Gotof.ro este susținut de cititorii săi! Când cumpărați prin linkurile de pe site este posibil să primim un comision. Citiți mai multe despre noi.

Top 10 cele mai bune perne de dormit 2023

Cele mai bune perne de dormit sunt indispensabile într-un dormitor al unor oameni care vor să se odihnească corespunzător în fiecare noapte.

Cea mai bună pernă de dormit 2023

Calitatea somnului este un factor vital, iar acesta determină în mod direct calitatea vieții pe care o are un om. Pentru a vă odihnii în mod corespunzător pe lângă alte lucruri aveți nevoie de cea mai bună pernă de dormit.

Pe lângă pernă mai contează și salteaua pe care dormiți, salteaua fiind factorul care influențează cel mai mult calitatea somnului. Așadar pentru a vă odihni corespunzător pe lângă una dintre cele mai bune perne de dormit veți avea nevoie și de cea mai bună saltea.

Dacă vă doriți cea mai bună pernă, atunci cea mai bună pernă Dormeo este o alegere excepțională aceasta fiind perna clasică Siena V3.

În cazul în care vă doriți o pernă ortopedică atunci perna memory clasică este o soluție bună. Însă dacă ceea ce căutați este o pernă din materiale naturale vă recomandăm perna wellness anatomică care este o pernă din latex.

Avantajele oferite de perne de dormit bune

O pernă este cea care contribuie enorm de mult la odihna dumneavoastră în timpul somnului. Aceasta oferă o mulțime de beneficii, iar în rândurile următoare vă vom prezente câteva dintre avantajele pe care le veți avea dacă alegeți cea mai bună pernă de dormit.

 • Poziție corectă în timpul somnului – alegerea pernei ideale vă va ajuta să aveți o postură și poziție corectă în timpul somnului.
 • Mediu curat și plăcut în timpul somnului – o pernă bună va avea un tratament antibacterian, iar acest lucru vă va asigura un mediu curat pentru dormit.
 • Somn odihnitor – o pernă bună vă va asigura noapte de noapte un somn odihnitor care vă va reîncarcă bateriile.

Top 10 cele mai bune perne de dormit 2023

1. Pernă din microfibra cu umplutura Dreamball

Pernă clasică Dormeo Lucia

O pernă realizată 100% din țesătură de bumbac care vă va ajuta să dormiți mult mai bine.

Avantaje

 • Oferă suportul optim pentru gât, cap și umeri;
 • Nu permite să transpirați;
 • Perna este lavabilă;
 • Raport preț-calitate;

Dezavantaje

 • Preț peste 100 de lei;

Această pernă din microfibră și umplutură Dramball este una dintre pernele care vă va ajuta să dormiți foarte bine. Aceasta este realizată 100% din țesătură de bumbac și este umplută cu cu fibre HCS, sub forma de bile elastice fiind o umplutură de cea mai înaltă calitate.

Această umplutură permite o circulație a aerului foarte ridicată prevenind astfel apariția transpirației în somn. Fibrele din interiorul pernei sunt acoperite cu silicon și răsucite în mod mecanic, astfel asigură una dintre cele mai bune rezistențe la elasticitate.

Aceasta garantează o susținere corespunzătoare a capului și a coloanei vertebrale din zona gâtului pe toată durata somnului. În plus aceasta poate fi folosită de persoanele cu alergii deoarece are tratamente antialergice. Perna este prevăzută cu o husă ce are fermoar lateral ce permite scoaterea și aerisirea corectă a acesteia.

Ca și minusuri singurele obiecții care pot apărea ar fi poate de preț deoarece aceasta are un preț peste 100 de Lei însă există momente când prețul acesteia scade datorită diverselor campanii de reduceri. Astfel noi considerăm că aceasta este cea mai bună pernă de dormit ce poate fi cumpărată.

2. Pernă anatomică cu memorie Somnart Silver Memory

Perna anatomică cu memorie Somnart Silver Memory

Dacă ceea ce căutați este o pernă bună de dormit la un preț bun achiziție atunci acest model ar putea să fie ideal pentru dumneavoastră.

