Abonarea ta nu a fost salvată. Te rugăm să încerci din nou!
Your subscription has been successful. Te-ai abonat la newsletter-ul nostru. Verifică emailul pentru vedea ghidul!
Gotof.ro este susținut de cititorii săi! Când cumpărați prin linkurile de pe site este posibil să primim un comision. Citiți mai multe despre noi.
Cel mai bun uscător de rufe cu pompă de căldură este o soluție care vă va ajuta să vă uscați hainele consumând mai puțină electricitate.
Deși în anumite situații cumpărarea unui uscător de rufe cu pompă de căldură poate părea o achiziție costisitoare nu este deloc așa. Da, este adevărat ele costă mai mult decât modele clasice cu ventilare însă consumă cu 50% mai puțină electricitate, lucru foarte important în contextul crizei energetice prin care trecem.
Dacă citiți acest articol probabil vreți să cumpărați cel mai bun uscător de rufe cu pompă de căldură. Așadar vrem să vă spunem că vă aflați în locul potrivit deoarece în acest articol veți găsi top 5 uscătoare de rufe cu pompă de căldură și un ghid de cumpărături care conține sfaturi de achiziție.
Dacă vreți să ajungeți direct la top 5 uscătoare de rufe cu pompă de căldură apăsați aici.
Uscătoarele de rufe cu pompă de căldură au un condensator care separă apa de aerul cald care trece prin tambur. Această apă este depozitată într-un rezervor după care aerul cald este pompat din nou în tambur pentru a fi reutilizat la uscarea rufelor.
Acesta fiind și lucrul care le face să fie mai eficiente din punct de vedere energetic decât restul tipurilor de uscătoare de rufe.
Principiul de funcționare al acestor dispozitive este unul foarte simplu. După cum se vede și în schița de mai sus aerul fierbinte pleacă din tambur plin cu umiditate. Acesta ajunge în condensator unde apa este separată de aer.
Apa ajunge într-un rezervor de colectare a apei pe când aerul fierbinte este preluat de pompă și împins înapoi în tambur. Astfel aerul cald este refolosit și nu se pierde inutil. Acest lucru face ca aceste dispozitive să folosească cu aproape 50% mai puțină electricitate, astfel fiind cele mai bune uscătoare de rufe.
Dacă vă doriți un dispozitiv care funcționează excepțional și care are grijă de rufele dumneavoastră acest model va fi perfect.
Avantaje
Dezavantaje
Electrolux PerfectCare800 EW8H458B este un dispozitiv care vă poate rezolva problemele legate de uscarea rufelor. Ceea ce face ca acest uscător să fie unul de top este sistemul GentleCare.
Acest sistem usucă rufele la o temperatură cu 50% mai mică decât uscătoarele convenționale. Astfel rufele nu vor fi expuse niciodată la temperaturi ridicate în mod inutil și nu se vor deteriora la fel de repede.
Alte două tehnologii fantastice de pe acest dispozitiv sunt SensiCare și DelicateCare. SensiCare este o tehnologie care reglează durata ciclului de uscare în funcție de nivelul de umiditate al rufelor. Iar DelicateCare reglează temperatura aerului și mișcările uscătorului pentru ca rufele să beneficieze de îngrijire corespunzătoare.
Singurul dezavantaj al acestui model este faptul că filtrul și garnitura trebuie curățate de scame aproape după fiecare utilizare. Însă din punctul nostru de vedere acesta este un minus mic și datorită tehnologiilor folosite și a raportului preț-calitate oferit considerăm acest model cel mai bun uscător de rufe cu pompă de căldură.
Dacă vă doriți un dispozitiv silențios cu raport preț-calitate foarte bun atunci acesta este o alegere bună.
Avantaje
Dezavantaje
Beko B3T41242 este un produs ce oferă o capacitate a cuvei generoasă de 8 kilograme și 15 programe de funcționare. Acesta este dotat cu un motor ProSmart Inverter care beneficiază de 10 ani de garanție, oferă un nivel mic de consum de energie și are un nivel mic de zgomot produs.
