Abonarea ta nu a fost salvată. Te rugăm să încerci din nou!
Your subscription has been successful. Te-ai abonat la newsletter-ul nostru. Verifică emailul pentru vedea ghidul!

Iarna nu-i ca vara!

Află cum să combați apariția mucegaiului în căminul tău!

Completează formularul de mai jos și vei primi pe email un ghid detaliat cu informații relevante și de actualitate.

Gotof.ro este susținut de cititorii săi! Când cumpărați prin linkurile de pe site este posibil să primim un comision. Citiți mai multe despre noi.

Top 10 cele mai bune uscătoare de rufe 2024

0
(0)

Cel mai bun uscător de rufe este un model care se află la un preț accesibil, are un consum redus de energie electrică și usucă rufele corect.

Cel mai bun uscător de rufe 2024

Probabil că v-ați săturat să întindeți rufele prin interiorul casei și acum căutați o variantă de a usca rufele fără a mării umezeala din casă. Ei bine după cum probabil știți soluția optimă pentru acest lucru este un uscător de rufe.

Dacă sunteți în situația în care vreți să vă schimbați și mașina de spălat rufe puteți opta pentru o mașină de spălat rufe cu uscător. Însă totuși dacă mașina de spălat rufe pe care o aveți se află în parametri buni de funcționare puteți opta pentru un uscător de rufe independent.

Alegerea modelului ideal pare grea, dar acest lucru se întâmplă doar în situația în care nu știți la ce lucruri trebuie să fiți atent/ă când alegeți să achiziționați un model. În opinia noastră cel mai bun uscător de rufe ce poate fi cumpărat este Heinner HCD-V904B despre care veți găsi mai multe detalii puțin mai jos.

Pentru a vă ajuta să alegeți modelul ideal pentru dumneavoastră am pregătit un ghid de cumpărături și un to10 cele mai bune uscătoare de rufe. Dacă veți parcurge acest articol ar trebuie să puteți alege modelul optim pentru dumneavoastră fără prea multe probleme.

Avantaje oferite de cel mai bun uscător de rufe

Pentru a vă motiva să alegeți unul dintre cele mai bune uscătoare de rufe am ales să prezentăm câteva avantaje pe care le veți obține dacă veți alege cea mai bună variantă pentru dumneavoastră.

  • Uscare rapidă a rufelor indiferent de vreme – uscarea rufelor pe sârmă afară sau pe stander-ul de haine în casă în funcție de anotimp poate dura câteva zile. Cu un uscător de rufe veți realiza uscarea rufelor într-un timp mult mai scurt.
  • Îndepărtează scamele de pe rufe – în cazul în care uitați un șervețel în haine în momentul spălării acesta se mărunțește și se depune pe rufe. Uscătoarele de rufe sunt capabile să îndepărteze scamele și aceste bucăți de șervețele de pe haine.
  • Prelungește durata de viață a rufelor – este bine cunoscut că soarele emite raze ultraviolete, iar aceste raze distrug fibrele și culorile rufelor. Nici frigul nu este benefic pentru rufe deoarece înghețarea lor când sunt ude după spălare poate deteriora cele mai sensibile fibre, iar prin cumpărarea și folosirea unui uscător de rufe veți prelungi durata de viață a acestora.

Top 10 cele mai bune uscătoare de rufe 2024

1. Uscător de rufe Heinner HCD-V904B

Saltea Elite Fresh Memory

Un uscător de rufe care usucă foarte bine, are un preț accesibil și vă va scăpa de scamele care se adună pe acestea.

Avantaje

  • Raport preț-calitate foarte bun;
  • Design foarte plăcut;
  • Instalare ușoară;
  • Curăță hainele de scame;

Dezavantaje

  • Pentru unele persoane poate fi un pic cam zgomotos;

Acest uscător de rufe este un model de la Heinner cu condensare ce are o capacitate de 9 kg ceea ce o face perfectă pentru obiecte mari ca pilotele de exemplu. Este dotat cu un senzor de umiditate ceea ce înseamnă că aparatul se va opri când rufele vor fi uscate, astfel acest model oferă un plus de siguranță.