Avantaje

 • Preț bun de achiziție;
 • Confort ridicat datorită spumei cu memorie;
 • Husa este detașabilă și lavabilă;
 • Suport optim pentru gât;

Dezavantaje

 • Husa se găsește cam greu la vânzare în mod separat;

Somnart Silver Memory este una dintre cele mai bune perne de dormit ce pot fi cumpărate online. Aceasta are proprietăți cervicale deoarece oferă un suport optim pentru gât, astfel contribuie la oferirea unui somn de calitate și la combaterea durerilor în timpul nopții.

Aceasta este capabilă să vă ofere un confort personalizat pe nevoile dumneavoastră deoarece este realizată din spumă cu memorie. Husa acestei perne este realizată din fibre speciale care sunt învelite in ioni de argint, având  proprietăți antimicrobiale, antistatice și antimiros.

Ceea ce mai face ca această pernă să fie una specială este faptul că aceste fibre învelite în ioni de argint diminuează orice exces de căldură sau de umiditate. Aceasta este bună pentru toate pozițiile de somn și este o pernă bună de dormit în special pentru persoanele care au dureri de ceafă și coloană.

Ca și minus trebuie să știți că husele cu care sunt acoperite aceste perne sunt greu de găsit în comerț. Astfel dacă cu timpul dacă veți dori să le schimbați veți avea ceva bătăi de cap. Însă din punctul nostru de vedere aceasta este una dintre cele mai bune perene de dormit dacă vorbim de pernele ortopedice.

Dacă vreți să vă cumpărați o pernă ortopedică bună  și vreți să aflați care sunt recomandările de noastre citiți articolul în care vorbim despre cea mai bună pernă ortopedică.

3. Pernă latex Wellness anatomică

Pernă latex wellness anatomică

Aceasta este o pernă realizată din materiale calitative, perfectă pentru persoanele care vor să doarmă pe o pernă construită foarte bine.

Avantaje

 • Umplută cu latex natural;
 • Raport preț-calitate foarte bun;
 • Lavabilă la 40 de grade Celsius;
 • Proprietăți ortopedice;

Dezavantaje

 • Fermitate ridicată;

Perna din latex Wellness anatomică este o altă pernă bună de dormit pentru cei cu dureri la nivelul capului, gâtului și a umerilor. Suportul oferit de această pernă bună poate îmbunătății semnificativ calitatea somnului încă de la primele utilizări.

Forma sa anatomică alături de una dintre cele mai bune saltele ortopedice pot prevenii apariția sau combate durerile de spate și articulare. De ce spunem asta? Ei bine această pernă contribuie la alinierea corectă a coloanei vertebrale și astfel preîntâmpină apariția presiunilor asupra acesteia.

Perforațiile care se pot vedea și în poza produsului asigură o circulație corespunzătoare a fluxului de aer și astfel previne transpirația capului în timpul nopții. Iar umplutura cu latex natural pe care o are fac din aceasta o soluție excepțională pentru cei care vor o pernă realizată din produse naturale.

Ca și minus trebuie să știți că aceasta are o fermitate ridicată, iar acest lucru o face să facă parte din acele perne de dormit care nu sunt bune pentru toată lumea. Însă dacă ceea ce căutați este o pernă tare atunci aceasta este probabil cea mai bună pernă din latex pe care o puteți cumpăra.

4. Pernă de dormit Green Future din Soft Memory Minty

Pernă de dormit Green Future din Soft Memory Minty

O alegere excepțională pentru cei care au nevoie de un suport corespunzător pentru cap și gât.

Avantaje

 • Oferă suportul necesar persoanelor cu afecțiuni;
 • Ventilare bună;
 • Din spumă cu memorie;
 • Calitate superioară;

Dezavantaje

 • Este cam scumpă;

Perna de dormit Green Future din Soft Memory Minty este creată din materiale de calitate și este capabilă să ofere o susținere corespunzătoare a capului și gâtului. Acest lucru se datorează spumei Green Therm Memory HD® care se mulează pe cap și gât pentru a obține o poziție naturală a corpului.

Structura pernei este realizata cu infuzie de uleiuri esențiale de mentă. Menta este una din cele mai vechi plante medicinale cunoscute. Menta este binecunoscută în special pentru efectele antiseptice, calmante, tonic pentru sistemul nervos, antiinflamator al sinusurilor.

Ca și minus trebuie să știți ca singurul dezavantaj al acestei perne este prețul aceasta costând destul de mult însă este posibil ca aceasta să aibă un preț redus în mod regulat atunci fiind mai accesibilă. Per total noi credem că aceasta este un dintre cele mai bune perne de dormit ce pot fi cumpărate.

