Gotof.ro este susținut de cititorii săi! Când cumpărați prin linkurile de pe site este posibil să primim un comision. Citiți mai multe despre noi.

Mașină de spălat rufe cu încărcare frontală sau superioară?

0 din 5 (0 voturi)

O decizie importantă pe care trebuie să o luați când vreți să cumpărați o mașină de spălat rufe nouă este să vă decideți dacă aceasta va fi cu încărcare frontală sau superioară. Un lucru pe care l-am observat și vi-l putem spune este faptul că ambele tipuri curăță rufele la fel de bine deci aici va fi vorba mai mult despre preferințele personale.

Mașină de spălat rufe cu încărcare frontală

O mașină de spălat rufe cu încărcare frontală este cea mai eficientă opțiune din punct de vedere energetic. Aceasta folosește cea mai mică cantitate de apă la fiecare încărcare. Hainele sunt curățate atunci când se rostogolesc într-o mică baltă de apă care este adăugată de mașină odată ce aceasta detectează greutatea și tipul de încărcătură. Mașinile cu încărcare frontală se pot descurca cu ușurință cu articole mari și voluminoase, cum ar fi plăpumi și saci de dormit, dar necesită aplecare pentru a încărca și descărca cuva. Cei mai mulți producători vând sertare cu piedestal pentru a ridica aparatele de pe podea și pentru a vă scuti de o oarecare presiune asupra spatelui.

Dacă spațiul este limitat, o mașină de spălat cu încărcare frontală poate fi stivuită împreună cu uscătorul de rufe asortat și plasată într-un dulap, în baie sau în orice zonă îngustă în care sunt disponibile legături apă, conexiuni electrice și ventilație. (Uscătoarele fără ventilație sunt din ce în ce mai disponibile pentru instalarea în spații în care ventilația exterioară nu este o opțiune, iar testele noastre arată că și performanța lor s-a îmbunătățit). Rețineți că, la sfârșitul ciclului, apa se adună adesea în garnitura ușii, în dozatoare și chiar în tamburul propriu-zis și poate duce la apariția mucegaiului și a mirosurilor. Dacă alegeți un încărcător frontal, va trebui să fiți sârguincios în ceea ce privește curățarea garniturii și a distribuitorului și să lăsați ușa întredeschisă pentru ca tamburul să se usuce și să nu apară mirosuri.

Mașină de spălat rufe cu încărcare în partea superioară

O mașină de spălat cu încărcare prin partea superioară este o alegere bună dacă vă place o configurație mai tradițională. Deoarece apa din mașinile cu încărcare prin partea superioară se scurge în jos și afară, este mai puțin probabil să dezvolte mucegai și mirosuri decât cele cu încărcare frontală și acesta este motivul pentru care mulți consumatori le preferă. Cu toate acestea, este o idee bună să curățați cuva și dozatoarele tuturor mașinilor de spălat cam o dată pe lună. Modelele mai noi, de înaltă eficiență, cu încărcare prin partea superioară oferă o curățare excelentă și sunt încă eficiente din punct de vedere energetic, chiar dacă folosesc mai multă apă decât cele cu încărcare frontală și pot veni cu sau fără agitator central.

Mașinile de spălat cu încărcare superioară fără agitator au cuve uriașe pentru încărcături foarte mari și saltă ușor hainele sub o ploaie de apă. Modelele cu agitator pot fi mai puțin costisitoare și pot fi puțin mai puțin delicate cu țesăturile. Acestea curăță hainele mișcându-le printr-un bazin de apă, astfel încât țesăturile sunt bine clătite, iar detergentul, în special pachetele cu o singură doză, are mai multe șanse să se dizolve complet în ele. Mașinile cu încărcare superioară cu agitator pot avea cuve mai mici și folosesc cea mai multă apă dintre toate tipurile de mașini de spălat.

Concluzie

Deci după cum ați văzut ambele tipuri de mașini de spălat rufe au plusuri și minusuri care pot fi acceptate cu ușurință și este vorba mai mult de gusturile personale. Sper că acest articol va fost de ajutor și ați descoperit în el tot ce aveați nevoie să știți despre aceste două tipuri de mașini de spălat rufe.

0 din 5 (0 voturi)
Vicentiu
Vicentiu

Sunt fondatorul site-ului Gotof.ro care a fost creat din pasiunea mea pentru scris și dorința de a ajuta oamenii să facă cumpărături online bune. Ajutorul meu și a echipei Gotof.ro constă în analiza produselor și selecționarea celor care sunt cele mai bune, scrierea de recenzii complete despre acestea alături de ghiduri de cumpărături online.

Artiole: 129