Modelul acesta de la Heinner vă oferă și flexibilitate când vorbim de pornirea uscătorului de rufe deoarece are funcția de pornire întârziată. Această funcție vă permite să setați ca dispozitivul să pornească într-un interval de 1-23 de ore. Funcția de anti-șifonare nu avea cum să lipsească deoarece acest model este creat special pentru nevoile oamenilor.

Ca și minus trebuie să știți că unele persoane care au cumpărat acest model spun că acesta este cam zgomotos. Însă punctul nostru de vedere este altul deoarece nivelul zgomotului produs de acest model este 65 dB. Pentru a compara trebuie să știți că nivelul de zgomot al unui frigider nou este 40-60 dB.

Multiplele funcții printre care și: selectarea nivelului de uscare, afișarea timpului rămas din program, blocarea acționării de către copii, indicator pentru filtru de scame și rezervor de apă plin, dar și raportul preț-calitate foarte bun fac din acest model cel mai bun uscător de rufe.

2. Uscător de rufe Bosch WTWH762BY

Uscător de rufe Bosch WTWH762BY

Acest uscător de rufe garantează performanță optimă alături de un consum de energie redus.

Avantaje

  • Conectare prin wi-fi;
  • Usucă foarte bine orice tip de țesătură;
  • Nu micșorează hainele;

Dezavantaje

  • Nu este ieftin;

Uscătorul de rufe Bosch WTWH762BY este dotat cu un condensator cu autocurățare la performanțe ridicate, iar desing-ul său este unul stabil și anti-vibrare astfel veți obține o uscare a rufelor silențioasă.

Este dotat cu senzori de umiditate (Autodry) și usucă într-un mod cât mai delicat orice tip de țesătură, deoarece acești senzori determină cu exactitate gradul de umiditate al rufelor. Senzorii pe lângă umiditatea din interior măsoară și temperatura pentru a proteja rufele de temperaturi prea mari care duc la uscare excesivă și chiar la micșorarea hainelor.

Home Connect vă permite să vă conectați cu telefonul mobil pentru a controla și monitoriza aparatul de la distanță. Cu Sensitive Drying System rufele sunt uscate într-un mod delicat deoarece tamburul are o formă și structură unică ce asigură circulația aerului cald într-un mod eficient.

Singurul minus al acestui model este faptul că nu este ieftin, însă dacă ne uităm per ansamblu vom vedea că prețul este justificat. Iar toate cele menționate plus alte beneficii pe care le puteți descoperii apăsând butonul de mai sus fac ca acest model să fie probabil cel mai bun uscător de rufe Bosch.

3. Uscător de rufe Arctic DAPL811AWG

Uscator de rufe Arctic DAPL811AWG

Acest model este cel mai bun uscător de rufe Arctic ieftin cu un raport preț-calitate foarte bun.

Avantaje

  • Raport preț-calitate foarte bun;
  • După uscare hainele sunt moi și pufoase;
  • Nu este zgomotos;

Dezavantaje

  • Nu are pompă pentru evacuarea apei;

Uscătorul de rufe Arctic DAPL811AWG beneficiază de una dintre cele mai generoase capacități de încărcare din gama oferită de Artic. Ușa frontală a uscătorul se deschide la un unghi de 155° ceea ce oferă un acces foarte facil la interiorul cuvei.

Are sistem de siguranță ce permite blocarea butoanelor din panoul de comandă pentru a prevenii oprirea accidentală sau schimbarea programului de către copii. Funcția de anti-șifonare pornește automat dacă rufele nu sunt scoase din uscător după terminarea programului, aceasta funcție va roti rufele la intervale de 10 minute pentru a prevenii șifonarea lor.

