.

Gotof.ro este susținut de cititorii săi! Când cumpărați prin linkurile de pe site este posibil să primim un comision. Citiți mai multe despre noi.

Cele mai bune perne de dormit

Cele mai bune perne de dormit sunt indispensabile într-un dormitor al unor oameni care vor să se odihnească corespunzător în fiecare noapte.

Cea mai bună pernă de dormit 2022

Calitatea somnului este un factor vital, iar acesta determină în mod direct calitatea vieții pe care o aveți. Pentru a vă odihnii în mod corespunzător pe lângă alte lucru aveți nevoie de cea mai bună pernă de dormit. Pe lângă pernă mai contează și salteaua pe care dormiți, salteaua fiind factorul care influențează cel mai mult calitatea somnului.

Așadar pentru a vă odihni corespunzător pe lângă una dintre cele mai bune perne de dormit veți avea nevoie și de cea mai bună saltea. Dacă vă doriți cea mai bună pernă, atunci cea mai bună pernă Dormeo este o alegere excepțională aceasta fiind perna clasică Siena V3.

În cazul în care vă doriți o pernă ortopedică atunci perna memory clasică este o soluție bună. Însă dacă ceea ce căutați este o pernă din materiale naturale vă recomandăm perna wellness anatomică care este o pernă din latex.

Avantajele oferite de perne de dormit bune

O pernă este cea care contribuie enorm de mult la odihna dumneavoastră în timpul somnului. Aceasta oferă o mulțime de beneficii, iar în rândurile următoare vă vom prezente câteva dintre avantajele pe care le veți avea dacă alegeți cea mai bună pernă de dormit.

 • Poziție corectă în timpul somnului – alegerea pernei ideale vă va ajuta să aveți o postură și poziție corectă în timpul somnului.
 • Mediu curat și plăcut în timpul somnului – o pernă bună va avea un tratament anti-bacterian, iar acest lucru vă va asigura un mediu curat pentru dormit.
 • Somn odihnitor – o pernă bună vă va asigura noapte de noapte un somn odihnitor care vă va reîncarcă bateriile.

Top 10 cele mai bune perne de dormit

1. Pernă clasică Dormeo Siena V3

Pernă clasică Dormeo Siena V3

Dacă căutați cea mai bună pernă Dormeo pe care să o cumpărați atunci din punctul nostru de vedere aceasta este cea mai bună alegere.

Avantaje

 • Oferă suportul optim pentru gât, cap și umeri;
 • Nu vă permite să transpirați;
 • Perna este lavabilă;

Dezavantaje

 • Preț peste 100 de lei;

O pernă care vă va ajuta să călătoriți cu ușurință în lumea viselor și cu ajutorul căreia veți avea parte de un somn odihnitor. Formele pe care le are în zig-zag este una din punctele forte ale ei. Acele forme creează buzunare micuțe pufoase care să oferă un confort ridicat.

Perna favorizează postura corectă în timpul somnului. Calitatea somnului este influențată direct de poziția pe care o aveți în somn, această pernă aliniază perfect capul cu coloana. Acest lucru va face ca durerile de spate să dispară și astfel veți avea un somn revigorant care vă va încărca cu energie.

Este confecționată din materiale naturale ca bumbacul și vâscoza și are tratamente naturale cu Aloe Vera. Acestea vă vor oferii un efect calmant pielii și vor elimina stresul în timpul somnului. Este o pernă hipoalergică ceea ce o face perfectă și pentru persoanele mai sensibile care sunt predispuse la alergi sau care suferă de astm.

Ca și minus trebuie să știți că aceasta nu este ieftină și are un preț destul mare, o pernă fiind destul de scumpă și având un preț de peste 150 lei la ora publicării articolului. Însă din punctul nostru de vedere aceasta pernă merită fie numită cea mai bună pernă ce poate fi cumpărată.

2. Pernă memory clasică

Pernă memory clasică

Dacă ceea ce căutați este o pernă bună de dormit la un preț bun achiziție atunci acest model ar putea să fie ideal pentru dumneavoastră.