Dacă vreți să vă cumpărați o pernă cervicală bună  și vreți să aflați care sunt recomandările de noastre citiți articolul în care vorbim despre cea mai bună pernă cervicală.

5. Pernă anatomică memory

Pernă anatomică memory

Aceasta este o altă pernă de dormit bună care este capabilă să vă ofere un suport corespunzător pentru cap și gât.

Avantaje

 • Lavabilă;
 • Suport cervical;
 • Husă detașabilă;
 • Raport preț-calitate foarte bun;

Dezavantaje

 • Preț peste 200 de lei când nu este la promoție;

Această pernă anatomică de la Ortopedicus oferă un confort ridicat datorită designului inteligent pe care îl are. Acest lucru este datorat spumei cu memorie care se află în compoziția acesteia și care devine ușor de modelat când intră în contact cu căldura corpului.

Aceasta susține corpul într-o poziție anatomică corectă și contribuie la oferirea unui somn profund și de calitate lipsit de dureri cervicale. Aceasta asigură un mediu proaspăt și curat pentru ca dumneavoastră să dormiți mult mai bine. Acest lucru este datora spumei cu memorie care este cunoscută că reține mult mai puțin praf.

Ca și dezavantaje trebuie să știți că aceasta are un preț ce depășește valoare de 200 Lei dar care din punctul nostru de vedere este un preț justificat. Astfel noi considerăm că este una dintre cele mai bune perne de dormit.

6. Pernă Dormeo clasică Aloe Vera II

Pernă Dormeo clasică Aloe Vera II

Dacă ceea ce căutați este o pernă Dormeo care luptă contra durerilor cervicale aveți în față una din cele mai bune alegeri.

Avantaje

 • Raport preț-calitate excelent;
 • Tratament cu Aloe Vera;
 • Suport optim pentru cap și gât;
 • Ventilată natural;

Dezavantaje

 • Nu are husa detașabilă;

Aloe Vera II este o pernă clasică ce are umplutură din microfibre Wellsleep. Aceasta are o husă realizată din microfibre Softdream cu adaos de Aloe Vera care conține nutrienți, vitamine, aminoacizi și minerale esențiale din surse naturale.

Aceasta este extrem de bine ventilată în mod natural ceea ce înseamnă că contribuie la un spațiu proaspăt și uscat pentru dormit. Aceasta are un fermoar pe lateral prin intermediul căruia puteți regala înălțimea și moliciunea pernei.

Contribuie la o bună aliniere a capului și gâtului cu coloana vertebrală și susține curba naturală a spatelui. Perna este proiectată special pentru toate pozițiile de dormit. Astfel indiferent că dormiți pe lateral, spate sau pe burtă aceasta va fi o pernă bună pentru dumneavoastră.

Singurul minus al acestei perne este faptul că husa pernei nu este detașabilă, astfel aceasta ar mai trebui pusă într-o husă ce poate fi spălată. Însă per total din punctul nostru de vedere aceasta este una dintre cele mai bune perne Dormeo ce pot fi cumpărate.

7. Pernă ortopedică pentru dormit Suporto

Pernă ortopedică pentru dormit Suporto

Dacă căutați o pernă care promovează o postură corectă a gâtului atunci probabil acest produs este cea mai bună alegere.

Avantaje

 • Ajută la menținerea unei poziții corecte în timpul somnului;
 • Se poate dormi în mai multe poziții pe ea;
 • Îmbunătățește calitatea somnului;
 • Preț bun;

Dezavantaje

 • Nu previne apariția transpirației;

Perna ortopedică pentru dormit Suporto este cea care vă va asigura confortul necesar pe timpul nopții și vă va ajuta să uitați de durerile de spate pe timp de noapte. Nucleul pernei este realizat din spumă cu memorie care oferă o mulțime de beneficii.

Printre beneficii se află caracteristica de adaptare după forma capului dumneavoastră. Printre caracteristicele cheie care fac din acest model una dintre cele mai bune perne se află forma ergonomică și suportul cervical oferit.

Husa acestei perne este detașabilă și lavabilă în mașina de spălat rufe. La fel și perna poate fi spălată în mașina de spălat rufe, acest lucru fiind un factor care vă va permite să dormiți într-un mediu curat, sănătos și lipsit de bacterii.