Pornirea întârziată vă permite să programați uscătorul de rufe la interval de 3, 6 sau 9 ore, ceea ce vă va oferii mai multă flexibilitate. Pereții uscătorului de rufe beneficiază de design S-shape care sunt gândiți în mod special să reducă nivelul de vibrații din timpul funcționării dispozitivului.

Singurul minus al acestui model este faptul că cei de la Arctic nu i-au pus și pompă pentru evacuarea apei. Însă în opinia noastră acest model este unul dintre cele mai bune uscătoare de rufe de la Arctic.

Dacă vreți să cumpărați un uscător de rufe cu pompă de căldură și vreți să aflați care sunt recomandările de pe site citiți articolul în care vorbim despre cel mai bun uscător de rufe cu pompă de căldură.

4. Uscător de rufe Electrolux EW8H458B

Uscător de rufe Electrolux EW8H458B

Uscător de rufe care oferă senzația de nou a rufelor pentru mai mult timp.

Avantaje

  • După uscare rufele sunt netede;
  • Zgomot redus și eficiență ridicată;
  • Ușă reversibilă;

Dezavantaje

  • Programele trebuie respectate, altfel nu va usca bine;

Acest uscător de rufe de la Electrolux este construit în mod special pentru a proteja rufele de căldură excesivă. Datorită sistemului GentelCare usucă rufele la o temperatură redusă față de uscătoarele tradiționale.

În același timp sistemul SensiCare reglează timpul de uscare în funcție de gradul de umiditate al rufelor. Pornirea întârziată nu lipsește nici de la acest uscător de rufe ceea ce înseamnă că și acest model vă oferă flexibilitate.

Panoul de comandă pe care îl are acest model este de tip touchscreen cu un meniu foarte intuitiv. Capacitatea de încărcare este 8 kg, iar clasa energetică este A+ astfel înseamnă că este și economic din punct de vedere al consumului energetic.

Singurul minus al acestui model este că nu oferă prea multă flexibilitate, iar pentru a obține rezultate bune trebuie respectate programele cu care vine din fabrică. Părerea noastră este că acest model este probabil cel mai bun uscător de rufe din punct de vedere al raportului preț-calitate.

5. Uscător de rufe Slim Candy Pro CSO4 H7A1DE-S

Uscător de rufe Slim Candy Pro CSO4 H7A1DE-S

Uscătorul Candy este un model slim care are grijă să nu ocupe mult spațiu în casa dumneavoastră.

Avantaje

  • Usucă foarte bine;
  • Colectează scamele de pe rufe;
  • Programe scurte de uscare;

Dezavantaje

  • Conexiunea la Wi-Fi este cam instabilă;

Acest uscător de rufe de la Candy este probabil cel mai bun uscător de rufe Slim ce poate fi cumpărat. Este dotat cu un senzor care verifică umiditatea rufelor fiind capabil să funcționeze până rufele sunt complet uscate. Vă puteți conecta la el prin Wi-fi sau bluetooth și prin intermediul aplicație Simply Fi puteți comanda uscătorul de rufe la distanță.

Pompa de căldură cu care este dotat uscătorul de rufe va reduce costurile energetice cu până la 50%. Cu ajutorul aceste pompe aerul cald este recirculat într-un sistem închis, iar acest lucru denotă o factură la electricitate mai mică. Designul interior alături de palete favorizează uscarea rufelor în cel mai scurt timp.

Fiind un model slim uscătorul de rufe Candy va ocupa puțin spațiu în casă, dar va putea usca o cantitate de rufe de până la 7 kilograme. Acest model mai are și un sistem care elimină scamele și le colectează într-un filtru, accesul la filtru este facil pentru a putea fi curățat ori de câte ori este nevoie.