Avantaje

 • Preț bun de achiziție;
 • Husă tratată cu Aloe Vera;
 • Fabricată în România;

Dezavantaje

 • Fața pernei este din poliester;

Pernă memory clasică este una dintre cele mai bune perne de dormit ce pot fi cumpărate din mediul online. Această pernă oferă un suport optim pentru gât în timpul nopții ceea ce înseamnă că are proprietăți cervicale și contribuie la combaterea apariției durerilor din timpul nopții.

Aceasta este realizată din spumă cu memorie ceea ce înseamnă veți beneficia în timpul nopții de un confort sporit oferit de această pernă în mod personalizat. Această pernă are o husă ce are tratament cu Aloe Vera.

Aloe Vera este o plantă foarte bine cunoscută pentru proprietățile sale terapeutice ce ajută printre altele și la regenerarea pielii. Această husă este detașabilă și lavabilă în mașina de spălat rufe la 40 de grade Celsius, aceasta fiind o calitate importantă care poate influența dacă produsul să facă parte din top cele mai bune perne de dormit.

Dacă vorbim de husa pernei trebuie să știți că aici am descoperit singurul minus și anume faptul că fața pernei este făcută din poliester. Acest material nouă celor de la gotof.ro nu prea ne place însă anumite persoane nu au problemă cu acest lucru. Însă din punctul nostru de vedere dacă ne uităm și la calitățile pernei nu doar la minusuri vom vedea probabil cea mai bună pernă ortopedică.

3. Pernă latex wellness anatomică

Pernă latex wellness anatomică

Aceasta este o pernă realizată din materiale calitative, perfectă pentru persoanele care vor să doarmă pe o pernă construită foarte bine.

Avantaje

 • Umplută cu latex natural;
 • Raport preț-calitate foarte bun;
 • Lavabilă la 40 de grade Celsius;

Dezavantaje

 • Fermitate ridicată;

Perna din latex wellness anatomică este o altă pernă bună de dormit pentru cei cu dureri la nivelul capului, gâtului și a umerilor. Suportul oferit de această pernă bună poate îmbunătății semnificativ calitatea somnului încă de la primele utilizări.

Forma sa anatomică alături de una dintre cele mai bune saltele ortopedice pot prevenii apariția sau combate durerile de spate și articulare. De ce spunem asta? Ei bine această pernă contribuie la alinierea corectă a coloanei vertebrale și astfel preîntâmpină apariția presiunilor asupra acesteia.

Perforațiile care se pot vedea și în poza produsului asigură o circulație corespunzătoare a fluxului de aer și astfel previne transpirația capului în timpul nopții. Cum spuneam și mai sus această pernă este umplută cu latex natural care este unul dintre cele mai bune materiile pe care puteți dormi fie că vorbim de o saltea sau de o pernă.

Ca și minus trebuie să știți că aceasta are o fermitate ridicată, iar acest lucru o face să facă parte din acele perne de dormit care nu sunt bune pentru toată lumea. Însă dacă ceea ce căutați este o pernă fermă atunci aceasta este probabil cea mai bună pernă din latex pe care o puteți cumpăra.

4. Pernă din spumă Mercury Anatomică

Pernă din spumă Mercury Anatomică

Aceasta este o pernă extrem de calitativă, dar pentru care veți scoate ceva mai mulți bani din buzunar.

Avantaje

 • Oferă suportul necesar persoanelor cu afecțiuni;
 • Ventilare bună;
 • Din spumă cu memorie;

Dezavantaje

 • Este scumpă;

Pernă din spumă Mercury Anatomică este bună pentru persoanele care resimt dureri în zona gâtului și care îți doresc un produs de calitate. Aceasta este capabilă să ofere suport special pe tot timpul nopții ce vă va asigura un somn profund.

Aceasta are dimensiunea 70 x 40 centimetri și ceea ce face din acest model una dintre cele mai bune perne de dormit este datorat caracteristicilor oferite de spuma din care este făcută. Din păcate acest model nu beneficiază de un tratament alergenic special.

