Mobilier pentru casa

Top cele mai bune scaune de birou

cele mai bune scaune de birou

Dacă petreci mult timp așezat sunt de părere că nu merită să petreci timpul pe un scaun ieftin și incomod. Probabil ai realizat și tu acest lucru de vreme ce ești aici căutând cel mai bun scaun dintre cele mai bune scaune de birou. Dacă ți la sănătatea ta sigur vei achiziționa unul, dacă vei face asta peste ceva ani îmi vei mulțumii.

Pe piață continuă să apară tot mai multe modele lucru care face alegerea dificilă pentru tine. Partea bună este că ai ajuns pe site-ul potrivit adică gotof.ro unde încercăm să aducem cele mai bune recenzii și analize legate produse.

Top 3 cele mai bune scaune de birou

Scaun de birou Antares ErgoHuman

Cele mai bune scaune de birou ergonomice

Cel mai bun scaun de birou – alegerea noastră

Scaun de birou CEO din piele naturală

scaun de birou bun din piele naturala

Cel mai bun scaun de birou – sugestie premium

Scaun de birou din piele naturală

Cel mai bun scaun de birou

Cel mai bun scaun de birou – sugestie pentru buget redus

De ce ai nevoie de un scaun de birou bun?

Pentru productivitate ridicată

Adevăratul test al unui scaun confortabil este dacă poți sta mult timp în el sau nu. Unele scaune pot părea bune la început, dar cele slab concepute vor provoca întotdeauna disconfort la șezutul prelungit. Corpul pur și simplu nu este conceput să stea într-un mod nefiresc și atunci când coloana vertebrală este pusă într-o poziție care nu este naturală, postura ta va avea de suferit. Aceste lucruri pot provoca probleme de sănătate pe termen lung. Dacă ți cont de vechea zicală despre „prevenția este mai bună decât vindecarea”, vei economisi multă durere dar și bani.

Ceea ce are nevoie fiecare persoană este un scaun de birou conceput pentru a oferi o mulțime de sprijin și confort, iar întrucât scaunele bune sunt proiectate având în vedere corpul, acestea oferă exact acest lucru. Cele mai bune scaune sunt foarte ajustabile, astfel încât îți poți regla scaunul pentru a te sprijini perfect și a te bucura de beneficiile pentru sănătate și productivitate aduse de o postură adecvată.

productivitate ridicata cu cel mai bun scaun

Oferă un suport bun pentru lombar

Un motiv important pentru alegerea unui scaun bun de birou este că acestea sunt concepute special pentru a oferi suport pentru lombar, în timp ce scaunele slabe nu oferă. Aceasta este o caracteristică deosebit de importantă și ar trebui să fie o prioritate absolută atunci când cauți cele mai bun scaune de birou și ești gata să cumperi unul.

Studiile au arătat că scaunele care nu au suport lombar dedicat forțează spatele să fie îndoit înainte într-o curbă nefirească. Acest lucru duce la mușchii regiunii lombare care sunt scoși din poziția lor naturală, punând presiune pe discurile spinale și reducând fluxul de sânge către țesutul spinal. Toate acestea determină oboseala mușchilor spatelui, exercită o presiune exagerată pe discuri și pot provoca chiar nervii ciupiți în spate.

Scaunele de birou cu un suport lombar excelent evită în mod evident această situație, iar confortul și circulația naturală a sângelui pe care le promovează vă vor ajuta să vă simțiți mai relaxați, vă vor oferi o postură corectă și, la rândul lor, te vor face mai productiv la locul de muncă.

pozitie buna pentru lombar

O postură bună în timp ce muncești

Poziția corectă este unul dintre cele mai mari avantaje ale deținerii unui scaun de birou bun de calitate și este un motiv la fel de bun pentru toată lumea să investească în unul.

Există diferiți pași care sunt necesari pentru menținerea unei posturi bune și, evident, este important să ai un scaun care să-ți permită să-i faci.