Un lucru foarte plăcut la acest produs este faptul că are un display unde estimează corect timpul rămas până la uscarea rufelor. Optisense este o tehnologie care prin intermediul senzorilor de temperatura și umiditate optimizează procesul de uscare al rufelor.
Astfel uscătorul de rufe cu pompă de căldură se va opri automat atunci când rufele ating nivelul de uscare selectat. Steam Cure este un program ideal pentru rufele purtate sau folosite o singură dată, acest program reîmprospătează rufele și le face să fie ca noi.
Ușa acestui dispozitiv nu se blochează și poate fi deschisă în timpul funcționării, lucru care poate fi un dezavantaj dacă aveți copii deoarece aceștia pot deschide această ușă. Însă per total noi considerăm acest dispozitiv cel mai bun uscător de rufe cu pompă de căldură Beko.
Dacă căutați un uscător de rufe cu pompă de căldură ieftin probabil acesta este cea mai bună alegere.
Avantaje
Dezavantaje
Heinner HHPD-V804A++ este o soluție care la fel ca modelul de mai sus vine cu o capacitate de 8 kilograme și 15 programe de funcționare. Însă diferența cea mai mare este că acesta are un preț mai mic față de cele 2 uscătoare de mai sus, de fapt mai mic și decât cele de mai jos.
Are clasa energetică A++ care garantează un consum mic de energie electrică dacă comparăm cu modele convenționale. O funcție foarte utilă care se află pe acest model este funcția de antișifonare care previne șifonarea rufelor.
Acesta are un indicator de filtru de scame plin și de rezervor de apă plin, astfel veți ști când filtrul trebuie curățat sau schimbat și rezervorul golit. Este dotat și cu funcția de blocare contra acționarii de către copii astfel veți preveni modificare programelor de către aceștia.
La fel ca și la primul model și la acesta singurul minus este faptul că trebuie curățat filtrul de scame după aproape fiecare utilizare. Însă per total noi considerăm acest model cel mai bun uscător de rufe cu pompă de căldură ieftin.
Dacă vă doriți un produs din gama premium care are și un preț pe măsură acesta este cea mai bună alegere.
Avantaje
Dezavantaje
Bosch WTH85203BY este produs extrem de ușor de folosit care vă va usca rufele uniform într-un mod foarte delicat. Aceasta poate fi încărcat cu 8 kilograme de rufe și este dotat cu 15 programe de uscare.
Afișajul LED face ca panoul de comandă al acestuia să fie foarte intuitiv și să vă ajute să activați anumite setări ca pornirea întârziată. Se află în clasa energetică A++ ceea ce înseamnă că va consuma puțină electricitate, mai exact are un consum de 1,87 kWh.
AutoDry este tehnologia care permite uscătorului să proceseze gradul de umiditate al rufelor și cantitate prezentă în cuvă. Acest lucru va permite dispozitivului să ajusteze timpul de uscare, plus vă va permite să alegeți gradul de uscare a rufele.
Singurul dezavantaj al acestui dispozitiv este faptul că vine fără manual de utilizare în română sau engleză. Partea bună este că acest manual poate fi descărcat după ce produsul este înscris în mybosch. Astfel noi considerăm acest dispozitiv cel mai bun uscător de rufe cu pompă de căldură Bosch.
Acest dispozitiv este soluția ideală pentru persoanele care au un spațiu limitat destinat depozitării uscătorului.
Avantaje
Dezavantaje
Candy Smart Pro CSO4 H7A1DE-S este soluția ideală pentru dumneavoastră dacă căutați un uscător de rufe cu pompă de căldură slim. Deși nu ocupă mult spațiu acesta are o cuvă generoasă care poate usca până la 7 kilograme de rufe.
Dry Sensor este senzorul care va detecta nivelul de umiditate al rufelor din cuvă. Când acesta va simți că rufele se află la nivelul de umiditate cerut de către programul de uscare acesta se va opri. Astfel va reduce timpul de funcționare și vă va ajuta să economisiți curent electric.
