Gotof.ro este susținut de cititorii săi! Când cumpărați prin linkurile de pe site este posibil să primim un comision. Citiți mai multe despre noi.

Cu ce se curăță aragazul din inox

Cu ce se curăță aragazul din inox? Pentru a curăța inoxul am nevoie de produse profesionale? – ei bine veți răspunsul din acest articol.

Cu ce se curăță aragazul din inox

Aparatele din oțel inoxidabil arată cel mai bine atunci când sunt imaculate și strălucitoare. Un aragaz bun este unul dintre cele mai folosite aparate de gătit din gospodărie și dacă este fabricat din inox, ar trebui să învățați modalitățile de curățare a acestuia. Cu toate acestea, de multe ori uităm să avem grijă de el atât de mult pe cât ne-am dori.

Deși sunt foarte cunoscute, aragazele din oțel inoxidabil pot fi destul de dificil de întreținut și se pot deteriora dacă nu sunt curățate corect. Pentru a curăța corect plita din oțel inoxidabil, fără a o deteriora, veți avea nevoie de know-how și de soluția de curățare potrivită. Ei bine, grijile dumneavoastră se termină aici! Vă vom arăta cât de ușor puteți realiza acasă o soluție de curățare DIY, folosind elemente pe care poate le aveți deja.

Cum să cureți aragazul din inox cu oțet și bicarbonat de sodiu

Acesta este unul dintre cei mai buni detergenți naturali pe care îi puteți face cu ușurință pe cont propriu. Simplu, eficient și poate face minuni când vine vorba de îndepărtarea petelor de grăsime, a resturilor de mâncare arse și a ruginei.

Avertisment: Înainte de a începe procesul de curățare, citiți manualul de utilizare al aragazului, dacă îl mai aveți. Dacă aragazul dumneavoastră vine cu instrucțiuni specifice de curățare, vă rugăm să le urmați. Unele tipuri de oțel inoxidabil se pot deteriora cu ușurință dacă nu se utilizează soluția de curățare adecvată.

Pentru a curăța aragazul din oțel inoxidabil aveți nevoie de:

 • Oțet alb;
 • Bicarbonat de sodiu;
 • Săpun lichid de spălat vase moale;
 • Mănuși (recomandat);
 • Sticlă cu pulverizator;
 • Un burete;
 • O cârpă din microfibră (sau orice tip de cârpă moale);

Pasul 1: Începeți prin a îndepărta grătarele, dacă aveți un aragaz pe gaz și ștergeți orice particule de mâncare care ar fi putut cădea în timpul gătitului.

Pasul 2: Umpleți o sticlă de spray cu oțet alb și pulverizați zonele pe care doriți să le curățați. Oțetul este un excelent agent de curățare și de îndepărtare a grăsimii datorită proprietăților sale acide.

Pasul 3: Așteptați aproximativ 5-10 minute pentru ca oțetul să își facă treaba.

Pasul 4: Presărați bicarbonat de sodiu deasupra oțetului. Încercați să evitați să o puneți pe arzătoare.

Pasul 5: Puneți câteva picături de detergent de vase.

Pasul 6: Luați un burete, umeziți-l în apă fierbinte și începeți să frecați. Țineți minte să folosiți partea moale a buretelui, deoarece materialele abrazive vă pot deteriora plita aragazului.

Pasul 7: După ce toată grăsimea și murdăria au fost curățate, luați o cârpă umedă și ștergeți întregul aragaz.

Pasul 8: Oferiți o ultimă ștersătură folosind o cârpă moale și uscată.

Ce ar trebui să evitați atunci când vă curățați aragazul din oțel inoxidabil?

Deși oțelul inoxidabil este un material extrem de durabil, acesta poate fi deteriorat de materialele de curățare greșite. Iată ce nu ar trebui să folosiți niciodată atunci când îl curățați:

 • Înălbitor – conține clor, care nu se potrivește cu oțelul inoxidabil din cauza proprietăților sale corozive pentru metal. Asigurați-vă că produsele de curățare pe care le folosiți nu conțin clor sau clorură. Dacă, din întâmplare, clorul ajunge pe plita din oțel inoxidabil, ștergeți-o rapid și bine cu apă.
 • Detergenți abrazivi și tampoane de curățare – Evitați utilizarea amoniacului, a alcoolului și a apei dure, deoarece acestea pot deteriora stratul protector al suprafeței din oțel. Obiectele cum ar fi bureții de oțel și perii de oțel, pot zgâria suprafața. Asigurați-vă că folosiți întotdeauna bureți și cârpe moi.
 • Ștergerea în direcția opusă granulației – Aparatele electrocasnice din oțel inoxidabil au un aspect periat format din linii mici în metal – granulația finisajului. Atunci când curățați, ștergeți sau lustruiți, asigurați-vă întotdeauna că mergeți paralel cu granulația și nu împotriva ei. Acest lucru ajută la obținerea unei suprafețe mai curate și îi va păstra aspectul original.

Cât de des ar trebui să vă curățați aragazul?

Depinde de cât de des îl utilizați. Dacă aragazul dumneavoastră este bine întreținut, pentru că îl ștergeți cu o cârpă umedă din microfibră după fiecare utilizare, atunci, acest lucru îl va menține întotdeauna curat. Cu toate acestea, dacă nu este bine întreținut, este posibil să necesite o curățare temeinică la un interval de câteva zile. Vă recomandăm să vă curățați aparatul după câteva utilizări.

Cu cât mai des îi dați o bună curățare aragazului din inox cu atât mai rar va trebui să petreceți mult timp pentru curățarea în profunzime a acestuia. Iar acesta este cu siguranță un mare avantaj! Mai ales dacă locuiți într-o proprietate închiriată, deoarece plita este unul dintre principalele lucruri pe care proprietarii și agenții le verifică în timpul unei inspecții de rutină a casei.

De reținut

 • Aveți grijă ce folosiți pentru a vă curăța plita din oțel inoxidabil, pentru a nu o deteriora.
 • Oțetul în combinație cu bicarbonatul de sodiu face minuni atunci când vine vorba de curățare.
 • Evitați să folosiți tampoane de frecat dure și produse care conțin clor (cum ar fi înălbitorul).
 • Mențineți plita aragazului curată după fiecare utilizare pentru a economisi timp și muncă grea inutilă în viitor.
0 din 5 (0 voturi)
Vicentiu
Vicentiu

Sunt fondatorul site-ului Gotof.ro care a fost creat din pasiunea mea pentru scris și dorința de a ajuta oamenii să facă cumpărături online bune. Ajutorul meu și a echipei Gotof.ro constă în analiza produselor și selecționarea celor care sunt cele mai bune, scrierea de recenzii complete despre acestea alături de ghiduri de cumpărături online.

Artiole: 134