Gotof.ro este susținut de cititorii săi! Când cumpărați prin linkurile de pe site este posibil să primim un comision. Citiți mai multe despre noi.

La ce distanță se pune hota de aragaz?

La ce distanță se pune hota de aragaz? – Este util să aveți o hotă de bucătărie deasupra plitei sau aragazului. În acest fel, bucătăria va mirosi frumos și va avea un aer proaspăt. Dar are hota de bucătărie suficient spațiu pentru a funcționa corect? Fie că gătiți pe un aragaz pe gaz sau pe un aragaz electric, trebuie să țineți cont întotdeauna de o anumită distanță. Acest lucru nu este doar sigur, ci și recomandat din punct de vedere legal.

Deci la ce distanță se pune hota de aragaz?

Distanța la care trebuie amplasată hota e în funcție de tipul de aragaz. În rândurile următoare voi prezenta distanța corectă și recomandată pentru aragazele electrice și cele pe gaz.

Distanța pentru aragazul pe gaz

La ce distanță se pune hota de un aragaz pe gaz

Distanța minimă dintre plita cu gaz și hota de bucătărie trebuie să fie de 65 de centimetri. Motivul pentru aceasta este că flăcările sunt prezente la un aragaz cu gaz. Dacă acestea sunt prea aproape de hota de bucătărie, există posibilitatea ca hota să ia foc la propriu și acest lucru este foarte periculos.

Atunci când gătiți pe gaz, plita vă încălzește și tigaia sau oala dacă este ținută puțin deasupra ei. Acest lucru este util dacă aveți de gând să folosiți o tigaie wok, de exemplu. De aceea, hota de bucătărie poate fi mai sus decât în cazul unui aragaz electric. Vă recomandăm o distanță maximă de 80 de centimetri. Dacă poziționați hota mai sus, există posibilitatea ca aceasta să nu aspire toți aburii de gătit.

  • Distanța minimă: 65 de centimetri;
  • Distanța maximă: 80 de centimetri;

Distanța pentru aragazul electric

La ce distanță se pune hota de un aragaz electric

Dacă gătiți pe un aragaz electric, nu va trebui să vă confruntați cu flăcări, iar distanța minimă este mai mică. Aceasta este de obicei de 55 de centimetri, dar consultați manualul hotei pentru a vă asigura. Aceasta poate varia în funcție de marcă, tip sau model.

Noi recomandăm o distanță maximă de 80 de centimetri. Din cauza lipsei flăcărilor, nu puteți ține tigaia la înălțime deasupra focului. Dacă hota de bucătărie este fixată mai sus, probabil că nu va aspira toți aburii de gătit.

  • Distanța minimă: 55 de centimetri
  • Distanța maximă: 80 de centimetri

Notă importantă

Măsurarea distanței corecte poate fi complicată. Dacă nu sunteți atât de priceput, ar trebui să apelați la un specialist pentru a vă asigura că hota este instalată la înălțimea corectă. În acest fel, puteți fi sigur că gătiți în siguranță. Consultați întotdeauna manualul, deoarece distanța recomandată de producător diferă pentru fiecare tip de hotă.

La ce altceva ar trebui să fiu atent?

Hota ar trebui să fie întotdeauna la fel de mare ca și blatul de gătit, de preferință chiar mai mare decât acesta, pentru a extrage totul în mod corespunzător. Hota este poziționată la înălțimea potrivită, dar nu extrage în mod optim? Acest lucru poate fi legat, printre altele, de capacitatea de extracție. Dacă este prea joasă, nu va extrage niciodată toți aburii de gătit.

Citiți și: Cu ce se curăță aragazul din inox

0 din 5 (0 voturi)
Vicentiu
Vicentiu

Sunt fondatorul site-ului Gotof.ro care a fost creat din pasiunea mea pentru scris și dorința de a ajuta oamenii să facă cumpărături online bune. Ajutorul meu și a echipei Gotof.ro constă în analiza produselor și selecționarea celor care sunt cele mai bune, scrierea de recenzii complete despre acestea alături de ghiduri de cumpărături online.

Artiole: 134