Gotof.ro este susținut de cititorii săi! Când cumpărați prin linkurile de pe site este posibil să primim un comision. Citiți mai multe despre noi.

Dureri de spate dimineața

Vă treziți dimineața și ați avut dureri neașteptate în zona lombară? Nu sunteți singurul. Aceste dureri de spate dimineața sunt frecvente în rândul oamenilor. De asemenea, este adesea resimțită la prima oră a dimineții imediat după trezire, în special la trecerea de la culcat la stat în picioare.

Această durere este de obicei rezultatul rigidității cauzate de perioadele lungi de odihnă sau de scăderea fluxului sanguin în urma somnului. După ce vă deplasați, simptomele dispar în general.

În timp ce durerile de spate de dimineață pot fi periodice, unele persoane le resimt mai des decât altele. Această durere persistentă poate fi cauzată de o serie de probleme, inclusiv:

 • Stres;
 • Postură greșită;
 • Afecțiuni medicale subiacente;

Cauzele apariției unei dureri de spate dimineața

Poziția din timpul somnului

Dacă observați dureri de spate în fiecare dimineață, postura dumneavoastră din timpul somnului ar putea fi vinovată. Pozițiile proaste de somn pot exercita presiune asupra coloanei vertebrale, determinând aplatizarea curbei naturale a acesteia.

Acest lucru poate provoca, de asemenea, o tensiune la nivelul spatelui și o presiune incomodă asupra articulațiilor. Dacă dormiți frecvent pe burtă, este posibil să vă confruntați mai regulat cu dureri de spate.

Luați în considerare schimbarea poziției de dormit pentru un somn mai bun și pentru sănătatea coloanei vertebrale. Medicii recomandă să dormiți pe o parte sau pe spate, cu o pernă sub genunchi. Dacă dormitul pe burtă este singura poziție confortabilă pentru dumneavoastră, puneți o pernă sub pelvis sau sub abdomenul inferior pentru sprijin. Acest lucru ajută la scăderea presiunii de pe spate.

Salteaua

Dacă o postură proastă de somn nu este cauza durerii de spate, ar putea foarte bine să fie salteaua. Schimbarea saltelei vechi cu una nouă vă poate îmbunătăți foarte mult somnul. Puteți opta pentru o saltea ortopedică dacă doriți o saltea dedicată acestei probleme.

Potrivit unui studiu din 2009, schimbarea saltelelor mai vechi de 9 ani cu unele mai noi poate îmbunătăți calitatea somnului, reduce disconfortul de spate și reduce simptomele de stres. Înainte de a vă alege următoarea saltea, nu vă fie teamă să cereți recomandări profesionale.

care e cea mai bună saltea ortopedică pentru durerile de spate

Dacă vreți să vă schimbați salteaua aruncați o privire peste topul cu cele mai bune saltele ortopedice realizat de noi. Saltele ortopedice sunt cele mai bune saltele pentru combaterea durerilor de spate.

Sarcina

Durerile de spate în timpul sarcinii sunt extrem de frecvente. Unele femei pot avea aceste dureri încă de la 8 săptămâni de sarcină, dar cel mai probabil ele devin o problemă între a cincea și a șaptea lună. Sarcina poate provoca o tensiune asupra mușchilor din partea inferioară a spatelui.

După ce ați dormit pentru o perioadă lungă de timp, această durere lombară poate fi mai gravă dimineața, provocând o rigiditate prelungită și o încordare musculară. Pentru a reduce durerea și disconfortul, încercați să vă întindeți și să vă folosiți picioarele pentru a vă ridica în picioare, mai degrabă decât să puneți presiune pe spate. Dacă durerea persistă, o compresă caldă poate ajuta la ameliorarea disconfortului.

Degenerarea discului

Boala degenerativă a discului apare de obicei fără un eveniment declanșator major. Este un rezultat natural al îmbătrânirii și al uzurii corpului dumneavoastră. Această afecțiune legată de vârstă apare atunci când discurile vertebrale dintre vertebre încep să se deterioreze.

Acest lucru poate provoca dureri intense și disconfort care pot fi mai grave dimineața. În unele cazuri, degenerarea discurilor nu provoacă niciun disconfort. Presiunea din interiorul discului este mai mare dimineața. Tratamentul include injecții cu steroizi pentru a ameliora durerea sau medicamente pentru durere. Medicul sau fizioterapeutul poate sugera, de asemenea, purtarea unui corset sau a unei orteze pentru susținerea spatelui.

Fibromialgia

Fibromialgia este o tulburare care provoacă dureri musculo-scheletice răspândite. Se crede că fibromialgia amplifică durerea prin afectarea modului în care creierul dumneavoastră procesează semnalele de durere. Deși oricine este susceptibil la fibromialgie, este mai frecventă la femei decât la bărbați.

Alte simptome asociate cu această afecțiune includ:

 • Oboseală;
 • Somn agitat;
 • Probleme de memorie;
 • Stări de spirit alterate;
 • Dureri de cap;
 • Sindromul intestinului iritabil;
 • Anxietate;
 • Depresie;

Nu există un leac pentru fibromialgie, dar există o serie de medicamente pentru durere disponibile pentru a ajuta la îmbunătățirea somnului și la reducerea simptomelor dureroase. Medicul dumneavoastră vă poate recomanda, de asemenea, terapie sau consiliere pentru a vă ajuta să vă îmbunătățiți calitatea vieții și pentru a vă învăța modalități de a face față acestei tulburări.