Singurul minus al acestui model este faptul că conexiunea la wi-fi este cam instabilă însă nu creează prea multe probleme. Aceasta are o tehnologie interesantă și sperăm că în viitor cei de la Candy vor rezolva probleme de conexiune la wi-fi. În opinia noastră acest model este cel mai bun uscător de rufe slim.

6. Uscător de rufe Arctic DAPLH842PB

Uscător de rufe Arctic DAPLH842PB

Uscătorul de rufe Arctic DAPLH842PB este soluția optimă pentru cei care vor cel mai bun și cel mai complet uscător de rufe Arctic.

Avantaje

  • Meniu intuitiv;
  • Filtrele se curăță ușor;
  • Nu este gălăgios;

Dezavantaje

  • Prețul nu este unul mic;

Acest model de la Artic la fel ca cel anterior folosește o pompă de căldură pentru a conserva aerul cald și pentru al recircula. Datorită acestui sistem hainele își vor păstra culorile mai mult timp. Cei de la Artic au un senzor numit EcoSense care este responsabil cu detectarea umidității rufelor și oprește procesul de uscare automat când rufele sunt complet uscate.

Funcția de Antisifonare nu are cum să lipsească și se poate dovedi de un real ajutor dacă nu puteți scoate rufele imediat ce sunt gata din uscător. Funcția de amânare a pornirii se poate dovedii foarte utilă în anumite situații deoarece programul de uscare poate pornii chiar și în lipsa prezenței dumneavoastră.

Acest model mai este dotat și cu: indicator pentru curățarea condensatorului, indicator pentru curățarea filtrului de scame și indicator pentru rezervor de apă plin. Acest model vine cu un panou de comandă mecanic și se afla în clasa energetică A++ ceea ce înseamnă că nu va influența prea mult factura la electricitate.

Tot ce trebuie să știți că deși acest model este unul care se prezintă foarte bine are și un minus și anume că nu este ieftin, având un preț ce depășește 1500 de Lei. Toate astea, dar și alte specificații fac din acest model cel mai bun uscător de rufe cu pompă de căldură Arctic.

7. Uscător de rufe Beko DS8452TA

Uscator de rufe Beko DS8452TA

Acesta este o alegere excepțională pentru familiile care uscă cantități mari de rufe.

Avantaje

  • Consum redus de electricitate;
  • Uscare rapidă a rufelor;
  • Nu face aburi;

Dezavantaje

  • Cuva este din aluminiu;

Uscătorul de rufe Beko DS8452TA este dotat cu pompă de căldura care va economisii energie electrică și va usca rufele la o temperatură mai scăzută față de uscătoarele de rufe tradiționale. La fel ca și modele anterioare și acesta este capabil să detecteze gradul de umiditate prin intermediul senzorului EcoSense.

Acest model este dotat cu un program numit jeans ce va usca rufele mai groase într-un mod omogen și complet. Cuva are un design special care creează condiții optime pentru uscarea rufelor fără mișcări bruște care ar putea afecta țesătura.

Ecranul de pe panoul de comandă afișează timpul rămas din programul de uscare. Acest model este dotat și cu un program ce vă ajută să eliminați mirosurile neplăcute ale hainelor în doar 10 minute prin ventilare fără aer cald.

Singurul minus al acestui model ar fi faptul că are cuva realizată din aluminiu, iar acest material nu este unul tocmai bun pentru aceste dispozitive. Noi considerăm că acest model este unul complet și că merită să fie numit cel mai bun uscător de rufe Beko.

8. Uscător de rufe AEG TR818A4E

Uscător de rufe AEG TR818A4E

O recomandare ce poate usca o cantitate mare de rufe odată și care este silențioasă.

Avantaje

  • Consum mic de electricitate;
  • Uscare perfectă a rufelor;
  • Nu degajă căldură excesivă;

Dezavantaje

  • Preț peste 4000 de lei;

Acest model de la AEG are o capacitate ce poate usca o cantitate de până la 8 kilograme de rufe și este cunoscut pentru faptul că permite uscarea tuturor țesăturilor de la bumbac la lână fără a le afecta. Sistemul AbsoluteCare controlează într-un mod precis mișcarea și temperatura tamburului ceea ce contribuie la obținerea celor mai optime rezultate.

