Pentru dormitor

Cea mai buna perna de dormit – Ghid complet de alegere

cea mai buna perna de dormit

Calitatea somnului este un factor vital care determină calitatea vieții pe care o ai. Pentru a avea un somn odihnitor ai nevoie de cea mai buna perna pe care să dormi.

Bineînțeles nu doar perna contează dar alegerea unei dintre cele mai bune perne este la fel de importantă ca atunci când alegi cea mai buna saltea.

Pentru a avea parte de un somn odihnitor e nevoie ca dormitorul și în special patul din dormitor să fie aibă cele mai bune alegeri.

Calitatea somnului pe care îl ai determină energia pe următoarea zi și sănătatea mintală cât și cea fizică care te conduce către deciziile pe care le ei.

Citește articolul în care vorbim despre cele mai bune saltele ortopedice și descoperă care e cea mai buna variantă pentru tine.

Top 5 cele mai bune perne din care să alegi

Încoronarea unui singur model ca fiind cea mai bună pernă este imposibilă pentru că nevoile oamenilor diferă. Așadar am pregătit 5 modele cu recenzie detaliată a fiecăreia pentru a te ajuta să faci cea mai bună alegere.

Perna clasica Dormeo Siena V3

Perna clasica Dormeo Siena V3
 • Disponibilă pe mai multe dimensiuni;
 • Din microfibre de poliester;
 • Model zig-zag pentru un confort sporit;

O pernă care te va ajuta să călătorești cu ușurință în lumea viselor și cu ajutorul căreia vei avea parte de un somn odihnitor.

Formele în zig-zag este una din punctele forte ale ei. Acele forme creează buzunare micuțe pufoase care să îți ofere un confort ridicat.

Perna favorizează poziția corectă în timpul somnului. Calitatea somnului este influențată direct de poziția pe care o ai în somn, această pernă aliniază perfect capul cu coloana.

Acest lucru va face ca durerile de spate să dispară și astfel tu vei avea un somn revigorant care te va încărca cu energie.

Este confecționată din materiale naturale ca bumbacul și vâscoza și având tratamente naturale cu Aloe Vera. Acestea vor oferii un calmant asupra pielii și vor elimina stresul în timpul somnului.

Este o pernă hipoalergică ceea ce o face perfectă și pentru persoanele mai sensibile care sunt predispuse la alergi sau care suferă de astm.

Pernă Aloe Vera din bumbac cu spumă de memorie

Cea mai buna perna Aloe vera cu spuma de memorie
 • Disponibilă pe mai multe dimensiuni;
 • Materiale: spumă cu memorie și bumbac;
 • Recomandată pentru persoanele cu dureri cervicale;

Perna Aloe vera este garanția unui somn lipsit de dureri și revigorant. Ai frecvent dureri cervicale noaptea sau chiar și în cursul zilei?

Atunci primul pas pentru ca să începi să combați aceste dureri este această pernă care îți va garanta un somn în care aceste dureri cor fi amintire.

Dacă ești în situația de a nu avea aceste dureri această pernă este o oportunitate care să prevină apariția acestor dureri.

Fiind confecționată din materiale calitative ca spuma cu memorie sau bumbacul perna Vera este special gândită să îți asigure nopți liniștite în care călătorești în lumea viselor fără probleme.

Perna Anatomică Dormeo Sleep & Inspire

Cea mai buna perna dormeo Anatomică Sleep & Inspire
 • Husă detașabilă și lavabilă;
 • Nucleu din spumă de memorie;
 • Dimensiuni: 30×50 de centimetri;

Pernă construită pentru a-ți asigura tot confortul necesar pe timpul nopți și pentru a uita de durerile de spate pe timp de noapte.

Nucleu pernei este realizat 100% din spumă cu memorie cu o structură flexibilă ce se adaptează nevoilor tale pentru ca tu să ai cea mai plăcută experiență.

Perna conține tehnologii ce contribuie la ventilarea continuă a acesteia pentru ca tu să ai un mediu curat și tu să respiri aer proaspăt pe timpul nopții.

Această ventilare combate acumularea mirosurilor neplăcute a acarienilor și a bacteriilor. Husa este detașabilă și lavabilă și conține două fețe.

Pe o parte husa este netedă și oferă senzații fresh și răcoroase, iar pe cealaltă parte husa cu pătrățele 3D matlașate pentru o senzație ca și cum ai sta în puf.

Set 2 perne pentru dormit Memory Aloe Vera – spuma cu memorie

Set 2 perne pentru dormit Memory Aloe Vera spuma cu memorie
 • Imprimeu: aloe vera, vegetal;
 • Material umplutura: spumă cu memorie;
 • Material husa: microfibră;

Deși vorbi, de cea mai buna perna cred ca e ok să introduc și acest set de 2 piese. Este ideal pentru paturile cuplurilor care vor să aibă parte de odihnă pe timpul nopți și de un somn fără a fi deranjați.

Datorită spumei cu memorie pe care o au aceste perne sunt ideale și pentru persoanele cu dureri cervicale. Ele se vor mula după tine astfel îți vor asigura o poziție corectă și lipsită de dureri.

Pernele dispun de huse din microfibră plăcută din imprimeu vegetal fiind tratate cu Aloe vera care are efect antibacterian.

Pernele au dimensiunea de 40×70 de centimetri. Husele sunt detașabile și pot fi curățate ori de câte ori e nevoie conform indicațiilor de pe etichetă.

Pernă Green Future din bumbac cu puf de gâscă

Cea mai buna perna din bumbac cu puf de gasca
 • Dimensiune: 40 x 40 centimetri;
 • 50% puf de gâscă, 50% pană mică;
 • Fermitate medie;

Alegerea perfectă care te va ajuta să ai un somn odihnitor având o fermitate medie care te va ajuta în poziționarea corectă în pat.