Ca și minus trebuie să știți că dacă sunteți o persoană care transpiră cu ușurință atunci această pernă nu e pentru dumneavoastră deoarece nu previne apariția transpirației. Din punctul nostru de vedere aceasta este cea mai bună pernă Suporto.

Dacă vreți să vă cumpărați o pernă din spumă cu memorie bună  și vreți să aflați care sunt recomandările de noastre citiți articolul în care vorbim despre cea mai bună pernă cu memorie.

8. Set 2 perne pentru dormit Memory Aloe Vera

Set 2 perne pentru dormit Memory Aloe Vera

Dacă ceea căutați este un set de 2 perne atunci aruncați o privire pe acest set deoarece se află la un preț bun de vânzare.

Avantaje

 • Preț bun de achiziție;
 • Din spumă cu memorie;
 • Ortopedice;

Dezavantaje

 • Fără tratament antialergic;

Deși vorbim de cele mai bune perne cred ca e necesar să introducem și acest set de 2 piese. Este ideal pentru paturile cuplurilor care vor să aibă parte de odihnă pe timpul nopți și de un somn fără a fi deranjați.

Datorită spumei cu memorie pe care o au aceste perne sunt ideale și pentru persoanele cu dureri cervicale. Ele se vor mula după dumneavoastră astfel vă vor asigura o poziție corectă și lipsită de dureri.

Pernele dispun de huse din microfibră plăcută din imprimeu vegetal fiind tratate cu Aloe Vera care are efect antibacterian. Pernele au dimensiunea de 40×70 de centimetri. Husele sunt detașabile și pot fi curățate ori de câte ori e nevoie conform indicațiilor de pe etichetă.

Ca și minus singurul lucru care ne-a atras atenția la acest set este faptul că nu au niciun tratament antialergic ceea ce nu le face perne bune de dormit pentru persoanele cu alergii. Însă din punctul nostru de vedere acesta este cel mai bun set de perne ce pot fi cumpărate.

9. Pernă Green Future FEELING 3 in 1

Pernă Green Future FEELING 3 in 1

Aceasta este o pernă dedicată oamenilor care vor să simtă că țin capul ca pe un norișor deoarece este realizată din puf și pene de gâscă.

Avantaje

 • Fermitate reglabilă;
 • Umplută cu pene și puf de gâscă;
 • Lavabilă;

Dezavantaje

 • Scumpă;

Perna Green Future FEELING 3 in 1 este o alegere bună care vă va ajuta să aveți un somn odihnitor în fiecare noapte și vă ajuta să vă poziționați în mod corect în pat. Aceasta a fost concepută în mod special pentru a le permite cumpărătorilor să-și personalizeze confortul somnului.

Umplutura este realizată dintr-un amestec perfect de 50% pene de gâscă și 50% puf de gâscă. Aceasta are fermitate reglabilă ceea ce înseamnă că puteți regla cât de tare sau cât de moale vă doriți să fie perna pentru dumneavoastră.

Această pernă este realizată în România ceea ce o face să fie un produs românesc. Unul dintre lucrurile care o face să fie una dintre cele mai bune perne de dormit este faptul că este lavabilă. Acest lucru înseamnă că aceasta poate fi curățată ori de câte ori este necesar pentru ca dumneavoastră să dormiți într-un mediu curat.

Ca și minus trebuie să știți că singurul reproș pe care îl avem este faptul că aceasta costă destul de mult având un preț ce depășește 350 de lei. Însă dacă vă doriți cea mai bună pernă din puf și pene de gâscă o veți cumpăra pe aceasta.

10. Pernă electrică Adler AD 7403

Pernă electrică Adler

Dacă ceea ce căutați este o pernă electrică atunci aruncați o privire peste acest model, este posibil să aibă tot ce aveți nevoie.

Avantaje

 • Raport preț-calitate foarte bun;
 • Plăcută la atingere;
 • Se încălzește rapid;

Dezavantaje

 • Cablu de alimentare cam scurt;

Perna electrică Adler AD 7403 se poate dovedi de un real ajutor persoanelor care au probleme cu circulația sângelui și doresc să-și încălzească o anumită parte a corpului. Aceasta este capabilă să relaxeze mușchii corpului și să amelioreze durerile musculare și arteriale.

