Gotof.ro este susținut de cititorii săi! Când cumpărați prin linkurile de pe site este posibil să primim un comision. Citiți mai multe despre noi.

Cele mai bune scaune de birou

0 din 5 (0 voturi)

Cele mai bune scaune de birou sunt acelea care oferă confortul necesar și nu vă provoacă dureri de spate după câteva ore de stat pe el.

Cel mai bun scaun de birou 2023

Un scaun de birou confortabil este o necesitate absolută când vorbim de amenajarea biroului de acasă. Având în vedere că muncitul de acasă este tot mai întâlnit în ultimii ani trebuie să fiți sigur/ă că puteți lucra în cel mai confortabil mod. Probabil știți și dumneavoastră că un scaun de bucătărie sau o canapea nu este cel mai bun loc pe care să stați în timp ce munciți.

Spunem asta deoarece riscați să stați într-o poziție greșită, iar după câteva săptămâni veți începe să aveți dureri de spate. Investiția în cel mai scaun de birou este o investiție pe termen lung în sănătatea corpului dumneavoastră. Pentru a vă ajuta să alegeți cel mai bun scaun de birou am pregătit un ghid de cumpărături în care vă prezentăm top cele mai bune scaune de birou.

Avantajele oferite de cele mai bune scaune de birou

  • Productivitate ridicată – un scaun de birou bun vă va oferii o productivitate ridicată. Productivitatea este datorată faptului că corpul stă pe scaun într-o postură sănătoasă care nu duce la apariția unor dureri în timp
  • Suport bun pentru lombar – Un motiv important pentru alegerea unui scaun de birou bun este că acestea sunt concepute special pentru a oferi suport pentru lombar, în timp ce scaunele slabe nu oferă acest suport.
  • Oferă o postură sănătoasă în timp ce stați pe scaun – Poziția corectă este unul dintre cele mai mari avantaje ale deținerii unui scaun de birou bun de calitate și este un motiv bun pentru care toată lumea ar trebui să investească în unul.

Top 5 cele mai bune scaune de birou

1. Scaun de birou ClearAmbient

Scaun de birou ClearAmbient

Dacă căutați un scaun comod cu spătar înalt din piele ecologică acesta este cea mai bună alegere pentru dumneavoastră.

Scaunul de birou ClearAmbient este o alegere excepțională datorită spătarului înalt și suportului pentru lombar integrat. Acesta este reglabil pe înălțime și se poate adapta cu ușurință nevoilor dumneavoastră, iar aspectul său modern îl fac să fie un partener bun pentru acasă.

Acesta poate suporta o capacitate maximă de 120 de kilograme, iar tapițeria cu care este îmbrăcat acest scaun este imitație de piele. Are și un mecanism de înclinare, dispozitiv anti-răsturnare și tensiune reglabilă. Noi suntem de părere că acesta scaun este unul dintre cele mai bune scaune de birou pe care le puteți cumpăra.

2. Scaun de birou ergonomic Socket

Scaun de birou ergonomic Socket

Un scaun care vă va menține spatele mereu relaxat și pe care veți fi mult mai eficient.

Scaunul de birou ergonomic Socket este o soluție ergonomică care prin construcția sa susține o poziție corectă a spatelui pentru ca dumneavoastră să fiți mai relaxat când lucrați. Acesta are un design minimalist și poate suporta o greutate de până la 120 de kilograme.

Construcția ergonomică cu suport lombar vă va asigura confortul necesar chiar și în cele mai lungi zile de stat la birou. Ce mai trebuie să știți despre scaun este faptul că acesta este tapițat cu stofă, tetiera poate fi reglată și înălțimea este reglabilă. Toate aceste lucruri adunate considerăm că fac din acest scaun unul dintre cele mai bune scaune de birou ce pot fi cumpărate.

3. Scaun de birou ergonomic Kring Klaus

Scaun de birou ergonomic Kring Klaus

Dacă ceea ce căutați este scaun de birou cu un raport preț-calitate foarte bun atunci acesta este cea mai bună alegere.

Scaunul de birou ergonomic Kring Klaus oferă benefici din punct de vedere estetic cât și din punct de vedere ergonomic. Acesta are un design modern și va oferi corpului dumneavoastră relaxarea și confortul necesar pentru desfășurarea optimă a activităților de birou.

Scaunul dispune de un spătar ergonomic din țesătura anti-perspirantă, iar rotițele sunt mobile, silențioase, nu zgârie parchetul si se pot roti 360 de grade. Amortizorul acestui scaun este unul durabil și foarte rezistent în timp la fel ca piciorul acestuia. Dacă ceea ce căutați este un scaun de birou la un preț bun aceste este probabil unul dintre cele mai bune scaune de birou pe care le puteți cumpăra.

4. Scaun Directorial Mesh Hm Solaris Gri

Scaun Directorial Mesh Hm Solaris Gri

Dacă căutați un scaun de birou cu o construcție la cele mai înalte standarde atunci aruncați o privire asupra acestui produs.

Scaunul Directorial Mesh Hm Solaris Gri este o alegere excepțională care într-adevăr nu e cea mai ieftină, dar mai mult ca sigur merită. Acesta oferă suportul necesar spatelui cât și capului datorită tetierei integrate pentru ca dumneavoastră să beneficiați de tot confortul necesar.

Scaunul este tapițat cu tapițerie din mesh și stofă. Ce mai trebuie să știți despre acest scaun este faptul că forma și construcția spătarului respectă principiul de ergonomie și previne apariția bolilor cauzate de statul îndelungat la birou. În ciuda faptului că acest model are un preț ceva mai mare noi suntem de părere că este unul dintre cele mai bune scaune de birou.