Tehnologia AEG SensiDry extrage umezeala din țesături la o temperatură mai scăzută față de uscătoarele tradiționale astfel protejând țesăturile de expunerea la căldură excesivă. Acest model beneficiază de un design îmbunătățit al fluxului de aer care face ca rufele să se usuce mult mai rapid.

Uscătoarele AEG dețin un sistem de filtrare denumit ÖKOFlow care este un filtru eficient, cu acces facil și foarte ușor de curățat. Ce mai trebuie să știți este că acest model are cicluri de uscare mai scurte față de majoritatea modelelor de pe piață, iar acest lucru este datorită designului îmbunătățit al fluxului de aer.

Singurul minus al acestui model este prețul pe care îl are acesta având un preț de peste 4000 de lei în acest moment. În opinia noastră acest model este probabil cel mai bun uscător de rufe AEG și își merită din plin locul în top uscătoare de rufe.

9. Uscător de rufe Electrolux PerfectCare900 EW9H378S

Uscător de rufe Electrolux PerfectCare900 EW9H378S

Acest model de la Electrolux vă va usca hainele foarte bine și le va face moi și pufoase.

Avantaje

  • Silențios;
  • Usucă bine;
  • Model economic;

Dezavantaje

  • Prețul este cam mare;

Acesta este un alt uscător de rufe Electrolux ce este dotat cu sistemul PerfectCare cunoscut pentru grija pe care o acordă rufelor. Acesta deține un program de uscare special numit Outdoor ce reface impermeabilitatea rufelor și are o capacitate dublă pentru lenjerii de pat, așternuturi și articole mixte.

Acest model este dotat și cu un sistem numit CycloneCare ce permite hainelor să fie uscate într-un mod uniform și delicat pe toate părțile. SmartSense detectează umiditatea rufelor încărcate și ajustează timpul de uscare în funcție de gradul de umiditate al acestora.

GentleCare asigură o temperatură mai redusă, dar care usucă hainele la fel de rapid, astfel hainele nu se vor deteriora și nu își vor pierde din culoare. Acest model vine cu un panou de comandă touch screen și ceea ce face din acest model o alegere excepțională este cuva din inox pe care o are.

Acest model are un minus destul de des întâlnit la modelele prezente în acest top și anume că are un preț cam mare. În opina noastră acest model este unul dintre cele mai bune uscătoare de rufe Electrolux ce pot fi cumpărate.

10. Uscător de rufe Whirlpool FreshCare+ FFTM1182BEE

Uscător de rufe Whirlpool FreshCare+ FFTM1182BEE

Noi considerăm acest model cel mai bun uscător de rufe Whirpool cu cel mai bun raport preț-calitate.

Avantaje

  • Usucă foarte bine și colectează în mod eficient scamele;
  • Hainele rămân foarte moi;
  • Preț bun de achiziție;

Dezavantaje

  • Preț peste 2000 de lei;

Acest model de la Whirpool are o capacitate generoasă de încărcare de 8 kilograme ceea ce îl face un model optim pentru a fi utilizat de o familie. Este dotat cu o pompă de căldură ce oferă un mare plus din punct de vere al consumului de energie electrică.

Este dotat cu un program special de uscare ar al articolelor de pat care va face să nu mai fie necesară utilizarea altor cicluri de uscare. Dacă aveți doar câteva articole pe care le-ați spălat și aveți nevoie de ele în cel mai scurt timp trebuie să știți că acest model este dotat și cu un program de uscare de 30 de minute conceput special pentru aceste situații.

Acest model are și un program special de uscare a lânii care va usca articolele din lână într-un mod delicat fără să le deterioreze. Acesta are un filtru de colectare al scamelor care este ușor de accesat și de curățat.