Așadar dacă aveți probleme cu alergiile aceasta nu este o soluție prea bună pentru dumneavoastră. Însă dacă singurele probleme pe care le aveți sunt cele cervicale și aveți un buget consistent atunci aceasta este probabil una dintre cele mai bune perne pe care le puteți cumpăra.

5. Pernă de dormit Aromatherapy

Pernă Aromatherapy

Aceasta este o altă pernă ortopedică care este capabilă să vă ofere un suport corespunzător în timp ce dormiți.

Avantaje

 • Proprietăți ortopedice;
 • Din latex natural;
 • Canale de aer verticale;

Dezavantaje

 • Preț peste 200 de lei;

Perna de dormit Aromatherapy este o pernă ce are proprietăți ortopedice fiind capabilă să vă susțină capul într-un mod corect. Aceasta are un nucleu ce este realizat din latex natural 100% ceea ce face din acest model una dintre cele mai bune perne.

Spuma de latex din această pernă este certificată de Oeko-Tex® Standard 100 din Germania și este clasificată în CLASA I ceea înseamnă că beneficiază de o calitate ridicată fiind recomandată chiar și folosirea în pernele copiilor.

Husa pernei este realizată din bumbac ranforse matlasat și vată din silicon care este detașabilă și lavabilă. Săculețul care va însoții perna în momentul livrării acesteia vă va permite să vă bucurați de mirosul câmpurilor de lavandă înflorite.

Ca și minus ceea ce putem reproșa acestei perne de dormit este faptul că are un preț cam mare, însă raportat la beneficiile oferite din punctul nostru de vedere e un preț decent. Așadar noi considerăm această pernă una dintre cele mai bune perne de dormit.

6. Pernă Dormeo anatomică Nature’s

Pernă Dormeo anatomică Nature's

Dacă ceea ce căutați este o pernă Dormeo care luptă contra durerilor cervicale aveți în față una din cele mai bune alegeri.

Avantaje

 • Tratament cu Aloe Vera;
 • Nucleu din spumă Orthocell;
 • Oferă susținere personalizată;

Dezavantaje

 • Nu au fost descoperite până acum;

Perna Dormeo anatomică Nature’s este garanția unui somn revigorant și lipsit de dureri. Acesta este un model nou ce are un plus de respirabilitate și beneficiază de un tratament cu Aloe Vera care oferă multiple beneficii pe termen lung.

Nucleul acestei perne de dormit este din spumă Orthocell care e o spumă cu memorie, oferă susținere personalizată perfectă pentru cei care dorm pe spate sau pe lateral. Husa este este realizată din fibre 100% reciclate și este detașabilă și lavabilă.

Aceste caracteristici alături de tratamentul antibacterian fac din această pernă una dintre cele mai bune perne de dormit și asigură și un mediu sigur pentru dormit. Un mediu sănătos previne iritarea pielii, alergiile și problemele respiratorii.

De minusuri încă nu putem vorbi deoarece acest produs este încă unul nou și noi nu am reușit deocamdată să-i găsim niciun minus, dar vom revenii ulterior asupra acestui produs. Din punctul nostru această pernă poate fi catalogată foarte ușor ca fiind una dintre cele mai bune perne cervicale.

7. Pernă ortopedică pentru dormit Suporto

Pernă ortopedică pentru dormit Suporto

Dacă căutați o pernă care promovează o postură corectă a gâtului atunci probabil acest produs este cea mai bună alegere.

Avantaje

 • Ajută la menținerea unei poziții corecte în timpul somnului;
 • Se poate dormi în mai multe poziții pe ea;
 • Îmbunătățește calitatea somnului;

Dezavantaje

 • Nu previne apariția transpirației;

Perna ortopedică pentru dormit Suporto este cea care vă va asigura confortul necesar pe timpul nopții și vă va ajuta să uitați de durerile de spate pe timp de noapte. Nucleul pernei este realizat din spumă cu memorie care oferă o mulțime de beneficii.

