Abonarea ta nu a fost salvată. Te rugăm să încerci din nou!
Your subscription has been successful. Te-ai abonat la newsletter-ul nostru. Verifică emailul pentru vedea ghidul!

Iarna nu-i ca vara!

Află cum să combați apariția mucegaiului în căminul tău!

Completează formularul de mai jos și vei primi pe email un ghid detaliat cu informații relevante și de actualitate.

Gotof.ro este susținut de cititorii săi! Când cumpărați prin linkurile de pe site este posibil să primim un comision. Citiți mai multe despre noi.

Cum să scapi de mirosurile neplăcute din frigider

0
(0)

Dacă în frigiderul dumneavoastră este un miros urât bă aflați în locul potrivit deoarece aici arătăm Cum să scapi de mirosurile neplăcute din frigider

Cu toții am trecut prin asta. Fie că ați uitat să aruncați salata înainte de a pleca din oraș pentru o săptămână, fie că ați lăsat acea cutie de lapte în frigider după data de expirare. Indiferent că este un frigider bun sa sau mai puțin bun mirosurile din interior sunt inevitabile. Cu greu rezistați tentației de a trânti ușa și de a uita pur și simplu. Acest lucru nu va face decât să înrăutățească situația mirosurilor.

Cea mai urâtă parte a mirosurilor este că în mare parte, acestea sunt cauzate de mucegai sau bacterii. Acești microbi sunt invizibili și se dezvoltă în locuri unde există o umiditate semnificativă, ceea ce face din frigiderul dumneavoastră locul ideal pentru ca aceștia să își stabilească reședința. Alimentele vărsate, stricate sau expirate, împreună cu condensul și umiditatea exterioară sunt cei mai mari contribuitori la un frigider urât mirositor.

Cum să scapi de mirosurile neplăcute din frigider

Lucruri necesare

  • Bicarbonat de sodiu;
  • Oțet;
  • Pânză din microfibră sau un burete;
  • Ovăz sau zaț de cafea;
  • Săpun de vase;
  • Foaie de biscuiți;

Pașii pentru eliminarea mirosurilor urâte din frigider

  • Îndepărtați tot ce nu mai aveți nevoie – În primul rând, scoateți totul din frigider și aruncați orice produs care ar putea fi stricat sau expirat. Ștergeți toate borcanele sau recipientele care sunt lipicioase sau care au reziduuri alimentare expuse. Apoi, îndepărtați orice suprafață din interiorul frigiderului, cum ar fi sertarele sau rafturile și înmuiați-le în apă fierbinte și detergent de vase, la fel cum curățați restul frigiderului.

Pentru a vă curăța frigiderul, vă sugerăm să renunțați la spray-urile de curățare multifuncționale și să optați pentru produse mai simple și naturale, cum ar fi o soluție de bicarbonat de sodiu și oțet, care sunt absorbanți naturali ai mirosurilor. Nu numai că este o metodă de curățare naturală, dar acțiunea de efervescență va elimina și petele în timp ce împrospătează și curăță.

  • Echipament – Pentru a începe procesul de curățare, folosiți o cârpă curată din microfibră sau un burete nou. De asemenea, puteți folosi o cârpă subțire sau o periuță de dinți pentru a intra în crăpături și în spațiile mai mici unde ar putea fi prinse particule de mâncare. Uneltele de calitate curăță mai bine și ajută la prevenirea răspândirii bacteriilor care cauzează mirosuri. Aplicați o cantitate mică de oțet și bicarbonat de sodiu direct pe echipamentul de curățare.

Ștergeți – În timp ce frigiderul este gol, începeți curățarea de sus în jos Asigurați-vă că ștergeți sub sertare și frecați tavanul, părțile laterale și ușile. Nu uitați și de partea exterioară a frigiderului, deoarece aceste suprafețe pot transfera mirosurile.

Clătiți – Clătiți cârpa sau buretele cu apă caldă și folosiți-l pentru a clăti reziduurile de bicarbonat de sodiu și oțet acolo unde tocmai ați frecat. Continuați să clătiți cu apă caldă până când eliminați toate urmele soluției de curățare.

Puneți la loc – Dacă aveți un termometru de frigider, așteptați până când temperatura din interiorul frigiderului scade la 5°C (41°F) sau mai puțin înainte de a înlocui alimentele. Dacă frigiderul are o funcție de răcire rapidă, folosiți-o pentru a accelera procesul de răcire.

Cum să preveniți apariția mirosurilor urâte din frigider

Odată ce frigiderul este curat, veți dori să preveniți reapariția mirosurilor. O modalitate de a face acest lucru folosind obiecte de uz casnic este de a întinde un strat subțire de bicarbonat de sodiu pe o foaie mare de copt și de a o lăsa în frigider peste noapte. Dacă nu aveți bicarbonat de sodiu la îndemână, ovăzul și zațul de cafea sunt de asemenea, absorbanți naturali de mirosuri și își vor face treaba la fel de bine.

Sfat bonus: folosiți tampoane de vată îmbibate în vanilie pentru a lăsa un miros plăcut în frigider.

O altă observație: dacă frigiderul este pătat, amestecați bicarbonat de sodiu cu o cantitate mică de apă caldă pentru a forma o pastă. Întindeți pasta peste pete și lăsați-o să stea cel puțin o oră înainte de a șterge.

Cum să mențineți frigiderul fresh

  1. Setați temperatura frigiderului pentru a preveni dezvoltarea bacteriilor, între 3 – 5 grade Celsius.
  2. Folosiți recipiente ermetice pentru resturi.
  3. Etichetați și datați resturile.
  4. Asigurați o bună circulație a aerului în frigider prin organizarea depozitării și prin condensarea ambalajelor pe măsură ce consumați alimente.
  5. Verificați săptămânal frigiderul pentru a vedea dacă alimentele se strică.


Frigiderul dumneavoastră este unul dintre cele mai mari aparate din casă. Un frigider curat nu numai că vă va face să vă simțiți mai bine în ceea ce privește depozitarea alimentelor, dar face ca alimentele să aibă un gust mai bun și să rămână comestibile pentru o perioadă mai lungă de timp.

A fost util acest articol?

Oferă o notă!

Nota 0 / 5. Numărul de voturi 0

Articolul nu are niciun vot, fi prima persoană care votează