Acest model vine cu un minus și anume că are un preț care depășește 2000 de lei. Chiar dacă este ultima mențiune din top noi suntem de părere că dacă căutați cel mai bun uscător de rufe acest model merită atenția dumneavoastră.

Cum să alegi cel mai bun uscător de rufe – ghid de cumpărături

Alegerea unui uscător de rufe poate fi dificilă, asta când persoana care vrea să cumpere nu știe ce să urmărească la un astfel de dispozitiv. Pentru a veni în ajutorul cititorilor de pe site-ul nostru am creat acest ghid de cumpărături care sperăm să aducă un aport important de informații pentru dumneavoastră.

Cum să alegi cel mai bun uscător de rufe

Programe de uscare

Uscătoarele de rufe sunt dotate cu o mulțime de programe deoarece producătorii acestor dispozitive vor să ofere o experiență cât mai bună cumpărătorilor. Deși este posibil să vă fie de ajutor toate programele doar câteva sunt foarte importante și acestea sunt:

  • Pregătite pentru a fi călcate – acest program lasă rufele ușor umede pentru a pute fi călcate foarte ușor. Practic sunt lăsate foarte puțin umede pentru ca atunci când le călcați să se usuce complet.
  • Uscate pentru dulap – acest ciclu face rufele să fie uscate complet și pentru a fi gata de pus în dulap.
  • Extra uscate – acest program este cel mai bun pentru articolele mari cum ar fi perne, pilotele sau diferite accesorii pentru pat.
  • Lână – acesta este un program de uscare care este găsit la cele mai bune uscătoare de rufe. Dacă aveți articole din lână pe care le spălați frecvent acest program nu ar trebui să lipsească de la uscătorul pe care urmează să-l cumpărați.
  • Mixt – acesta este un program care vă permite să uscați o varietate mai mare de materiale dintr-o dată.
  • Încălțăminte – unele uscătoare de rufe vin cu un suport special în care să puneți încălțăminte pentru a fi uscată fără a fi deteriorate.

Dimensiunile tamburului

Un uscător de rufe cu un tambur mare este probabil cel mai bun uscător ce poate fi cumpărat. În urma analizelor realizate a reieșit faptul că acestea usucă rufele mai rapid față de uscătoarele de rufe de dimensiuni reduse. În general capacitatea uscătoarelor de rufe de pe piață variază între 7 și 10 kg. Pentru a vă ajuta să înțelegeți echivalentul acestor dimensiuni am expus câteva exemple.

  • 7kg – 35 tricouri/plapumă dublă. Cel mai bun pentru familii mici;
  • 8 kg – 40 tricouri/plapumă sau o plapumă mare. Cel mai bun pentru familii medii;
  • 9kg – 45 tricouri/plapumă de vară King. Cel mai bun pentru familiile numeroase;
  • 10 kg – 50 tricouri/ plapumă King de iarnă. Cel mai bun pentru familiile numeroase care spală des;

Clasa energetică

Această caracteristică vă va spune cât de eficient este modelul care vă interesează din punct de vedere energetic. Această clasă energetică poate varia de la A la G, dacă veți alege un uscător de rufe cu clasa energetică A sau mai apropiată de A veți avea un model mai economic.

Zgomot

Zgomotul pe care îl creează un uscător de rufe este un factor esențial care ar trebui să vă arate dacă să cumpărați sau nu un model anume. Uscătoarele de rufe moderne creează sunet în echivalentul cuprins între 60-70 db, acest nivel este echivalentul a unei conversații între 2 oameni. Dacă vreți unul dintre cele mai bune uscătoare de rufe noi recomandăm să nu alegeți un model care este mai zgomotos de 70 db.