Trebuie să știți că aceste perne sunt recomandate pentru tratarea artritei, neurologiei și a reumatismului. Aceasta este dotată cu o telecomandă care vă permite să selectați temperatura dorită, iar fața pernei este detașabilă și poate fi spălată ori de câte ori este nevoie.

Deschizătura specială care se vede și în poză este concepută special pentru a vă permite să puneți înăuntru picioarele sau mâinile. Pentru siguranța cumpărătorilor aceasta este dotată cu un sistem de siguranță care previne supraîncălzirea.

Ca și minus singurul lucru ce poate fi reproșat la acest model este faptul că cablul de alimentare este cam scurt. Trecând peste această problemă și privind beneficiile oferite de aceasta vom vedea probabil cea mai bună pernă electrică.

Calitatea somnuluiRidicată
FermitateÎntre 4 și 9
ReduceriPână la 41%
Livrare gratuităDa
Perioada de returPână la 30 de zile

Cum să alegi cea mai bună pernă de dormit -ghid de cumpărături

Probabil că principalul lucru pe care vi-l doriți de la o pernă este ca aceasta să vă asigure un somn odihnitor și fără dureri cervicale. Toate recomandările conțin astfel de perne care au fost selectate cu grijă și care să acopere cât mai multe nevoi.

Mai jos veți găsii principalele criterii după care ne-am ghidat când am ales produsele menționate mai sus. Dacă vă veți baza pe aceste criterii veți putea să alegeți singur/ă cea mai bună pernă de dormit.

Cum să alegi cea mai bună pernă de dormit

Poziția de dormit

Poziția pe care o aveți în timpul somnului dictează tipul de pernă care e cel mai potrivit pentru dumneavoastră. Acest lucru este datorat faptului că poziția de dormit arată felul în care stă coloana vertebrală, iar aceasta e nevoie să fie aliniată cu gâtul. O pernă care nu susține alinierea corectă vă poate face să vă treziți cu dureri cervicale.

 • Perne pentru cei care dorm pe burtă

Pentru cei care dorm pe burtă cele mai bune tipuri de perne sunt acelea care au fermitate scăzută și care sunt moi. În această categorie se încadrează și pernele din pene și puf și pernele ce au fermitate de maxim 4 pe o scară de la 1 la 10.

Spre deosebire de persoanele care dorm pe o parte persoanelor care dorm pe burtă le este recomandat să se limiteze la perne care au înălțime mică. Acest lucru este recomandat deoarece o pernă prea înaltă va ține capul prea sus și va arcui coloana vertebrală.

 • Perne pentru cei care dorm în lateral

Cel mai bun tip de pernă pentru cei care dorm pe o parte este o pernă din spumă cu memorie sau o pernă ortopedică. Acest lucru se datorează faptului că cei care dorm pe o parte pot să nu aibă o aliniere corespunzătoare a capului cu coloana vertebrală.

Pernele ortopedice și cele din spumă cu memorie sunt concepute pentru a ameliora punctele de presiune vulnerabile de pe cap și pentru a asigura că gâtul are o poziție optimă. Pentru a obține o susținere optimă vă recomandăm să optați de asemene pentru o pernă cu fermitate medie spre mare.

 • Perne pentru cei care dorm pe spate

Dacă dormiți pe spate cel mai bun tip de pernă pentru dumneavoastră sunt pernele cu fermitate medie. Acest tip de fermitate vă va asigura că aveți o susținere adecvată a capului fără ca acesta să fie prea sus sau prea jos.

Pernele din fibre goale sau cele din latex sunt cele mai populare variante pentru cei care dorm pe spate deoarece oferă o suprafață elastică care nu e prea moale.

Umplutura

Umpluturile pentru perne se împart în principal în două categorii, sintetice sau naturale. Umpluturile naturale pentru perne sunt bune pentru a evita o iritație, în timp ce materialele sintetice includ o tehnologie inovatoare, care este concepută pentru un confort maxim. Principalele tipuri de umpluturi pentru perne sunt:

 • Spumă cu memorie

Pernele din spumă cu memorie conțin un material vâsco-elastic special conceput care se mulează pe conturul corpului, oferind suport. Acest lucru le face excelente pentru cei care suferă de dureri de gât și pentru cei care dorm pe o parte.