5. Scaun de birou Arsemo

Scaun de birou Arsemo

Dacă căutați un scaun de birou comod și realizat din materiale calitative acesta este o alegere excepțională.

Scaunul de birou Arsemo este o soluție modernă care îmbină de minune designul modern cu ergonomia pentru a obține un scaun de birou eficient ce se integrează bine în orice design. Acesta are roți care mai mult ca sigur nu vor zgâria parchetul și este tapițat cu material textil.

Scaunul de birou Arsemo este rotativ și reglabil pe înălțime. Acesta se livrează demontat, dar este foarte ușor de montat în baza instrucțiunilor din colet. Deși prețul cam măricel îl face să nu fie tocmai cel mai bun scaun de birou noi considerăm că merită locul 5 în top cele mai bune scaune de birou.

Cum să alegi cel mai bun scaun de birou – ghid de cumpărături

Construcție

Primul lucru la care trebuie să vă uitați când cumpărați cel mai bun scaun de birou este calitatea construcție, deoarece fiind o mulțime de modele pe piață acest factor variază foarte mult. Când verificați calitatea construcției primul factor sunt materiale folosite la construcția acestuia.

Veți observa că unele dintre cele mai bune scaune de birou folosesc și plastic, însă acesta nu este un lucru de care trebuie să vă feriți deoarece poate fi vorba de un plastic de calitate. Plasticul este un material care oferă flexibilitatea necesară scaunului mai ales în spătarul acestuia.

Când verificați calitatea construcție uitați-vă și la finisaje, verificați ca acestea să nu ofere senzația de ieftin. Tapițeria este un alt factor de verificat când analizați construcția, verificați materiale folosite și cât de bine a fost încorporată în structura și aspectul scaunului.

Confortul

Confortul pe care îl oferă scaunul este strâns legat de primul criteriu adică construcția acestuia. Recomandarea noastră este ca atunci când verificați confortul oferit de un scaun este să nu dați verdictul final doar după ce ați stat câteva minute pe el. Pentru putea trage o concluzie trebuie să petreceți pe el câteva zile de muncă și să trageți concluzii legate de confortul oferit.

Veți putea observa dacă aveți dureri de spate sau dacă transpirați prea mult și dacă postura este corectă în timp ce stați pe scaun. Când verificați confortul oferit de scaunul de birou nu vă rezumați doar la șezut și spătar observați și cotiera acestuia.

Suport pentru spate

Suportul pentru spate este un alt factor important deoarece dacă scaunul nu oferă o poziție sănătoasă pentru spate atunci acest scaun de birou vă va crea doar probleme de sănătate în timp. Suntem de părere că cele mai bune scaun de birou oferă suport lombar și permite multe ajustări asupra spătarului pentru a putea fi reglat corect pentru fiecare persoană în parte.

Reglaje ergonomice

Aceste setări sunt un factor esențial deoarece cu ajutorul lor vă puteți seta scaunul exact după nevoile dumneavoastră. Reglajul de înclinare a scaunului sau posibilitatea reglări suportului pentru lombar sunt 2 dintre cele mai importante reglaje la care trebuie să fiți atent/ă.

Prețul

La o simplă cutare pe google vedem că prețul acestor scaune variază extrem de mult, există modele ieftine care nu sunt bune dar și modele scumpe care sunt supraapreciate din punct de vedere al costului. Noi suntem de părere că pentru a cumpăra unul dintre cele mai bune scaune de birou este nevoie de un buget de minim 400 de lei.

Care e cel mai bun scaun de birou – concluzie

În încheierea articolului noi sperăm că ați înțeles cât de importantă este alegerea unui scaun de birou bun și că achiziționarea unuia este o investiție în dumneavoastră pe termen lung. Sperăm că informațiile din articol au fost relevante, că ați descoperit informații utile în ghidul cumpărătorului și că în top cele mai bune scaune de birou ați găsit modelul ideal pentru dumneavoastră.

Întrebări frecvente

Cum îmi curăț scaunul de birou?

Modul în care vă curățați scaunul de birou va varia oarecum în funcție de materiale din care este construit. Majoritatea scaunelor de birou ar trebui să se poată curăța cu o cârpă umedă și puțin detergent. Vă recomandăm ca pentru început să testați doar o porțiune mică din scaun ca să vedeți efectul și vă mai recomandăm să stați departe de agenții de curățare chimici.

Cum repar un scaun care scârțăie?

Dacă aveți de-a face cu un scaun de birou care scârțâie pentru început trebuie să identificați sursa acelui scârțâit. Verificați de două ori dacă toate șuruburile sunt strânse și dacă scaunul este curat și uleiat. Verificați dacă nu este nevoie să schimbați un arc sau altă piesă mică.

Cel înseamnă scaun de birou ergonomic?

Un scaun de birou ergonomic este un scaun care a fost proiectat pentru eficiență și confort. Când vorbim de scaune acest lucru înseamnă că există un spătar proiectat special pentru a susține poziția corectă a spatelui, un suport lombar reglabil, precum și capacitatea de a regla înălțimea și unghiul scaunului pentru a se potrivi tipului și mărimii corpului și preferințelor dumneavoastră. În mod ideal, acest lucru ar trebui să însemne că pe unul din cele mai bune scaune de birou veți sta confortabil cu picioarele perpendiculare pe podea.

0 din 5 (0 voturi)
Vicentiu
Vicentiu

Sunt fondatorul site-ului Gotof.ro care a fost creat din pasiunea mea pentru scris și dorința de a ajuta oamenii să facă cumpărături online bune. Ajutorul meu și a echipei Gotof.ro constă în analiza produselor și selecționarea celor care sunt cele mai bune, scrierea de recenzii complete despre acestea alături de ghiduri de cumpărături online.

Artiole: 129