Gotof.ro este susținut de cititorii săi! Când cumpărați prin linkurile de pe site este posibil să primim un comision. Citiți mai multe despre noi.

Cele mai bune saltele

Descoperă cele mai bune saltele care să te ajute să dormi și să te odihnești în fiecare noapte în mod corespunzător.

Cea mai buna saltea de pat

Vreau să te felicit că te afli aici deoarece asta înseamnă că vrei cumperi o saltea de calitate, iar această acțiune poate fi făcută doar dacă cercetezi piața cu atenție. Bănuiesc că în mintea ta în acest moment se află întrebări precum: ce tip de saltea este mai bună? care saltea este mai bună? Cu arcuri, fără arcuri sau cu spumă?

Din fericire în acest moment citești acest articol care te va îndruma și te va ajuta să alegi cea mai bună saltea de dormit specifică pentru nevoile tale și ale partenerului, dacă este cazul. Înainte de a trece mai departe te informăm că salteaua este un element al dormitorului care îți influențează viața în mod direct.

Spun asta deoarece dacă salteaua nu este aleasă corect atunci există riscul să te trezești dimineața cu dureri de spate și/sau să ai o senzație de oboseală pe tot parcursul zilei. Acest lucru nu face altceva decât să-ți influențeze viața în mod negativ deoarece vei fi lipsit de energie, astfel nu vei fi performant pe timpul zilei și nu vei avea energia necesară pentru cei dragi.

Cea mai bună saltea de pat ce poate fi cumpărată

Avantaje oferite de cea mai buna saltea de dormit

Pentru a fi sigur că ai înțeles importanța cumpărări unei saltele bune care se pliază pe nevoile tale specifice îți voi prezenta cele mai importante 3 avantaje pe care le vei obține dacă vei cumpăra o astfel de saltea.

 • Suport corespunzător pentru întregul corp – una din principalele caracteristici pe care le are o saltea bună este faptul că oferă un suport corespunzător pentru întregul corp prin eliminarea punctelor de presiune.
 • Asigură o calitate ridicată a somnului – un alt lucru foarte important pe care îl oferă saltelele bune este faptul că îmbunătățesc și contribuie în mod constant o calitate ridicată a somnului.
 • Construcție din materiale calitative – un alt avantaj oferit de saltelele de top este faptul că acestea sunt construite din materiale bune care nu afectează sănătatea și care asigură o durabilitate ridicată în timp.

De ce am tinut cont cand am ales produsele

Materialele folosite la construcție – materialele folosite la construcția saltelei sunt un factor important deoarece acest aspect în majoritatea cazurilor decide dacă o saltea este bună sau nu.
Fermitate – după cum vei vedea și în ghidul de cumpărături de mai jos în care explic cum să cumperi cea mai bună saltea de dormit, fermitatea este un alt factor foarte important.
Recenzii ale clienților sau credibilitatea brandului – în general dacă urmărești să cumperi produse de calitate sfatul meu este să te uiți mereu la părerea clienților anteriori (asta dacă există recenzii) sau să verifici cât de relevant este brandul pe acea categorie de produse, în cazul de față saltelele.
Caracteristici – când am ales produsele prezente în top saltele am ținut cont și de caracteristicile acestora precum proprietățile ortopedice sau capacitatea de eliberare a anumitor puncte de presiune.
Raport preț-calitate – din punctul meu de vedere când vorbim de saltele prețul nu ar trebuie să fie un factor important în procesul de selecție, dar totuși știu că bugetul este un aspect important pentru cititorii acestui blog așa că am ținut cont și de preț.

Cele mai bune saltele ortopedice

Dacă ai dureri de spate sau dureri articulare probabil știi că lipsa unui somn de calitate poate amplifica durerea creând un ciclu dăunător pentru organism compus din somn de slabă calitate și durere.

Un lucru interesant pe care ar trebui să-l știi este că pur și simplu dacă dormi pe o saltea care nu e bună atunci pot apărea dureri de spate. Primul lucru pe care ar trebui să faci dacă te afli în dureri ar fi să vorbești cu medicul tău pentru a te ajuta să faci investigațiile necesare.

Însă eu îți spun să încerci să cumperi una dintre cele mai bune saltele ortopedice. Pe lângă această saltea eu personal îți recomand să alegi una sau mai multe perne pe care le găsești în articolul în care vorbesc despre cele mai bune perne de dormit.

Avantaje

 • Senzație ridicată de confort – saltele ortopedice sunt cunoscute pentru că oferă un confort ridicat datorită faptului că elimină punctele de presiune și oferă o aliniere corespunzătoare a coloanei vertebrale.
 • Ameliorează durerile articulare și de spate – datorită suportului adecvat oferit coloanei vertebrale, dar și articulațiilor poate ameliora de durerile din timpul nopții.
 • Postură corespunzătoare în timpul nopții – un alt avantaj semnificativ oferit de saltele ortopedice este faptul că oferă o postură corespunzătoare și sănătoasă pentru corp în timpul nopții.

Dezavantaje

 • Adaptare dificilă – în unele cazuri, tranziția de la o saltea mai moale la una ortopedică poate provoca disconfort temporar, inclusiv dureri de spate sau rigiditate, până când corpul se obișnuiește cu noua saltea
 • Pot să nu fie o soluție bună pentru cei care dorm în multe poziții – persoanele care dorm în poziții diferite (de exemplu, pe spate, pe burtă sau pe o parte) pot găsi salteaua ortopedică inconfortabilă, deoarece aceasta nu se mulează ușor pe contururile corpului, ceea ce poate duce la puncte de presiune și disconfort.