Ai nevoie de un scaun care:

 • Îți permite să-ți menții picioarele așezate; – fie pe podea, fie așezate pe un suport pentru picioare.
 • Oferă un mic spațiu între parte spatele genunchilor și partea din față a marginii scaunului.
 • Poate fi poziționat pentru a permite genunchilor să fie sub nivelul șoldurilor.
 • Are un spătar reglabil care te ajută să găsești o poziție adecvată pentru a susține partea inferioară a spatelui și a coloanei vertebrale.
 • Îți permite să schimbi poziția cu ușurință, astfel încât să nu stai prea mult în aceeași poziție.
postura buna și corecta în timp ce muncești

Cele mai bune scaune de birou – recomandări

1. Scaun de birou Antares ErgoHuman

Cele mai bune scaune de birou ergonomice
 • Ajustarea mecanismului foarte facila, dintr-un singur punct;
 • Ajustarea controlului tensiunii spătarului;
 • Posibilitate de blocare în diverse unghiuri;
 • Suport lombar constant;
 • Mecanism de înclinare sincronizat;
 • Ajustarea înălțimii scaunului;

Un scaun de birou ergonomic care nouă celor de la gorof.ro ne-a plăcut foarte mult și care ne-a impresionat profund prin funcțiile și caracteristicile lui.

Scaunul de birou este unul ergonomic ce are un șezut curbat anatomic, permite reglarea adâncimii șezutului și are brate reglabile 3D.

Spătarul este și el reglabil și tetierele la fel au și ele reglaj 2D. Comoditatea oferită în timpul șezutului este una de cea mai înaltă calitate. Acest lucru care ne-a făcut să îl menționăm printere cele mai bune scaune de birou.

2. Scaun de birou CEO din piele naturală

scaun de birou bun din piele naturala
 • Mecanism REACT;
 • Tetieră confortabilă și ajustabilă;
 • Spătar ergonomic profilat;
 • Nivelul de înălțime al șezutului este reglabil;
 • Role cu funcția de auto-frănare;

Un scaun de birou foarte bun ce face parte din categoria premium. Acest scaun te va face să te simți foarte confortabil în timp ce lucrezi datorită construcției sale și a caracteristicelor pe care le are.

Este un model ce este realizat din piele naturală și care se bucură de tehnologia REACT. Mecanismul REACT oferă: concomitent cu înclinarea spătarului, șezutul se deplasează ușor înainte și puțin în sus. Cu toate acestea, centrul de greutate rămâne deasupra pistonului.

3. Scaun de birou din piele naturală

CEl mai bun scaun de birou
 • Cotiere reglabile;
 • Suport lombar;
 • Înălțimea scaunului este reglabilă;
 • Are mecanism de înclinare;
 • Mecanism de înclinare sincron;

Un scaun de birou care este cel mai bun scaun de birou pentru bugetele reduse. Ce ma face să-l introduc între cele mai bune scaune de birou?

Ei bine este un model care este confecționat din piele naturală, are suport lombar, cotiere reglabile și este foarte comod.

Dacă bugetul tău este unul mai redus, ți-l recomand cu toată căldura. Nu este la fel de bun ca cele de mai sus dar este foarte bun raportat la preț, sigur îmi vei mulțumii dacă îl vei cumpăra.

4. Scaun birou metalic King

Scaun birou metal king
 • Tapițat cu piele ecologică;
 • Baza scaunului este din metal;
 • Reglaj TILT ce permite ajustarea unghiului spătarului;
 • Înălțime reglabila pentru o poziție confortabilă;

Un scaun de birou bun ideal pentru oamenii care lucrează mult de acasă sau stau mult la pc sau laptop. Scaunul este din piele ecologică și este foarte durabil și rezistent.

Este confecționat din piele ecologică și are reglare pentru înălțime, lucru care te va ajuta să ai o poziție corectă și confortabilă în timp ce lucrezi.

Cum alegi cel mai bun scaun de birou – Ghid de cumpărături

După recomandările de mai sus urmează și câteva sfaturi care să te ajute să alegi unul din cele mai bune scaune de birou. Alegerea celui mai bun scaun este importantă deoarece poate aduce un impuls ridicat sănătății în special spatelui și productivității.