Datorită formei și fermității medii aceasta contribui la poziționarea corectă a gâtului fără ca coloana să mai fie afectată în timpul somnului.

Țesătura de bumbac cât și conținutul pernei sunt tratate contra acarienilor și beneficiază de o ventilație corespunzătoare fără a permite acumularea de mirosuri neplăcute și de bacterii.

Un alt beneficiu pe care îl aduce ventilarea pernei este combaterea transpirație pe timpul somnului ceea ce îți va garanta un somn odihnitor.

Recomandarea noastră este ca utilizarea pernei să se facă întotdeauna cu o husă corespunzătoare care să fie igenizată la câteva zile de folosire.

Citește articolul în care vorbim despre cea mai buna saltea Dormeo și descoperă care e cea mai buna variantă pentru tine.

Cum alegi cea mai buna perna? – criterii de baza

Principalul lucru pe care ți-l dorești de o pernă este ca aceasta să-ți asigure un somn odihnitor și fără dureri cervicale. Toate recomandările conțin astfel de perne care au fost selectate cu grijă și care să acopere cât mai multe nevoi.

Mai jos vei găsii principalele criterii după care ne-am ghidat când am ales produsele menționate mai sus. Dacă te vei baza pe aceste criterii vei putea să-ți alegi singur cea mai bună perna de dormit.

cea mai buna perna de dormit
sursa foto: calma.ro

Dimensiunea pernei

Deși pentru noi nu a fost un criteriu de selecție pentru tine ar trebui să fie ceva de luat în calcul deoarece tu ști cu exactitate ce dimensiuni sunt necesare în patul tău.

Există 3 dimensiuni standard folosite de către producători, acestea sunt: 40×40 de centimetri, 50×70 de centimetri și 70×70 de centimetri.

Însă nu trebuie să te agăți de aceste dimensiuni când alegi cea mai buna perna de dormit deoarece majoritatea producătorilor au văzut nevoile din piață și au mai creat și modele derivate de la dimensiunile standard.

Întreținere și curățarea pernelor

Pentru a avea parte de o viață cât mai sănătoasă și un mediu cât mai curat în timpul somnului este sugerat ca pernele să fie curățate cu regularitate.

Ai grijă ca husa pernelor pe care le cumperi să fi detașabilă pentru a fi mai ușor de întreținut și curățat. Curățarea pernelor dar și a huselor se face conform specificațiilor de pe etichetă.

Materialul din care e făcut conținutul pernei

În funcție de nevoile pe care le ai sau de așteptările pe care le ai de la perna pe care o cumperi trebuie să fi atent/ă și la materialul din care e confecționat. Cele mai întâlnite materiale folosite la confecționare sunt:

 • Spuma cu memorie;
 • Pernele din puf și pene de gâscă;
 • Pernele din latex natural;

Ventilarea pernei

Deși acesta e un aspect foarte important în general oamenii îl ignoră sau nu sunt deloc atent la el. Majoritatea pernelor din comerț nu au o tehnologie cu ventilare și aerisire.

Aceste modele înmagazinează căldura emanată de corpul tău iar acest lucru te va face să transpiri noaptea. Lipsa ventilări favorizează depozitarea acarienilor și a mirosurilor neplăcute.

Prevenție contra alergiilor

Dacă ești o fire sensibilă care are probleme cu respirația cum ar fi astmul sau suferi de diverse alergii ar trebui să ao grijă la perna pe care o alegi.

În medie petreci minim 8 ore cu capul pe pernă iar dacă perna nu este una atibacteriană și nu are un sistem de ventilație te poți trezi în timpul nopții având crize de respirație.

Așadar alege o pernă care combate aceste probleme și nu vei avea probleme pe timpul nopți vei beneficia de nopți cu somn odihnitor.

3 beneficii ale unui somn odihnitor

Deși în acest articol vorbim despre cum să alegi și de ce ai nevoie de cea ma buna perna de dormit cred că îți va prinde bine să știi și ce beneficii vei avea unui somn odihnitor.

Stimulează imunitatea

Un corp odihnit e un corp puternic. Dacă vei alegea cea mai bună pernă vei ajunge să ai un somn odihnitor iar acest lucru înseamnă că vei avea o imunitate puternică.

În timpul somnului organismul uman produce anticorpi care luptă cu bateriile și care îți protejează corpul. Corpul tău fiind odihnit are mai multă energie pentru a combate eventualele infecții și atacuri asupra organismului.

Stimulează pierderea în greutate

Pierderea somnului te predispune la creșterea în greutate. Pentru a fi ușor de înțeles mă voi rezuma la o explicație simplă și anume: Atunci când nu dormi sau nu ai parte de suficient somn sau nu e un somn odihnitor, corpul tău nu încarcă cu energie sau cu suficientă energie.

Ei bine acest lucru îl va determina să caute alte metode a acumula energia necesară. Acest lucru stimulează hormonul care e responsabil de apetitul de mâncare. Acest lucru înseamnă că îți va fi foame și vei mânca mult, iar acest lucru va duce la îngrășare.

Susține sănătatea sistemului cardio vascular

Somnul favorizează refacerea vasele de sânge și încarcă inima cu energie pentru ca ea să continue să bata în ritm normal.

Deficitul de somn te expune unui risc ridicat de atacuri cardio-vasculare.

Care e cea mai buna perna de dormit? – concluzie

Personal nu cred în existența unui produs care să fie cea mai buna alegere pentru toată lumea. În schimb cred în produse care se află în top și care pot rezolv problema unui număr de oameni.

Așadar aici sper că am reușit să acopăr nevoile unui număr cat mai mare de oameni și că mai mulți oameni și-au găsit cea mai buna perna de dormit.