Cele mai bune saltele cu arcuri

Saltea cu arcuri tare SomnART LETTO Plus
Saltea cu arcuri tare SomnART LETTO Plus Recomandare de saltea cu arcuri și spumă cu memorie

Saltele cu arcuri se află printre cele mai vechi tipuri de saltele folosite de către oameni pentru dormit. Deși sunt o alegere bună pentru toți oamenii acestea sunt probabil cele mai bune saltele pentru persoanele corpolente deoarece sunt mai rezistente în timp și se deformează mai greu.

Nu poți dormi noaptea pentru că simți că salteaua te supraîncălzește și transpiri? Ei bine în această situație poți apela la una dintre cele mai bune saltele cu arcuri pentru că acestea oferă o bună circulație a aerului ceea ce înseamnă că au o bună ventilare și o respirabilitate ridicată.

Avantaje

 • Preț bun de achiziție – în majoritatea cazurilor aceste saltele sunt printre cele mai ieftine de pe piață și vin probabil cu cel mai bun raport preț calitate.
 • Suport optim – majoritatea modelelor de pe piață oferă un suport care susține alinierea corectă a coloanei vertebrale.
 • Ventilare corespunzătoare – saltelele cu arcuri pot oferi un somn mai răcoros deoarece permit ca aerul să circule ușor prin ele.

Dezavantaje

 • Durabilitate redusă – saltelele cu arcuri tind să se uzeze mai rapid în comparație cu alte tipuri de saltele, cum ar fi cele din spumă cu memorie sau latex. Arcurile pot pierde din elasticitate și susținere în timp, iar suprafața saltelei poate deveni neuniformă, ducând la scăderea confortului și la necesitatea înlocuirii saltelei mai des.
 • Transfer de mișcare – un alt dezavantaj semnificativ al saltelelor cu arcuri este transferul de mișcare. Dacă împărțiți patul cu un partener, mișcările acestuia pot fi simțite mai puternic pe o saltea cu arcuri. Acest lucru poate perturba somnul, în special dacă unul dintre parteneri se mișcă mult în timpul nopții.

Cele mai bune saltele pentru durerile de spate

Saltea Dormeo iMemory S Plus
Dormeo iMemory S Plus Cea mai bună saltea pentru durerile de spate
Saltea pocket Bambus Air
Saltea pocket Bambus Air Raport preț-calitate foarte bun

Durerile de spate sunt una dintre cele mai comune probleme de sănătate cu care se confruntă oamenii în zilele noastre, afectând calitatea vieții și capacitatea de a desfășura activități zilnice sau de a petrece timp de calitate cu cei apropiați.

Într-o lume în care stresul, postura incorectă și stilul de viață sedentar devin din ce în ce mai predominante, alegerea unei saltele adecvate poate face o diferență semnificativă în ameliorarea și prevenirea acestor disconforturi.

Avantaje

 • Suport lombar îmbunătățit – o saltea de calitate pentru durerile de spate este proiectată să ofere un suport adecvat pentru coloana vertebrală, menținând alinierea corectă a acesteia pe parcursul nopții. Acest lucru ajută la reducerea presiunii asupra punctelor critice, cum ar fi zona lombară, și contribuie la prevenirea durerilor și disconfortului.
 • Ameliorarea tensiunii musculare – aceste tipuri de saltele sunt fabricate din materiale care se adaptează conturului corpului, distribuind uniform greutatea și reducând tensiunea musculară. Aceasta înseamnă un somn mai odihnitor și o reducere a rigidității și durerilor musculare care pot apărea în timpul nopții.
 • Îmbunătățirea calității somnului – o saltea adecvată poate transforma calitatea somnului prin reducerea mișcărilor și trezirilor nocturne cauzate de disconfort. Astfel cei care aleg o astfel de saltea se pot bucura de un somn neîntrerupt și profund, ceea ce conduce la o recuperare mai eficientă a corpului și la o stare generală de bine.

Dezavantaje

 • Adaptabilitate limitată – saltelele concepute pentru durerile de spate sunt adesea foarte specializate, oferind un nivel specific de fermitate și suport. Cu toate acestea, aceste caracteristici pot să nu fie potrivite pentru toate tipurile de corp și poziții de dormit.
 • Costuri mai mari – saltelele specializate pentru durerile de spate tind să fie mai scumpe decât saltelele standard. Acestea sunt adesea fabricate cu materiale de calitate superioară și tehnologii avansate pentru a oferi suportul necesar, ceea ce contribuie la un preț mai ridicat.

Cele mai bune saltele din latex

Saltelele din latex pot fi cea mai bună alegere pentru tine dacă cauți o saltea realizată din elemente naturale. Acestea sunt o alegere bună care combină foarte bine relaxarea punctelor de presiune, termoreglarea și rezistența îndelungată.

Acestea sunt populare deoarece majoritatea producătorilor (cel puțin cei care se respectă) folosesc latex natural, iar procesul de fabricare este mai sustenabil. Însă în același timp trebuie să ai în vedere că latexul este un material scump și astfel saltelele din latex pot fi ceva mai scumpe.

