Gotof.ro este susținut de cititorii săi! Când cumpărați prin linkurile de pe site este posibil să primim un comision. Citiți mai multe despre noi.

Cum se curăță rosturile gresiei și a faianței

Ați observat că oricât ați spăla gresia și faianța rosturile rămân murdare? Ei bine aceasta e o problemă cu care se confruntă multă lume însă partea bună este că această problemă are și rezolvare. Mai jos am pregătit 2 metode cu care nu ar trebui să dați greș când vorbim d curățarea rosturilor de gresie și faianță.

2 metode pentru a curăța rosturile de gresie și faianță

1. Cu bicarbonat de sodiu și oțet

1.1 Faceți o pastă din bicarbonat de sodiu și apă

Amestecați 3 sferturi de bicarbonat de sodiu cu un sfert de apă pentru a obține o pastă groasă. Acest produs de curățare versatil va funcționa pentru toate culorile pe care le pot avea rosturile însă țineți cont că oțetul poate fi dăunător pentru unele pietre naturale, cum ar fi marmura.

  • Aplicați pasta pe liniile de rosturi cu degetul.
  • Deși bicarbonatul de sodiu nu este dăunător, purtarea mănușilor de cauciuc poate ajuta la prevenirea zgârieturilor sau a pielii iritate din cauza chitului abraziv de pe rosturi și a bicarbonatului de sodiu.

1.2 Amestecați apă cu oțet

Faceți un amestec din părți egale de oțet alb și apă și turnați-l într-o sticlă cu pulverizator. Apoi, pulverizați bicarbonatul de sodiu pe care l-ați întins la pasul trecut cu soluția de oțet. Ar trebui să vedeți imediat bule care vă anunță că a început procesul natural de curățare.

  • Nu folosiți oțet dacă gresia dumneavoastră este din piatră naturală!

1.3 Așteptați ca soluția să termine efectul asupra rosturilor

Acțiunea în care face bule este o reacție chimică între bicarbonatul de sodiu și oțet. Reacția durează, în general, câteva minute. După ce reacția a încetat, acțiunea chimică de curățare este finalizată.

1.4 Frecați rosturile cu o perie

Folosiți o perie casnică sau o periuță de dinți pentru a freca de-a lungul fiecărei linii a rosturilor pe care le au faianța și gresia. Acordați o atenție deosebită colțurilor și marginilor pentru a face ca și aceste zone să fie curate.

1.5 Curățați gresia și faianța apă

Pentru podea folosiți un mop și apă pentru a îndepărta reziduurile de bicarbonat de sodiu și oțet. Clătiți mopul și schimbați des apa în timpul procesului de curățare pentru a nu continua să împrăștiați reziduurile pe podea. Pentru faianța de pe pereți puteți folosi o cârpă sau lavetă.

2. Curățarea cu înălbitor oxigenat

2.1 Dizolvați 2 linguri de înălbitor oxigenat în 2 căni de apă caldă

Pentru rezultate optime, preparați soluția exact înainte de utilizare. Amestecați bine soluția pentru a vă asigura că înălbitorul cu oxigen este activat complet. Puterea de înălbire a înălbitorului cu oxigen poate deteriora chitul colorat, dar este suficient de blând pentru toate tipurile de gresie.

2.2 Testați substanța într-un colț mai ascuns al podelei sau a peretelui

Unele dale sau chituri pot fi albite sau decolorate de înălbitorul de oxigen. Aplicați o cantitate mică de soluție de înălbitor cu oxigen pe o secțiune discretă a camerei pentru a testa rezistența culorii.

2.3 Se toarnă soluția pe rosturile gresiei și se stropesc rosturile faianței

Asigurați-vă că turnați suficient pentru a acoperi complet rosturile gresiei și că stropiți corect rosturile faianței. Curățați câte o secțiune a podelei pe rând pentru a evita ca aceasta să fie complet udă.

2.4 Frecați cu o perie de uz casnic rosturile

Pentru rezultate optime, lăsați soluția de înălbitor cu oxigen să se așeze pe chit timp de câteva minute.

  • Frecați chitul cu peria;
  • Asigurați-vă că frecați în colțuri și în jurul marginilor podelei, deoarece murdăria tinde să se acumuleze în acele zone;

2.5 Înmuiați peria în soluție pentru a crește puterea de acțiune a acesteia

Dacă găsiți o pată mai întunecată sau mai vizibilă, se poate face o soluție mai puternică de înălbitor cu oxigen prin scufundarea periei umede direct în pudra de înălbitor cu oxigen.

  • Turnați o cantitate mică de pulbere într-un recipient separat pentru a evita amestecarea apei în recipientul principal de pulbere de înălbitor de oxigen.

2.6 Clătește podeaua cu apă

Turnați apă curată direct pe podeaua de gresie și stropiți faianța de pe perete cu apă și frecați cu prosop sau mop până aceasta este complet uscată după care nu mai rămâne să vă bucurați de rosturi curate cum trebuie să fie.

În cazul nostru aceste două metode au dat randament maxim sperăm vă vor ajuta și pe dumneavoastră să obțineți o curățarea de rosturi a gresiei și faianței ca la carte.

0 din 5 (0 voturi)
Vicentiu
Vicentiu

Sunt fondatorul site-ului Gotof.ro care a fost creat din pasiunea mea pentru scris și dorința de a ajuta oamenii să facă cumpărături online bune. Ajutorul meu și a echipei Gotof.ro constă în analiza produselor și selecționarea celor care sunt cele mai bune, scrierea de recenzii complete despre acestea alături de ghiduri de cumpărături online.

Artiole: 134