Gotof.ro este susținut de cititorii săi! Când cumpărați prin linkurile de pe site este posibil să primim un comision. Citiți mai multe despre noi.

Tipuri de frigidere populare

0 din 5 (0 voturi)

Pe piață există multe tipuri de frigidere în momentul de față din care puteți alege combinația potrivită dintre aspect, spațiu de depozitare și confort. O modalitate bună de a începe este să căutați un frigider cu un design care să se potrivească bucătăriei dumneavoastră.

După care puteți verifica dacă acesta îndeplinește și nevoie dumneavoastră de stocare a alimentelor, fiind suficient de încăpător. Dacă vă doriți să faceți o achiziție atunci vă recomandăm să citiți articolul de aici în care vorbim despre cel mai bun frigider.

Cele mai populare tipuri de frigidere

Frigidere side by side

Frigiderele Side by side au două uși care se deschid din centru, cu un congelator pe o parte și un frigider pe cealaltă. Rafturile de sus în jos vă permit să așezați articolele importante, proaspete și congelate la nivelul ochilor, în timp ce puteți depozita articolele mai puțin folosite în partea de jos.

La fel ca și frigiderele cu ușă franceză, cele side by side oferă de obicei o capacitate generală ceva mai mare și tind să vină cu mai multe caracteristici în comparație cu alte tipuri de frigidere sau cu punctele de contact mai înalte.

Frigiderele Side by side oferă de obicei:

 • O capacitate de congelare ceva mai mare față de un frigider cu ușă franceză;
 • Depozitare verticală pentru a păstra atât produsele proaspete cât și cele congelate la nivelul ochilor;
 • Rafturi reglabile, compartimente în ușă și multe altele pentru o depozitare personalizabilă;
 • Distribuitoare exterioare de apă și gheață;
 • Spațiu redus pentru deschiderea ușii – excelent pentru spațiile înguste sau strâmte;

Frigider cu congelator în partea superioară

Acest frigider este un model clasic de frigider ce are congelatorul porționat deasupra compartimentului frigiderului, cu o ușă pentru fiecare dintre ele care se deschide din lateral. Acest tip de frigider facilitează accesul la congelator și oferă o depozitare largă în interior.

Adesea puteți găsi frigidere cu congelator superior la un preț de intrare, deoarece caracteristicile mai avansate, cum ar fi gheața și apa din exterior, sunt mai puțin frecvente în acest tip de frigider.

Frigider cu congelator în partea superioară oferă de obicei:

 • O configurație și un aspect tradițional al frigiderului;
 • Mai mult spațiu pentru frigider decât pentru congelator;
 • Acces ușor la produsele congelate;
 • Distanțe mari la ușă, necesitând mai mult spațiu liber în fața unității;
 • Un set simplificat de caracteristici și un preț de intrare în gamă;

Frigidere cu congelator în partea inferioară

Aceste frigidere sunt invers față de modelele cu congelator superior. În acest tip de frigider, compartimentul pentru alimente proaspete se află deasupra, iar congelatorul este situat mai jos, accesibil fie printr-o ușă cu deschidere laterală, fie printr-un sertar extensibil.

Această configurație vă permite să obțineți un aspect clasic al frigiderului, făcând în același timp ca produsele proaspete să fie mai ușor de accesat. Dacă știți că aveți nevoie mai mare de congelator decât de compartimentul frigider atunci se recomandă cumpărarea unui model cu congelator superior.

Frigiderele cu congelator în partea inferioară oferă de obicei:

 • Compartiment frigider mai mare decât compartimentul congelator;
 • Acces ușor la articole proaspete;
 • Distanțe mari la ușă, necesitând mai mult spațiu liber în fața unității;
 • Un set simplificat de caracteristici și un preț de intrare redus;

Frigider sub blat

Frigiderele de sub tejghea sunt mult mai mici decât cele de dimensiuni normale. După cum sugerează și numele, acestea sunt instalate sub tejghea, ceea ce le face un fel de frigidere încorporabile, dar diferite față de cele clasice.

Majoritatea conțin o singură cavitate de frigider, iar unele modele dispun de o zonă de congelare. Pivnițele de vinuri și centrele de băuturi sub tejghea sunt versiuni specializate, realizate pentru depozitarea sticlelor și a dozelor de vin sau bere la temperatura ideală.

Frigiderele sub blat oferă de obicei:

 • Depozitarea suplimentară a alimentelor sau băuturilor;
 • Posibilitatea de a crea zone de temperatură specializate sau de depozitare a alimentelor reci în exces;
 • O singură ușă reversibilă;
 • Instalare sub tejghea pentru o integrare perfectă cu dulapurile;

Frigider cu uși franceze

Acest tip de frigider are o dispunere în stil cămară. Două uși în partea superioară se deschid pentru a dezvălui un compartiment de frigider, iar un sertar de congelare se glisează dedesubt. Aceste modele din păcate nu sunt foarte populare la noi, deși ar merita.

Frigiderele cu ușă franceză oferă adesea mai multă capacitate și caracteristici în comparație cu alte tipuri de frigidere. Acestea pot fi o opțiune bună pentru familiile mai mari sau pentru cei care caută opțiuni de gamă superioară.

Frigiderele cu uși franceze oferă de obicei:

 • Compartimente largi în frigider și congelator pentru articole precum pizza congelată sau caserole și platouri mari de gătit
 • Capacitate mai mare a frigiderului față de cea a congelatorului
 • Rafturi reglabile, compartimente și multe altele pentru o depozitare personalizabilă
 • Distribuitoare exterioare de apă și gheață
0 din 5 (0 voturi)
Vicentiu
Vicentiu

Sunt fondatorul site-ului Gotof.ro care a fost creat din pasiunea mea pentru scris și dorința de a ajuta oamenii să facă cumpărături online bune. Ajutorul meu și a echipei Gotof.ro constă în analiza produselor și selecționarea celor care sunt cele mai bune, scrierea de recenzii complete despre acestea alături de ghiduri de cumpărături online.

Artiole: 129