Avantaje

 • Reglarea temperaturii – saltelele din latex au proprietăți de termoreglare. Asta înseamnă că ele pe timp de vară nu rețin căldură, iar pe timp de iarnă nu se simt ca și cum ar fi reci.
 • Izolarea zgomotului produs de mișcări – saltelele realizate din latex 100% natural nu produc zgomot în timpul mișcărilor. Acest lucru înseamnă că acestea sunt bune pentru cupluri deoarece nu vei fi deranjat sau nu-ți vei deranja partenerul dacă te miști noaptea.
 • Durabilitate – saltele din latex natural au o durabilitate lungă ce poate ajunge și depăși 20 de ani ceea ce este semnificativ mai mult decât restul tipurilor de saltea.

Dezavantaje

 • Greutate și manipulare dificilă – saltelele din latex sunt adesea mai grele decât alte tipuri de saltele, cum ar fi cele din spumă cu memorie sau cele cu arcuri. Acest lucru poate face dificilă manipularea, întoarcerea și mutarea acestora.
 • Cost ridicat – saltelele din latex (în special cele din latex natural) sunt de obicei mai scumpe decât alte tipuri de saltele. Acest cost ridicat se datorează materialelor naturale și proceselor de fabricație implicate în producerea latexului de calitate superioară.

Cele mai bune saltele Dormeo

Saltea Dormeo Aloe Vera Raport preț-calitate foarte bun
Saltea Dormeo Dream Inspiration Recomandare pentru Buget redus

Într-o lume în care stresul și oboseala sunt la ordinea zilei, alegerea unei saltele potrivite este foarte importantă. Dormeo, un brand de renume în domeniul produselor de dormit, oferă soluții inovatoare și de înaltă calitate pentru cei care caută confort și suport optim.

Dacă ești în căutarea unei saltele care să-ți transforme nopțile într-o experiență relaxantă și odihnitoare, atunci probabil o saltea Dormeo poate deveni alegerea perfectă pentru tine și familia ta.

Avantaje

 • Raport preț-calitate foarte bun – aceștia oferă aproape în toate produsele un raport preț-calitate foarte bun. Astfel au ajuns să aibă o mulțime de clienți mulțumiți în România și în Europa.
 • Varietate mare de modele – aceștia în ziua de azi se pot mândri cu câteva zeci de modele de saltele din care clienții pot selecta modelul ideal pentru ei.
 • Experiență foarte mare în această industrie – Dormeo activează din 2002 oferind produse de dormit și perfecționându-se în fiecare zi. Aceștia se pot mândri cu 20 de ani de experiență în această industrie și probabil cu milioane de clienți mulțumiți la nivel global.

Dezavantaje

 • Durabilitate variabilă – deși multe saltele Dormeo sunt de înaltă calitate, există raportări de la utilizatori care au observat că anumite modele își pierd fermitatea și suportul în timp. Durabilitatea poate varia în funcție de model și de modul în care salteaua este întreținută, ceea ce poate duce la necesitatea înlocuirii saltelei mai devreme decât se aștepta.
 • Probleme de ventilație și retenție a căldurii – unele saltele Dormeo, în special cele din spumă cu memorie, pot avea probleme de ventilație, reținând căldura în timpul somnului. Aceasta poate duce la disconfort, în special pentru persoanele care tind să se încălzească sau să transpire mult în timpul nopții. Chiar dacă unele saltele sunt concepute cu tehnologii de aerisire pentru a contracara acest lucru, nu toate modelele oferă o soluție eficientă pentru toți utilizatorii.
Top 10 cele mai bune saltele de pat din care să alegi

Top 10 cele mai bune saltele de dormit

1. Saltea ortopedica din spuma cu memorie Ortopedicus

cea mai bună saltea ortopedică

Aceasta este o saltea ce oferă o mulțime de proprietăți ortopedice fiind capabilă să-ți îmbunătățească calitatea somnului.

Avantaje

 • Ventilare foarte bună a saltelei;
 • 7 ani garanție;
 • Strat 5 de centimetri de spumă cu memorie;
 • Husă detașabilă;
 • Proprietăți ortopedice;

Dezavantaje

 • Nu este recomandată persoanelor cu vârsta peste 50 de ani;

După cum se vede și în numele produsului aceasta este o saltea ortopedică ce are în compoziția ei și un strat de spumă cu memorie. Susține forma corpului și este capabilă să elimine punctele de presiune, lucru care îmbunătățește circulația sângelui în întregul corp, aspect care contribuie la obținerea unui somn mai profund.

Are o grosime totală de 21 de centimetri din care un strat de 5 centimetrii este din spumă cu memorie. Acest strat din spumă cu memorie care este în partea exterioară a saltelei oferă un plus de confort prin amortizarea mișcărilor și asigură o termoreglare optimă pe tot parcursul nopții.

Husa este matlasată și este detașabilă, astfel poate fi spălată ori de câte ori este nevoie. Contribuie la crearea și menținerea unui mediu uscat pe tot parcursul somnului deoarece previne apariția transpirației. Este capabilă să elimine punctele de presiune din 5 zone cheie ale corpului și anume: cap, umeri, coloana, bazin, si picioare.

Acest aspect o face o alegere foarte bună indiferent de poziția avută în timpul somnului. Din analiza mea a reieșit că aceasta este probabil cea mai bună saltea de dormit ce poate fi cumpărată. În plus aceasta are doar recenzii de 5 stele din 5, însă trebuie să ai în vedere că aceasta are și un minus și anume că nu este recomandată persoanelor peste 50 de ani.

2. Saltea Dormeo Imemory S PLUS cu fermitate ajustabila

Soluția asta de la Dormeo este considerată de către mine o saltea mai bună decât cea de mai sus, dar este și mai scumpă, motiv pentru care se află pe a doua poziție.

