Sfaturi și păreri

Curățare rosturi gresie -2 metode care nu dau greș

Curățare rosturi gresie

Ți sa întâmplat să speli pe jos și rosturile dintre plăcile de gresie să rămână murdare? Dacă da înseamnă că după ce vei citit acest articol vei scăpa de scăpa de această probleme și vei putea o curățare de rosturi ale gresiei ca la carte. Îți voi prezenta în rândurile următoare cele două metode pas cu pas.

1. Cu bicarbonat de sodiu și oțet

1.1 Fă o pastă din bicarbonat de sodiu și apă

Amestecați 3 părți de bicarbonat de sodiu cu o parte de apă pentru a obține o pastă groasă. Acest produs de curățare versatil va funcționa pentru toate culorile de la rosturi, dar oțetul poate fi dăunător pentru unele pietre naturale, cum ar fi marmura sau calcarul.

  • Aplicați pasta pe liniile de rosturi cu degetul.
  • Deși bicarbonatul de sodiu nu este dăunător, purtarea mănușilor de cauciuc poate ajuta la prevenirea zgârieturilor sau a pielii iritate din cauza chitului abraziv și a bicarbonatului de sodiu.

1.2 Amestecă apă cu oțet

Fă un amestec din părți egale de oțet alb și apă și toarnă-l într-o sticlă cu pulverizator. Apoi, pulverizați bicarbonatul de sodiu trecut cu soluția de oțet. Ar trebui să vedeți imediat bule care vă anunță că a început procesul natural de curățare.

  • Nu folosiți oțet dacă gresia dvs. este din piatră naturală!

1.3 Așteaptă ca soluția să termine efectul asupra rosturilor

Acțiunea în care face bule este o reacție chimică între bicarbonatul de sodiu și oțet. Reacția durează, în general, câteva minute. După ce reacția a încetat, acțiunea chimică de curățare este finalizată.

1.4 Freacă rosturile cu o perie

Folosiți o perie casnică sau o periuță de dinți pentru a freca de-a lungul fiecărei linii a rosturilor. Acordați o atenție deosebită colțurilor și marginilor pentru a face ca și aceste zone să fie curate.

1.5 Curăță podea cu un mop și apă

Folosiți un mop și apă pentru a îndepărta reziduurile de bicarbonat de sodiu și oțet. Clătiți mopul și schimbați des apa în timpul procesului de curățare pentru a nu continua să împrăștiați reziduurile pe podea.

2. Curățarea cu înălbitor oxigenat

2.1 Dizolvați 2 linguri de înălbitor oxigenat în 2 căni de apă caldă

Pentru rezultate optime, preparați soluția imediat înainte de utilizare. Amestecați bine soluția pentru a vă asigura că înălbitorul cu oxigen este activat complet. Puterea de înălbire a înălbitorului cu oxigen poate deteriora chitul colorat, dar este suficient de blând pentru toate tipurile de gresie.

2.2 Testează substanța într-un colț mai ascuns al podelei

Unele dale sau chituri pot fi albite sau decolorate de înălbitorul de oxigen. Aplicați o cantitate mică de soluție de înălbitor cu oxigen pe o secțiune discretă a podelei pentru a testa rezistența culorii.

2.3 Se toarnă soluția pe rosturile gresiei

Asigurați-vă că turnați suficient pentru a acoperi complet rosturile gresiei. Curățați câte o secțiune a podelei pe rând pentru a evita ca aceasta să fie complet udă.

2.4 Freacă cu o perie de uz casnic rosturile

Pentru rezultate optime, lăsați soluția de înălbitor cu oxigen să se așeze pe chit timp de câteva minute.

  • Frecați chitul cu peria înainte și înapoi.
  • Asigurați-vă că frecați în colțuri și în jurul marginilor podelei, deoarece murdăria tinde să se acumuleze aici.

2.5 Înmoaie peria în soluție pentru a crește puterea de acțiune a acesteia

Dacă găsiți o pată mai întunecată sau mai vizibilă, se poate obține o soluție mai puternică de înălbitor cu oxigen prin scufundarea periei umede direct în pudra de înălbitor cu oxigen.

  • Turnați o cantitate mică de pulbere într-un recipient separat pentru a evita amestecarea apei în recipientul principal de pulbere de înălbitor de oxigen.

2.6 Clătește podeaua cu apă

Turnați apă curată direct pe podeaua de gresie și frecați cu prosop sau mop până aceasta este complet uscată după care nu mai rămâne să te bucuri de niște rosturi curate cum trebuie să fie.

În cazul nostru aceste două metode au dat randament maxim sperăm că și pe tine te vor ajuta să obții o curățarea de rosturi a gresiei ca la carte. Tu mai ști alte metode? Dacă da lasă-le în comentarii, noi și alți oameni am fi interesați să le aflăm.

author-avatar

Despre Vicentiu

Sunt fondatorul site-ului Gotof.ro care a fost creat din pasiunea mea pentru scris și dorința de a ajuta oamenii să facă cumpărături online. Ajutorul meu și echipei Gotof constă în analiza produselor și selecționarea celor care sunt mai bune, scrierea de recenzii complete despre acestea alături de ghiduri de cumpărături online.