Aceasta este un produs care poate fi conectat la telefon. Astfel prin intermediul aplicației Simply Fi veți putea comanda uscătorul de la distanță. Pentru a simplifica procesul în cadrul aplicației aveți opțiunea chiar de a da comenzi vocale.
Din punctul nostru de vedere singurul dezavantaj al acestui model este faptul că nu este ieftin, având un preț destul de măricel. Însă trecând peste asta noi credem că acesta este cel mai bun uscător de rufe cu pompă de căldură slim.
După cum am mai spus pe blog probabil cea mai bună alegere ar fi cumpărarea unui uscător de rufe cu capacitate mare de încărcare. În urma unor analize a reieșit că rufele se usucă cu aproximativ 20% mai repede într-un uscător mare față de uscătoarele mici și compacte.
În general capacitatea tamburului este măsurată în kilograme și la majoritatea modelor de pe piață va varia între 7 și 10 kilograme. Această capacitate este echivalentă cu următoarele:
Uscătoarele de rufe cu pompă de căldură sunt extrem de ușor de utilizat deoarece majoritatea modelor au senzor de detectare a umidității. Astfel acestea vine cu o mulțime de programe permițându-vă să-l alegeți pe cel potrivit rufelor dumneavoastră.
Cele mai importante și cele mai folosite programe de uscare sunt:
Uscătoarele de rufe au fost văzute din totdeauna ca aparate care consumă multă energie electrică. Dea lungul timpului brandurile au încercat constant să rezolve această problemă, una din rezolvări fiind crearea și montarea anumitor senzori.
Acești senzori monitorizează umiditatea din tambur pe tot parcursul ciclului și opresc uscătorul de îndată ce rufele sunt uscate, economisind timp și bani. Deși aceste tipuri de uscătoare pot fi mai scumpe în momentul achiziției acestea vă pot ajuta se economisiți prin reducere costurilor de funcționare.
Deși există mai multe caracteristici utile ce pot fi găsite pe cel mai bun uscător de rufe cu pompă de căldură noi suntem de părere că aceasta sunt cele mai importante.
Toate dispozitivele primesc o clasificare energetică cu litere de la A la G (A+++ fiind cea mai economică clasificare). Deși modele noi de pe piață sunt mai bune decât cele tradiționale costurile energetice pot fi influențate de mai mulți factori. De exemplu dacă rufele au grad mare de umiditate va dura mai mult să fie uscate.
Astfel înseamnă că o centrifugare făcută bine o mașină de spălat rufe bună va reduce timpul de uscare al acestora, ceea ce înseamnă mai puțină electricitate consumată. Un al mod prin a reduce consumul energetic al uscătoarelor este să nu le supraîncărcați deoarece acestea lucrează intens când sunt prea pline.
Dacă vă doriți să aveți un uscător de rufe cu pompă de căldură ce funcționează bine și rezistă în timp va fi nevoie să aveți grijă de acesta. Pentru a găsi cele mai bune practici legate de întreținere va trebui să aruncați o privire peste manualul de utilizare.
Însă există câteva practici care se aplică la toate modele ca de exemplu curățarea filtrelor de scame după fiecare utilizare. Este recomandat să nu supraîncărcați și dacă tamburul nu permite încercați să nu adăugați pături sau pilote.
Deoarece în astfel de situații dacă nu este suficient spațiu în tambur nu va avea loc pe unde să circule aerul fierbinte. Astfel veți ajunge să supraîncălziți uscătorul ce va duce la uzura prematură a acestuia.
Pe finalul articolului sperăm că acesta v-a fost de ajutor și că prin intermediul lui ați reușit să găsiți un dispozitiv exact pentru nevoile și bugetul dumneavoastră. Dacă acest articol a fost pe placul dumneavoastră nu uitați să mai reveniți pe site când vreți să mai faceți cumpărături în mod informat.