Avantaje

 • Suport corespunzător pentru spate și articulații;
 • Husă detașabilă;
 • Fermitate ajustabilă;
 • Nucleu reversibil;

Dezavantaje

 • Preț peste 2000 Lei

Imemory S PLUS este o saltea Dormeo care din punctul meu de vedere este o soluție completă pentru cei care vor un somn de calitate fiind una dintre cele mai bune saltele de dormit ce pot fi cumpărate. Oferă posibilitatea reglării nivelul de fermitate după preferințele individuale ale fiecărei persoane. Per total aceasta are 4 niveluri de fermitate și 2 niveluri de susținere care pot fi selectate.

Are o grosime totală de 20 de centimetri în care se află un strat din spumă Ecocell portocalie care este o spumă moale și este responsabilă cu confortul oferit de către saltea. Un strat unic în formă de S care este nucleul Octaspring. După care mai vine un strat din spumă Ecocell albastră care este o spumă mai fermă.

Nucleu în formă de S este tehnologia care face ca această să fie una foarte specială deoarece urmărește conturul coloanei vertebrale și o menține într-o poziție sănătoasă pe parcursul întregii nopți, indiferent de poziția de dormit. Un alt lucru pe care trebuie să-l știi este că aceasta are o husă căptușită care este detașabilă și lavabilă.

Când vorbim de minusuri singurul defect al acestei saltele cred eu că este prețul deoarece prețul pleacă de undeva de la 2000 de Lei și poate depăși prețul de 4000 de Lei în funcție de dimensiunea aleasă, însă per total cred că merită deoarece din punctul meu de vedere aceasta este probabil una dintre cele mai bune saltele din România.

3. Saltea din spuma cu memorie Green Future Hotel Line Memory Pocket

Saltea Green Future Hotel Line Memory Pocket

O alegere excelentă pentru persoanele care vor să doarmă mereu ca pe o saltea dintr-un hotel de lux.

Avantaje

 • Raport preț-calitate foarte bun;
 • Materiale premium și construcție de calitate;
 • Proprietăți anatomice și ortopedice;
 • Susține coloana vertebrală într-o poziție corectă;

Dezavantaje

 • Husa de saltea nu este detașabilă;

Salteaua Hotel Line Memory Pocket este o saltea dezvoltată de către cei de la Green Future împreună cu specialiștii din industria hotelieră. Astfel au ajuns la o saltea de calitate care oferă un confort similar cu saltelele prezente în hotelurile de lux.

Salteaua îmbină cu succes tehnologia arcurilor împachetate individual cu cea a spumei elastice Green Form HD® și a spumei Green Therm Memory®. Acest lucru o face o alegere excelentă pentru cupluri, deoarece arcurile sunt împachetate individual și cele pe care vei sta nu le va angrena pe celelalte și astfel nu-ți vei deranja partenerul.

Baza saltelei este alcătuită din aceste arcuri și sunt cele care îi conferă proprietăți ortopedice și anatomice, susținând o poziție corectă și sănătoasă a corpului în timpul somnul. Stratul de confort este alcătuit din cele 2 spume menționate mai sus. Acest strat este responsabil cu eliminare punctelor de presiune ceea ce ajută la relaxarea mușchilor și la o bună circulație a sângelui.

Are o fermitate medie și este bună pentru toate persoanele indiferent de poziția de dormit. Husa acesteia este realizată din tricot și este hipoalergenică. Tot aici vine și minusul acestei saltele deoarece am observat că aceasta nu are husă detașabilă. Însă analizând toate caracteristicile am ajuns la concluzia că acest produs este cea mai bună saltea din spumă cu memorie.

4. Saltea din latex cu miez perforat Somnart

Saltea din latex cu miez perforat Somnart

O alegere excelentă pentru personale care vor o saltea premium realizată din cele mai calitative materiale.

Avantaje

 • 7 zone de confort;
 • Din latex 100%;
 • Husă detașabilă;
 • Raport preț-calitate excelent;
 • 6 ani garanție;

Dezavantaje

 • Disponibilitate redusă;

Salteaua din latex cu miez perforat Somnart este realizată 100% din spumă de latex care poate să se adapteze formei corpului fiind capabilă să se muleze după forma corpului oferind un suport optim prin reducerea punctelor de presiune. Marele plus al acestei saltele este faptul că este realizată 100% din latex fără adaosuri de materiale ieftine.

Are o duritate medie spre moale ceea ce o face perfectă pentru persoanele care vor o saltea moale. Vine cu 7 zone de confort independente care vor elimina punctele de presiune de pe: glezne, genunchi, coapse, pelvis, zona lombara, umeri și cap, astfel asigurând un confort maxim în timpul fiecărui somn.

Miezul perforat al saltelei asigură o ventilație corespunzătoare și va elimina umiditatea și chiar și mirosurile neplăcute. Aceasta este o caracteristică cheie a acestei saltele deoarece majoritatea saltelelor care sunt realizate 100% din latex sau din orice tip de spumă au problemă cu ventilarea.

Grosimea saltelei este de aproximativ 20 de centimetri și vine cu o husă matlasată din tricot natur. Husa are fermoar ceea ce înseamnă că este detașabilă și se poate spăla în mașina de spălat rufe la o temperatură maximă de 40° C. Per total dacă cauți o saltea din materiale de calitate atunci ar trebui să cumperi acest produs care este cea mai bună saltea din latex.

5. Saltea cu arcuri HypoallergenicMed Primo Protect

Saltea cu arcuri HypoallergenicMed Primo Protect

Dacă îți dorești o saltea cu arcuri bună atunci această saltea este probabil cea mai bună alegere pe care o poți face.