Printre beneficii se află caracteristica de adaptare după forma capului dumneavoastră. Printre caracteristicele cheie care fac din acest model una dintre cele mai bune perne se află forma ergonomică și suportul cervical oferit.

Husa acestei perne este detașabilă și lavabilă în mașina de spălat rufe. La fel și perna poate fi spălată în mașina de spălat rufe, acest lucru fiind un factor care vă va permite să dormiți într-un mediu curat, sănătos și lipsit de bacterii.

Ca și minus trebuie să știți că dacă sunteți o persoană care transpiră cu ușurință atunci această pernă nu e pentru dumneavoastră deoarece nu previne apariția transpirației. Din punctul nostru de vedere aceasta este cea mai bună pernă Suporto.

8. Set 2 perne pentru dormit Memory Aloe Vera

Set 2 perne pentru dormit Memory Aloe Vera

Dacă ceea căutați este un set de 2 perne atunci aruncați o privire pe acest set deoarece se află la un preț bun de vânzare.

Avantaje

 • Preț bun de achiziție;
 • Din spumă cu memorie;
 • Ortopedice;

Dezavantaje

 • Fără tratament antialergic;

Deși vorbim de cele mai bune perne cred ca e necesar să introducem și acest set de 2 piese. Este ideal pentru paturile cuplurilor care vor să aibă parte de odihnă pe timpul nopți și de un somn fără a fi deranjați.

Datorită spumei cu memorie pe care o au aceste perne sunt ideale și pentru persoanele cu dureri cervicale. Ele se vor mula după dumneavoastră astfel vă vor asigura o poziție corectă și lipsită de dureri.

Pernele dispun de huse din microfibră plăcută din imprimeu vegetal fiind tratate cu Aloe Vera care are efect antibacterian. Pernele au dimensiunea de 40×70 de centimetri. Husele sunt detașabile și pot fi curățate ori de câte ori e nevoie conform indicațiilor de pe etichetă.

Ca și minus singurul lucru care ne-a atras atenția la această pernă este faptul că nu au niciun tratament antialergic ceea ce nu le face perne bune de dormit pentru persoanele cu alergii. Însă din punctul nostru de vedere acesta este cel mai bun set de perne ce pot fi cumpărate.

9. Pernă Green Future FEELING 3 in 1

Pernă Green Future FEELING 3 in 1

Aceasta este o pernă dedicată oamenilor care vor să simtă că țin capul ca pe un norișor deoarece este realizată din puf și pene de gâscă.

Avantaje

 • Fermitate reglabilă;
 • Umplută cu pene și puf de gâscă;
 • Lavabilă;

Dezavantaje

 • Scumpă;

Perna Green Future FEELING 3 in 1 este o alegere bună care vă va ajuta să aveți un somn odihnitor în fiecare noapte și vă ajuta să vă poziționați în mod corect în pat. Aceasta a fost concepută în mod special pentru a le permite cumpărătorilor să-și personalizeze confortul somnului.

Umplutura este realizată dintr-un amestec perfect de 50% pene de gâscă și 50% puf de gâscă. Aceasta are fermitate reglabilă ceea ce înseamnă că puteți regla cât de tare sau cât de moale vă doriți să fie perna pentru dumneavoastră.

Această pernă este realizată în România ceea ce o face să fie un produs românesc. Unul dintre lucrurile care o face să fie una dintre cele mai bune perne de dormit este faptul că este lavabilă. Acest lucru înseamnă că aceasta poate fi curățată ori de câte ori este necesar pentru ca dumneavoastră să dormiți într-un mediu curat.

Ca și minus trebuie să știți că singurul reproș pe care îl avem este faptul că aceasta costă destul de mult având un preț ce depășește 350 de lei. Însă dacă vă doriți cea mai bună pernă din puf și pene de gâscă o veți cumpăra pe aceasta.

10. Pernă electrică Adler AD 7403

Pernă electrică Adler

Dacă ceea ce căutați este o pernă electrică atunci aruncați o privire peste acest model, este posibil să aibă tot ce aveți nevoie.