Scaunul potrivit nu simplifică doar munca de acasă, ci poate fi folosit și pentru alte activități. De exemplu, gamerii petrec mult timp așezați pe el. Pe lângă avantajele ergonomice, ar putea dori un scaun cu un aspect mai versatil și minimalist în spațiul lor destinat gaming-ului decât opțiunile de curse colorate, strălucitoare, disponibile acum pe piață.

Caută scaune care oferă o varietate de sprijin pentru spatele tău

Scaunele ergonomice vin cu multe funcții, dar ar trebui să cauți întotdeauna unul care să ofere mai multe puncte de sprijin pentru spate, astfel încât să poți garanta că acoperi toate bazele necesare.

Pentru a vă oferi cele mai bune caracteristici pentru lucru, căutați un scaun care are o opțiune înclinată, suport lombar și un spătar cu înălțime reglabilă. Toate vor îmbunătăți productivitatea.

Din punct de vedere al sănătății, un scaun ergonomic de birou cu spătar complet va asigura o postură corectă, precum și va atenua durerea cauzată de afecțiuni care afectează lombarele sau alte părți ale spatelui.

Caută tapițerie care respiră

Materialele joacă evident un rol important în crearea unui scaun de birou de calitate. Și nu vorbesc neapărat din punct de vedere estetic. Acestea sunt esențiale pentru a oferi o experiență confortabilă de așezare pe suportul scaunului, fie pe cotieră sau spătar.

Pe scaunele de birou oamenii stau așezați ore în în șir, de acea sugerez alegerea unui scaun tapițat cu pânză aerisită. Funcția principală este de a crește fluxul de aer care circulă prin scaun astfel va prevenii încălzirea acestuia și nu va deveni incomod. Acest aspect este important în special pe timpul verii deoarece nu este plăcut să fi transpirat, fie că ești la birou sau lucrezi de acasă.

Tapițeria prin care circulă aerul este de asemenea, de obicei mai netedă, mai moale și nu creează mâncărime spre deosebire de alte materiale. Astfel este cea mai bună alegere pentru cele mai bune scaune de birou.

Alege scaune ce pot fi ajustate

Mai simplu spus cu cât un scaun de birou are mai multe puncte de reglabilitate cu atât poate fi personalizat mai mult. Astfel îl poți potrivi cu exactitate nevoilor tale și poți profita la maxim de avantajele ergonomice. Minimul pe care îl are un scaun de birou bun este reglarea spătarului, să aibă cotiere și reglarea pe înălțime.

Spătarul ar trebui să poate fi înclinat atât înainte cât și înapoi atât fără presiune asupra lui cât și cu presiune. Adică să poate fi reglat când te sprijini de el. Suportul scaunului trebuie să fie reglabil pe înălțime astfel vei avea o postură corectă la birou. În cele din urmă și cotiera ar trebui să poată fi reglată în mai multe direcții cât și pe mai multe niveluri de înălțime.

Adesea poziția umerilor și a brațelor pe scaun pot spune din prima dacă acel scaun este potrivit pentru tine. Un scaun care te obligă șă ridici umerii pentru a-ți pune coatele pe cotieră este un scaun care nu este potrivit pentru tine.

Concluzie – care sunt cele mai bune scaune de birou?

Rezumatul acestui articol în câteva rânduri ar fi: cel mai bun scaun este acela care îți oferă o postură lombară corectă, are reglaje suficiente cum ar fi cea pe înălțime și a cărui material respiră. Un alt lucru este și faptul să-ți permiți unul, dar dacă nu vei face economii în momentul achiziției vei scutii multe neplăceri viitoare.

author-avatar

Despre Vicentiu

Sunt fondatorul site-ului Gotof.ro care a fost creat din pasiunea mea pentru scris și dorința de a ajuta oamenii să facă cumpărături online. Ajutorul meu și echipei Gotof constă în analiza produselor și selecționarea celor care sunt mai bune, scrierea de recenzii complete despre acestea alături de ghiduri de cumpărături online.