Avantaje

 • Raport preț-calitate foarte bun;
 • Nu se deformează;
 • Suport ortopedic corect al corpului;
 • Husă antibacteriană;

Dezavantaje

 • Husa nu este detașabilă;

Salteaua cu arcuri HypoallergenicMed Primo Protect se face remarcată prin combinarea proprietăților hipoalergenice cu cele ortopedice, astfel oferă un confort ridicat pentru somn de calitate lipsit de acarieni și bacterii. Are o fermitate medie și beneficiază de certificare care atestă lipsa substanțelor periculoase, această certificare este Oeko-tex Standard 100.

Are o grosime totală de de 23 de centimetrii și este compusă din 5 straturi. Aceste 5 straturi sunt: 3 centimetrii de spumă elastică din poliuretan de calitate superioară cu densitatea de 23 kg /m3. Un strat de feltru, după care se află un strat de arcuri Bonell, aceste arcuri folosesc tehnologia clasică.

După care mai vine un strat de feltru fiind urmat din nou de un strat de 2 centimetri cu spumă elastica din poliuretan ca cea din primul strat. Aceste straturi o fac să fie o saltea care nu se deformează. Husa saltelei este realizată din tricot matlasat cu fill și are împrejur o bandă 3D de culoare verde din poliester. Pe lângă asta are 4 mânere pentru ca aceasta să poată fi manevrată cu ușurință.

Singurul dezavantaj al acestei saltelele ar fi faptul că husa acesteia nu este detașabilă, însă având în vedere prețul ei nici nu putem să facem prea multe pretenții în această privință. Din punctul meu de vedere aceasta este una dintre cele mai bune saltelele pe care le poți cumpăra în momentul de față.

6. Saltea Anatomica Dolce Dormire

Saltea Anatomica Dolce Dormire

Această saltea anatomică poate devenii locul unde te umpli de energie pentru a te bucura de viața de zi cu zi.

Avantaje

 • Fermă și în același timp moale și catifelată;
 • Husă detașabilă;
 • Raport preț-calitate foarte bun;
 • Bună și pentru copii;
 • Proprietăți ortopedice;

Dezavantaje

 • Ar fi fost mai bine să fie un strat de minim 4-5 cm de spumă cu memorie;

Dolce Dormire este o saltea care se diferențiază printr-un preț mic fiind o soluție pentru persoanele c-un buget redus. Are o grosime totală de 18 centimetri din care 3 centimetri sunt din spumă cu memorie care este stratul superior, baza fiind de 15 centimetri și fiind alcătuită din spuma poliuretanică profilată super ortopedică.

Legat de stratul de 3 centimetri din spumă singurul reproș pe care îl putem avea este faptul că stratul ar fi putut să fie un pic mai gros, încă un centimetru sau 2 în plus și ar fi fost perfectă. Datorită acestui strat cu spumă cu memorie greutatea corporală este distribuită uniform pe suprafața saltelei eliminând punctele de presiune.

Fiind folosită o tehnologie de ultimă generație în profilarea spumei se obține o bună circulație a aerului prin saltea astfel mucegaiul sau bacteriile nu vor apărea niciodată. Raportul preț-calitate a fost factorul care m-a făcut să o introduc în acest top deoarece oferă mult și costă puțin.

După cum spuneam mai sus singurul minus al acestei saltele este faptul că are un strat din spumă cu memorie cam prea subțire pentru a oferi confort maxim. Însă dacă ceea ce cauți este cea mai bună saltea ieftină atunci acest produs este o alegere excepțională.

7. Saltea cu memorie si arcuri individuale Somnexpert AirCool HD Pocket Spring

Saltea cu memorie și arcuri individuale Somnexpert AirCool HD Pocket Spring

O saltea ce este concepută special pentru a asigura un somn odihnitor și revigorant într-un mediu curat noapte de noapte.

Avantaje

 • Suport ortopedic;
 • Husa este detașabilă și lavabilă;
 • Rezistență ridicată;
 • Raport preț-calitate excelent;

Dezavantaje

 • Nu are fermitate ajustabilă;

Somnexpert AirCool HD Pocket Spring este o saltea care alături de o pernă bună te va ajuta să îți transformi dormitorul într-o oază de liniște care te va asigura că poți dormi oricând într-un mediu curat și revigorant, având o calitatea a somnului ridicată. Un lucru remarcant este faptul că aceasta combină extrem de bine caracteristicile unei saltele cu arcuri cu cele ortopedice.

Are un nucleu cu o grosime de 18 centimetri bazat pe arcuri individuale Spring Pocket. Acest nucleu este acoperit de Smart Foam de 2 centimetri care are proprietăți similare cu latexul. Peste acest strat vine un strat de 2 centimetri High Resilience Foam și 2 straturi de vată matlasata pe ambele fețe.

Astfel obținem o saltea ce are o grosime de 24 de centimetri și care este capabilă să ofere un somn bun în fiecare noapte pentru o perioadă lungă de timp. Husa este detașabilă și poate fi spălată la o temperatura maximă de 40 de grade Celsius în cea mai bună mașină de spălat rufe pe care o ai acasă.

Singurul minus al acestei saltele din punctul meu de vedere este faptul că nu oferă fermitate ajustabilă, fermitatea ei fiind una medie. Însă dacă ceea ce cauți este o saltea cu arcuri individuale probabil aceasta este una dintre cele mai bune saltele cu arcuri individuale pe care o poți cumpăra acum.