Avantaje

 • Raport preț-calitate foarte bun;
 • Plăcută la atingere;
 • Se încălzește rapid;

Dezavantaje

 • Cablu de alimentare cam scurt;

Perna electrică Adler AD 7403 se poate dovedi de un real ajutor persoanelor care au probleme cu circulația sângelui și doresc să-și încălzească o anumită parte a corpului. Aceasta este capabilă să relaxeze mușchii corpului și să amelioreze durerile musculare și arteriale.

Trebuie să știți că aceste perne sunt recomandate pentru tratarea artritei, neurologiei și a reumatismului. Aceasta este dotată cu o telecomandă care vă permite să selectați temperatura dorită, iar fața pernei este detașabilă și poate fi spălată ori de câte ori este nevoie.

Deschizătura specială care se vede și în poză este concepută special pentru a vă permite să puneți înăuntru picioarele sau mâinile. Pentru siguranța cumpărătorilor aceasta este dotată cu un sistem de siguranță care previne supraîncălzirea.

Ca și minus singurul lucru ce poate fi reproșat la acest model este faptul că cablul de alimentare este cam scurt. Trecând peste această problemă și privind beneficiile oferite de aceasta vom vedea probabil cea mai bună pernă electrică.

Cum să alegi cea mai bună pernă -ghid de cumpărături

Probabil că principalul lucru pe care vi-l doriți de la o pernă este ca aceasta să vă asigure un somn odihnitor și fără dureri cervicale. Toate recomandările conțin astfel de perne care au fost selectate cu grijă și care să acopere cât mai multe nevoi.

Mai jos veți găsii principalele criterii după care ne-am ghidat când am ales produsele menționate mai sus. Dacă vă veți baza pe aceste criterii veți putea să alegeți singur/ă cea mai bună pernă de dormit.

Cum să alegi cea mai bună pernă de dormit

Poziția de dormit

Poziția pe care o aveți în timpul somnului dictează tipul de pernă care e cel mai potrivit pentru dumneavoastră. Acest lucru este datorat faptului că poziția de dormit arată felul în care stă coloana vertebrală, iar aceasta e nevoie să fie aliniată cu gâtul. O pernă care nu susține alinierea corectă vă poate face să vă treziți cu dureri cervicale.

 • Perne pentru cei care dorm pe burtă

Pentru cei care dorm pe burtă cele mai bune tipuri de perne sunt acelea care au fermitate scăzută și care sunt moi. În această categorie se încadrează și pernele din pene și puf și pernele ce au fermitate de maxim 4 pe o scară de la 1 la 10.

Spre deosebire de persoanele care dorm pe o parte persoanelor care dorm pe burtă este recomandat să se limiteze la perne care au înălțime mică. Acest lucru este recomandat deoarece o pernă prea înaltă va ține capul prea sus și va arcui coloana vertebrală.

 • Perne pentru cei care dorm în lateral

Cel mai bun tip de pernă pentru cei care dorm pe o parte este o pernă din spumă cu memorie sau o pernă ortopedică. Acest lucru se datorează faptului că cei care dorm pe o parte pot să nu aibă o aliniere corespunzătoare a capului cu coloana vertebrală.

Pernele ortopedice și cele din spumă cu memorie sunt concepute pentru a ameliora punctele de presiune vulnerabile de pe cap și pentru a asigura că gâtul are o poziție optimă. Pentru a opțiune o susținere optimă vă recomandăm să optați de asemene pentru o pernă cu fermitate medie spre mare.

 • Perne pentru cei care dorm pe spate

Dacă dormiți pe spate cel mai bun tip de pernă pentru dumneavoastră sunt pernele cu fermitate medie. Acest tip de fermitate vă va asigura că aveți o susținere adecvată a capului fără ca acesta să fie prea sus sau prea jos. Pernele din fibre goale sau cele din latex sunt cele mai populare variante pentru cei care dorm pe spate deoarece oferă o suprafață elastică care nu e prea moale.

