Sfaturi și păreri

Cum afectează durerile de spate și de articulații somnul?

Cum afectează durerile de spate și de articulații somnul

Deși ar trebui să discutați cu medicul dumneavoastră pentru a explora posibilele cauze ale durerilor articulare și/sau ale problemelor de somn, cele două sunt adesea direct legate.

Cei care suferă de dureri cronice de spate și de articulații se confruntă cu un disconfort care poate provoca răsuciri, ceea ce îngreunează avansarea în etapele de somn profund și obținerea unui somn de calitate. Deoarece procesele de refacere a organismului sunt cele mai active în timp ce dormiți, lipsa unui somn profund are un impact asupra capacității organismului de a se reface, ceea ce poate exacerba durerile de spate și articulare. Acest lucru poate crea un cerc vicios în care durerea determină deteriorarea calității somnului, punându-vă la un risc mai mare de a vă îmbolnăvi sau de a vă accidenta.

Multe afecțiuni pot afecta durerile de spate și articulare, dar una dintre cele mai frecvente afecțiuni este artrita. Multe persoane cu artrită suferă de probleme de somn, deoarece durerea lor îi poate împiedica să se simtă suficient de bine pentru a adormi și a rămâne adormiți.

Cum să dormiți mai bine în ciuda durerilor

Durerea cronică vă poate trezi sistemul nervos central, împiedicându-vă să dormiți. Mai multe schimbări în stilul de viață pot ajuta la calmarea corpului și a minții, facilitând astfel obținerea odihnei de care aveți nevoie.

  • Meditația, respirația profundă, conștientizarea sau imaginile ghidate pot ajuta la reducerea durerii, facilitând un somn confortabil.
  • Evitarea stimulentelor, cum ar fi alcoolul sau cofeina, vă poate ajuta să adormiți mai ușor. În mod similar, utilizarea dispozitivelor, cum ar fi telefonul mobil sau tableta, prea aproape de ora de culcare poate interfera cu somnul.
  • Obiceiurile sănătoase din timpul zilei, cum ar fi exercițiile fizice, expunerea la lumina soarelui și urmarea unei diete sănătoase, pot ajuta la susținerea unor obiceiuri bune de somn.

Un alt element pentru a obține un somn de calitate în ciuda durerilor cronice este selectarea saltelei și a componentelor patului potrivite pentru a vă menține cât mai confortabil posibil pe parcursul nopții. Ceea ce este cel mai bine pentru dumneavoastră și pentru corpul dumneavoastră va depinde în mare măsură de preferințele dumneavoastră de somn și de tipul de corp. Unele lucruri importante de care trebuie să țineți cont sunt:

Poziția de somn: Poziția în care dormiți poate contribui la disconfortul dumneavoastră. În timp ce găsirea saltelei potrivite poate ajuta, unele poziții sunt mai predispuse la declanșarea durerii decât altele. De exemplu, experții sfătuiesc adesea să nu dormiți pe burtă, deoarece aceasta pune adesea mai multă presiune pe gât și pe partea inferioară a spatelui. Experimentarea cu diferite poziții de somn vă poate ajuta să determinați ce funcționează pentru dumneavoastră.

Lenjeria de pat: Este posibil ca unii oameni să nu dorească sau să nu aibă nevoie de o saltea nouă, în special dacă salteaua lor actuală este încă în stare bună. Un nou topper de saltea împreună cu o pernă cervicală nouă pot fi soluții mai accesibile. Topperul de saltea ideal poate regla fin fermitatea saltelei astfel încât să corespundă mai bine nevoilor și preferințelor dumneavoastră timp ce pernele cervicale noi vor oferi adesea mai mult sprijin pentru gât.

Amplasarea pernei: Amplasarea strategică a pernei poate îmbunătăți alinierea, reducând astfel potențialele dureri. Cei care dorm pe o parte beneficiază adesea de o pernă mică între genunchi, cei care dorm pe spate ar putea folosi o pernă sub genunchi, iar cei care dorm pe burtă pot folosi o pernă de corp pentru a se sprijini pe părțile laterale.

Este întotdeauna o idee bună să discutați cu un medic sau cu un doctor despre somnul dumneavoastră și gestionarea durerii. Aceștia ar putea fi în măsură să vă recomande soluții, cum ar fi terapii sau medicamente, pentru a vă ajuta să dormiți mai bine.

author-avatar

Despre Vicentiu

Sunt fondatorul site-ului Gotof.ro care a fost creat din pasiunea mea pentru scris și dorința de a ajuta oamenii să facă cumpărături online. Ajutorul meu și echipei Gotof constă în analiza produselor și selecționarea celor care sunt mai bune, scrierea de recenzii complete despre acestea alături de ghiduri de cumpărături online.