8. Saltea super ortopedica IDEAL SLEEP Elite

Saltea ortopedica IDEAL SLEEP Elite

O saltea cu fermitate ridicată care te va ajuta să scapi de durerile articulare și de spate pe care le ai în fiecare dimineață.

Avantaje

 • Fermitate ridicată;
 • Fabricată în România;
 • Reversibilă;
 • Hipoalergenică;

Dezavantaje

 • Husa nu este detașabilă;

Salteaua super ortopedică IDEAL SLEEP Elite este o saltea ideală pentru persoanele care-și doresc să aibă un somn mult mai profund în fiecare noapte. Aceasta este capabilă să ofere un plus mare de confort persoanelor ce o cumpără datorită matlasării materialelor și cantității de burete folosită la crearea arcurilor.

Tricotul cu ioni de argint contribuie la caracteristica saltelei care luptă contra microbilor și acarienilor, astfel aceasta devenind o saltea antialergică. Capsulele cu ioni de argint contribuie și la ameliorarea și eliminarea tensiunilor acumulate în timpul zilei, iar împreună cu cea mai bună pernă cervicală poate ameliora multe afecțiuni.

Fermitatea saltelei o face să fie o saltea ideală pentru cei care își doresc o saltea tare deoarece are o fermitate ridicată. Un alt lucru care merită menționat este faptul că această saltea poate fi folosită și de persoanele care au probleme de respirație sau alergii deoarece beneficiază de diverse tratamente speciale pentru persoane alergice.

Ca și minus trebuie să știi că la această saltea husa nu este detașabilă, iar acest lucru poate crea inconveniente dea lungul timpului. Însă din punctul meu de vederea aceasta este o saltea care merită să fie menționată în top cele mai bune saltele de dormit și merită cumpărată datorită raportului preț-calitate excelent.

9. Saltea de pat Silver Care 14+3 Memory Free Air

Saltea de pat Silver Care 14+3 Memory Free Air

O saltea care are un raport preț-calitate excelent și cu ajutorul căreia vei putea dormi ca un bebeluș.

Avantaje

 • Realizată din materiale de calitate;
 • Asigură un somn fără dureri de spate;
 • Preț de achiziție extrem de bun;
 • Țesătură hipoalergenică;

Dezavantaje

 • Disponibilitate pentru achiziție redusă;

Salteaua de pat Silver Care 14+3 Memory Free Air este salteaua ideală pentru personale care caută o saltea super ortopedică. Aceasta a fost dezvoltată împreună cu specialiști ortopezi pentru ca ea să poată combina proprietățile ortopedice cu proprietățile ionilor de argint într-un preț foarte bun.

Structura saltelei este alcătuită din 2 straturi de spumă poliuretanică cu elasticități diferite și funcții complementare. Un strat de 14 centimetri este din spumă poliuretanică elastică Green Form HD, acest strat fiind responsabil cu menținerea unei poziții a coloanei vertebrale naturale pe durata somnului.

Al doilea strat este format din 3 centimetrii de spumă Memory Mirror Form având rolul unui strat de confort care elimină punctele de presiune. Husa saltelei este realizată din țesătură cu ioni de argint fiind foarte moale la atingere. Această husă îmbunătățește confortul resimțit și contribuie la o bună ventilare a saltelei în timpului somnului.

Singurul minus al acestei saltelele este faptul că aceasta se găsește greu pe stoc, cel puțin când vorbim de mărimile uzuale, sper ca pe viitor magazinul să facă ceva în această privință. Însă per total eu sunt de părere că aceasta este una dintre cele mai bune saltele de pat ce pot fi cumpărate dacă ceea ce cauți este o saltea super ortopedică ieftină.

10. Saltea antiescare Profesional cu compresor

Saltea antiescare Profesional cu compresor

O saltea care ajută în tratarea și prevenirea escarelor la pacienții imobilizați la pat.

Avantaje

 • Realizată în conformitate cu normele europene CE;
 • Bună pentru persoanele cuprinse între 40 și 160 kg;
 • Poate fi folosită atât pe pat cât și fotoliu;

Dezavantaje

 • Are un preț mare raportat la gama asta de produse;

Salteaua antiescare Profesional este o soluție ideală pentru persoanele imobilizate la pat deoarece îi oferă posibilitatea bolnavului de a schimba poziția corpului. Prin acest proces corpul este eliberat de presiunea de decubit și în același timp aceasta oferă o ventilație corespunzătoare care reducere umiditatea.

Un mare plus al acestei saltele este că e realizată din materiale certificate și este extrem de ușor de folosit, în plus asigură îngrijirea individuală la domiciliu pe termen lung. Un alt factor important este faptul că îmbunătățește circulația sângelui și oferă confort persoanei care o utilizează.

Ca minus trebuie să ști că raportat la alte saltele antiescare aceasta ar putea părea că are un preț cam mare, dar având în vedere ușurința în utilizare și beneficiile oferite eu cred că aceasta este cea mai bună saltea antiescare.

Cum să alegi cea mai buna saltea – ghid de cumparaturi

Ai parcurs articolul până în acest punct și încă te întrebi: „ce tip de saltea sa aleg?” Ei bine în situația asta te afli în locul potrivit deoarece în această secțiune a articolului prezentăm un ghid de cumpărături care să te ajute să alegi una dintre cele mai bune saltele de dormit pentru tine.

