Abonarea ta nu a fost salvată. Te rugăm să încerci din nou!
Your subscription has been successful. Te-ai abonat la newsletter-ul nostru. Verifică emailul pentru vedea ghidul!
Gotof.ro este susținut de cititorii săi! Când cumpărați prin linkurile de pe site este posibil să primim un comision. Citiți mai multe despre noi.
De ce apare gheața în congelatorul frigiderului? – ei bine acest lucru nu este un semn bun și poate avea multiple cauze pe care le vom discuta în rândurile următoare.
Dacă în ultimul timp găsiți gheață în congelatorul frigiderului ar trebui pentru început să încercați să decongelați manual frigiderul, să-l curățați și să-l ștergeți bine. După ce faceți acest lucru verificați ca congelatorul să fie uscat complet și montați-l înapoi și puneți-l în funcțiune.
Dacă ați făcut operația de mai sus dar tot dar problema continuă să persiste atunci cauzele pot fi multiple. Pentru a vă ajuta să depistați problema am pregătit o listă cu câteva posibile cauze ale acestui fenomen pe care îl întâlniți.
Punerea alimentelor fierbinți în congelator declanșează apariția gheții din congelator. Prin introducerea unor alimente fierbinți sau calde în congelator practic introduceți o sursă de umiditate în unitatea lucru care duce la apariția gheții pe pereții interiori din congelator.
Dacă obișnuiți să vă pregătiți preparatele pentru mese în avans și vreți să le congelați este recomandat să le lăsați să se răcească în afara frigiderului până acestea ajung la temperatura camerei după care e bine să le puneți în frigider și abia după ce se răcesc în frigider să le puneți în congelator.
Punerea alimentelor umede poate contribui foarte tare la apariția gheții în frigider. Acest fenomen se poate întâmpla în special în sezonul cald când alimentele congelate cumpărate de la magazin încep să se decongeleze până ajungeți acasă.
Dacă observați umezeală în exteriorul ambalajelor alimentelor congelate când ajungeți acasă uscați-le și abia dupăia depozitați-le în congelator. Acest lucru va prevenii apariția gheții în congelatorul dumneavoastră.
Dacă congelatorul frigiderului este prea plin sau prea gol atunci acesta ar putea fi o cauză pentru apariția gheții din congelator. De exemplu dacă congelatorul este plin într-un nivel optim când este deschis pentru a scoate alimente acesta se va răci mai repede deoarece alimentele din interior vor contribui la procesul de răcire deoarece acestea sunt deja reci.
Păstrați congelatorul plin, dar nu înghesuit deoarece dacă acesta este înghesuit blochează fluxul de aer rece care circulă prin orificiile de aerisire din părțile laterale și spatele congelatorului pe care îl are frigiderul.
O bună regulă de bază pentru a preveni înghețul în congelator este să depozitați cât mai multe alimente, păstrând în același timp un centimetru de spațiu între alimente și pereții interiori, spatele și tavanul compartimentului congelatorului.
Etanșarea slabă a ușii frigiderului ar putea fi o cauză pentru apariția gheții din congelator. Acest lucru se întâmplă deoarece garnitura ușii în timp poate deveni fragilă și uzată nefiind capabilă să blocheze intrarea aerului din exterior.
Este recomandat ca aceste garnituri să fie curățate frecvent deoarece curățarea previne apariția mirosurilor urâte din frigider și elimină bacteriile plus că poate prelungii durata de viață a acesteia. Trebuie să știți că această garnitură este una dintre cele mai frecvente cauze pentru apariția gheții.
Această cauză este valabilă la frigiderele mai moderne deoarece acesta dispun de un senzor special care se ocupă de ciclul de dezghețare a congelatorului pentru a nu mai fi făcută manual. Acest senzor depistează gheață acumulată pe serpentinele evaporatorului și acesta le încălzește pentru a topi acea gheață și pentru a o elimina sub formă de apă.
Însă acesta în timp se poate deteriora și nu mai face acest ciclu de dezghețare. În această situație va fi nevoie să apelați la un specialist care se va ocupa de găsirea cauzei exacte și de repararea frigiderului pe care îl aveți.
Pe final sperăm că acest articol va ajutat să depistați problema congelatorului dumneavoastră. Dacă în urma acestui articol nu ați reușit să rezolvați problema vă sfătuim să contactați un service autorizat pentru a face o constatare asupra frigiderului.
Însă dacă frigiderul dumneavoastră este prea vechi și considerați că nu mai merită reparat atunci noi vă sfătuim să cumpărați un frigider no frost. Tehnologia no frost este fantastică și nu permite apariția gheții în congelator. Citiți articolul ce înseamnă tehnologia no frost și descoperiți care sunt avantajele și dezavantajele acestei tehnologii.
Dacă vă doriți să cumpărați un frigider no frost și nu știți care ar fi cea mai bună alegere sau cum să alegeți un frigider no frost dați click aici. În articolul respectiv veți descoperi un top cu frigidere no frost și un ghid de cumpărături cu sfaturi de achiziție.