Pentru gătit

Cel mai bun robot de bucătărie

Cel mai bun robot de bucătărie

Cel mai bun robot de bucătărie este de un adevărat ajutor al unei gospodine sau al unui pasionat de gastronomie la prepararea rețetelor.

Cel mai bun robot de bucătărie 2021

Dacă ești pasionată de bucătărie mai mult ca sigur sunt momente în care anumite activități te copleșesc. Bucătăria și gătitul ar trebuie să fie ceva care relaxează mintea omului și îi încarcă bateriile. Pentru a evita situațiile în care bucătăria și activitățile va fac să vă simțiți copleșită aveți nevoie de cel mai bun robot de bucătărie. Acesta vă va fi de un real ajutor în a practica gătitul ca un hobby relaxant.

Pentru acest articol am analizat pe 50 de modele roboți de bucătărie online și am folosit peste 150 de ore în procesul de research pentru ca dumneavoastră să aveți parte de cele mai bune recomandări.

Ce face un robot de bucătărie?

În această secțiune a articolului veți înțelege de ce spun că un robot de bucătărie vă va ușoara viața, principalul motiv fiind funcțiile ca:

  • Toacă și mărunțește aproape toate alimentele -Puterea și rezistența lamelor a roboților de bucătărie poate varia, în funcție de aceste criterii roboții de bucătărie pot toca chiar și alimentele tari ca ciocolata sau nucile.
  • Nu va mai trebui să cumpărați carne gata tocată – Datorită funcției de tocare a cărnii acest robot va toca orice tip de carne, indiferent că vreți să faceți sarmale sau chiftele.
  • Puteți face smoothie-uri acasă – Majoritatea modelelor vin la pachet și cu opțiunea de blender. Astfel veți putea prepara diverse băuturi chiar acasă.
  • Frământă aluatul – majoritatea modelelor amestecă aluatul pentru pizza, pâine, etc. Sincer noi considerăm această funcție foarte importantă și cel mai bun robot de bucătărie trebuie să o aibă.

Avantaje oferite de un robot de bucătărie

După cum ați văzut mai sus roboții de bucătărie pot face o mulțime de lucruri în bucătărie datorită funcțiilor pe care le au. Haideți să vă arătăm și care sunt avantaje pe care vi le oferă un robot de bucătărie.

  • Preparatele sunt gata mai repede -având un dispozitiv ca robotul de bucătărie care toacă, mărunțește, amestecă, etc. timpul petrecut la prepararea rețetelor va scădea mult.
  • Mai puțin efort depus, mai puțină energie consumată – având un robot de bucătărie care vă toacă alimentele sau amestecă aluatul nu vă veți mai consuma energia. Astfel făcând economie de energie veți putea petrece mai mult timp cu familia.
  • Nu veți mai mânca carne tocată care nu știți ce conține – bănuiesc că de multe ori vi sa întâmplat să vi se pară ceva ciudat la carnea tocată cumpărată. Poate vi sa întâmplat să vă întrebați dacă sigur e tipul de carne pe care l-ați comandat. Ei bine având un robot de bucătărie acasă veți scăpa de aceste probleme deoarece veți putea să tocați în câteva minute carnea acasă și să faceți burgeri de casă la grill, piftele delicioase, etc.

Top 7 cei mai buni roboți de bucătărie 2021

Top roboți de bucătărie

Alegerea unui model de robot de bucătărie care să fie bun pentru toată lumea este foarte dificilă și probabil imposibilă. De acea am ales cele mai bune modele și le-am pus aici ca recomandări, poate modelul de robot de bucătărie potrivit pentru dumneavoastră este aici.

1. Robot de bucătărie Tefal Masterchef Grande

cel mai bun robot de bucătărie

Robotul de bucătărie Masterchef Grande de la Tefal este un robot excepțional și care vă va fi de un real ajutor în bucătărie. Are un motor de 1500 W și 3 accesorii de patiserie. Bolul acestuia are o capacitate mare de până la 6,7 litri care vă va permite să gătiți cantități mari dintr-o singură mișcare. Capul robotului și instrumentul se rotesc în direcții diferite și astfel veți obține mereu amestecuri omogene.

Setul metalic din 3 piese pentru patiserie conține un cârlig de frământat aluaturi grele, o paletă, și tel. Datorită mașini de tocat care include de site de inox  si un accesoriu pentru cârnați si kebbe veți putea prepara alimente din carne tocată acasă fără probleme. Cu blenderul din sticlă cu o capacitate de 1.4 litri veți putea să vă preparați băuturile preferate acasă. Noi considerăm că acest model este foarte complet și este de departe cel mai bun robot de bucătărie.

2. Robot de bucătărie Delimano Pro

Robot de bucătărie Delimano Pro

Robotul de bucătărie Delimano Pro este alegerea ideală pentru dumneavoastră dacă vreți un model fiabil și practic. Are un motor rezistent de 1400 W și are 6 viteze plus funcția Plus. Este perfect pentru o familie deoarece are o capacitate de 4,5 litri, bolul fiind din oțel inoxidabil și protecție anti-stropire încorporată. Are 3 accesorii și anume: un tel din oțel inoxidabil, o paletă și spirală din aluminiu cu înveliș anti-aderent.

