Sfaturi și păreri

Cum scapi de mirosurile neplăcute din frigider

Cum scapi de mirosurile neplăcute din frigider

Cum scapi de mirosurile urâte din frigider? – acest aspect sunt sigur ca interesat pe majoritatea oamenilor dea lungul timpului.

Cu toții am trecut prin asta. Fie că ați uitat să aruncați salata înainte de a pleca din oraș pentru o săptămână, fie că ați lăsat acea cutie de lapte în frigider după data de expirare – Indiferent că este un frigider bun sa sau mai puțin bun mirosurile din interior sunt inevitabile. Cu greu rezistați tentației de a trânti ușa și de a uita pur și simplu. Acest lucru nu va face decât să înrăutățească situația mirosurilor.

Cea mai urâtă parte a mirosurilor este că în mare parte, acestea sunt cauzate de mucegai sau bacterii. Acești microbi sunt invizibili și se dezvoltă în locuri unde există o umiditate semnificativă, ceea ce face din frigiderul dvs. locul ideal pentru ca aceștia să își stabilească reședința. Alimentele vărsate, stricate sau expirate, împreună cu condensul și umiditatea exterioară sunt cei mai mari contribuitori la un frigider urât mirositor.

Așadar, cum scapi de mirosurile neplăcute din frigider? Cum putem preveni apariția lor în primul rând?

Cum scapi de mirosurile neplăcute din frigider ?

Ce ai nevoie

 • Bicarbonat de sodiu
 • Oțet
 • Pânză din microfibră sau un burete
 • Ovăz sau zaț de cafea
 • Săpun de vase
 • Foaie de biscuiți

Pașii pentru eliminarea mirosurilor urâte din frigider

Îndepărtați. În primul rând, scoateți totul din frigider și aruncați orice produs care ar putea fi stricat sau expirat. Ștergeți toate borcanele sau recipientele care sunt lipicioase sau care au reziduuri alimentare expuse. Apoi, îndepărtați orice suprafață din interiorul frigiderului, cum ar fi sertarele sau rafturile și înmuiați-le în apă fierbinte și detergent de vase, la fel cum curățați restul interiorului frigiderului.

Pentru a vă curăța frigiderul, vă sugerăm să renunțați la spray-urile de curățare multifuncționale și să optați pentru produse mai simple și naturale, cum ar fi o soluție de bicarbonat de sodiu și oțet, care sunt absorbanți naturali ai mirosurilor. Nu numai că este o metodă de curățare naturală, dar acțiunea de efervescență va ridica și petele în timp ce împrospătează și curăță.

Echipament – Pentru a începe procesul de curățare, folosiți o cârpă curată din microfibră sau un burete nou care nu se va desface ușor. De asemenea, puteți folosi o cârpă subțire sau o periuță de dinți pentru a intra în crăpături și în spațiile mai mici unde ar putea fi prinse particule de mâncare. Uneltele de calitate curăță mai bine și ajută la prevenirea răspândirii bacteriilor care cauzează mirosuri. Aplicați o cantitate mică de oțet și bicarbonat de sodiu direct pe echipamentul de curățare.

Ștergeți – În timp ce frigiderul este gol, începeți de sus și coborâți. Asigurați-vă că ștergeți sub sertare și frecați tavanul, părțile laterale și ușile. Nu uitați și de partea exterioară a frigiderului, deoarece aceste suprafețe pot transfera mirosurile.

Clătiți – Clătiți cârpa sau buretele cu apă caldă și folosiți-l pentru a clăti reziduurile de bicarbonat de sodiu și oțet acolo unde tocmai ați frecat. Continuați să clătiți cu apă caldă până când eliminați toate urmele soluției de curățare.

Puneți la loc – Dacă aveți un termometru de frigider, așteptați până când temperatura din interiorul frigiderului scade la 5°C (41°F) sau mai puțin înainte de a înlocui alimentele. Dacă frigiderul dvs. are o funcție de răcire rapidă, folosiți-o pentru a accelera procesul de răcire.

Descoperiți care este cel mai bun frigider side by side în topul realizat de noi.

Cum să previi apariția mirosurilor urâte din frigider

Odată ce frigiderul este curat, veți dori să preveniți reapariția mirosurilor. O modalitate de a face acest lucru folosind obiecte de uz casnic este de a întinde un strat subțire de bicarbonat de sodiu pe o foaie mare de copt și de a o lăsa în frigider peste noapte. Dacă nu aveți bicarbonat de sodiu la îndemână, ovăzul și zațul de cafea sunt, de asemenea, absorbanți naturali de mirosuri și își vor face treaba la fel de bine.

Sfat bonus: folosiți tampoane de vată îmbibate în vanilie pentru a lăsa un miros plăcut în frigider.

O altă observație: dacă frigiderul este pătat, amestecați bicarbonat de sodiu cu o cantitate mică de apă caldă pentru a forma o pastă. Întindeți pasta pe pete și lăsați-o să stea cel puțin o oră înainte de a șterge.

Cum să mențineți frigiderul fresh

 1. Setați temperatura frigiderului pentru a preveni dezvoltarea bacteriilor, între 3 – 5 grade Celsius.
 2. Folosiți recipiente ermetice pentru resturi.
 3. Etichetați și datați resturile.
 4. Asigurați o bună circulație a aerului în frigider prin organizarea depozitării și prin condensarea ambalajelor pe măsură ce consumați alimente.
 5. Verificați săptămânal frigiderul pentru a vedea dacă alimentele se strică.


Frigiderul dumneavoastră este unul dintre cele mai mari aparate din casă. Un frigider curat nu numai că vă va face să vă simțiți mai bine în ceea ce privește depozitarea alimentelor, dar face ca alimentele să aibă un gust mai bun și să rămână comestibile pentru o perioadă mai lungă de timp.

author-avatar

Despre Vicentiu

Sunt fondatorul site-ului Gotof.ro care a fost creat din pasiunea mea pentru scris și dorința de a ajuta oamenii să facă cumpărături online. Ajutorul meu și echipei Gotof constă în analiza produselor și selecționarea celor care sunt mai bune, scrierea de recenzii complete despre acestea alături de ghiduri de cumpărături online.