Tratament pentru dureri de spate de dimineața

Dacă vă treziți dimineața cu dureri de spate, nu disperați – următoarele exerciții și sfaturi vă pot ajuta să vă puneți pe picioare, atenuând în același timp disconfortul pe parcursul zilei.

Întinderi pe pat

O modalitate de a învinge durerile de spate este să vă faceți un obicei de a vă întinde chiar înainte de a vă da jos din pat. În timp ce vă întindeți pe spate, întindeți brațele deasupra capului cât de mult puteți. În același timp, întindeți picioarele în direcția opusă.

Apoi, aduceți genunchii în piept și țineți-i pentru o întindere a spatelui inferior. De asemenea, s-ar putea să vă simțiți bine dacă vă legănați ușor dintr-o parte în alta. După ce vă așezați, plantați picioarele pe sol, la o distanță egală cu cea a umerilor. Întindeți din nou brațele deasupra capului, apoi dintr-o parte în alta pentru o întindere generală.

Plank-ul

O planșă vă lucrează aproape tot corpul, în special mușchii centrali. Pe măsură ce abdomenul devine mai puternic, veți pune mai puțină presiune pe spate. Efectuarea unui plank poate atenua, de asemenea, dureri minore de spate, în special în partea inferioară a spatelui.

Pentru a face un plank, începeți cu fața în jos pe podea. Încovoiați-vă degetele de la picioare și păstrați-vă antebrațele și coatele în linie cu încheieturile mâinilor. Pe măsură ce vă ridicați de pe podea, împingeți-vă în partea superioară a spatelui și păstrați-vă bărbia aproape de gât.

Țineți plank-ul până la 30 de secunde, strângând bine abdomenul ca și cum v-ați pregăti pentru un pumn în stomac. De asemenea, ar trebui să vă contractați fesele și coapsele. După care mai repetați, asta dacă doriți.

Mini-cobra

Mini-cobra este o postură de yoga. Mini-cobra folosește aceleași mișcări de bază, dar fără a vă suprasolicita partea inferioară a spatelui. Pentru a face o mini-cobra, întindeți-vă pe burtă cu palmele în jos, aliniate cu părțile laterale ale capului.

Coatele și antebrațele trebuie să se extindă, de asemenea, în linii drepte până la palme. Împingeți încet palmele și antebrațele în podea, ridicând pieptul în sus. Păstrați-vă privirea înainte și gâtul drept. Mențineți întinderea timp de până la 10 secunde de fiecare dată, repetând până la 5 ori în total.

Îndoirea genunchilor

Puteți găsi o ușurare a presiunii spatelui, în special în partea inferioară a spatelui prin întinderea genunchilor și a feselor. O modalitate de a face acest lucru este printr-un exercițiu numit genuflexiuni.

Pentru a efectua o îndoire a genunchilor, ghemuiți-vă ca și cum ați încerca să vă așezați înapoi pe un scaun. Țineți genunchii îndoiți în unghiuri de 90 de grade și asigurați-vă că nu trec de degetele de la picioare. Expirați în timp ce coborâți, apoi inspirați când reveniți în picioare. Repetați de până la 10 ori.

Faceți mișcare pe parcursul zilei

Exercițiile fizice regulate pe parcursul zilei sunt esențiale pentru ameliorarea durerilor de spate. Mersul pe jos este printre cele mai bune exerciții și ar trebui să urmăriți cel puțin 10.000 de pași pe zi. Cu toate acestea, orice lucru care vă pune în mișcare și vă pune în picioare vă poate ajuta să vă mențineți spatele puternic.

De asemenea, dacă aveți un loc de muncă de birou care implică statul jos, este important să faceți pauze frecvente. Ridicați-vă în picioare cel puțin o dată la fiecare 30 de minute și întindeți-vă.

Medicamente OTC

Durerile severe de spate necesită uneori o ușurare imediată. Întrebați-vă medicul dacă puteți lua medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS), cum ar fi ibuprofenul. Acestea sunt analgezice care reduc, de asemenea, inflamația care poate contribui la disconfortul dumneavoastră. Paracetamolul (Tylenol) poate fi o altă opțiune pentru dureri de spate ocazionale dacă nu puteți lua AINS.

Remedii topice

Puteți încerca, de asemenea, remedii topice. Uleiurile esențiale de turmeric și mentă pot fi de ajutor. Asigurați-vă doar că le diluați în uleiuri purtătoare, cum ar fi cele de jojoba sau de măsline, altfel vă pot irita pielea.

În încheiere

Durerea lombară de dimineață este frecventă. Simptomele durerii se ameliorează de obicei în câteva minute de mișcare și de întindere. Cu toate acestea, dacă începeți să aveți disconfort în fiecare dimineață, durerea poate fi un indiciu al unei saltele sau perne proaste sau al unei afecțiuni medicale subiacente. Dacă considerați că perna este vinovată puteți alege o pernă cervicală care vă poate îmbunătății semnificativ postura în timpul somnului.

Dacă observați o înrăutățire a durerii sau alte simptome neregulate, consultați medicul dumneavoastră pentru a exclude probleme medicale grave.

0 din 5 (0 voturi)
Vicentiu
Vicentiu

Sunt fondatorul site-ului Gotof.ro care a fost creat din pasiunea mea pentru scris și dorința de a ajuta oamenii să facă cumpărături online bune. Ajutorul meu și a echipei Gotof.ro constă în analiza produselor și selecționarea celor care sunt cele mai bune, scrierea de recenzii complete despre acestea alături de ghiduri de cumpărături online.

Artiole: 134