Mișcările de rotație planetară asigură amestecare întregului conținut din vasul de mixare. Robotul de bucătărie Delimano Pro este echipat cu softul start inteligent care crește viteza de rotați progresiv orice viteză ați alege, astfel folosirea produsului este optimă și amestecarea alimentelor corespunzătoare. Acesta este probabil cel mai bun robot de bucătărie Delimano ce poate fi cumpărat.

3. Robot de bucătărie Ariete Pastamatic Gourmet

Robot de bucatarie Ariete Pastamatic Gourmet

Un robot de bucătărie de la Ariete cu un motor de puternic de 2100 W și o capacitate de 7 litri fiind mai mult decât suficient pentru o familie compusă din 4-5 membri. Cu ajutorul lui veți putea găti pizza, pâine, deserturi și orice alte preparate. Are 6 viteze și iar bolul multifuncțional este realizat din oțel inoxidabil și este echipat cu un scut anti-stropire. Pe lângă cele 6 viteze aceasta are și funcția Pulse care împreună cu cele trei accesorii frământă și mixează. Cele 3 accesorii sunt: cârlig pentru frământare ușoară, cârlig pentru frământare grea și un tel. Acest model este o soluție pe care trebuie să o aveți în vedere dacă căutați cel mai bun robot de bucătărie.

4. Robot de bucătărie Bosch MUM55761

Robot de bucătărie Bosch

Acesta este un robot de bucătărie complet de la Bosch cu o putere de 900 W și 7 trepte de viteză. Carcasa sa este realizată din aluminiu, iar bolul care o capacitate de 3,9 litri este din inox. Cu ajutorul acestui robot de bucătărie puteți prepara oice rețetă deoarece acesta are funcțiile: mixare, tocare, frământare și are și chiar un blender pentru a vă face băuturile preferate în confortul casei. Acesta este un model care trebuie să fie prezent pe lista dumneavoastră deoarece noi îl considerăm ca fiind unul dintre cei mai bun roboți de bucătărie.

5. Robot de bucătărie Heinner Cookery Chef

Robot de bucatarie Heinner Cookery Chef

Un robot de bucătărie cu care veți putea prepara probabil toate rețele. Acesta vine însoțit de blender cu o capacitate de 1.8 litri și o râșniță cu care veți putea prepara smoothieuri delicioase sau puteți măcina cafeaua preferată. Acesta are 2 viteze plus funcția Pulse care turează instantaneu motorul la putere maximă. Setul de accesorii vă va extinde posibilitățile utilizării acestui robot de către dumneavoastră. Deși nu se află în primele 3 recomandări care sunt preferatele noastre acest robot de bucătărie merită atenția dumneavoastră că probabil este cel mai bun robot de bucătărie ieftin.

6. Robot de bucătărie Electrolux EKM3710

Robot de bucătărie Electrolux

Un robot de bucătărie de la Electrolux care datorită bolului de 4 litri și puterii motorului de 800 de W este un model ideal pentru familii. Bolul este realizat din oțel inoxidabil și nu numai ca este suficient de mare dar încape foarte bine și în mașina de spălat vase. Are cele 3 accesorii clasice ale roboților de bucătărie incluse în pachet. Este un model ce are și blender dar și care poate toca carnea. Un minus al acestui model ar fi că nu are râșniță. Per total este un model ce merită să fie cumpărat online de dumneavoastră.

7. Robot de bucătărie profesional Bosch

Robot de bucătărie profesional Bosch

Căutați o variantă profesională a dispozitivului? Atunci acest model e pentru dumneavoastră pentru că e cel mai bun robot de bucătărie profesional ce poate fi cumpărat online de dumneavoastră. Are o putere optimă de 1250 W astfel va procesa și cele mai dificile sarcini pe care le are. Are un design elegant iar datorită atașamentelor este foarte practic. Sistemele de siguranță fac din acest model un model foarte ușor de utilizat care devine compact în timpul utilizării.

Cum alegi cel mai bun robot de bucătărie

cum alegi cel mai bun robot de bucătărie

Alegerea unui robot bun de bucătărie poate fi foarte dificilă datorită varietății și multiplelor modele de pe piață. Dacă nu știți ce să căutați la un robot de bucătărie nu știți ce să alegeți. Am pregătit acest ghid în care discutăm despre principalele criterii la ca re să fiți atentă când cumpărați un robot de bucătărie.

Capacitatea pe care o are robotul de bucătărie

Dacă trăiți sau aveți o familie numeroasă pentru care gătiți frecvent atunci veți avea nevoie de un robot de bucătărie cu o capacitate mai mare peste 5 litri. Având capacitatea mai ridicată veți avea posibilitatea să gătiți cu ajutorul robotului toată mâncarea dintre-un foc. Dacă sunteți o familie cu număr mic de membri sau locuiți doar cu partenerul de viață atunci un robot de bucătărie cu o capacitate mică de 3 litri va fi mai mult ca suficient.