Caracteristici cheie

Pentru a alege unul dintre cele mai bune uscătoare de rufe este necesar să aruncați un ochi și asupra caracteristicilor pe care acesta le au. Printre cele mai importante caracteristici se numără:

  • Indicator pentru filtru plin – este o caracteristică simplă, dar care este foarte importantă. Acest indicator ar trebui să vă comunice când filtrul uscătorului de rufe este prea plin.
  • Antișifonare – uscătoarele de rufe dotate cu această funcție rulează mai încet și oferă mult mai multă grijă rufelor.
  • Pornire întârziată – această caracteristică vă va oferi multă flexibilitate, deci nu are cum să lipsească de pe cel mai bun uscător de rufe.
  • Uscare rapidă – acest program este conceput în mod special pentru situațiile în care aveți nevoie urgentă de un articol vestimentar. Acest program usucă în 1-30 de minute (depinde de la un model la altul) o încărcătură mică de rufe.
  • Senzor pentru detectarea umidității – acest senzor este responsabil cu analizarea gradului de umiditate al rufelor ceea ce înseamnă că va încheia ciclul de uscare doar când rufele sunt gata.
  • Uși reversibile – la fel ca ușile frigiderului, unele modele vă permit să schimbați direcția în care se deschide ușa – acest lucru vă oferă mai multă flexibilitate în ceea ce privește locația uscătorului.
  • Blocare pentru copii – Acestea sunt utile pentru a împiedica copiii să se joace cu comenzile.
  • Afișarea timpului rămas : unele modele cu anumiți senzori vor estima cât timp va dura ca rufele să se usuce, dar nu vă bazați pe acest lucru, deoarece la unele dintre testele noastre am constatat că cronometrul este inexact.

Preț

Acesta este un factor care de multe ori poate influența performanțele uscătorului de rufe. Deși pentru cele mai performante uscătoare de rufe trebuie să scoateți din buzunar sume ce depășesc 3000 de lei noi am listat printre cele mai bune uscătoare de rufe și modele ce au prețuri cuprinse între 1200 și 2000 de lei.

Bineînțeles aceste modele care sunt mai ieftine nu se ridică la randamentul și performanțele modelor mai scumpe, dar datorită raportului preț-calitate pot fi folosite cu brio fără probleme având randamente optime.

Care e cel mai bun uscător de rufe ? -concluzie

Pe finalul articolului sperăm că acesta v-a fost de ajutor și că ați reușit să găsiți informații relevante în el. Preferatul nostru din acest top este uscătorul de rufe Heinner HCD-V904B care din punctul nostru este un produs complet și oferă un raport preț-calitate excelent.

Întrebări frecvente

Cât consumă un uscător de rufe?

Consumul de energie al unui uscător de rufe poate varia de la model la model, acestea în general se încadrează la un consum cuprins între 1,8 și 5 kw. Majoritatea modelelor de pe piață au un consum mediu de 3 kw/h. De aici puteți deduce că uscătoarele de rufe nu sunt un aparat electrocasnic care să mărească factura la electricitate în mod semnificativ.

Ce este un uscător de rufe cu condensare?

Un uscător de rufe cu condensator este un aparat care spre deosebire de uscătoarele de rufe cu ventilație nu trebuie poziționat lângă o scurgere. Acesta usucă rufele iar apa care este evacuată într-un recipient care trebuie golit când se umple. Aceste modele ofere mai multă flexibilitate când vorbim de poziționarea sa în comparație cu uscătoarele de rufe cu ventilație.

Ce este un uscător de rufe?

Uscătorul de rufe este un dispozitiv ce arata ca o mașină de spălat rufe, dar care este folosit la uscarea rufelor. Acesta dispune de o cuva care în care se pun rufele. Procesul de uscare se rezumă la rotirea acelor rufe și încălzirea aerului din interior.

A fost util acest articol?

Oferă o notă!

Nota 0 / 5. Numărul de voturi 0

Articolul nu are niciun vot, fi prima persoană care votează