Gotof.ro este susținut de cititorii săi! Când cumpărați prin linkurile de pe site este posibil să primim un comision. Citiți mai multe despre noi.

Cum să cureți mașină de spălat rufe

Te întrebi cum să cureți mașina de spălat rufe? Citiți în continuare acest articol și veți afla tot ce aveți nevoie pentru a face asta.

Cum să cureți mașină de spălat rufe

În timp mașinile de spălat rufe acumulează depuneri de detergent, încep să miroasă urât sau acumulează depuneri de calcar dacă apa este dură. Dacă vreți că mașina de spălat rufe să beneficieze de o viață lungă trebuie să o îngrijiți. Dacă vă întrebați cu se cu curăța mașina de spălat atunci vă aflați în locul potrivit pentru că aici veți descoperi un proces de curățare pentru mașina de spălat cu produse și obiecte ce se găsesc în general în casă.

Cum să cureți mașină de spălat rufe

Curățare mașină de spălat cu oțet și bicarbonat de sodiu

1. Produse necesare

Cum menționam și în rândurile de mai sus, curățarea mașini de spălat se poate face cu produse și obiecte pe care le aveți deja în casă. Numai că am uitat să omitem două specificații și anume: pe lângă acele produse și obiecte mai aveți nevoie să citiți acest articol până la final și voință de muncă. Obiectele de care aveți nevoie sunt:

  • Oțet alb distilat;
  • Bicarbonat de sodiu;
  • Sticlă cu pulverizator;
  • Cârpă din microfibre;
  • Periuță de dinți;

2. Pulverizați tamburul mașinii de spălat cu oțet alb

Oțetul alb este cunoscut ca fiind unul dintre cele mai bune produse de curățare naturale. Acesta curăță cu ușurință toate reziduurile, petele din mașină de spălat și acumulările de calcar. Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să adăugați oțetul într-o sticlă cu pulverizator. Stropiți interiorul tamburului și ștergeți cu o cârpă, nu lăsați nici o suprafață fără a o curăța!

3. Curățați garnitura de cauciuc

Atenția noastră în acest moment se mută asupra garniturii de cauciuc care se ocupă cu etanșarea ușii. Scoateți și eliminați toate reziduurile prezente în spatele ei, aveți șase să descoperiți acolo scame, monezi și chiar păr. Ștergeți și curățați cu rugozitate această garnitură.

4. Puneți oțet în dozatorul de detergent și rulați un program cu apă caldă

Este timpul să insistăm pe interiorul mașini de spălat. Măsurați două căni de oțet alb distilat și turnați-l în dozatorul de detergent. Setați ca mașină de spălat să ruleze cel mai lung ciclu de spălare cu cea mai fierbinte apă.

5. Adăugați bicarbonat de sodiu în tambur și puneți din nou mașina de spălat în funcțiune

După terminarea programului de spălare îl vom repeta doar că cu mici diferențe. De această dată veți adăuga o jumătate de cană de bicarbonat de sodiu direct în tamburul mașinii de spălat. După care porniți din nou mașina de spălat la același setări adică la cel mai lung program și cea mai fierbinte apă.

6. Ștergeți ușa și partea din față a mașinii de spălat rufe

După ce terminați cu partea interioară a mașinii trecem la ușa acesteia și la partea frontală. Pulverizați pe o cârpă din microfibră oțet și ștergeți sticla ușii până aceasta devine strălucitoare. După care ștergeți și partea frontală a mașini de spălat cu insistențele de rigoare în jurul butoanelor și a panoului de control.

7. Lăsați ușa întredeschisă și lasă mașina de spălat să se usuce

Aproape ați terminat, mai aveți doar un singur lucru de realizat. Pentru a ține mirosurile neplăcute la distanță lăsați ușa de mașinii de spălat întredeschisă. Dacă nu o puteți lăsa întredeschisă atunci vă trebui să ștergeți după acest proces atât interiorul cât și ușa mașinii de spălat cu o microfibră.

Sfaturi pentru a menține mașina de spălat rufe curată

Acum că știți cum să curățați mașina de spălat vă oferim și câteva sfaturi bonus care vă ajuta să mențineți mașina curată între două spălări.

sfaturi pentru a menține mașina de spălat curată
  • Lăsați ușa deschisă imediat după un ciclu de spălare pentru a-i da șansa să se usuce și pentru a prevenii formarea mucegaiului. Acest lucru ar trebui făcut după absolut fiecare spălare.
  • S-ar putea să fiți tentat să adăugați detergent de rufe suplimentar la o spălare de haine deosebit de murdare. Rezistați acestui impuls! Adăugarea de detergent suplimentar face mai mult rău decât bine, deoarece poate lăsa, de fapt, reziduuri de săpun pe haine și poate cauza o uzură inutilă a mașinii de spălat. Consultați manualul de instrucțiuni al mașinii dumneavoastră de spălat și respectați regulile acestuia cu privire la cantitatea de detergent de rufe care trebuie folosită. Dacă aveți nevoie de o curățare suplimentară a hainelor, folosiți ciclul de igienizare în loc să adăugați detergent suplimentar – ciclul de igienizare spală hainele în cea mai fierbinte apă, într-un ciclu prelungit care este conceput pentru a distruge bacteriile.
  • La fiecare câteva spălări, aruncați o privire la componentele mașinii de spălat, cum ar fi garnitura de cauciuc sau agitatorul, și curățați-le. Dacă mașina dvs. de spălat are un filtru de scame (doar unele au), asigurați-vă că îl curățați și pe acesta la fiecare câteva spălări.
  • Și în cele din urmă, nu supraîncărcați niciodată mașina de spălat! Supraîncărcarea unei mașini este dificilă pentru aceasta și poate cauza uzura mai rapidă a acesteia (în plus, rufele nu vor fi la fel de curate dacă aparatul este supraîncărcat).

Concluzie

Sperăm și ne dorim din tot sufletul ca acest articol să vă fie de ajutor. Sperăm ați descoperit un proces de curățare a mașini de spălat care este ușor de realizat pentru dumneavoastră.

0 din 5 (0 voturi)
Vicentiu
Vicentiu

Sunt fondatorul site-ului Gotof.ro care a fost creat din pasiunea mea pentru scris și dorința de a ajuta oamenii să facă cumpărături online bune. Ajutorul meu și a echipei Gotof.ro constă în analiza produselor și selecționarea celor care sunt cele mai bune, scrierea de recenzii complete despre acestea alături de ghiduri de cumpărături online.

Artiole: 134