Gotof.ro este susținut de cititorii săi! Când cumpărați prin linkurile de pe site este posibil să primim un comision. Citiți mai multe despre noi.

Cum să scapi de mirosul urât din mașina de spălat rufe

0 din 5 (0 voturi)

Cum fac ca mașina de spălat rufe să nu mai miroasă urât? Din ce cauză miroase mașina de spălat rufe urât? Află răspunsul din acest articol.

Senzația pe care o oferă o mașină de spălat rufe care miroase urât când o deschideți este una foarte neplăcută. Acest lucru este datorat mai multor lucruri și pentru început trebuie să înțelegeți cauzele.

Care este cauza mirosurilor urâte din mașina de spălat rufe

Mirosurile neplăcute din mașina de spălat sunt cauzate de o combinație de mucegai, umiditatea ridicată și bacterii. Atunci când puneți hainele în mașină, uleiul corporal, murdăria, părul și spuma rămân blocate în garnitura de etanșare și în dozatorul de detergent.

În timp, acest amestec, împreună cu umiditatea de la spălare, creează o aromă mai puțin plăcută. În mod ironic, mașina care ar trebui să vă curețe hainele începe să miroasă mai rău decât rufele în sine. Pentru a vă repune mașina pe picioare, avem câteva sfaturi simple despre cum să scăpați de mirosul urat din mașina de spălat.

Cum să scapi de mirosul urât din mașina de spălat rufe

  • Curățați-vă mașina în interior și în exterior: Poate părea evident, dar este ceva ce uităm cu toții. Pentru a curăța mașina de spălat pe dinăuntru și pe dinafară, este suficient să scoateți piesele, cum ar fi tava de detergent și să le înmuiați cu bicarbonat de sodiu înainte de a le freca cu o periuță de dinți și să ștergeți exteriorul cu o cârpă umedă.
  • Nu uitați de garnitura ușii: Un alt sfat despre cum să scoți mirosul din mașina de spălat este curățarea garniturii ușii după fiecare spălare. Atunci când efectuați un ciclu de spălare, detergentul, murdăria, resturile și reziduurile pot rămâne în mașina de spălat rufe. Atunci când lăsați deșeurile pentru o perioadă lungă de timp, acestea pot permite dezvoltarea mucegaiului și a bacteriilor.
  • Efectuați o spălare de serviciu: O spălare de serviciu este aceea în care faceți să funcționeze mașina de spălat fără haine în ea. Majoritatea oamenilor își folosesc mașina la 40 de grade Celsius sau mai puțin atunci când spală rufe pentru a economisi costurile de energie. Dar, atunci când efectuați o spălare de serviciu, temperatura ar trebui să fie mai ridicată. Majoritatea producătorilor vă recomandă să efectuați o spălare de serviciu o dată pe lună.
  • Verificați țeava de evacuare: Dacă mirosul persistă chiar și după ce ați curățat aparatul, luați în considerare posibilitatea de a curăța țeava de evacuare. Este posibil ca țeava să fie parțial blocată. Folosiți un deblocant de scurgere pentru a îndepărta acumularea de reziduuri. Acum că ați scăpat de problemă, este vital să preveniți revenirea mirosului! Iată câteva sfaturi utile pentru a combate apariția mirosurile neplăcute ale mașinii de spălat.

Cum să preveniți apariția mirosurilor urâte în mașina de spălat rufe

  • Luați în considerare schimbarea temperaturii de spălare: Anumite mașini, cum ar fi mașinile de spălat rufe inteligente, au funcții de igienă automată. Prin spălarea la 60°C, funcția de igienizare este activată automat, care asigură o curățare în profunzime a hainelor, menținând aceeași temperatură pentru întregul ciclu de spălare. Totul printr-un simplu clic pe un buton!
  • Utilizați detergentul corect: Producătorul unei mașini de spălat va recomanda, de obicei, ce tip de detergent să utilizați în mașina dumneavoastră. Dacă folosiți detergent sub formă de pudră, în special cu încărcătorul frontal, acesta poate produce mai multă spumă decât poate suporta aparatul dumneavoastră, așa că verificați manualul.
  • Asigurați-vă că tamburul este uscat: Scoateți hainele imediat ce ciclul s-a terminat și lăsați ușa deschisă pentru ca aerul să circule. Folosiți un ventilator în camera de spălare pentru a facilita circulația aerului proaspăt. Dacă problema persistă, ar putea merita să achiziționați un dezumidificator pentru a ajuta la eliminarea umidității.
  • Curățați garnitura: Chiar și cu un detergent corect și după ce ați golit tamburul după fiecare spălare, nu există nicio garanție că mașina dumneavoastră de spălat se va menține proaspătă dacă nu curățați și garnitura. Pentru o opțiune ecologică, folosiți un amestec de apă și oțet o dată pe lună. Investiți în câteva produse Care+Protect: Există câteva produse grozave care vă mențin mașina curată cu un efort minim. Găsiți-le pe cele care funcționează cel mai bine pentru dvs. și păstrați-vă mașina mirosind curat și proaspăt pentru mai mult timp.

Frigiderul vă creează aceiași problemă cu mirosurile urâte? Citiți articolul: Cum să scapi de mirosurile neplăcute din frigider și scăpați de această problemă dacă o aveți și în caz de nu o aveți descoperiți cum să preveniți apariția ei.

0 din 5 (0 voturi)
Vicentiu
Vicentiu

Sunt fondatorul site-ului Gotof.ro care a fost creat din pasiunea mea pentru scris și dorința de a ajuta oamenii să facă cumpărături online bune. Ajutorul meu și a echipei Gotof.ro constă în analiza produselor și selecționarea celor care sunt cele mai bune, scrierea de recenzii complete despre acestea alături de ghiduri de cumpărături online.

Artiole: 129