Umplutura

Umpluturile pentru perne se împart în principal în două categorii, sintetice sau naturale. Umpluturile naturale pentru perne sunt bune pentru a evita o iritație, în timp ce materialele sintetice includ o tehnologie inovatoare, care este concepută pentru un confort maxim. Principalele tipuri de umpluturi pentru perne sunt:

 • Spumă cu memorie

Pernele din spumă cu memorie conțin un material vâsco-elastic special conceput care se mulează pe conturul corpului, oferind suport. Acest lucru le face excelente pentru cei care suferă de dureri de gât și pentru cei care dorm pe o parte.

 • Pene și puf

Pernele cu umplutură din pene sau puf sunt super moi și vă permit să vă afundați luxos capul. Sunt cele mai bune perne de dormit pentru cei care dorm pe burtă și nu au nevoie de prea mult sprijin, penele pot ajuta, de asemenea, la reglarea naturală a temperaturii.

 • Fibre goale

Pernele cu fibre goale prezintă un amestec 50:50 de poliester clasic și fibre goale asemănătoare arcurilor, rezultând astfel o pernă elastică și umflată. Susținerea pe care o oferă aceste perne le face perfecte pentru cei care dorm pe spate și pentru cei cu dureri de gât.

Dimensiunea pernei

Deși pentru noi nu a fost un criteriu de selecție pentru dumneavoastră ar trebui să fie ceva de luat în calcul deoarece știți cu exactitate ce dimensiuni sunt necesare în patul pe care îl aveți. Există 3 dimensiuni standard folosite de către producători, acestea sunt: 40×40 de centimetri, 50×70 de centimetri și 70×70 de centimetri.

Însă nu trebuie să vă agățați de aceste dimensiuni când alegeți cea mai bună pernă de dormit deoarece majoritatea producătorilor au văzut nevoile din piață și au mai creat și modele derivate de la dimensiunile standard.

Întreținere și curățarea pernelor

Întreținerea și curățarea pernelor este un proces ce trebuie utilizat frecvent dacă vă doriți să dormiți într-un mediu curat lipsit de bacterii și alergeni. Vă sugerăm ca atunci când cumpărați cea mai bună pernă de dormit să vă asigurați că aceasta are husă detașabilă pentru a putea fi curățată cât mai bine.

Ventilarea pernei

Deși din punctul nostru de vedere această caracteristică este una foarte importantă din păcate oamenii îl cam ignoră. Acest lucru este datorat faptului că acum câțiva această tehnologie era rar întâlnită pe pernele din comerț.

Aceste modele lipsite de tehnologia de ventilare înmagazinează căldura emanată de corp și va face să vă transpire capul pe pernă. Un al lucru pe care trebuie să-l știți este că lipsa ventilării favorizează apariția și depozitarea arienilor și a mirosurilor neplăcute.

Tratament antialergic

Această caracteristică este una importantă pentru persoanele ce au probleme respiratorii cum ar fi astmul sau diverse alergii. Așadar trebuie să aveți în vedere că petreceți în medie 8 ore pe zi cu capul pe pernă, iar dacă aceasta nu are tratament antialergic vă puteți trezi având o criză respiratorie.

Care e cea mai bună pernă de dormit? – concluzie

Noi nu credem în existența unui produs care să fie cea mai buna alegere pentru toată lumea. În schimb credem în produse care se află în top cele mai bune perne de dormit și care pot rezolva problema unui număr de oameni. Așadar aici sper că am reușit să acoperim nevoile unui număr cat mai mare de oameni și că dumneavoastră ați reușit să găsiți cea mai bună pernă de dormit.

Default image
Vicentiu

Sunt fondatorul site-ului Gotof.ro care a fost creat din pasiunea mea pentru scris și dorința de a ajuta oamenii să facă cumpărături online. Ajutorul meu și echipei Gotof constă în analiza produselor și selecționarea celor care sunt mai bune, scrierea de recenzii complete despre acestea alături de ghiduri de cumpărături online.

Artiole: 114