopedice este faptul că acestea sunt dezvoltate împreună cu doctori ortopedici, cel puțin acest lucru este făcut de brandurile renumite din această industrie. Acest lucru denotă faptul că saltele ortopedice pot fi trecute în rândul saltelelor recomandate de doctori.

Ce saltea e bună pentru spate?

Aceasta este o întrebare la care este destul de dificil să vă oferim un răspuns concret deoarece înainte de a considera salteaua ca fiind o problemă ar trebui să consultați un medic pentru a face o alegere bună în această privință.

Însă vorbind la modul general dacă suferiți de dureri de spate puteți alege o saltea fermă deoarece aceasta este capabilă să vă susțină coloana vertebrală aliniată într-o poseură sănătoasă. Acest lucru vă poate asigura un somn mai odihnitor lipsit de dureri de spate sau dureri articulare.

Ce înseamnă saltea fermă?

Fermitatea saltelei face referire la cât de tare este salteaua ortopedică pe care urmează să o cumpărați. Cum spuneam și mai sus o saltea ortopedică cu fermitate ridicată este recomandată pentru persoanele ce suferă de dureri de spate sau articulare deoarece aceasta poate oferi un suport optim.

Ce înseamnă saltea ortopedică?

Acest lucru l-am detaliat și în răspunsul de la prima întrebare de mai sus. Salteaua ortopedică este un produs care vă poate oferi suportul optim pentru corp în timpul somnului și combate apariția durerilor de spate și durerilor articulare.

Vicentiu
Vicentiu

Sunt fondatorul site-ului Gotof.ro care a fost creat din pasiunea mea pentru scris și dorința de a ajuta oamenii să facă cumpărături online bune. Ajutorul meu și a echipei Gotof.ro constă în analiza produselor și selecționarea celor care sunt cele mai bune, scrierea de recenzii complete despre acestea alături de ghiduri de cumpărături online.

Artiole: 126