Nu trebuie să vă cumpărați un model cu o capacitate mare dacă nu veți folosii. Aceasta va fi mai greu de manevrat și va ocupa spațiu degeaba. Cel mai bun robot de bucătărie este cel care vi se potrivește din punctul de vedere al capacității de preparare.

Funcțiile robotului de bucătărie

Există un oarecare trend în care oamenii caută ca produsele lor să aibă cât mai multe funcții și roboții de bucătărie nu fac excepție. Este adevărat unele modele pot avea doar câteva funcții pe când sunt modele performante care au până la 30 de funcții. Întrebarea este? Veți folosii toate acele funcții? Aveți nevoie de ele? Sunt puținele cazuri în care oamenii au nevoie de toate funcțiile, așadar sfatul nostru este să analizați dacă chiar aveți nevoie de acele funcții. Așadar cel mai bun robot de bucătărie este cel care are funcțiile care vă ajută cu adevărat în bucătărie.

Zgomotul

Aparatura zgomotoasă este foarte deranjantă și gospodinele care petrec mult timp în bucătărie știu asta. Astfel aveți nevoie de un robot de bucătărie care este silențios altfel riscați să ieșiți obosită din bucătărie din cauza sunetului deranjant. Orientați-vă către modele ce au zgomotul produs până în 80 dB, ceea ce depășește acest prag este de evitat. Aceste modele cu timpul se vor dovedii o investiție dăunătoare.

Sistem de siguranță

Acest lucru este un must have deoarece poate prevenii accidentele din bucătărie. Fiți atentă când alegeți un model deoarece nu toate modelele au un sistem de siguranță. Aceste poate proteja și copii și tot odată să împiedice accidentele casnice.

Prețul

Acesta poate varia în funcție de caracteristicile acestuia, de la materialele din care e realizat până la funcțiile acestuia. În general deși există excepții prețul este influențat de calitatea produsului. Așadar cel mai bun robot de bucătărie nu va fi ieftin și va necesar să scoateți niște bani din buzunar. Dar eu zic că nu e o problemă acum știți pentru ce plăți și care sunt avantaje unui robot de bucătărie așadar cumpărați unul online.

Concluzie

Acum în încheiere sperăm că ați înțeles utilitatea acestor roboți de bucătărie în gospodăria dumneavoastră. Preferatul nostru și cel pe care îl considerăm cel mai bun robot de bucătărie este Tefal Masterchef Grande. În același timp suntem conștienți că modelul ales de noi nu poate fi ce mai bună variantă pentru toată lumea. Așadar noi sperăm că ați ales un robot de bucătărie bun pentru dumneavoastră.

Întrebări frecvente

Echipa gotof.ro a observat în mediul online diverse întrebări legate de roboții de bucătărie. Așadar noi le-am luat pe cele mai frecvente și am răspuns la ele, astfel vă vom scutii de a pierde timp în căutări pe internet. Dacă mai există întrebări la care nu aveți răspuns le puteți scrie în comentarii și vom răspunde cât se poate de repede.

Contează puterea robotului de bucătărie?

Acest aspect primește importanță în funcție de cât de des este folosit dispozitivul. Dacă acesta este folosit rar atunci nu trebuie să-i acordați atenție. În schimb dacă veți folosi robotul des atunci va fi nevoie să luați un robot cu o putere de minim 800 W. Acesta trebuie să fie capabil să mărunțească atât alimentele tari cât și pe cele moi și dacă vreți să folosiți mai multe accesorii simultan atunci această putere minimă este necesară.

Cum se folosește robotul de bucătărie?

Acesta trebuie folosit întocmai după indicațiile din manualul său. Orice abatere de la acesta poate deteriora aparatul și puteți pierde și garanția, de altfel nu puneți accesorii străine pe el.

Robotul de bucătărie face pâinea gata de mâncat?

Robotul va face doar aluatul pentru pâine care va trebui lăsat la dospit. Dar în continuare veți avea nevoie de un aragaz sau de un cuptor electric sau pe gaz și să puneți pâinea în cuptor la copt. Veți avea parte de o pâine excepțională dacă urmați rețeta îndeaproape.

Cât aluat pot face odată într-un robot de bucătărie?

Indiferent că faceți aluat pentru pâine, pizza, prăjituri, etc. cantitatea care va putea fi preparată va varia de la model la model. În manual de utilizare veți găsi exact cantitatea care poate fi gătită. Aveți grijă respectați cantitatea ingredientelor permise pentru a nu deteriora dispozitivul astfel vă veți putea bucura mult timp de cel mai bun robot de bucătărie.

author-avatar

Despre Vicentiu

Sunt fondatorul site-ului Gotof.ro care a fost creat din pasiunea mea pentru scris și dorința de a ajuta oamenii să facă cumpărături online. Ajutorul meu și echipei Gotof constă în analiza produselor și selecționarea celor care sunt mai bune, scrierea de recenzii complete despre acestea alături de ghiduri de cumpărături online.