Cum să alegi cea mai bună saltea infografic pas cu pas plus sfaturi

Dimensiunea saltelei

Dimensiunea saltelei nu e un criteriu legat de calitate, dar eu consider că trebuie menționat. Am întâlnit cazuri în care salteaua nu numai odată a fost comandată pe o mărime greșită din cauză că clientul nu a măsurat suprafața patului.

Așadar înainte de comanda o saltea primul lucru pe care trebuie să-l faci este să verifici dimensiunea exactă de care ai nevoie. După care în baza acelei dimensiuni poți începe căutările.

Pozitia de dormit

Poziția în care dormi este un factor foarte important care influențează foarte mult tipul de saltea care este bună pentru tine.

 • Dacă dormi pe spate – dacă preferi să dormi pe spate, ai nevoie de o saltea care să susțină curba naturală a coloanei vertebrale. O saltea mediu-fermă este adesea recomandată, deoarece oferă un echilibru între suport și confort.
 • Dacă dormi pe burtă -dormitul pe burtă în general este descurajat, dar dacă aceasta este poziția ta preferată, alege o saltea fermă. Aceasta va preveni îndoirea excesivă a spatelui și va menține coloana într-o poziție neutră.
 • Dacă dormi pe lateral -pentru cei care dorm pe lateral, o saltea mai moale poate ajuta la alinarea presiunii de pe umeri și șolduri. Aceasta ar trebui să fie suficient de moale pentru a se mula pe forma corpului, dar și suficient de fermă pentru a evita „înfundarea” completă.

Materialele din care e realizata salteaua

Legat de acest aspect poate exista o mare discuție deoarece pe piață există o mulțime de materiale din care se confecționează saltelele. Probabil acesta este și motivul din spatele întrebării pe care o pun mulți oameni și anume: care e cel mai bun material o saltea?

Ei bine nu putem spune că există un material care să fie numit cel mai bun deoarece acesta trebuie ales în funcție de nevoile pe care le ai. Însă cele mai de top materiale ar fi latexul și spuma cu memorie.

Acest lucru nu înseamnă că saltele cu arcuri nu sunt bune însă acestea se încadrează în altă categorie. Așadar vrei o saltea care să fie 100% naturală? Atunci alegeți una care e realizată din latex.

Vrei o saltea în care să simți că stai ca pe un nor pufos și care îți copie forma corpului? Atunci alege o saltea din spumă cu memorie. Vrei o saltea ortopedică? Atunci o saltea cu arcuri care are straturi din latex și/sau spumă cu memorie este o alegere foarte bună.

Fermitatea saltelei

Fermitatea saltelei este un alt factor foarte important la care ar trebui să te oprești. De ce spun asta? Deoarece fermitatea poate decide cât de confortabilă e o saltea pentru tine și poate face diferența în modul în care te vei trezii.

Dacă cumperi o saltea prea fermă atunci e posibil să te trezești cu dureri articulare și/sau dureri la coloana vertebrală. Dacă cumperi o saltea prea moale te vei scufunda prea tare în ea și vei avea senzație de disconfort pe tot parcursul nopții.

În general saltele cu fermitate reglabilă se pot încadra în categoria cu cele mai bune saltele ortopedice. Dacă nu ești siguri ce fermitate să alegi poți opta pentru o saltea cu fermitate reglabilă și astfel vei avea multiple opțiuni de selecție.

Garantie

În medie saltelele au o garanție de până la 10 ani. În principiu aia este și durata de viață pe care o au saltele. Acesta este și motivul pentru care este recomandată schimbarea saltelelor la un interval de maxim 10 ani.

Excepție fac câteva branduri care pot oferii o perioadă mai lungă de garanție. Nu uita, alege o saltea cu materiale de calitate și te vei bucura mult timp de ea. Până la urmă calitatea se reflectă de multe ori și în prețul produsului.

Ce tip de saltea este mai buna?

Spre deosebire de vremea când părinți noștri trebuiau să își cumpere o saltea nouă avem o mulțime de tipuri de saltele la dispoziție pentru că tehnologia a avansat foarte mult în ultimii ani.

Așadar de la simplele saltele cu arcuri care nu ofereau nimic special celor care dormeau pe ele sa ajuns la o gama foarte diversificată. Printre cele mai populare tipuri se numără:

 • Saltelele din latex: -acestea sunt produse care au ca principala componentă latexul, un material natural provenit din sucul extras din arborele de cauciuc (Hevea brasiliensis) sau latexul sintetic, fabricat în laborator. Aceste saltele sunt apreciate pentru diverse caracteristici benefice printre care se află: confortul, durabilitatea, izolarea mișcărilor, hipoalergenitate.
 • Saltelele ortopedice: -sunt concepute pentru a oferi susținere optimă pentru sistemul musculo-scheletic și pentru a contribui la menținerea unei posturi corecte în timpul somnului. Acestea sunt proiectate cu atenție pentru a reduce presiunea asupra punctelor sensibile ale corpului, cum ar fi umerii, șoldurile și zona lombară, și pentru a asigura o aliniere adecvată a coloanei vertebrale.
 • Saltelele mixte (hibride): -acestea reprezintă o opțiune inovatoare care combină mai multe tipuri de materiale pentru a oferi beneficiile distincte ale fiecăruia. Aceste saltele pot avea straturi din spumă cu memorie, latex, arcuri încapsulate sau alte tehnologii, într-o structură complexă menită să ofere un echilibru optim între confort și susținere.
 • Saltelele din spumă cu memorie: -acestea au devenit extrem de populare datorită abilității lor de a oferi un nivel excepțional de confort și susținere personalizată. Aceste saltele sunt realizate dintr-un material viscoelastic care reacționează la temperatura corpului și la presiune, ceea ce permite să se contureze perfect după forma și greutatea fiecărui individ. Odată ce o zonă a corpului aplică presiune asupra saltelei, spuma cu memorie se adaptează, distribuind uniform greutatea și eliminând punctele de presiune.
 • Saltelele cu arcuri: – acestea reprezintă una dintre cele mai tradiționale și răspândite opțiuni de pe piața materialelor pentru saltele. Acestea folosesc un sistem de arcuri metalice sau bobine pentru a oferi susținere și rezistență. Există diverse tipuri de saltele cu arcuri, inclusiv cele cu arcuri împachetate individual sau cu arcuri conectate, cunoscute sub denumirea de arcuri Bonnell. Saltelele cu arcuri sunt apreciate pentru capacitatea lor de a oferi o susținere ferma și un nivel bun de ventilație, ceea ce contribuie la menținerea unei temperaturi optime în timpul somnului.