 • Pene și puf

Pernele cu umplutură din pene sau puf sunt super moi și vă permit să vă afundați luxos capul. Sunt cele mai bune perne de dormit pentru cei care dorm pe burtă și nu au nevoie de prea mult sprijin, penele pot ajuta, de asemenea, la reglarea naturală a temperaturii.

 • Fibre goale

Pernele cu fibre goale prezintă un amestec 50:50 de poliester clasic și fibre goale asemănătoare arcurilor, rezultând astfel o pernă elastică și umflată. Susținerea pe care o oferă aceste perne le face perfecte pentru cei care dorm pe spate și pentru cei cu dureri de gât.

Dimensiunea pernei

Deși pentru noi nu a fost un criteriu de selecție pentru dumneavoastră ar trebui să fie ceva de luat în calcul deoarece știți cu exactitate ce dimensiuni sunt necesare în patul pe care îl aveți. Există 3 dimensiuni standard folosite de către producători, acestea sunt: 40×40 de centimetri, 50×70 de centimetri și 70×70 de centimetri.

Însă nu trebuie să vă agățați de aceste dimensiuni când alegeți cea mai bună pernă de dormit deoarece majoritatea producătorilor au văzut nevoile din piață și au mai creat și modele derivate de la dimensiunile standard.

Întreținere și curățarea pernelor

Întreținerea și curățarea pernelor este un proces ce trebuie utilizat frecvent dacă vă doriți să dormiți într-un mediu curat lipsit de bacterii și alergeni. Vă sugerăm ca atunci când cumpărați cea mai bună pernă de dormit să vă asigurați că aceasta are husă detașabilă pentru a putea fi curățată cât mai bine.

Ventilarea pernei

Deși din punctul nostru de vedere această caracteristică este una foarte importantă din păcate oamenii îl cam ignoră. Acest lucru este datorat faptului că acum câțiva ani această tehnologie era rar întâlnită pe pernele din comerț.

Aceste modele lipsite de tehnologia de ventilare înmagazinează căldura emanată de corp și va face să vă transpire capul pe pernă. Un alt lucru pe care trebuie să-l știți este că lipsa ventilării favorizează apariția și depozitarea arienilor și a mirosurilor neplăcute.

Tratament antialergic

Această caracteristică este una importantă pentru persoanele ce au probleme respiratorii cum ar fi astmul sau diverse alergii. Așadar trebuie să aveți în vedere că petreceți în medie 8 ore pe zi cu capul pe pernă, iar dacă aceasta nu are tratament antialergic vă puteți trezi având o criză respiratorie.

Preț

Deși pernele au preț care nu rup prea mult buzunarele totuși trebuie acordată atenție sumelor cheltuite pe acestea, mai ales că trăim vremuri mai tulburi. Așadar pentru o pernă bună va trebui să scoateți din buzunar minim 100 de Lei (dacă nu sunt reduceri).

Care e cea mai bună pernă de dormit? – concluzie

Noi nu credem în existența unui produs care să fie cea mai buna alegere pentru toată lumea. În schimb credem în produse care se află în top cele mai bune perne de dormit și care pot rezolva problema unui număr de oameni.

Așadar aici sperăm că am reușit să acoperim nevoile unui număr cat mai mare de oameni și că astfel și dumneavoastră ați reușit să găsiți cea mai bună pernă de dormit.

Întrebări frecvente

Care este cea mai bună umplutura pentru perne?

Când vorbim de umplutura unei perne recomandarea noastră este să vă orientați după perne ce sunt umplute cu materiale naturale. Acestea sunt capabile să ofere multiple beneficii pe lângă un somn odihnitor.

Ce înseamnă pernă cu memorie?

Pernele cu memorie sunt perne care utilizează spuma cu memorie ca umplutură. Aceasta oferă multiple beneficii printre care se află eliminarea punctelor cu presiune de cap și gât.

Vicentiu
Vicentiu

Sunt fondatorul site-ului Gotof.ro care a fost creat din pasiunea mea pentru scris și dorința de a ajuta oamenii să facă cumpărături online bune. Ajutorul meu și a echipei Gotof.ro constă în analiza produselor și selecționarea celor care sunt cele mai bune, scrierea de recenzii complete despre acestea alături de ghiduri de cumpărături online.

Artiole: 126