Bugetul

Bugetul este un aspect foarte important! Dacă nu îl stabilești corect s-ar pute să te plângi că ai primit o saltea de calitate proastă și că ai cheltuit mulți bani degeaba. Ca să nu îți faci așteptări deșarte pentru o saltea bună din toate punctele de vedere este necesar un buget minim de 1800 de lei, cel puțin aceasta este părerea mea.

Dacă nu ai un buget care să se apropie măcar puțin de această sumă îți recomand să-ți cumperi un topper de saltea pentru al pune pe saltea ca o soluție temporară. (Citește articolul în care vorbim despre cel mai bun topper de saltea) După care între timp să mai strângi bănuți pentru a lua o saltea bună cu care nu vei avea probleme dea lungul anilor.

Sfaturi pentru cupluri

Când există două persoane care dorm pe aceiași saltea în mod constant este important ca acele persoane să cumpere o saltea care minimizează transferul de mișcare. În general saltelele din spumă cu memorie sau cele cu arcuri individuale sunt ideale pentru a asigura un somn liniștit pentru amândoi.

Cea mai buna firma de saltele

Dacă topul de mai sus încă nu te-a lămurit în această privință vei găsi aici un top 3 cu cele mai bune firme care comercializează saltele.

Saltele Ortopedicus

Ortopedicus

Oropedicus este o marcă internațională ce oferă prețuri competitive la produse de cea mai înaltă calitate. Aceștia au satisfăcut milioane de clienți și au expediat milioane de produse.

Saltele Dormeo

Dormeo

Dormeo este un brand internațional cunoscut în multe țări din Europa. Aceștia au căpătat o popularitate ridicată în România imediat după lansare.

Saltele Mezoni

Mezoni

Mezoni este un magazin ce comercializează o mulțime de produse focusul lor fiind saltelele. Pe site-ul lor vei găsi tot ce ai nevoie pentru casă, de la mobilier la electrocasnice.

Deci, care sunt cele mai bune saltele de pat? – Concluzie

Din punctul meu de vedere cea mai bună saltea este Salteaua de Pat Ortopedica din Spuma cu Memorie Ortopedicus care se află pe primul loc în top. Aceasta oferă un raport preț calitate excelent și îmbunătățește calitatea somnului foarte mult.

Dacă mergem mai departe 3 cele mai bune saltele ar fi primele 3 din top și anume: Ortopedicus, Imemory S PLUS și Green Future Hotel Line Memory Pocket. Acestea au caracteristici diferite, dar toate se concentrează pe îmbunătățirea calități somnului.

Intrebari frecvente

Ce inseamna fermitate la saltele?

Termenul fermitate face referire la cât de tare este o saltea. Practic o saltea cu fermitate ridicată înseamnă că este o saltea tare. Fermitatea poate fi măsurată în general pe o scară de la 1 la 5 sau de 1 la 10.

Ce este spuma poliuretanica la saltele?

Deși la prima vedere s-ar crede că această spumă face parte din tehnologiile apărute în ultimii ani ea de fapt are o istorie măricică. A apărut pentru prima dată în industria somnului în anul 1950. Pe atunci era folosită ca strat de tapițerie pentru saltelele cu arcuri. În prezent este un material foarte folosit ca și componentă de bază în saltele deoarece este foarte comodă.

Singurul minus al acestui material este faptul că datorită densității marii are o circulație a aerului slabă. În același timp este o saltea care nu reține praful, acarienii și bacteriile. Deci este un material ideal pentru top cele mai bune saltele de dormit.

Unde gasesc cele mai bune saltele?

Din punctul meu de vedere cele mai bune saltele pot fi găsite la producătorii de saltele și comercianții consacrați acestor produse. În 95% din cazuri brandurile consacrate acestor industrii precum Dormeo sau Oropedicus au saltele de calitate.

4.9 din 5 (7 voturi)

Vicentiu
Vicentiu

Sunt fondatorul site-ului Gotof.ro. Responsabilitățile mele sunt analiza produselor recomandate pentru a le găsi pe cele mai bune și redactarea conținutului. Deoarece în anii anteriori am trecut printr-o mutare în propria casă, am fost nevoit să caut multe produse, cum ar fi electrocasnicele și mobilierul.

Acest proces mi-a permis să-mi dezvolt abilități pentru analiza corespunzătoare a produselor, în special a celor pentru casă și grădină. În plus, activez în domeniul marketingului din 2020, iar acest lucru contribuie enorm la abilitățile mele de analiză a produselor și de redactare a conținutului.

Artiole: 131